#شرح_دعای_صحیفه_سجادیه
(دعای /۱۵)
🍃 اللَّهُمَّ لَكَ....ِ أمْ وَقْتُ الْعِلَّةِ الَّتِي مَحَّصْتَنِي بِهَا، وَ النِّعَمِ الَّتِي أَتْحَفْتَنِي بِهَا، تَخْفِيفاً لِمَا ثَقُلَ بِهِ عَلَيَّ ظَهْرِي مِنَ الْخَطِيئَاتِ، وَ تَطْهِيراً لِمَا انْغَمَسْتُ فِيهِ مِنَ السَّيِّئَاتِ، وَ تَنْبِيهاً لِتَنَاوُلِ التَّوْبَةِ، وَ تَذْكِيراً لِمَحْوِ الْحَوْبَةِ بِقَدِيمِ النِّعْمَةِ
💠در مسئلهی بیماری، جالب است امام (عَلَیهِ السَّلَام) میفرمایند: خدایا تو را شکر میکنم به خاطر بیماری که به من دادی.
💠شکر بر نعمت سلامتی واضح است، چون یک نعمت آشکار، برجسته، پر فروغ و تا حدّ زیادی برای انسان شناخته شده است. در ادامه دعا فرمودند: تو را حمد میگویم و سپاس میگذارم به خاطر بیماری که در جسم من پیدا شده است. این به چه معنا است⁉️
🔹معلوم میشود که در بیماری هم نعمتهایی وجود دارد؛ چون انسان بر نعمت سپاس میگذارد. منتها نعمتهایی که در بیماری است، مستُور و مخفی هستند. امام (ع) ما را به رؤیت و دیدار نعمتهای پنهان میبرند و رمز گشایی میکنند و میفرمایند:
🔸هنگام بيمارى كه مرا از آلودگىها پاك كردى
🔸 یا غیر از این پاکسازی، هدیههایی به من میدهی، که عبارت است از تعالی و تقرّب.
🔸یا با بیماری مقدّمات توبه را برای من فراهم کردی.؛ در بیماری چشم انسان باز میشود و از حالت غفلت قبلی بیرون میآید.
🔸 متوجه كردى مرا كه قدر نعمت پيشين را بدانم
@sh_enayatnejad
🔰جوان و فرصت سوزی...
✍استاد #علی_صفایی_حائری:
💠واقعيتش اين است كه من هنوز براى اين دنيا،براى اين هفتاد سالم كارى نكردهام،برنامه ريزى نكردهام حتى موجودى خودم را ارزيابى نكردهام چه رسد به اين كه بخواهم براى دنياهاى ديگر،برنامه كه هيچ، امكاناتى،بودجهاى و وسائلى فراهم بكنم.در دعاى شعبانيه هم هست: «فقد افنيت عمرى فى شرة السهو عنك و ابليت شبابى فى سكرة التباعد منك» ؛ خدايا! من تمامى سرمايهام را با سهو،با فراموشى نابود كردهام. يادم رفته تا كجا مىخواهم بروم.
💠«افنيت عمرى فى شرة السهو عنك و ابليت شبابى» ؛ واقعاً جوانىمان را كهنه كردهايم، كهنه كه هيچ، پير شديم... من گاهى مىخواهم بلند شوم بايد از دستهايم كمك بگيرم، از ديوار كمك بگيرم ... من به هر دو داستان اشاره كردم؛ جوان مشكلش اين است كه تواناست و باكش نيست، اصلاً فكر نمىكند؛ يعنى حساب نمىكند كه نيروى اين چشم تمام مىشود،باطرى او آخرين لحظههايش را طى مىكند.با چشمش به هر چيزى نگاه مىكند. با گوشش هر چيزى را مىشنود.با دلش هر چيزى را جمع مىكند.به هر چيزى اجازه ورود به لحظههايش را مىدهد و باكش هم نيست، خيال مىكند چون به همان كه مىخواهد، مىتواند برسد، هميشه هم همينطور خواهد بود.
💠دليل آن هم اين است كه يا توانمندىاش او را مغرور كرده و يا جهلش به دورى راه و به حجم مشكلات و اندازههاى عظيم موانع او را مغرور كرده است و ...اين حرفها تازه شروع روضه است! هنوز اول حرف است. خوب دقت كنيد! حضرت مىگويد من جوانىام را تمام كردهام،با سهو و با فراموشى و...
«و ابليت شبابى فى سكرة التباعد منك» ؛ من جوانىام را كهنه كردم در اينكه با مستى از تو دور شدهام و باكم نبود. دورى كه تو هم پاداشم را مىدادى؛ تباعد بود
💠تنها من از تو دور نشدم، تو هم مرا رها و واگذارم كردى. گفتى بروم درها را بزنم،بنبستها را ببينم و تجربه كنم. وقتى از تو نپذيرفتم و هدايت تو را نخواستم، آن وقت تو رهايم كردى.من در مستى، خيال مىكردم. مست بودم و متوجه نبودم كه در چه درصدى از مشكلات هستم. «سكرة التباعد» ، مستى و دورى دو طرفه است.
📚 #خط_انتقال_معارف ص۱۳۴
🆔 @ashora_karbala
⁉️ پرسش شهید مطهری از #مردان طالبِ #همسر_دوم!
✍ استاد متفکر #شهید_مطهری
⬅️ در فقه اسلامی میگویند: «اگر بیم داری که #استعمال آب برای بدنت زیان دارد وضو نگیر»، «اگر بیم داری که روزه برایت زیان دارد روزه نگیر». این دو دستور در #فقه اسلامی رسیده است. شما افراد بسیاری را میبینید که میپرسند: میترسم آب برایم #زیان داشته باشد، وضو بگیرم یا نگیرم؟ میترسم روزه برایم ضرر داشته باشد، #روزه بگیرم یا نگیرم؟ البته این پرسشها پرسشهای درستی است. چنین #اشخاصی نباید وضو بسازند و نباید روزه بگیرند.
✅ ولی نصّ قرآن کریم است که «اگر بیم دارید که نتوانید میان #زنان خود به #عدالت رفتار کنید، یک زن بیشتر نگیرید». با این حال آیا شما در عمر از یک نفر شنیدهاید که بگوید: میخواهم زن دوم بگیرم اما #بیم دارم که رعایت عدالت و مساوات میان آنها نکنم، بگیرم یا نگیرم؟ من که نشنیدهام. حتماً شما هم نشنیدهاید.
🔻 سهل است، مردم ما با #علم و تصمیم اینکه به عدالت رفتار نکنند زنان متعدد میگیرند و این کار را به نام #اسلام و زیر سرپوش اسلامی انجام میدهند. اینها هستند که با عمل #ناهنجار خود اسلام را بدنام میکنند.
📚 نظام حقوق زن در اسلام، ص۳۵۲
🆔 @ashora_karbala
🍃نگذارید غبارهای فراموشی روی این خاطره های گرامی را بگیرد ؛ یاد شهیدان نباید در جامعه ی ما از ذهنیتها خارج شود. شهیدان را باید زنده نگه داشت. یاد شهیدان را باید گرامی بدارید.
💠راز زیارت شهدا چیست؟
حضرت زهرا(سلام الله علیها) سه روز در هفته با طی فاصلهای طولانی، به زیارت شهدای احد میرفتند.
حدیث داریم زیارت قبر شهیدان برابر با یک حج مقبول همراه رسول خداست. امیر مؤمنان(علیه السلام) توصیه کردند برای خدا به دیدن اهل طاعتِ او بروید و هدایت را از اهل ولایتِ او بگیرید. همینطور فرمودهاند که اگر نمیتوانید به زیارت ما اهلبیت بیایید، به زیارت قبور شیعیان صالح ما بیایید. و محمد امین (صلی الله علیه و آله وسلم) خبر داده کسی بر شهدا سلام نمیکند، مگر اینکه خود شهیدان، جواب سلامش را میدهند
🔹 برنامه هفتگی پنجشنبه های خود و خانواده مان را برای زیارت قبور مطهر شهدا تنظیم کنیم.
🍃 اَلسَّلامُ عَلَیکُم یَا اَولِیاءَ اللهِ وَ اَحِبّائَهُ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یَا اَصفِیَآءَ اللهِ وَ اَوِدّآئَهُ، اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصَارَ دینِ اللهِ، اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ رَسُولِ اللهِ، اَلسَلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَمیرِالمُومِنینَ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ فاطِمَةَ سَیِّدَةِ نِسآءِ العالَمینَ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَبیمُحَمَّدٍ الحَسَنِ بنِ عَلِیٍّ الوَلِیِّ النّاصِحِ، اَلسَّلامُ عَلَیکُم یا اَنصارَ اَبیعَبدِ اللهِ، بِاَبی اَنتُم وَ اُمّی طِبتُم، وَ طابَتِ الاَرضُ الَّتی فیها دُفِنتُم، وَفُزتُم فَوزًا عَظیمًا، فَیا لَیتَنی کُنتُ مَعَکُم فَاَفُوزَمَعَکُم.
@sh_enayatnejad
⛔️ #نبخشید
❓ در کجاها بخشش، #جایگاهی ندارد؟
💢 یکی از جاهایی که #عفو جا ندارد، #تجرّی است. یعنی کسی جرمی مرتکب شده است، اما با پُررویی میگوید اگر باز هم آزاد شوم، این کار را انجام میدهم. یعنی باز هم #جرمش را تکرار میکند.
♦️ بعد از #جنگ بدر یک کسی آمد خدمت پیغمبر گرامی اسلام(ص) و گفت: مرا ببخشید، اشتباه کردم، من زن و بچه دارم. اسیر بود و #حکمش هم اعدام بود. حضرت فرمودند: به شرطی میبخشم که دیگر در جنگها نیایی، گفت: باشد. اما بعد از اینکه #آزاد شد رفت بین مشرکین گفت: این دفعه هم اگر جنگی پیش بیاید، نفر اول میآیم. به تعبیر خودمان تصور کرد مثلاً خوب توانسته پیغمبر را دور بزند.
♦️ در جنگ احد هم آمد. دست بر قضا آنجا هم #دستگیر شد. وقتی آوردند خدمت پیغمبر، گفت: آقا ببخشید، فرمودند: نه دیگر، «الْمُؤْمِنَ لَا یُلْدَغُ مِنْ جُحْرٍ مَرَّتَیْنِ» مومن از یک #سوراخ، دوبار گزیده نمیشود. پیامبر فهمید که این شخص دارد تجرّی و #پررویی میکند.
❇️ این پارادایم نبخشیدن عیناً در دستگاه اللهی هم جاری است .فرقی میان فعل رسول خدا (ص) ارداه اللهی وجود ندارد.
خداوند متعال ؛ خان رحمت و مغفرت میگستراند و میگوید بیایی میبخشم ؛بیایی یعنی توبه نصوح ؛ یعنی ندامت و ترک فعل معصیت و قصد جبران .
ببیند خیر این بنده امروز ؛ لسانی استغفار میکند و العفو العفو میگوید اما در دلش هست که فرداها ؛ دوباره همان گناه را مرتکب شود ؛ اینجا بخششی نیست. این فرد با تکرار معصیت به مرحله تجری میرسد یعنی نبخشیدن.
صد بار اگر توبه شکستی بازا ؛ مال آنجاست که واقعا توبه کرد اما بعدها حریف نفس و شیطان نشد.
@sh_enayatnejad
#تفسیر _قرآن_کریم
🍃 یُرِیدُونَ لِیُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ
🍃مىخواهند نور خدا را به دهانهایشان خاموش کنند ولى خدا کامل کننده نور خویش است، اگر چه کافران را ناخوش آید».
💠از حضرت موسى بن جعفر (علیه السّلام) معنى آیه «یُرِیدُونَ لِیُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ» را پرسید، حضرت فرمود:
مقصود، دوستى امیرالمؤمنین (علیه السّلام) است وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ یعنى خداوند امامت را بهآخر میرساند بهدلیل آیه شریفه:
«الذین فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّورِ الَّذِی أَنْزَلْنا» که مقصود از نور همان امام است»
🔹محمد بن فضیل میگوید عرض کردم «لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ» چیست؟
فرمود: «یعنى خداوند بههنگام ظهور قائم ما دین حق را بر همه ادیان باطله پیروز میگرداند. چنان که خود فرموده: «وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ» یعنى خداوند نور خود را با ولایت قائم آل محمد تمام میکند «وَ لَوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ» یعنى هر چند دشمنان على این را نخواهند».
📌#نکات_آیه
📎اسلام و قرآن، نور الهى است
📎هدف کافران؛ مبارزه با اسلام و خاموش کردن نور خدا بود.
📎پشتیبانى همه جانبه از دین اسلام و فروزان نگه داشتن نور آن، وعده قطعى و حتمى خداوند است
📎تلاش براى خاموش کردن نور اسلام، تلاشى مذبوحانه و بى فرجام است
📎اراده خداوند، بر گسترش اسلام و تعالیم قرآن در سراسر گیتى
📎رشد و شکوفایى اسلام، امرى گران و ناگوار براى کافران
@sh_enayatnejad