ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#مادر
هر گه نگرم بعــد تو بر جـــای تو مادر
دل پر کشد از حسرت سیمـای تو مادر
افسوس که با رفتـن تو خــانه ی قلبم
خاموش شد از داغ غم افزای تو مادر
🖊. محمدرضا شمس (ساقی)
«شادی روح مرحومه زهره سادات شمس مادر بزرگوار استاد ذکر فاتحه و صلوات»
روحشان شاد و یادشان گرامی باد.
http://eitaa.com/ashaar_khatm
✿࿐❁❈❁࿐✿࿐
مجموعه اشعار ختم و ترحیم خوانی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
حضرت امیرالمؤمنین علے علیه السلام فرمودند:
(از امام پرسيدند اگر در خانه مردى را به رويش بندند، روزى او از كجا خواهد آمد؟ فرمود:) از آن جايى كه مرگ او مى آيد.
📚 نھج البلاغه، حکمت ۳۵۶
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ | سخن تاریخی رهبر انقلاب
💠 دوران بزن در رو گذشته...!
🔰 ملت سرافراز و پیروز جمهوری اسلامی ایران قوی تر از همیشه در همه صحنه ها و میدان ها حضور دارد و هر روز بر توان این کشور مهدوی افزوده میشود، و ان شاءالله این سرزمین به دست قائم آل محمد عجل الله فرجه الشریف خواهد رسید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بسم الله الرحمن الرحیم
#منبر_ترحیم
#مرگ_و_ترس_از_آن
اعوذ بالله من الشيطان الرجيم بسم الله الرحيم و به نستعين الحمد لله رب العالمين الصلاۀ و السلام علي عبدالله و رسوله و حبيبه و صفيه و حافظ سره و مبلّغ رسالاته سيدنا و مولانا ابالقاسم مصطفي محمد صلی الله عليه و آله و سلم و علي آله الطيبين الطاهرين المعصومين و اللعن الدائم علي اعدائهم اجمعين و اما بعد فقد قال الله تعالي في كتابه: «قُلْ إِنْ كانَتْ لَكُمُ الدَّارُ الْآخِرَةُ عِنْدَ اللَّهِ خالِصَةً مِنْ دُونِ النَّاسِ فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ إِنْ كُنْتُمْ صادِقينَ»[1]
و قال اميرالمؤمنين علی بن ابی طالب عليه السلام: «لمّا رأيتُهُ قد اختارَ لى دينَ ملائِكَتِه و رُسُلِه و انبيائِه عَلِمتُ أنّ الّذى أكرمَنى بهذا ليس يَنسانى فَأحبَبتُ لِقائَه»
@ashaar_khatm
#مقدمه
از روزی كه ما به دنيا آمديم و كمی بزرگ شديم، دست چپ و راست خودمان را فهميديم هر روز، هر هفته، هر ماه و هر سال، شاهد مرگ و مردن يكی از آشنايان، دوستان و بستگانمان بوديم و هستيم و خواهيم بود پس مرگ واقعيتی است كه هر روز انسان با آن روبر بوده و آن را به چشم خود می بيند؛ بنابراين مرگ واقعيتی است انكار ناپذير كه هيچ كسی نمی تواند آن را منكر شود. كسانی هستند و بودند كه حتی خدا را انكار كردند پيامبران را انكار كردند اما هيچ كسی نمی تواند مرگ را منكر شود و همه هم ميدانند كه مرگ روزی يقه شان را خواهد گرفت و روزی اين شتر در خانه شان خواهد خوابيد و چيزی نيست كه بتوان از آن فرار كرد كه «أَيْنَما تَكُونُوا يُدْرِكْكُمُ الْمَوْتُ وَ لَوْ كُنْتُمْ في بُرُوجٍ مُشَيَّدَة»[2] يعنی هر كجا باشيد، مرگ شما را می یابد اگر چه در برجهاى سخت بنيان سكونت نماييد.
«إِنَّ الْمَوْتَ الَّذي تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُ مُلاقيكُمْ»[3]
مرگى كه از آن فرار می کنيد، سرانجام با شما ملاقات خواهد كرد.
@ashaar_khatm
#راز_ترس_از_مرگ
اما اينجا سؤال و سؤالات اساسی اين است؛ با اينكه همه می دانند مرگ واقعيتی انكار ناپذير بوده و روزی گريبانشان را خواهد گرفت چرا بسياری از مرگ می ترسند؟ و چرا وقتی اسم مرگ به ميان می آيد موهای تنشان سيخ می شود و وقتی اسم مرگ را می آورند می گویند «خدا نكند! دور از جان!» چرا اکثر مردم از نام مرگ می ترسند و از مظاهر آن می گریزند؟! تعابيری كه در ادبیات مختلف دنیا از مرگ دیده می شود همه بيانگر وحشت بسياری از انسان ها از مرگ هست. مانند: هیولای مرگ، سیلی اجل، چنگال مرگ، گرگ اجل و تعبیراتی از این قبیل و حتی گاه برای اينكه خيلي طرف را بترساند تا به چیزی خطرناک نزديك نشود می نویسند «خطر مرگ».
می گويند هارون الرشيد در خواب ديده بود همه دندانهاي او ريخته است خواست خوابش را تعبير كنند كسی را آوردند گفت: همه فاميل های تو پيش از تو می ميرند. دستور داد صد شلاق و تازيانه بزنند شخصی ديگری را آوردند گفت: عمر خليفه از همه بستگانش طولانيتر خواهد بود خليفه خوشش آمد دستور داد صد دينار به اين معبّر بدهند ببينيد در اينجا هر دو نفر يک چيزی را گفته بودند اما آنکه نام مرگ کسان خليفه را بر زبان جاري کرده بود صد تازيانه نوش جان کرد، اما کسی که مرگ آنها را در قالب طول عمر خليفه! بيان كرد صد دينار پاداش گرفت!
و چرا در بین انسان ها کسانی بودند و هستند که نه تنها از مرگ نمی ترسند بلکه عاشق آن هستند و آرزوی مرگ می كنند؟
@ashaar_khatm
به قول حافظ:
این جان عاریت که به حافظ سپرده دوست روزی رخش ببینم و تسلیم وی کنم
و قتی اين مسئله را مورد بررسی قرار می دهيم و فلسفه ترس از مرگ بعضی انسانها و يا عشق بعض انسان های والا را نسبت به مرگ بررسی می كنيم تا ببينيم فلسفه اين علاقه يا ترس از مرگ چيست؟ در ابتدا انسانها را نسبت به باور داشتن عالم پس از مرگ و باور نداشتن آن به دو گروه تقسيم می كنيم:
@ashaar_khatm
دسته اول كسانی هستند كه ايمان و اعتقادی به عالم پس از مرگ، قيامت، بهشت و جهنم و امثال اين واقعيات ندارند؛ زندگی را به همين دنيا محدود می دانند و معتقدند اگر خلافكار مجازات شود در همين دنيا و همچنين انسانهایی نيكوكار اگر پاداشی داشته باشند در همين دنيا بايد دريافت كنند؛ مرگ يعنی نابودی و نيست شدن وقتی انسان مرد يعنی نيست و نابود شد اين گروه از انسانها بايد از مرگ بترسند و می ترسند چون از نيستی و نابودی هر كسي می ترسند و بايد هم بترسند و وحشت داشته باشند ... مانند راننده ای كه وقتی می بيند ماشين او در آستانه سقوط و نابودی است وحشت زده و هراسان24 است.
#ادامه 👇
http://eitaa.com/ashaar_khatm
✿࿐❁❈❁࿐✿࿐
مجموعه اشعار ختم و ترحیم خوانی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اما گروه ديگر از انسانها كه به عالمی پس از اين عالم ايمان و اعتقاد دارند و معتقدند كه اين عالم مزرعه ای است نسبت به عالم ديگر؛ هر كاری كه انسان در اين دنيا انجام می دهد چه خوب، چه بد در عالم ديگر پاداش و جزاي آن را خواهند ديد. حال اينكه بسياری از اين گروه از انسانها چرا از مرگ وحشت دارند و فراری هستند می توان گفت مهم ترين علل و فلسفه ترس اين گروه سه چيز هست:
@ashaar_khatm
اول: خلاف، گناه و آلودگی
قرآن كريم در سوره جمعه خطاب به يهوديان می فرمايد:
«قُلْ يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ هَادُواْ إِن زَعَمْتُمْ أَنَّكُمْ أَوْلِيَآءُ لِلَّهِ مِن دُونِ النَّاسِ فَتَمَنَّوُاْ الْمَوْتَ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ»[4]
يعني بگو: اى يهوديان! اگر گمان می کنيد كه تنها شما اولياى خدا هستيد نه ديگران، اگه راست می گوييد، آرزوى مرگ كنيد. آن گاه می فرمايد:
«وَ لا يَتَمَنَّوْنَهُ أَبَداً بِما قَدَّمَتْ أَيْديهِمْ»[5]
@ashaar_khatm
يعنی كه هرگز تقاضای مرگ نخواهيد كرد به خاطر آنچه از پيش براى قيامت خود فرستاده ايد.
و در سوره بقره هم خطاب به يهوديان می فرمايد:
«قُلْ إِنْ كانَتْ لَكُمُ الدَّارُ الْآخِرَةُ عِنْدَ اللَّهِ خالِصَةً مِنْ دُونِ النَّاسِ فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ إِنْ كُنْتُمْ صادِقينَ»[6]
يعنی بگو: اگر جهان آخرت نزد پروردگار مخصوص شماست نه ديگران، آرزوى مرگ كنيد اگه راست می گوييد. بعد می فرمايد:
«وَ لَنْ يَتَمَنَّوْهُ أَبَداً بِما قَدَّمَتْ أَيْدِيهِمْ»[7]
هرگز آرزوى مرگ نمی کنند به خاطر اعمال بدى كه پيش از خود فرستاده اند.
گر چه خطاب اين آيات به يهوديان است، ولى آمادگى براى مرگ، وسيله اى براى سنجش همه مدّعيان ايمان به خدا و قيامت است. در واقع ترس از مرگ، ترس از كيفر كارها و خلافهای خود ماست. مانند راننده ای كه تخلّفاتى مرتكب شده و پا به فرار گذاشته و مى ترسد در جلو راهش پليس باشد آن هم پليسى كه پرونده تمام تخلّفاتش را در دست دارد. اين راننده خود را باخته و وحشت دارد؛ كه بايد پاسخگوى تمام فرارها و تخلّفات و خلافهای خودش باشد.
در مورد مرگ نيز وضعيت همين است حتّى كسانى كه خيال می کنند از اولياى خدا هستند، به خاطر تخلّفات خود هرگز مرگ را خوش ندارند و آرزوى مرگ نمی کنند.
@ashaar_khatm
در مناجات امامان معصوم عليهم السلام نيز هر گاه مسأله ترس از معاد مطرح است، بيشتر به همين دليل اشاره شده كه چگونه در دادگاه عدل خداوند پاسخگوى عمرهاى تلف شده، واجبات از دست رفته، گناهان انجام شده و در خط ولايت و رهبری هاى نادرست بودن باشيم؟!
دوم: دست خالي و يا كمی زاد و توشه
انسانی كه مي داند سفری ابدی در پيش دارد و برای آن توشه ای ذخيره نكرده از مرگ وحشت دارد و آرزو مي كند مرگش ديرتر برسد تا بتواند توشه ای برای سرای آخرت فراهم كند. مثل راننده اي كه به خاطر كمی سوخت در جاده ای طولانی هراسان، نگران وحشت زده است.
@ashaar_khatm
پيامبر به شخصى فرمود: چون مالت را در راه خدا ندادى از مرگ می ترسی: «أَتَى النَّبِيَّ صل الله عليه وآله رَجُلٌ فَقَالَ لَهُ مَا لِي لَا أُحِبُّ الْمَوْتَ فَقَالَ لَهُ أَ لَكَ مَالٌ قَالَ نَعَمْ قَالَ فَقَدَّمْتَهُ قَالَ لَا قَالَ فَمِنْ ثَمَّ لَا تُحِبُّ الْمَوْت»[8]
اميرالمؤمنين على عليه السلام هم در يكى از سخنانش از كمی زاد، آه و ناله سر مى دهد: «آه مِنْ قِلَّةِ الزّادِ وَ طُولِ الطَّريقِ وَ بُعْدِ السَّفَرِ وَ عَظيمِ الْمُورِدِ»[9]
آه از كمى توشه و طولانى بودن راه و دور بودن سفر و بزرگ بودن مقصد و محلّ ورود.
و قرآن كريم در اين زمينه به ما چنين سفارش مى فرمايد: «و تَزوّدوا فَانّ خَيرَ الزّادِ التَّقوى»[10]
سوم: دل بستگي به دنيا، علاقه مفرط به دنيا
«وَ لَتَجِدَنَّهُمْ أَحْرَصَ النَّاسِ عَلى حَياةٍ وَ مِنَ الَّذينَ أَشْرَكُوا يَوَدُّ أَحَدُهُمْ لَوْ يُعَمَّرُ أَلْفَ سَنَةٍ»[11]
يعنی يهوديان را از همه مردم حتى مشركان بر زندگى مادى حريص تر مى يابى. هر يك از آنها دوست دارد هزار سال عمر كند.
همه را جمع كردی تو دنيا حالا می خواهی بروی آخرت هيچی آنجا نيست. مثل اينكه شما بخواهی از اينجا بروی كشور خارج حسابی در آن كشور خارجی نداری حساب باز نكردی پول نفرستادی خب معلوم است می ترسی ميگویی بروم آنجا چه كنم؟! در يك كشور اجنبی پول هم تو حساب نيست ترس دارد وحشت دارد.
از ابوذر پرسيدند: چرا از مرگ مى ترسيم؟ فرمود: «انّكم عمّرتم الدنيا و خرّبتم الآخرة فتكرهون ان تنتقلوا من عمران الى خراب»[12]
شما دنيا را آباد و آخرت را خراب كرده ايد، پس كراهت داريد كه از آبادى به سوى خرابى برويد.
امام حسن عسكری عليه السلام می فرمايد من و پدرم امام هادی عليه السلام هر دو به عيادت يك شخص كه داشت از دنيا می رفت رفتيم. طرف داشت بی تابی می كرد گريه می كرد چشمانش چپ و راست می شد. امام فرمود: چی شده ؟ چرا بی تابيخواهند شدی؟
ادامه دارد......