🔰 اهمیت صله رحم
✍آیت الله #جوادی_آملی
🔹 پيوند با خويشاوندان و نيكي به آنان به ويژه پدر و مادر، از راههاي مهم رشد و تعالي در همه زمينهها و تقرب به خداي سبحان است كه پس از ايمان به خدا از با فضيلت ترين اعمال ديني به شمار ميآيد و اجر و پاداش مادي و معنوي فراواني دارد. اين پيوند چنان مهم است كه به اجماع عالمان شيعه بر پايه ادله سهگانه كتاب، سنت و عقل از واجبات مهم ديني شمرده شده و بیان نورانی رسول خدا (ص) است که فرمود: همهٴ امّتم را از حاضر و غايب و به آنان كه تا روز قيامت در صلب مردان و رحم زنان هستند سفارش ميكنم به #صله_رحم، اگرچه يك سال راه ميان آنان فاصله باشد و اين از دين اسلام است
🔹 از سوی دیگر قطع ارتباط با خويشاوندان هم نوعي پيمانشكني با خداي سبحان به شمار ميآيد وآن چنان نزد خدا منفور است كه از مصاحبت و همراهي با قاطع رحم نهي شده و خداي سبحان در سه جاي قرآن او را لعن كرده است. همچنين گفته شده: بوي بهشت كه از مسافت هزار ساله به مشام ميرسد به مشام قاطع رحم نخواهد رسيد.
🔹 پيامبر اكرم(ص) فرمود: هركس از تأخير اجل و گسترش روزي خود خوشحال ميشود پس از خدا پروا كند و صله رحم كند؛ همچنين فرمود: كسي كه از عمرش جز سه سال نمانده باشد با صلهٴ رحم، خدا عمرش را به سي و سه سال امتداد ميبخشد. در روايتي ديگر فرمود: هركس براي من يك عمل را ضمانت كند من برايش چهار چيز را ضمانت ميكنم: هر كس صلهٴ رحم كند خدا او را دوست بدارد و روزي وي را گسترش دهد و عمرش را فزوني بخشد و او را به بهشتي درآورد كه وعده داده است.
📚 مفاتیح الحیات؛ بخش تعامل انسان با همنوعان ص ٢۱۱
🆔 @ashora_karbala
🔰 دایره صله ارحام و قطع نکردن ارتباط به خاطر رعایت نکردن برخی شئونات توسط ارحام
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔹 تا این مرحله از شناخت خویشاوندان (والدین و برادران و خواهران و فرزندان) را غالبا میدانیم، ولی دایره صله ارحام به همین جا ختم نمیشود. مثلا دوستی ها نیز میتواند به این گود وارد شود، زیرا دوستیها، رفاقتها و معاشرتها حق ایجادکُن است.
🔹 امام صادق(ع) میفرمایند: «مَوَدَّةُ یَوْمٍ مِیْلَةٌ» یعنی یک روز دوستی فقط یک تمایل است «وَ مَوَدَّةُ شَهْرٍ قَرابَةٌ» یک ماه دوستی قوم و خویشی است «وَ مَوَدَّةُ سَنَةٍ رَحِمٌ ماسَّةٌ» و یک سال دوستی رحمی است که با یکدیگر تماس دارد، خویشاوندی نزدیک است، یعنی مثل دو تا برادر که از یک رحم به دنیا آمده اند، این حکم را دارد و قطع او حکم قطع رحم را پیدا می کند. در باب صلهرحم چقدر ما شنیده ایم: «مَنْ قَطَعَها قَطَعَهُ اللَّهُ» کسی که رحم را قطع کند خدای خودش را قطع کند...
🔹 حالا مواردى هست كه فرزند شما، خویش شما؛ دوست شما، جوانى، مبتلا به عادت زشتى شده است و رابطه او با شما روى عادتى است كه از گذشته داشته است. چه بسا از اينكه شما با او قطع رابطه كنيد استقبال مىكند تا او هم با شما قطع رابطه كند و آزادتر دنبال منكرات و كارهاى زشت برود. در اينجا قطع رابطه شما با او نه تنها اثر تنبيهى ندارد بلكه اثر تشويقى نيز دارد، يعنى او را بيشتر در كار خود آزاد مىگذاريد و عملًا به آن كار تشويق مىكنيد. در چنين مواردى اين كار درست نيست.
📚 مجموعه آثار؛ ج ٢۶، ص ۵۶۶
📚 حماسه حسینی ج ۱ ص ٢٣۱
🆔 @ashora_karbala
🔰 تو می خواهی گرگ باشی؟
✍ آیت الله #بهاءالدینی
🔹 منشأ همه ی رذائل اخلاقی و افعال قبیح نفس است. یعنی اگر زبان و دست و چشم و گوش انسان؛ معصیتی انجام دهد مبدأ آن نفس است. نفوس بشری مبدأ همه ی هلاکت هاست. حتی هلاک خودش؛ خودش را هم نابود می کند. ادیان الهی؛ انبیاء؛ مواعظ و نصایح؛ همه برای این است که این نفس را از عیوب تطهیر کنند. مکتب انبیاء و اولیاء برای سازندگی این نفس است. اگر نفس شناخته شد؛ رذائل اخلاقی تمام می شود؛ باب همه ی شرارت های زبان و دست و چشم و گوش؛ مسدود می شود؛ چون مبدأ حرکت همه ی شرور؛ نفس است. این نفس را باید اصلاح کرد.
🔹 هر کسی دنبال هوی برود هلاک می شود؛ همین جا مرده است؛ منتها نمی داند مرده است. خبر از حیات علمی؛ حیات تقوایی و حیات انبیاء ندارد. زبان و چشم و دستش را اصلاح نکرده است؛ مرده ی تقواست. از حیث تقوی و علم و عاقله مرده است. آدم عاقل این غلطها را نمی کند؛ با حیوانات هیچ فرقی ندارد؛ آنها هم اَکل و شُربی دارند. گرگ یک بره را هم می خورد ولی آخرش گرگ است. آیا تو هم می خواهی گرگ باشی؟ تو باید انسان باشی! اگر بخواهی گرگ باشی! خودت ضرر کرده ای.
🔹 ادراکات نفوس بشری تا وقتی که گرفتار تعصبات و سایر امور و رذایل نفسانی است نمی تواند حقایق را درک کند. باید از این ها فراغت پیدا کند؛ آن گاه کلمات انبیاء و کتاب الله را می فهمد. همه ی آثار روحانیت؛ مال اهل عقل و فهم است. درجات ایمان و هدایت و درجات علمی؛ همه بر اساس درجات عقلی است. یعنی اگر کمال عقلی داشته باشد؛ کمال علم را هم دارد؛ کمال هدایت و ایمان را هم پیدا می کند.
📚سلوک معنوی ص ٢۱۰ و ٢۱۱
🆔 @ashora_karbala
#حدیث | فضیلت معیت با قرآن
💠 پيامبر اکرم (صلّي الله عليه و آله) فرمودند: "إنّ الذي ليسَ في جَوفِهِ شيءٌ من القرآنِ كالبَيتِ الخَرِبِ"
كسى كه در اندرونش چيزى از قرآن نيست، همانند خانه اى ويران است.
💠 امام علي (عليه السّلام) فرمودند:
"إنّ فيهِ شِفاءً مِن أكبَرِ الداءِ ، وهُو الكُفرُ والنِّفاقُ ، والغَيُّ والضَّلالُ"
در قرآن، درمان بزرگترين دردهاست : درد كفر و نفاق و تباهى و گمراهى.
💠 امام سجاد (عليه السّلام) فرمودند:
"علَيكَ بالقُرآنِ ، فإنَّ اللّهَ خَلقَ الجَنّـةَ وجَعلَ دَرَجاتِها على قَدْرِ آياتِ القُرآنِ، فمَن قَرأَ القُرآنَ قالَ لَهُ: إقْرَأْ وارْقَ، ومَن دَخلَ مِنهُمُ الجَنّةَ لَم يَكُنْ في الجَنّةِ أعلى دَرَجةً مِنهُ ما خلا النَّبِيّونَ والصِّدِّيقـونَ"
با قرآن باش ؛ زيرا خداوند بهشت را آفريد و درجات آن را به اندازه آيات قرآن قرار داد. پس هر كه قرآن بخواند، قرآن به او گويد: بخوان و بالا رو. و هر كس از اين افراد وارد بهشت شود در آن جا بلند مرتبه تر از او نخواهد بود مگر پيامبران و صدّيقان.
📚 منتخب ميزان الحكمه ۴۶۰ , ۴۵٨؛
بحار الأنوار : ٨ / ۱٣٣ / ٣٩
🆔 @ashora_karbala
29.mp3
6.23M
🎧 بشنوید | صوت سخنرانی
🎙استاد سید محمدمهدی #میر_باقری
🔰 موضوع: "شرح بخشی از دعای آغازین تلاوت قرآن/ فضیلت قرآن و انس با آن/ شروط دریافت معارف قرآن"
☑️ قرآن كلام كيست؟ «وَ كَلَامُك». خدايا سخن تو است، تو حرف زده اي و حقايقي را كه مي خواستي به ما برساني در قالب كلام ريخته اي. «كَلَامُكَ النَّاطِق»، كلام گوياي تو است. اين كلام صامت هم نيست بلکه با هرکس به اندازه ظرفش حرف مي زند. وقتي وجود مقدس نبيّ اكرم، آيه قرآن را مي خوانند هر كسي به اندازه خودش اين كلام را مي شنود و اين كلام با او حرف مي زند. با همه به طور یکسان سخن نمی گوید. سلمان يك طور مي فهمد و مي شنود و ابوذر يك طور دیگر مي شنود. پس قرآن كلام ناطق خدا است، با هر كسي به اندازه خودش حرف مي زند و از اسرار به اندازه ظرفیتش به او مي گويد. لذا كتاب خدا كه علم خدا در او هست خزانه اسرار الهي است و كلام ناطق خدا كه با ما سخن می گوید، گويا است.
☑️ وصف دیگر در مورد قرآن این است که «حَبْلًا مُتَّصِلًا فِيمَا بَيْنَكَ وَ بَيْنَ عِبَادِك»، خدايا اين كتاب تو يك رشته و ريسماني است. مانند اینکه اگر در چاهی بیفتیم، رشته اي در چاه مي اندازند تا بتوانیم به وسيله اين رشته از چاه بيرون بياييم. بعد از هبوط حضرت آدم، ما هم هبوط كرده ايم و اکنون مي خواهيم به طرف خدا بازگردیم. قرآن رشته اي است كه آمده ما را از اين ظلمات و تاريكخانه و از اين عالم خاكي، نجات داده و به وسیله آن مسافت را طي كنيم و به قرب خدا برسيم. «حبلٌ» يك رشته است.
⏰ مدت: ۴۶:٢۴ دقیقه
📶 حجم: ۵ مگابایت
🗓 در جمع اهالی قرآن استان البرز
🆔 @ashora_karbala
🔰 اُنس با قرآن
▫ #امام_خامنه_ای
🔸حقیقت این است که ما هنوز از قرآن خیلى دوریم و خیلى فاصله داریم. دلهاى ما باید قرآنى بشود. جان ما باید با قرآن انس بگیرد. اگر بتوانیم با قرآن انس بگیریم، معارف قرآن را در دل و جان خودمان نفوذ بدهیم، زندگى ما و جامعه ما قرآنى خواهد شد؛ اصل این است که دلمان، جانمان و معرفتمان حقیقتاً قرآنى باشد. انس با قرآن، آشنائى با قرآن، ما را نزدیک می کند.
🔸 من باز هم به جوانان عزیزمان توصیه می کنم که با قرآن انس بگیرید، با قرآن مجالست کنید. "و ما جالس هذا القران أحد الّا قام عنه بزیادة او نقصان، زیادة فى هُدى او نقصان من عَمى"؛ هر بارى که شما با قرآن نشست و برخاست کنید، یک پرده از پرده هاى جهالت شما برداشته می شود؛ یک چشمه از چشمه هاى نورانیت در دل شما گشایش پیدا می کند و جارى می شود. انس با قرآن، مجالست با قرآن، تفهم قرآن، تدبر در قرآن، اینها لازم است.
🔸 خواهش می کنم پدر و مادر به فرزندان کوچکشان ؛ قرآن را یاد بدهند ؛اهتمام بورزند. در فضاى زندگى ما هم ؛باید قرآن حکومت کند و برکات قرآنى موج بزند. در سایه قرآن است که معرفت و بصیرت و شجاعت و اقدام ما معنا پیدا می کند و به سمت هدفهاى درست متوجه می شود. همه شما برادران و خواهران، باید هر روز قرآن بخوانید و سعی کنید با آن مأنوس شوید و آن را بیاموزید و دریابید. مهم، قطع رابطه نکردن با قرآن است. چه نیم صحفه و یک ورق بخوانید، چه یک حزب و یا یک جزء؛ رابطه نباید قطع شود. به هر حال، همه، هر چقدر وقت، همّت و حوصله دارند، باید قرآن بخوانند.
🎙 بیانات در دیدار قاریان قرآن ۱۳۸۹/۰۴/۲۴
🆔 @ashora_karbala
🔰سلوک با قرآن...
💠 درست به یاد دارم که در جلسۀ اوّل تشرّف به محضر استاد (علامه طهرانی) از ایشان پرسیدم: چه کتابِ سلوکی را مطالعه کنیم؛ تا در تقویت سلوکمان مؤثر باشد؟ فرمود: قرآن را با توجّه و ترتیل تلاوت کنید؛ از ۱۰۰۰ کتاب سلوکی اثرش بیشتر است.
💠 در روایت است که مؤمن در بهشت به مقدار «قرآنی بودنش» رشد و تعالی دارد. به او میگویند: «اقْرَأْ وَ ارْقَه» یا «اقْرَأْ وَ اصْعَدْ دَرَجَۀ» با خواندن قرآن بالا برو.
💠 میفرمود: «برای کسانی که تجلّی ذاتی رخ میدهد؛ غالباً در یکی از این دو حالت است: یا در حال قرائت قرآن و یا در حال توسّل به ساحت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)
💠 برکت قرآن در حدّی است که نگاه به خط او بهجتآفرین و تأثیرگذار است و حتی کسانی که عربی نمیفهمند، مأمورند آن را تلاوت کنند. علامه طهرانی حتی به بیسوادها دستور میداد وضو بگیرند و رو به قبله بنشینند و دست روی خط قرآن بکشند و صلوات بفرستند.
💠 می فرمود: هرچه قرآن میخوانید، به نیت رسول الله (ص)بخوانید و حتی اگر میخواهید کسی مانند روح پدر یا مادر بهرهمند شود، بخوانید و ثوابش را از طرف آنها به رسول الله (ص) هدیه کنید.
📚کتاب سیر و سلوک؛طرحی نو در عرفان عملی شیعی، ص ۲۹۵ تا ۲۹۷
🆔 @ashora_karbala
🔰 کتاب عقل؛ شک مقدس
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔸 یکی از کتاب هایی که سرسختانه با تقلید مبارزه کرده است، قرآن است. شاید در دنیا کتابی پیدا نشود که این مقدار بر این موضوع تأکید و اصرار کرده باشد. یک وقتی من در آیات قرآن تتبع کردم، دیدم از زبان هر پیغمبری- بدون استثناء- تقلید و تبعیت کورکورانه از اَسلاف و گذشتگان و محیط را انتقاد کرده است. از زبان مردم می گوید: «انا وجدنا آبائنا علی امه و انا علی آثارهم مقتدون» می گوید این ها جواب پیغمبران را این جور می گفتند: ما گذشتگان و اسلاف خودمان را بر یک طریقه ای یافته ایم و دنبال همان طریقه پدران خودمان می رویم. یا گفتند راه درست همان راهی است که پدران ما رفتند. قرآن در جایی می فرماید: «او لو کان اباوهم لایعقلون شیئا و لا یهتدون» ممکن است پدران این ها شعورشان به هیچ چیزی نمی رسیده است؛ باز هم باید از پدرانشان پیروی کنند؟
🔸قرآن وقتی که دعوت می کند به اینکه رشته تقلید را از گردن دور بیندازید، دعوت به شک می کند؛ یعنی تردید کنید در آنچه از پدران و مادران و اسلاف خودتان فرا گرفته اید. اما قرآن که می گوید تردید کنید، منظورش این نیست که تردید، خوب است؛ بلکه تردید کنید تا بتوانید تحقیق کنید. تا زمانی که انسان در سُنن محیط خودش و در تقالید پدران و مادران تردید نکند، هرگز موفق به تحقیق نخواهد شد
🔸 پس اینکه عرض کردم قرآن هم دعوت به شک کرده،می گوید در صحت این چیزها که گرفته اید، تردید کنید برای اینکه بتوانید مجالی برای تحقیق بیابید؛ من این شک را «شک مقدس» می نامم، یعنی شکی که برای تحقیق و مقدمه تحقیق است
📚 تجلی پیام؛ صفحه ٣۰
@ashora_karbala
🔰 صورت عمل چندان مهم نیست...
✍ #امام_خمینی (ره)
🔹 شما اگر نیت خود را خالص کنید؛ عمل خود را خالص نمائید حبّ نفس و حبّ جاه را از دل بیرون کنید؛ مقامات عالیه و درجات رفیعه برای شما تهیه و آماده می باشد. مقامی که برای بندگان خدا در نظر گرفته شده؛ تمام دنیا و ما فیها با آن جلوه های ساختگی؛ در مقابل آن به قدر پشیزی ارزش ندارد. بکوشید به چنین مقامات عالیه برسید و اگر توانستید؛ خود را بسازید و ترقی دهید. تا آنجا که این مقامات عالیه و درجات رفیعه هم بی اعتنا باشید و خدا را برای رسیدن به این امور عبادت نکنید.
🔹 هرچه مرتبه اخلاص و حضور قلب که دو رکن رکین عبادت است؛ کاملتر باشد؛ روح منفوخ در آن طاهرتر و کمالِ سعادتِ آن بیشتر و صورت غیبی ی ملکوتیه ی آن منوّرتر و کامل تر خواهد بود. و کمال عمل اولیاء(علیهم السلام) به واسطه ی جهات باطنیه ی آن بوده؛ و الّا صورت عمل چندان مهم نیست.
🔹 مثلا؛ ورود چندین آیه ی شریفه؛ از سوره "هَل اَتی" در مدح علی و اهل بیت طاهرینش(علیهم السلام) به واسطه ی چند قرصِ نان و ایثار آن ها نبوده؛ بلکه برای جهات باطنیه و نورانیت صورت عمل بوده. بلکه یک ضربت علی (علیه السلام) که افضل از عبادت ثقلین می باشد؛ نه بواسطه ی همان صورت دنیایی عمل بوده که کسی دیگر اگر آن ضربت را زده بود باز افضل بود؛ [اگرچه به ملاحظه ی موقعیت مقابله ی کفر و اسلام خیلی انجام این عمل مهم بوده]؛ ولی عمده ی فضیلت و کمالِ عملِ آن حضرت به واسطه ی حقیقت خلوص و حضور قلب آن حضرت بوده است.
📚 جهاد اکبر؛ ص ۵۶ و ۵٧
🆔 @ashora_karbala
🔰« تظاهر به دانایی » هرگز جایگزین
«دانایی» نمیشود
✍شهید #سید_مرتضی_آوینی
🔹 تصور نكنید كه من با زندگی به سبك و سیاق متظاهران به روشنفكری نا آشنا هستم، خیر من از یک راه طی شده با شما حرف می زنم .من هم سالهای سال در یكی از دانشكدههای هنری درس خواندهام، به شبهای شعر و گالری های نقاشی رفته ام؛ موسیقی کلاسیک گوش داده ام.
🔹 ساعتها از وقتم را به مباحثات بیهوده درباره چیزهایی كه نمیدانستم گذراندهام. من هم سالها با جلوه فروشی و تظاهر به دانایی بسیار زیستهام. ریش پروفسوری و سبیل نیچهای گذاشتهام و كتاب «انسان تك ساختی» هربرت ماركوز را -بیآنكه آن زمان خوانده باشماش- طوری دست گرفتهام كه دیگران جلد آن را ببینند و پیش خودشان بگویند: «عجب فلانی چه كتاب هایی میخواند، معلوم است كه خیلی میفهمد.»...
🔹 اما بعد خوشبختانه زندگی مرا به راهی كشانده است كه ناچارشدهام رودربایستی را نخست با خودم و سپس با دیگران كنار بگذارم و عمیقاً بپذیرم كه«تظاهر به دانایی» هرگز جایگزین «دانایی» نمیشود، و حتی از این بالاتر دانایی نیز با «تحصیل فلسفه» حاصل نمیآید. باید در جست و جوی حقیقت بود و این متاعی است كه هركس براستی طالبش باشد، آن را خواهد یافت، و در نزد خویش نیز خواهد یافت.
🔻 حالا از یك راه طی شده با شما حرف میزنم. بنده با یقین كامل میگویم كه تخصص حقیقی در سایه تعهد اسلامی به دست میآید و لاغیر.
📚 یادنامه سید شهیدان اهل قلم؛ بخش
روايت روايتگر فتح؛ مرتضی به روایت خودش ص ٨
🆔 @ashora_karbala
🔰این حالت را نگه دارید...
#امام_خامنه_ای
🔸 آن دلى که انسان در آن عشق اتومبیل فلان جور دارد، آن دل نیست، گاراژ است! بنگاه معاملاتى است! آن دلى که همهاش در آن میل جنسى موج مىزند، دیگر دل نیست، آن عشرتخانه است. شاعر، آن زمان که ضیاع و عقار و زمین و ملک و گاو و خر در زندگى نقش داشته، از اینها نام برده و مىگوید دلى که اینها در آن باشد، آنجا طویله است! ده است! دل، نیست؛ دل جاى خداست؛ جاى نور است.
🔸 اما بحمداللّه معنویت در کشور ما رو به رشد است. جوانان ما اهل ذکرند، اهل دعایند، اهل قرآنند، اهل اعتکافند. این تعداد جوان مؤمن، علاقهمند، با این همه عوامل تخریب و اغوائی که برای جوانها در سرتاسر دنیا امروز با وسائل مدرن دارند فراهم میکنند. جوانهای ما مؤمنند، جوانهای ما صالحند.
🔸 انشاءالله خدا به حقّ علی اکبر (ع) شما جوانها را حفظ کند، برای اسلام نگه دارد و ثابت قدمتان بدارد. جوانها توجّه داشته باشند: صراط مستقیم را میتوانند بشناسند، میتوانند دل ببندند، میتوانند منعطف و متشکّل به شکل صراط مستقیم بشوند؛ اما، نگهداری آن سخت است، باید نگه دارید.
🔸 به قول مرحوم امیری فیروزکوهی که گفت:
شباب عمر به دانش گذشت و شیب، به جهل
کتاب عمر مرا فصل و باب، پیش و پس است
بعضیها جوانیهای خوبی داشتند، امان از پیریشان؛ پیر که شدند هیچ. این جوانیها را سعی کنید نگه دارید. البتّه شماها خوب هستید، شماها الحمدلله در خدمت انقلاب و در خدمت اسلام هستید. سعی کنید این حالت را نگه دارید. این ثبات قدم و استقامت در راه صحیح چیز خوبی است.
🎙 دیدار با استادان، نخبگان و پژوهش ۱۳۹۶/۰۲/۱۸
🆔 @ashora_karbala
epdf.pub_-.pdf
477.5K
📚 پیشنها دانلود و #مطالعه_کتاب
"جوان و انتخاب بزرگ"
✍مؤلف: استاد اصغر طاهر زاده
📘 از آنجایی که دوران جوانی، جدّیترین دوران زندگی هر انسانی است و جوانان باید در دوران جوانی با ابعاد جدّی زندگی روبهرو شوند، و با توجه به اینکه «تربیت باید گرم و جدّی» باشد و نه سطحی و غیر جذاب، این انتشارات تصمیم گرفت مباحثی را که استاد طاهرزاده با جوانان در میان گذاردهاند، طی چند کتاب منتشر نماید تا:
▫️اولاً: نسل جوان جامعه ما به بهانه اینکه باید به جوانان سختگیری نکرد، از معارف حقیقی و جدّی محروم نماند. ▫️ثانیاً: روشن شود که میتوان با جوانان، معارف جدّی را با زبان روان مطرح کرد و روح جوانان را در جهتی عمیق سیر داد.
📖 در این کتاب مباحث زیر مطرح شده است:
📘 جوان و انتخاب بزرگ در زندگی: که سعی شده است جوانان عزیز متوجه باشند چگونه میتوانند در دوران جوانی انتخابهای خود را تا قیامت و ابدیت خودشان وسعت دهند تا همواره در نشاط جوانی باقی بمانند.
📘 من کو؟ در این بحث با زبانی ساده و با مثالهایی در خور فهم جوانان، بحث مجرد بودن روح مطرح شده است که مبنای بسیاری از معارف دینی است.
📘 تأثیر روح در حرکات ورزشی: از آنجایی که امروز ورزش کردن یک ضرورت است و از طرفی خطر حضور انگیزههای غلط، ورزش را از نتیجهای که شخص میتواند بهدست آورد، ساقط میکند؛ در این بحث سعی شده انگیزههای صحیح ورزش مدّ نظر قرار گیرد تا اولاً: جوانان اراده دائمی برای ورزش کردن داشته باشند. ثانیاً: بتوانند از ورزش کردن، نتایج معنوی و روحانی ببرند.
🆔 @ashora_karbala
📝 در جوانی جان گُرگَت را بگیر
گفت : دانایی که : گرگی خیره سر،
هست پنهان در نهاد هر بشر!
══
لاجرم جاری است پیکاری سترگ
روز و شب، مابین این انسان و گرگ
══
زور و بازو چاره ی این گرگ نیست
صاحبِ اندیشه داند چاره چیست
══
ای بسا انسان رنجورِ پریش
سخت پیچیده گلوی گرگ خویش
══
وی بسا زور آفرین مرد دلیر
هست در چنگال گرگِ خود اسیر
══
هرکه گرگش را در اندازد به خاک
رفته رفته می شود انسان پاک
══
آنکه با گرگش مدارا می کند
خُلق و خوی گرگ پیدا می کند
══
و آن که از گرگش خورد هر دم شکست
گرچه انسان می نماید گرگ هست!
══
در جوانی جان گرگت را بگیر!
وای اگر این گرگ گردد با تو پیر
══
روز پیری، گرکه باشی همچو شیر
ناتوانی در مصافِ گرگ پیر
══
مردمان گر یک دِگر را می درند
گرگ هاشان رهنما و رهبرند
══
این که انسان است این سان دردمند
گرگ ها فرمانروایی می کنند
══
و آن ستمکاران که با هم مَحرم اند
گرگ هاشان آشنایان هم اند
══
گرگ ها همراه و انسان ها غریب
با که باید گفت این حال عجیب؟
✍ #فریدون_مشیری
🆔 @ashora_karbala
✍ استاد #علی_صفایی_حائری در پاسخ به نامه یک جوان که گرفتار مشکلات جنسی بود، نوشتند :
🔻من به خاطر تجربههاى زيادى كه دارم براى تو چند نكته را بازگو مىكنم؛
1⃣ اين فراز و نشيبها تمام شدنى نيست. مادام كه راه نيفتادهاى مشكل برخورد و تصادف ندارى، فقط مشكل ماندن و گنديدن هست. با شروع حركت درگيرى شروع مىشود و با تصميم و انتخاب تو، مبارزه شدت مىيابد. هر چه قدر ارزش تو و انتخاب تو و عمل تو بيشتر شود، هجوم وسوسهها و شيطنتها زيادتر خواهد بود.
🔸 من از هجوم وسوسهها و درگيرىها مىفهمم كه ارزش بيشترى به دست آوردهام. از هجوم راهزنها بايد بفهمى كه متاع و كالاى ارزشمندى دارى، پس براى مبارزه آماده باش! اين مبارزه در سه جبهه شكل مىگيرد :
▫️در مرحله ذهن و شناخت،
▫️در مرحله قلب و ايمان و عشق
▫️و در مرحله عمل و تمامى زندگى.
هجوم وسوسه و شك عامل شناخت عميقتر و بينشتر است.
🔸 تو به جاى اين فرار و پنهان كردن، به شك؛ جواب مناسبتر بده. سؤالاتت را جمع بندى كن و از شكها و وسوسههاى مهاجم سؤال كن و آنها را مرتب و منظّم بساز. در مورد انسان و جهان و خدا و بهشت و جهنّم و دين و مذهب، برخوردهاى ريشهاى و بنيادى را آغاز كن، ولى اين تمام كار نيست. با عقب نشينى شيطانِ اين جبهه، تازه شهوات و جاذبههاى ديگر شكل مىگيرد. بعد شبهات و جاذبهها سر بر مىدارند. و هر روز يك جور شهوت؛ از شهوت جنسى و زن گرفته تا شهوت مال و ثروت و قدرت و رياست. شهوات را نمىتوان با حرف كنترل كرد.
🔸 احساس را با احساس بزرگتر و عشق را با عشق نيرومندتر بايد مهار كرد. و اين جبهه دوم مبارزه است. و تازه علم و عشق براى مبارزه كافى نيست، كه با وجود ايمان باز هم انحراف و گرفتارى و وسوسه هست و اين است كه بايد در مبارزه توجّه داشت كه زمينه فساد را فراهم نكرد؛ مثل همان داستان ويدئو و حتّى براى تأمين نيازها و شهوات اقدام عقلايى كرد و براى انتخاب همسر از بستگان و اقوام، به صورت عقد بسته برنامه گذاشت و يا با ورزش و دوستان مناسب و دير به رختخواب رفتن، مبارزه را دنبال كرد.
🔸 و تازه با اين همه شناخت و عشق و تمرين و واكسيناسيون، باز ممكن است كه انسان در عمل بلغزد و به فسادى مبتلا بشود، پس سعى كن كه زود باز گردى و توبه كن و نااميد نباش. گناهى كه به توبه متصل شود و تو را به خدا تسليم كند از طاعتى كه تو را مغرور سازد بهتر است.
✍با انتظار رشد بيشتر.
على صفائى حائرى- ۷۵/۸/۲۵
♻️ ادامه دارد.....
📚 رد پای نور در خاطرات من، ص ٧۴
🆔 @ashora_karbala
🔰 آنچه را میدانیم زیر پا نگذاریم تمام سلوک همین است.
📜 دستور العملی که آیتالله #بهجت در نامه خود در مرداد ماه سال ٧۵ نوشتند:
✍ بسمه تعالی
آقایانی که طالب مواعظ هستند، از ایشان سؤال می شود: آیا به مواعظی که تا حال شنیده اید، عمل کرده اید، یا نه؟
آیا می دانید که: «هر که عمل کرد به معلومات خودش، خداوند مجهولات او را معلوم می فرماید»؟
آیا اگر عمل به معلومات - اختیاراً ـ ننماید، شایسته است توقع زیادتی معلومات؟
آیا باید دعوت به حق، از طریق لسان باشد؟ آیا نفرموده: «با اعمال خودتان، دعوت به حق بنماید»؟
آیا طریق تعلیم را باید یاد بدهیم، یا آنکه یاد بگیریم؟
آیا جواب این سؤالها از قرآن کریم:
"والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا" ، و از کلام معصوم: «من عمل بما علم، ورثه الله علم ما لم یعلم» و «من عمل بما علم، کفی ما لم یعلم»، روشن نمی شود؟
خداوند توفیق مرحمت فرماید که آنچه را می دانیم، زیر پا نگذاریم و در آنچه نمی دانیم، توقف و احتیاط نمائیم تا معلوم شود. نباشیم از آنها که گفته اند:
پی مصلحت مجلس آراستند
نشستند و گفتند و برخاستند!
✍وما توفیقی إلا بالله، علیه توکلت و إلیه انیب. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته الاقل محمد تقی البهجة
مشهد مقدس؛ یکشنبه مرداد ماه ۱٣٧۵ هـ.ش. مطابق با ربیع الاول ۱۴۱٧ هـ.ق.
🆔 @ashora_karbala
🔰 در راه راست از کمی روندگان نهراسید..
💠 راه روشن حق
🔻 ای مردم! در راه راست، از کمی، روندگان نهراسید، زیرا اکثریت مردم بر گرد سفره ای جمع شدند که سیری آن کوتاه، و گرسنگی آن طولانی است.
🔻 ای مردم! همه افراد جامعه در خشنودی و خشم شریک می باشند، چنان که شتر مادّه ثمود را، یک نفر دست و پا برید، اما عذاب آن تمام قوم ثمود را گرفت، زیرا همگی آن را پسندیدند. خداوند سبحان می فرماید: «ماده شتر را پی کردند و سرانجام پشیمان شدند.» "آیه۱۵٧ سوره شعراء" سرزمین آنان، چونان آهن گداخته ای که در زمین نرم فرو رود، فریادی زد و فرو ریخت.
🔻 ای مردم! آن کس که از راه آشکار برود، به آب می رسد و هرکس از راه راست منحرف شود، سرگردان می ماند.
📚 ترجمه خطبه ٢۰۱ نهج البلاغه
#حدیث
#نهج_البلاغه
🆔 @ashora_karbala