#تفسیر_قرآن_کریم
🍃أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ یزَکونَ أَنْفُسَهُمْ بَلِ اللَّهُ یزَکی مَنْ یشَاءُ وَلا یظْلَمُونَ فَتِیلا
(نساء /۴٩)
🍃آيا نديدى كسانى كه خود را پاك و بىعيب مىشمردند؟ چنین نیست؛ بلكه خداوند، هر كس را بخواهد پاك مىگرداند و آنان به اندازه نخ هسته خرما ظلم نمىشوند.
💠تزکیه دو نوع است:
گاهی تزکیه عملی است و آن تهذیب نفس است که کار مطلوبی میباشد « یزکون »
و گاهی تزکیه زبانی است و آن خودستایی و تکبر و خویشتن را بی عیب دانستن است که مورد نکوهش و نهی خداوند میباشد.(لا تزکوا انفسکم) چون مدح کردن انسان از خود، هم از نظر عقل و هم از نظر شرع قبیح است.
به دو دلیل:
1⃣براساس این آیه، تنها خدا آگاه است که چه کسی واقعا پاک و خالص است.(هو اعلم بمن اتقی)
2⃣اگر هم واقعا پاک باشد، نباید خود را بستاید و مغرور شود و گمان کند خودش عامل پاکی خود بوده؛ بلکه خداست که توفیق طهارت و دوری از گناه را عنایت می کند
💠پرهیزکاران هرگـز از اعمال کم خود راضی نیستند، و هیچ گاه اعمال زیاد خود را بزرگ نمی شمرند، آنها در همه حال خود را در برابر انجام وظایف متهم می شمرند و از اعمال خویش بیمناکند، هنگامی که کسی یکی از آنان را بستاید از آنچه در حق آنها می گوید: وحشت می کند و چنین می گوید: من به حال خود از دیگران آگاهترم، و خدا نسبت به مـن از مـن آگاهتر است.
@sh_enayatnejad
#شرح_حکمت_نهج_البلاغه
🍃وَ قَالَ [عليه السلام]
مَا أَضْمَرَ أَحَدٌ شَيْئاً إِلَّا ظَهَرَ فِى فَلَتَاتِ لِسَانِهِ وَ صَفَحَاتِ وَجْهِهِ
(حکمت/ ٢۶)
🍃كسى چيزى را در دل پنهان نكرد
جز آن كه در لغزش هاى زبان و رنگ رخسارش ، آشكار خواهد گشت.
💠این نکته مسلم است که اعمال انسان بازتاب نیات، خواسته ها و سجایاى اوست که به صورت طبیعى ظاهر مى گردد. بخشى از آن اختیارى است مثل این که به هنگام ترسیدن از چیزى تصمیم به فرار مى گیرد و بخش دیگرى غیر اختیارى است که مثلا در پریدن رنگ از صورت او احساس مى شود یا به هنگام غضب؛ صورتش بى اختیار برافروخته مى گردد و گاه اندامش مى لرزد و نیز عکس العمل هایى در افعال و اعمال خود ظاهر مى سازد.
💠اما گاه مى شود انسان چیزى در درون دارد که نمى خواهد آن را آشکار کند در این صورت سعى مى کند دوگانگى در میان سخن و کردار خود با آنچه در درون دارد ایجاد کند این دوگانگى در آنجا که انسان هوشیار و مراقب باشد ممکن است ظاهر نشود، اما به هنگام غفلت و عدم توجه، آنچه در درون است خود را در عمل یا سخن هاى نیندیشیده ظاهر مى کند.
💠این پدیده قانونى در روان شناسى است که به وسیله آن بسیارى از مجرمان را به اعتراف وامى دارند و مطالبى را که اصرار بر اخفایش دارند آشکار مى سازند. امیر مؤمنان على(علیه السلام) این قانون مهم را در عبارتى کوتاه و بسیار پرمعنا در بالا بیان فرموده است.
🔹به قول سعدی:
گفتم به نیرنگ و فسون پنهان کنم ریش درون
پنهان نمى ماند که خون از آستانم مى رود
@sh_enayatnejad
#دعای_هفدهم_صحیفه_سجادیه
🍃اللَّهُمَّ وَ مَا سَوَّلَ لَنَا مِنْ بَاطِلٍ فَعَرِّفْنَاهُ، وَ إِذَا عَرَّفْتَنَاهُ فَقِنَاهُ، وَ بَصِّرْنَا مَا نُکایدُهُ بِهِ، وَ أَلْهِمْنَا مَا نُعِدُّهُ لَهُ، وَ أَیقِظْنَا عَنْ سِنَةِ الْغَفْلَةِ بِالرُّکونِ إِلَیهِ، وَ أَحْسِنْ بِتَوْفِیقِک عَوْنَنَا عَلَیهِ.
🍃بارخدایا ما را به هر باطل که در نظرمان بیاراید آگاه کن، و ـ چون آگاهمان کردی ما را از آن حفظ کن، و به راه و روش جنگ با او بینایی ده، و ما را ملهم ساز که برای نبرد با او چه باید آماده کرد، و از خواب غفلتی که سبب گرایش به اوست بیدار کن، و به توفیق خود ما را در مسیر مبارزه با او یاری ده.
💠تسویل یعنی چه؟
تسویل یعنی شیطان و نفس چیزی را برای انسان زیبا بنمایاند ؛شیطان تسویلات دارد، چیزهایی را برای انسان آرایش میدهد.
🔹روایت داریم شیطان به عدد راههای صلاح و مستقیم، راه انحرافی درست کرده است ؛ یعنی هر جنس خوبی یک جنس بدل یا چند جنس بدل کنارش استِ
حيله هاي شيطان آن چنان پيچيده است كه به سادگي قابل تشخيص نيست، گاهي بدي ها و زشتي ها را به گونه اي زيبا و با فضيلت جلوه مي دهد كه آدمي به گمان انجام عمل نيك، به ورطه هلاكت و بدبختي مي افتد.
💠بنابراين، آشنايي با حيله ها و راههاي مقابله با نفوذ شيطان، يكي از گامهاي مهم در نبرد با وساوس ابليس است
درخواست “بصيرت” از خداوند در مقابله با شيطان است.
چراكه تمييز ميان حق و باطل، تنها در پرتو نور بصيرت ميسر است.
@sh_enayatnejad
🔰توزيع ثروت و نفى اختلاف طبقاتى
✍استاد #علی_صفایی_حائری:
💠«وَ أَنْ نُخَلِّصَ أَمْوَالَنَا مِنَ التَّبِعَاتِ» ؛ ثروتهايمان را بايد از گرفتارىها آزاد كنيم؛ چون وقتى كه ثروت متورّم و جمع شد، گرفتارى و طبقات و اختلاف به وجود مىآورد، ذلت و بدبختى و هلاكت به وجود مىآورد. جامعهاى كه ثروتمند و فقير دارد، فقيرش خواه و ناخواه مريض و ضايع و فاسد مىشود و اين است كه اگر در جايى از اين جامعۀ مرتبط و هماهنگ فسادى به وجود آمد، فساد حبس نمىشود و سرايت مىكند.
💠من نمىتوانم در برج عاج خود محبوس بشوم و خلق در گرفتارىها فرو بروند؛ كه اين گرفتارى قطعاً به من هم سرايت مىكند.
💠در جامعهاى كه فقر و سرقت و زنا و فساد و بى شخصيتى آمد، اين فساد و ميكروب در من هم نفوذ مىكند و مرا هم ضايع مىكند. اين است كه ثروتهايم را بايد از تبعات و بدىهايى كه به دنبال آن هست، آزاد كنم و پاك كنم.
«وَ أَنْ نُطَهِّرَهَا بِإِخْرَاجِ الزَّكَوَاتِ» : ثروت، نجاست و كثافت دارد و فساد به بار مىآورد، مگر آنجا كه حقوقى از آن بيرون برود و پاك شود.
📚 بهار رويش ، صفحه 86
🆔 @ashora_karbala
com.parsiblog.arbaein2.apk
3.2M
📕پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب (چهل حدیث)
✍مؤلف #امام_خمینی (ره)
📕کتاب چهل حدیث امام خمینی(س) را می توان در زمره آثار اخلاقی عرفانی #امام_خمینی (س) جای داد.
📕 کتاب را کسی نوشته است که مسلط به همه علوم اسلامی بوده است ؛ هم اعتقادات، هم احکام و هم اخلاق را به خوبی می دانسته است.
📕این کتاب، آن طور که نقل می کنند، همان درس های اخلاق حضرت امام بوده که خود ایشان نوشتند و تدریس می کردند یعنی در اصل تقریرات امام خمینی(ره) بوده است که مضامین آن را در مدرسه فیضیه و ملا صادق در قم برای شاگردان خود ایراد فرموده بودند، سپس تصمیم گرفتند کتابی در همین زمینه تألیف کنند. ایشان ۴۰ حدیث را انتخاب کرده اند؛ احادیثی که، هم در اخلاقیات و هم در معارف، بسیار پر مغز و پر محتوایند.
📕از این چهل حدیث، سی و سه تای آن درباره اخلاقیات است که به ترتیب این گونه اند:
#جهاد، #ریا، #عحب، #کبر، #حسادت، #حب_دنیا، #غضب، #عصبیت، #نفاق، #هوای_نفس، #فطرت، #تفکر، #توکل، #خوف_و_رجاء، #امتحان، #صبر، #توبه، #ذکر، #غیبت، #اخلاص، #شکر، #کراهت_از_مرگ، #علم، #اصناف_طالبان، #اقسام_علم، #شک_و_وسواس، #فضیلت_علم، #عبادت و #حضور، #لقاء_الله، #وصایای_آقا_رسول_الله_و_امیر_مومنان، #اقسام_قلوب، #عدم_معرفت_حقیقی_به_حق_تعالی_و_رسول_و_ائمه، #یقین، #ولایت و #اعمال، #مقام_مومن_نزد_حق_تعالی، #معرفت_اسمای_حق ؛ #مسئله_جبر_و_تفویض، #صفات_حق_تعالی، #معرفت_خدا_و_رسول_و_اولی_الامر، #آفرینش_آدم، #الاهیت_و_الوهیت_در_لسان_اهل_الله و حدیث پایانی، به #تفسیر_سوره_توحید وآیات آغازین #سوره_حمد، می پردازد.
🆔 @ashora_karbala
4_5960998695099958161.mp3
8.96M
💠حضرت علامه ذوالفنون حسن زاده آملی مکرر میفرمودند : انسان دو دهان دارد:
🍃یکی گوش که دهان روح او است و دیگر دهان که دهان تن او است. این دو دهان خیلی محترماند.
انسان باید خیلی مواظب آنها باشد. یعنی باید صادرات و واردات این دهنها را خیلی مراقب باشد.
چطور اگر غذای ناپاک بخوری بیمار میشوی روح هم با غذای ناپاک و هرزه بیمار میشود ؛ هرزه شنو هرزه گو میشود.
🔹سعی کنیم در طول شبانه روز مدتی هر چند کوتاه رو به شنیدن صوت قرآن اختصاص بدهیم.
🍃از امام صادق علیه السلام وارد شده است که فرمودند:
🍃هر کس حرفی از کتاب خدا را بدون قرائت بشنود خدای تعالی برای او حسنه ای بنویسد و گناهی را از وی محو کند و درجه ای را به او دهد.
📕الکافی ج 4 ص 625
🎧 بشنوید 👆شاهکار بی نظیر عبدالباسط
🍃التماس دعا
@sh_enayatnejad