#شرح_نهج_البلاغه
(ادامه شرح حکمت ٣٨)
💠حضرت امیر(ع) در چهار قسمت نخست مىفرمايد:
(إِنَّ أَغْنَى الْغِنَى الْعَقْلُ)
فرزندم بالاترين سرمايهها عقل است.
انسانى كه داراى عقل كافى است هم از نظر معنوى غنى است و هم از نظر مادى؛ از نظر معنوى؛ عقل، او را به سوى خدا و اعتقاد صحيح و فضايل اخلاقى واعمال صالحه دعوت مىكند، زيرا عواقب شوم رذايل اخلاقى را به خوبى درك مىنمايد و او را از آن باز مىدارد و در امور مادى با حسن تدبير و همكارى صحيح با ديگران و تشخيص دوست و دشمن و درك فرصتها و استفاده صحيح از نيروى ديگران به فوايد و بركات مادى مىرساند، بنابراين سرمايه پيروزى در دنيا و آخرت عقل است.
💠 در حديثى از رسول خدا (صلی الله علیه وآله) مىخوانيم:
اساس كار انسان عقل اوست و آنكس كه عقل ندارد دين ندارد»
در حديث ديگرى فرمودند:
خداوند چيزى برتر از عقل در ميان بندگانش تقسيم نكرده، لذا خواب عاقل برتر از بيدارى وشبزندهدارى جاهل است.
💠 در حديث ديگرى در كتاب شريف كافى اصبغ بن نباته از على(علیه السلام) نقل مىكند كه جبرئيل بر آدم نازل شد و گفت: من مامورم تو را در ميان سه چيز مخير سازم كه يكى را بر گزينى و آن دو را رها سازى. آدم گفت: آن سه چيز كدام است؟ جبرئيل گفت: عقل و حيا و دين است. آدم گفت: من عقل را برگزيدم. جبرئيل به حيا و دين گفت: شما برگرديد و عقل را رها كنيد. آنها گفتند: اى جبرئيل «إِنَّا أُمِرْنَا أَنْ نَكُونَ مَعَ الْعَقْلِ حَيْثُ كَانَ؛ ما ماموريم هر جا كه عقل است با او باشيم. جبرئيل گفت پس به ماموريت خود عمل كنيد و به آسمان رفت.
🌐 @ashora_karbala
#اشاعه_کتاب
🎁(اهدای کتاب پس از مطالعه آن به دوستان و آشنایان)
💡مقدمه:
📊در آمار ارائه شده توسط انجمن ناشران آمریکا در ماه فوریه ۲۰۱۱ میلادی درباره فروش کتاب های الکترونیکی، یکی از دلایل افزایش فروش کتاب، اهدای کتاب به دوستان و آشنایان به عنوان #هدیه_تعطیلات ذکر شده است.
📃ترسیم برنامه ریزی در جهت #احیای_سنت_اهدای_کتاب در کشور و تبدیل آن به فرهنگ در جامعه می تواند زمینه ساز ارتقای #فرهنگ_مطالعه در کشور شود. همچنان که کشورهای اروپایی و آمریکایی از این فرهنگ بهره می گیرند، بدین گونه که در بعضی از این کشورها کتاب های جیبی پس از مطالعه در صندوق های مخصوصی در شهر گذاشته می شود تا افراد علاقه مند به #رایگان از آن بهره گیرند.
🔰 مقام معظم رهبری با اشاره به احیای این سنت می فرمایند:
این #عادت هنوز در بین مردم ما جا نیفتاده که بروند کتابی را بخرند، بعد آن را بخوانند، بعد به دوستشان یا به فرزندشان بدهند، تا آن ها هم بخوانند؛ این طور نیست.
ای بسا کتابی را می خرند، بعد آن را کناری می گذارند؛ یا مثلا کتابی را دوستی به دوستی #هدیه می دهد، او هم کناری می گذارد! واقعاً کتاب خواندن در مملکت ما جا نیفتاده است. و این #درد_بزرگی است. ما از اهمیت و عظمت این درد غافلیم؛ درحالی که این همه مطلبی که در ذهن هاست، بر سر قلم ها و بر روی کاغذها جاری می شود و با خرج زیادی چاپ می گردد. اگر این مطالب ؛ بین همه مردم تقسیم بشود، ببینید چقدر سطح #فرهنگ_جامعه بالا می آید و چه منافعی از این ناحیه عاید می شود.»
🌐 @ashora_karbala
نگاهی گذرا به نظریه ولایت فقیه.pdf
3.49M
📚 پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
( نگاهی گذرا به نظریه ولایت فقیه)
✔️به نظر حقیر برای فهم آسان اثبات ولایت فقیه برای جوانان دانشگاهی کتاب خوبیه، و این که لازمه در موقعیت کنونی از لحاظ مبانی #فکری خودمون رو درباره پایه و اساس نظام #جمهوری_اسلامی که همان #ولایت_فقیه هست تقویت کنیم.
📕مشخصات کتاب:
این کتاب برگرفته از سخنرانی ها، مقالات، کتاب ها و جلسات پرسش و پاسخ استاد #مصباح_یزدی درباره ولایت فقیه است.
📕کتاب مزبور در شش فصل به مباحث زیر می پردازد:
1⃣فصل اول درباره اهمیت و ضرورت بحث ولایت فقیه و جایگاه علمی و پیش فرض های نظریه ولایت فقیه بحث می کند
2⃣فصل دوم به بحث از رابطه دین با سیاست می پردازد و ضمن آن، معنای سکولاریسم تبیین و مبانی آن نقد می شود.
3⃣در فصل سوم جایگاه مردم در نظریه ولایت فقیه بررسی می شود که ضمن آن، معانی مشروعیت و مقبولیت و رابطه این دو با هم بیان شده، نقش مردم در حکومت اسلامی از دیدگاه های شیعی و سنی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
4⃣فصل چهارم به اثبات ولایت فقیه می پردازد که برای این منظور به ادله نقلی و عقلی استناد می شود.
5⃣در فصل پنجم نیز مفهوم ولایت مطلقه فقیه تبیین می شود
6⃣ در فصل ششم بحثی درباره خبرگان و ولایت فقیه صورت می گیرد که در ضمن آن، اشکال معروف دور و نیز شبهه خبرگان و انواع تخصص ها و همچنین پارادوکس عزل (معمای هم زمانی عزل رهبری و انحلال مجلس خبرگان) بیان و نقد می شود.
✍به قلم: محمدمهدی نادری قمی
🔖تعداد صفحات: ۱۶۰
🌐 @ashora_karbala
💠 خدای متعال، متناسب با ظرفیّتِ هر کس، زمینهٔ رُشدی برای او فراهم کرده است.
✍ استاد سیدمحمّدمهدی #میر_باقری:
🍃اگر انسان دنبال تکلیف خدا بگردد و آنجا که تکلیف میآید بایستد و عمل کند، همهٔ رشدها را خداوند برای او رقم میزند. اما اگر با تدبیر خود دنبال رشد خودش باشد، به هیچکُجا نمیرسد!
🍃خدای متعال، متناسب با شخص و ظرفیّتِ هر کس، زمینهٔ رشدی برای او فراهم کرده است و زمینهٔ رشدش، انجام تکلیفی است که متوجه اوست؛ برای مثال، انسان که مادری مریض دارد، میفهمد که باید وقتش را برای او بگذارد؛ اما اگر برود کار دیگری انجام دهد، رشدش در آن کار نیست!
🍃تمام تلاش شیطان این است انسان را از آن نقطهٔ حرکت، به مسیر دیگری بکشاند! ممکن است نقطهٔ حرکتِ ما، با نقطهٔ حرکتِ فرد دیگر، متفاوت باشد؛ اما شیطان ما را فریب میدهد و میگوید: ببین که فلانی چطور به کمال رسید! تو هم همان مسیر را برو!
🍃مثلاً رشد حضرت یوسف(ع) در یک امتحان خاصی است و رشد حضرت موسی(ع) در امتحان دیگری است.
نمیشود که حضرت موسی(ع) رشد خودش را در امتحان حضرت یوسف(ع) دنبال کند. حضرت موسی(ع) باید از امتحان خودش موفق بیرون بیاید. رشد حضرت موسی(ع) در زندانرفتن نیست.
🌐 @ashora_karbala
💠انچه باعث #اخلاص می شود
✍استاد #علی_صفایی_حائری:
🍃آنچه كه اخلاص را در نيّت و در عمل و در دين مىنشاند، تا در نيّت از دنيا كه هيچ، حتى از طمع بهشت و ترس جهنم فراتر برود، و در عمل از بدعت و فساد و انحراف جدا شود و در دين از التقاط و تبعيض اعتقاد، نجات بيابد، آنچه كه اخلاص در اين وسعت را مىطلبد و زمينه سازى مىكند همين دل بزرگ كردن و از دنيا بيشتر خواستن و از پوسته بيرون زدن است.
🍃اخلاص كه جهت عمل و صالح بودن عمل را شكل مىدهد چون حسنات و خوبىها آنگاه صالحات مىشوند كه در جايگاه و در جهت مناسب نشسته باشند، اخلاص، كه اين صلاحيت را مىسازد، ريشه در رجاء لقاء خدا و اشتياق لقاء خدا و انس به لقاء خدا و تمناى لقاء خدا دارد و هر اندازه كه درجهى رجاء بالاتر برود و به تمنا و اشتياق و انس برسد، اخلاص عميقتر و گسترده تر خواهد شد و تصعيد نيّت و توفير نيّت شكل خواهد گرفت.
🍃دلى كه موقف دنيا براى او گشاد است و اين مرتع براى او سرسبزى و شادابى دارد، كوچ نمىكند و رحل نمىبندد و بانگ رحيل را انتظار نمىكشد و حتى بر نمىتابد كه خط زندگى او با خط مرگ تقاطع دارد و مرگ او را از كارها و خواستهها و آرزوها و نتايج كارهايش جدا مىكند و از بتهايش دور مىسازد.
📚 وارثان عاشورا (صفحه ۱٧)
🌐 @ashora_karbala
#شرح_صحیفه_سجادیه
(شرح بخشی از دعای ۴۵)
🍃وَ أَنْتَ الَّذِي زِدْتَ فِي السَّوْمِ عَلَى نَفْسِكَ لِعِبَادِكَ، تُرِيدُ رِبْحَهُمْ فِي مُتَاجَرَتِهِمْ لَكَ، وَ فَوْزَهُمْ بِالْوِفَادَةِ عَلَيْكَ
🍃تویى که در معامله با بندگانت بر عطاى خودافزوده اى، تا در این تجارتشان از عنایت تو سود برند، و در حرکت کردن به جانب توکامیاب گردند، و از حضرتت بهره اى افزون دریافت نمایند.
💠حضرت سجاد (ع) در اينجا با شيوهاي ديگر در بيان مظاهر رحمت الهي ميفرمايد:
خدايا! تو از کثرت لطف و عنايتي که براي هدايت و تکامل بندگانت داري و ميخواهي آنها را براي دريافت رحمت ويژه خود آماده کني
💠با چند بيان آنها را تشويق کردي؛ يکي از آنها اين است که خود را با بندگان به منزله دو نفري که داد و ستد و تجارت ميکنند تصوير کردي. معمولا هر يک از دو طرفي که خريد و فروش انجام ميدهند سعي ميکند سود بيشتري ببرد. فروشنده سعي ميکند قيمت جنسش را بالا ببرد و در برابر، خريدار هم سعي ميکند که قيمت کمتري بپردازد
💠خدايا تو چنين حالتي بين خودت و بندگانت تصوير کردي با اين تفاوت که در اينجا مشتري سعي ميکند که پول بيشتري بپردازد! در اين رابطهاي که تو برقرار کردهاي اولا بنده را مالک اعمال خود دانستهاي، و ثانيا قيمت جنس را نه قيمت عادلانه بازار، بلکه ده برابر يا بيشتر تعيين کردهاي، و ثالثا فروشنده را دعوت کردهاي که جنست را به من بفروش، و اين نهايت لطف توست
💠تو در اين معامله قيمت را به ضرر خودت و به نفع بندگانت بالا بردي و چيزي که ارزش خاصي دارد را قرار گذاشتهاي که ده برابر قيمت بخری
♻️ادامه دارد....
🌐 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ۱٩۰ سوره بقره)
💠این آیه، اولین آیه اى بود که درباره جنگ با دشمنان اسلام نازل شد،
در این آیه، قرآن دستور مقاتله و مبارزه با کسانى که شمشیر به روى مسلمانان مى کشند را صادر کرده و به آنان اجازه داده است؛ براى خاموش ساختن دشمنان، دست به اسلحه ببرند، و به تعبیر دیگر، دوران صبر و شکیبایى مسلمانان تمام شده بود، و به قدر کافى قوت و قدرت پیدا کرده بودند که با شجاعت و صراحت، از خود و حقوق خویش دفاع کنند
💠 این منطق اسلام ناب است ؛ زیرا دفاع و مقابله به مثل، از حقوق انسانى است. اگر كسى با ما جنگید ما هم با او مى جنگیم.(قاتلوا...یقاتلونکم)
💠تعبیر به «فى سبیل اللّه»، هدفِ اصلىِ جنگ هاىِ اسلامى را روشن مى سازد که جنگ در منطق اسلام، هرگز به خاطر انتقام جویى، یا جاه طلبى، یا کشور گشایى و یا به دست آوردن غنائم،
گرفتن آب و خاك و یا استعمار و انتقام و اشغال سرزمین هاى دیگران نیست.
💠اسلام همه اینها را محکوم مى کند و مى گوید: سلاح به دست گرفتن و به جهاد پرداختن فقط باید در راه خدا، و براى گسترش قوانین الهى، بسط توحید، عدالت، دفاع از حق، و ریشه کن ساختن ظلم و فساد و تباهى و دفاع از حقّ با حذف عنصرهاى فاسد و آزادسازى افكار
باشد.
💠همین نکته است که جنگ هاى اسلامى را از تمام جنگ هایى که در جهان روى مى دهد جدا مى سازد و نیز همین هدف، در تمام ابعاد جنگ اثر مى گذارد و کمیت و کیفیت جنگ، نوع سلاح، چگونگى رفتار با اسیران، را به رنگِ فى سبیل اللّه در مى آورد.
🌐 @ashora_karbala
⁉️ چرا #عناصر_مومن نظام قرار است جواب دزدی دریایی #انگلیس را بدهند؟!
🔰 #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور تاکید کردند #عناصر_مؤمن در جمهوری اسلامی راهزنی دریایی انگلیس را بی جواب نمی گذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخ خواهند داد.
⁉️اما عناصر مومن در جمهوری اسلامی کیستند که قرار است پاسخ دزدی دریایی انگلیس را بدهند و چه فرقی با دیگر افراد و جریانات درون انقلاب دارند؟!
1⃣ اساسا پاسخهای بزرگ به زورگویی ابرقدرتهای همانند انگلیس و آمریکا، تنها از عهده عناصر مومن انقلاب برمیآید. زیرا لازمه پاسخهای بزرگ به امثال انگلیس خبیث، مومن بودن به انقلاب و سنت ها و #قواعد_انقلابی است.
💢 اگر کسانی #مومن_حقیقی به قواعد انقلاب اسلامی (توکل و اعتماد به خدا و سنتها و وعده های الهی، بزرگ نشمردن دشمن از حدواقعیاش، اعتماد به نفس و اعتقاد قلبی به قدرت درونی و تکیه به مردم، شجاعت و اعتقاد به دکترین مقاومت امامین انقلاب، باور به عقلانیت و تدبیر انقلابی، صراحت و ترسیم خطوط قرمز پررنگ در برابر دشمن و... ) نباشد، نمیتوانند تصمیمات سخت و عکس العمل واقعی در برابر کشورهای خبیثی همچون انگلیس داشته باشند.
2⃣ تاکنون نیز بسیاری از پاسخهای بزرگ و دردناک به کشورهای زورگویی همچون آمریکا و انگلیس توسط عناصر مومن انقلابی داده شده است. از ابتدای ابتدای انقلاب تا الان می توان موارد متعددی را در این باره برشمرد که البته منهدم کردن پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی #گلوبال_هاوک آخرین نمونه آن است. از این منظر افرادی از جنس و مشابه منهدمکنندگان پهپاد آمریکایی کاندیدای اول برای پاسخ به دزدی دریایی انگلیس هستند.
3⃣ البته پاسخ عناصر مومن انقلابی به دزدیها یا زورگوییهای کشورهای متکبر غربی تنها پاسخ نظامی نیست؛ بلکه شامل هر نوع پاسخی غیر سخت ( فرهنگی، سیاسی، علمی، اقتصادی و ...) است که در آن چارچوب قواعد انقلابی رعایت شده باشد. همچنانکه یک دیپلمات نیز میتواند با قواعد انقلابی، پاسخهای دردناک و اتفاقا موثری به اقدامات اخیر آمریکا و انگلیس بدهد.
4⃣ اما تمام بحث چند سال اخیر درباره عناصر #تصمیم_گیر یا #تصمیم_ساز درون نظام در مواجه با کشورهای زورگو غربی به نوعی تقابل مومنین به انقلاب و اسلام آوردندگان به انقلاب است! البته می توان افراد و جریاناتی را نام برد که واقعا اینک در زمره کافران به قواعد انقلابی هستند و کاملا از آن آرمانها روی گردان شده اند.
ولی تقابل عمده درون نظام به تقابل عناصر #مومن و #غیر_مومن به انقلاب است.
💢برخی از افراد درون نظام تنها مسلمان به انقلاب هستند ولی در بزنگاههای سخت ایمان و باور قلبی به انقلاب و قواعد آن ندارند، لذا نمی توانند تصمیمات بزرگ بگیرند و در مواجه با زورگویان دنیا مرعوب هستند و کم میآورند.
5⃣ اما فرق مومنبودن به انقلاب با مسلمانبودن به انقلاب چیست؟
این دو تفاوتهای بزرگی با هم دارند. ولی به صورت خلاصه میتوان گفت اولاً در باور و یقین قلبی با یکدیگر فرق دارند و ثانیاً مومن به انقلاب در مرحله (آرمان و گفتمان م، همه آن آرمانها و ابعاد گفتمانی انقلاب اسلامی را باور دارد و نه بخشی را و مهمتر اینکه در( شعار، حرف و ظاهر ) باقی نمیماند و دست به عمل میزند و پاسخ انقلابی هم می دهد.
🌐 @ashora_karbala
💠 جرقه هاى زندگى
✍استاد #علی_صفایی_حائری
يك روز صبح با صداى استارت ماشينى از خواب بيدار شدم. استارت مداوم بود و جرقه ها زياد و مايع قابل احتراق؛ اما با اين وصف حركتى نبود و پيشرفتى نبود.
من به ياد جرقه هايى افتادم كه در زندگى خودم مدام سر مىكشيدند و به ياد استعدادهايى افتادم كه قابل سوختن بودند.
و به ياد ركود و توقفى افتادم كه با اين همه جرقه و استعداد گريبانگيرم بوده است.
در اين فكر رفتم كه ببينم نقص از كجاست كه شنيدم راننده مىگويد ؛
بايد هلش داد؛
هوا برداشته است ؛
و همين جواب من بود.
هنگامى كه هواها وجود مرا در بر مىگيرند و دلم را هوا بر مىدارد، ديگر جرقه ها برايم كارى نمىكنند و اگر مىخواهم به راه بيافتم بايد هلم بدهند و ضربه ام بزنند و راهم بيندازند تا آن همه استعداد راكد نماند.
📚 آيه هاى سبز، (ص ۱۱)
🌐 @ashora_karbala
🔰 #امام_خمینی (ره) :من کنار میروم شما یکی دیگر را سر کار بیاورید و هر کاری خواستید ؛ بکنید
💢خاطره #امام_خامنه ای از جلسهای که برای تحمیل #قطعنامه به حضرت امام(ره) تشکیل شده بود
🔹من خاطرهای از امام(ره) دارم که هیچ کس این را نمیداند؛ یعنی آن روز، چند نفر دیگر هم بودند، ولی هیچ کس نگفته است.
🔹مطلبی به امام(ره) گفته شد، امام(ره) گفتند که خیلی خوب؛ پس من کنار میروم، شما یکی دیگر را سرِکار بیاورید و هر کاری خواستید، بکنید! یعنی گاهی کار به اینجاها میرسید! البته آن قضیه، قضیه جنگ بود که این بخش از خاطرة مسئلة جنگ، تا به حال به هیچ کس هم گفته نشــده و هیچ کس هم نمیداند. من نمیدانم یاد آن آقایان هم هســت، یا نه؛ بنده یادم اســت.
🔹قبول قطعنامه از طرف امام(ره)، به خاطر فهرست مشکلاتی بود که مسؤولین آن روزِ امورِ اقتصادی کشور مقابلِ رویِ او گذاشتند و نشان دادند که کشور نمیکِشد و نمیتواند جنگ را با این همه هزینه، ادامه دهد. امام مجبور شد و قطعنامه را پذیرفت.
🔹پذیرش قطعنامه، به خاطر ترس نبود؛ به خاطر هجوم دشمن نبود؛ به خاطر تهدید امریکا نبود؛ بهخاطر این نبود که امریکا ممکن است در امر جنگ دخالت کند. چون امریکا، قبل از آن هم در امر جنگ دخالت میکرد. وانگهی؛ اگر همهی دنیا در امر جنگ دخالت میکردند، امام رضواناللَّه علیه، کسی نبود که رو برگرداند. بر نمیگشت!
۷۵/۳/۱۴
📅٢٧ تیر ۶٧ سالروز پذیرش قطعنامه۵۹۸ توسط ایران
🌐 @ashora_karbalaa
#شرح_نهج_البلاغه
(ادامه شرح حکمت ٣٨)
💠نقطه مقابل جمله اول حماقت است كه امام (ع) مىفرمايد:
🍃وَأَكْبَرَ الْفَقْرِ الْحُمْقُ
🍃بزرگترين فقر حماقت و نادانى است
💠زيرا آدم احمق هم آخرت خود را به باد مىدهد و هم دنيايش را ؛ روز رستاخيز دستش از حسنات تهى است و پشتش از بار سيئات سنگين ؛ چون منافع زودگذر را بر سعادت جاويدانش مقدم مىدارد
در دنيا نيز بر اثر ندانم كارىها و بخل زیاد؛ دوستان خود را از دست مىدهد
💠 يكى از مشكلات مهم كار احمق نيز مشكل بودن درمان اوست، زيرا او مانند بيمارى است كه نه دارو مىخورد و نه پرهيز مىكند
در حديثى از امام صادق (ع) مىخوانيم: حضرت عيسى(ع) گفت: من بيماران غير قابل علاج را به اذن خدا مداوا كردم نابيناى مادرزاد و مبتلا به بيمارى برص را به اذن خدا شفا دادم حتى مردگان را به اذن خدا زنده كردم؛ ولى به سراغ معالجه احمق رفتم و نتوانستم او را اصلاح كنم.
💠 داستانهایی نقل شده از افراد احمق كه نشان مىدهد تا چه اندازه آنها از نظر اعتقاد و فهم مسائل اجتماعى ناتوان هستند.
دوستانی نقل میکردند که عده ای تخم مرغی را که اسم پیامبر خدا(ص)روی آن نقش بسته بود را نزد علامه حسن زاده آملی آورده بودند و خیلی مشتاقانه تعریف میکردند که هیچ دست کاری نشده است و کاملا طبیعی بدین شکل در آمده و این را دلیلی بر حقانیت نبوت پیامبر گرفتند و خیلی هم مسرور بودند؛ حضرت علامه به انها گفت حقیقتا شما احمق هستید ؛ شما برای اثبات نبوتِ خاتم و سید و اشرف انبیاء به این تخمی که از کجا خارج شده استناد میکنید ؛ مگر این قرآن عظیم معجزه پیامبر(ص) نیست.
🌐 @ashora_karbala
🖋 بخشی از وصیت نامه شهید #احسان_قاسمیه دانشجوی ممتاز مهندسی برق دانشگاه کنیگزویل تگزاس و فرمانده گردان حضرت امیرالمؤمنین(ع) :
🔍در اسلام تماشاچی نداریم، همه مسلمانان باید به هر نحوی در صحنه نبرد بین حق و باطل شرکت کنند وگرنه خود نیز باطلند.
پیام من به شما این است که زندگی؛ ماندن در چهار دیواری خانه و زندگی کردن برای زنده ماندن و لذت بردن و بی تفاوت بودن نسبت به تضادهای بین حق و باطل نیست
بلکه زندگی و زنده ماندن؛ مرگ در راه خداست
🌐 @ashora_karbala