#شرح_حکمت_نهج_البلاغه
🍃إِذَا كُنْتَ فِي إِدْبَارٍ وَ الْمَوْتُ فِي إِقْبَالٍ فَمَا أَسْرَعَ الْمُلْتَقَى
(حکمت٢٩)
🍃هنگامى كه تو زندگى را پشت سر مى گذارى و مرگ به تو روى مى آورد، پس ديدار با مرگ چه زود خواهد بود.
💠 حضرت وصی(ع) نخست همه انسان ها را در حال حرکت به سوى پایان عمر معرفى مى کند و این یک واقعیت است. از لحظه اى که انسان متولد مى شود و هر ساعتى که بر او مى گذرد بخشى از سرمایه عمر او کاسته و هر نفسى که مى زند یک گام به پایان زندگى نزدیک مى گردد، زیرا عمر انسان به هر حال محدود است و اگر هیچ مشکلى هم براى او پیش نیاید روزى پایان مى پذیرد. درست مانند چراغى که ماده اشتعال زایش تدریجاً کم مى شود و روزى تمام و سرانجام خاموش خواهد شد. این حرکت سریع بدون یک لحظه توقف ادامه دارد و به این ترتیب، از این سو همه انسان ها شتابان به سوى مرگ حرکت مى کنند.
💠از سوى دیگر، پیوسته عوامل مرگ به سوى انسان در حرکت اند خواه این عوامل از طریق حوادث ناگهانى، زلزله ها، طوفان و سیلاب، تصادف ها و مانند آن باشد یا به صورت بیمارى هایى که با گذشت عمر و ضعف و ناتوانى اعضا خواه ناخواه دامان انسان را مى گیرد
💠هدف از تمام این هشدارها این است که زندگى دنیا غفلت زاست و هنگامى که انسان به آن سرگرم شود گاه همه چیز را گفراموش مى کند و چنان گام برمى دارد که گویى زندگى دنیا ابدى است نه خبرى از آخرت نه توشه اى براى آن سفر تهیه مى کند این هشدارها براى این است که انسان را تکانى دهد و از این خواب غفلت بیدار کند و پیش از آنکه فرصت ها از دست برود او را به تهیه زاد و توشه وا دارد.
@sh_enayatnejad
#شرح_صحیفه_سجادیه
🍃اللّهم ارزقنی عقلًا کاملًا و عزماً ثاقبا و لبّاً راجحاً و قلباً زکیاً و علماً کثیراً و ادباً بارعا.»
🍃خدایا! عقل کامل، ارادهی نیرومند، لبّ راجح ؛ دل پاکیزه، دانش بسیار، و ادبی برجسته و درخشانْ به من عنایت کن!
💠این دعا بخشی از دعاهای صحیفهی ثالثهی سجّادیه ؛ در آخر دعایی که خواندن آن ما بین نافله و فریضهی صبح فضیلت دارد .
حضرت، شش چیز از خدای متعال خواسته است؛ که من روی این خواستهی سوم میخواهم تکیه کنم.
🔹نکتهی و خواستهی سوم، «لبّ راجح» است. معنایش این است که «باطن و مغزِ کار من، از ظاهر و شکل کار من، بیشتر باشد..
💠 ببینید امام سجّاد(علیهالسّلام) از خدا چه خواسته است!
❇️ ما، دو نوع آدم داریم:
⬅️یک نوع، آدمی است که هرچه هست، در ظاهر اوست. ظاهرش جذّاب و چشمگیر و احیاناً خاشعکننده و خاضعکننده است. اما باطنش پوک و پوچ است؛ چیزی در او نیست. این، بدترین نوع آدمی است که میخواهد منشأ آثار بزرگ باشد.
⬅️ اما یک نوع دیگر، آدمی است که باطن او بر ظاهرش ترجیح دارد. ظاهرش هرچه هست، باطن او بهتر و بیشتر از ظاهر، جذّابیت دارد. امام سجّاد (علیهالسّلام) به ما درس میدهد که از خدا بخواهیم آدمی از نوع دوم باشیم.
✅ اما تربیت اسلامی، غیر از این است. تربیت اسلامی بر این مبناست که ظاهرت را باید حفظ کنی، اما باطنت باید از ظاهرت بهتر باشد. کسانی نگویند «ظاهر هرطور بود، بود. اصل، باطن است.» بله، اصل باطن است. اما ظاهر باید نمودار باطن باشد:
«الظاهر عنوان الباطن»
ظاهر را هم باید درست کرد.
@sh_enayatnejad
4_350392271050375206.mp3
1.16M
💠حقیقت #انتظار_و_فرج
🎤 علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🍃این که میفرمائید(وعجِّل فرجهم) یعنی خدایا به ما توفیق عطا کن تا بتوانیم حقیقت قرآن را در اجتماع پیاده کنیم . (فرجهم )یعنی ما دنبال گشایس هستیم ؛ ما الان در تنگنا هستیم ؛چرا از هم میترسیم؟چرا این همه قفل به مالمان میزنیم؟ چون میترسیم چون حقیقت دین پیاده نشده است.
🍃حضرتِ منتَظَر (سرُّاللّه) است؛ انسان کامل واسطه فیض است.
🍃ما الان در فرج نیستیم در گشایش نیستیم. #ظهور_فرج پیاده شدن حقیقت دین و قرآن است که آن وقت در گشایش هستیم.
🆔 @ashora_karbala
💠 #انتظار
✍استاد #علی_صفایی_حائری:
💠تو آنچه دارى، نزد ولىّ مىگذارى؛ چون آنچه در نزد تو بماند رفتنى و گم شدنى و ضايع شدنى است، كه «ما عندكم ينفد و ما عند اللّه باق».
تو از مهدى توقع ندارى، كه تعلقى ندارى. تو مىخواهى آنچه خدا به تو بخشيده در راه او ببخشى و اينگونه، دارايىها را از تباهى نجات بدهى و نسيهها را نقد كنى و همراه با خود داشته باشى.
💠فرق است ميان كسى كه مىخواهد در قرارداد ريش بگيرد و يا آن كه ريش بگذارد و راه بازگشت را بر خود ببندد، كه مىبينيم ياران حسين تمامى پلها را پشت سر خراب كردند و زنها را طلاق دادند كه مبادا باز گردند و يا مشكلى از ناحيۀ آنها بر زنهاشان پيش بياورند.
در هر حال، پيمان بر ساختن و سوختن و جان باختن و هستى به پاى دوست انداختن، پيمان كسانى است كه پناهى جز مهدى نمىبينند و جز قلعۀ توحيد و ولايت، پايگاهى ندارند.
💠آنها كه از ولىّ تمنايى دارند، در واقع ولىّ را نردبان خواستهها و واسطۀ هوسهاشان كردهاند كه سوختگان عشق مىخواندند: ما را از تو به جز تو تمنايى نيست ...
📚 تو مي آيي صفحه 23
🆔 @ashora_karbala
🔰 #گفتمان_انقلاب_اسلامی بر اساس
#منظومه_فکری_امامین_انقلاب
💢با نگاهی به گفتمان انقلاب اسلامی که بر پایههای آموزههای قرآن و سنت معصومان(ع) شکل گرفته است میتوان به یکی دیگر از این موارد که #امت_وسط بودن است ؛ اشاره کرد.
💢 از مهمترین اصول گفتمان انقلاب اسلامی، ایجاد امت وسط یا #میانه است؛ امت وسط، امتی است که با محوریت #اندیشه و #روشی_بنیادین بر آن است تا مردمانی از نژادها و اقوام با تفاوتهای فرهنگی و جغرافیایی و زمانی را در مسیری به دور از هر گونه افراط و تفریط و #خط_مستقیم برای تحقق هدف یا اهداف معین گرد آورد.
(نگاه کنید: مفردات الفاظ قرآن کریم، راغب اصفهانی، ذیل واژه «ام»)
💢 مهمترین وجه مشترک امت را میتوان اموری چون #وحدت_در_هدف و روش دانست؛ چنانکه امت اسلام همه کسانی را شامل میشود که برای تحقق اهداف متعالی اسلام با بهرهگیری از عقل و نقل یعنی شریعت مبتنی بر #حجت_باطنی و #حجت_ظاهری عمل میکنند و روشی خاص از شیوه و سبک زندگی را در پیش میگیرند.
💢بنابراین، هدف اسلام تحقق امت به معنای خاص است که به #اختیار و اراده نه به #اجبار شکل میگیرد.
آنچه هدف قرآن از تحقق امت بیان شده است، امت وسط است؛ چنانکه خدا میفرماید:
♦️ خدا هر کسی را بخواهد به سوی صراط مستقیم هدایت میکند؛ و بدین گونه شما را امتى وسط و میانه قرار دادیم تا بر مردم گواه باشید و پیامبر بر شما گواه باشد.(بقره، آیات ۱۴۲ و ۱۴۳)
♦️از مصادیقی که در همین آیات و مانند آن بیان میشود، معلوم میشود که امت وسط و میانه دارای #وحدت_هدف در باطن و ظاهر همچون وحدت در کتاب، قبله، پیامبر و مانند آنها است.
♦️این امت همیشه دنبال اهداف ظاهری و باطنی خواهد بود که در آیات و روایات به عنوان شریعت نقلی از یک سو و عقلانیت فطری به عنوان شریعت عقلی از سوی دیگر بیان شده است؛ زیرا نقل و عقل فطری است که به عنوان دو حجت ظاهری و باطنی، اسلام را میسازد. (روم، آیه ۳۰)
@sh_enayatnejad