خوانشی کوتاه از #آرایش_انتخاباتی رسانه ها
🔹#آرمانی_ملی در ادامه تیترهای تندی که تبدیل به عادت روزانه اش شده است، #تهدید_به_براندازی کرده و از قول عارف در یک توهم امنیتی_انتخاباتی نوشته: گرفتن صندوق رای یعنی تشویق به براندازی. این روزنامه بدون اینکه عکسی از شخص رهبر معظم انقلاب کار کرده باشد که تکنیکی برای کاستن ضریب صحبت های ایشان است، تیتر زده، "کاندیداها حرف های بدون پشتوانه نزنند" و از باب اینکه هرکسی از ظن خود شد یار من، شاید عبارتی اجاره ای جهت بستن دهان منتقدین دولت و کاندیداهای رقیب باشد. بحث پایین آمدن نرخ #دلار و ادعای افزایش محبوبیت جهانگیری و بازخورد مثبت لیست نامزدهای اصلاح طبان، موضوعات کلیدی دیگری هستند که این روزنامه در صفحه نخست کار کرده است.
🆔@andisheengelabi
#موج_دوم یا خوانشی کوتاه از صفحه نخست روزنامه ها
🔹"کارنامه دیپلماسی ظریف، انفعالی یا کارشناسی" گزارشی است که کیهان کار کرده و در صفحه نخستش به چشم میخورد. در تیتر دیگری از قول مدیرمسئول این روزنامه با اشاره به #جریان_تحریفِ_فعال_شده در ماجرای فایل صوتی و تذکرات جدی مقام معظم رهبری، نوشته: "ماجرا را تحریف نکنید، مساله اصلی همنوایی وزیرخارجه با آمریکاست".
گفتنی است که برجامیون و آشناها سعی داشتند و دارند که مساله خطای بزرگ را به موضوع انتشار فایل صوتی، #تقلیل بدهند تا از این طریق هم بحث شکست برجام را تئوریزه کرده و آن را حاصل تصمیم نظام جا بزنند و هم کانالی برای #تبرئه و اعلام کاندیداتوری ظریف فراهم نمایند.
#آرایش_انتخاباتی_رسانه_ها
🆔@andisheengelabi
#موج_دوم یا خوانشی کوتاه از صفحه نخست روزنامه ها
#شرق با وجود مثلث ظریف، جهانگیری و تاجزاده که صدالبته بدلیل سوءسابقه ردصلاحیت می شود، با یک تیتر فانتزی و هیجانی از جنس فوتبال نوشته: نامزد دقیقه ۹۰ اصلاحطلبان کیست؟
بررسی روایت ۷رئیس جمهور گذشته کشور و عبور از احزاب در انتخابات آتی برای اولین بار در تاریخ ریاست جمهوری،فرضیه ای است که این روزنامه طرح کرده است.
این روزنامه در ادامه بررسی کاندیداهای احتمالی، به ضعف ها و قوت های #سعیدمحمد پرداخته است که از روتیتر "چشم امید به شورای نگهبان" پیداست که تخریب و تحقیر این نامزد انتخاباتی در دستور کار شرق هم قرار دارد.
#آرایش_انتخاباتی_رسانه_ها
🆔@andisheengelabi
#موج_دوم یا خوانشی کوتاه از صفحه نخست روزنامه ها
تعلیق مذاکرات وین به تصمیم پایتخت ها بدون اشاره به اینکه چقدر در محتوای این مذاکرات، مواضع بهحق کشورمان مورد توجه قرار گرفت، تیتری هیجانی است که توپ را متوجه تصمیمات می داند نه مرزها و حقوق مسلم یک کشور.
پیگیری ردصلاحیت داوطلبان توسط وزیرکشور و دولت موضوع دیگری است که انگار اهمیت سکوی شهرداری ها برای بقای حکمرانی و #اختفای_سیاسی برای دور بعد ریاست جمهوری را در نگاه دولتمردان و اصلاحطلبان جدی تر می نمایاند. وضعیت #بورس هم مثل دلار، انگار در حال بررسی و توجه است که البته طعم انتخاباتی و بوی سیاسی، کم ندارد.
#آرایش_انتخاباتی_رسانه_ها
🆔@andisheengelabi
📌تحلیلی کوتاه از #آرایش_انتخاباتی رسانه های موسوم به جریان اصلاحات(۲)
🔹مروری بر مطبوعات امروز منتسب به جریان اصلاحات نشان می دهد که این روزنامه ها روی #5محور اصلی تمرکز کرده اند که از طریق فاکتور فراوانی و اشتراک موضوع می توان این مساله را دریافت.
1⃣موضوع اول #شورای_نگهبان است که از دو زاویه، مورد هجمه واقع شده است. ۱. بخاطر ابلاغیه ای است موجبات ردصلاحیت برخی افراد فاقدصلاحیت را فراهم کرد که البته از قبل نیز عدم تاییدشان قابل پیش بینی بود. آرمان ملی آن را شورای نگهبانِ یک جناح خواند و شرق هم تیتر زده: رد صلاحیت تا لحظه آخر انتخابات و تلاش مبتنی بر نظارت استصوابی برای مناظرات بی خطر! ۲. روی دوم هجمه، ادامه ردصلاحیت شوراهاست که البته با ورود قالیباف به مساله، اندکی فروکش کرده است.
2⃣موضوع دوم، #مذاکرات_وین است که "اعتماد" آن را در مرحله نیمه نهایی می داند و آفتاب یزد از قول عراقچی نوشته: اعلام آمادگی آمریکایی ها برای برداشتن بخش بزرگی از تحریم ها. اظهار نظر و اشاره مستقیم طرف فرانسوی و آمریکایی درباره نسبت این مذاکرات با انتخابات ایران، مساله نگران کننده ای است که اخبار مثبت و منفی وین را بودار و مشکوک می نمایاند.
3⃣موضوع سوم، برجسته کردن #ظریف بعد از گردوخاک فایل صوتی و حواشی مربوط به آن در داخل و خارج است. تلاش جریانات اصلاحطلب جهت تطهیر و تبرئه او و حتی فداکردن نمایشی آشنا و اسطوره سازی از ظریف، برای همین بود که گزینه جذاب و دهان پرکنی از سوی این جناج برای تقابل با اصولگرایان در سبدشان نبود. ظریف با ساختارشکنی و شنای خلاف موج، #رونمایی شد، با تبرئه و تطهیر #عادی_سازی شد و با نتیجه مذاکرات وین در صدد #اسطوره_سازی از ظریف هستند تا نتیجه انتخابات را با یک #دوقطبی نتیجه محور و نه فرایندنگر و مبتنی بر حافظه کوتاه مدت مردم به نفع اصلاحات تمام کنند.
4⃣موضوع چهارم هم شهرداری است که با نشست کلاب هاوسی حناچی که در صدد بود تا همچون روال سایر هم حزبی هایش و در سایه ناکارآمدی های دولت، مشکلات و ضعف های شهرداری را به گذشته حواله دهد. کلیدواژه تخلفات و فساد شهرداری سابق، با محوریت عیسی شریفی را آرمان ملی به صراحت و در بالای صفحه برجسته کرده و طبیعتا هدفی جز #تخریب_قالیباف به عنوان یک رقیب انتخاباتی ندارند. شرق هم در صفحه یک خود نسبت به این موضوع و همراستای با آرمان ملی، تیتری کار کرده است.
5⃣محور پنجم و نهایی این روزنامه ها مساله #قدس و صحبت های دیروز رهبر معظم انقلاب است. اصل پرداختن به این موضوع، امری طبیعی است و صحبت سر، وزن و ضریب و زاویه نگاه به مساله است. نکته اول اینکه غالب مطبوعات اصلاحطلب، در حاشیه بالای صفحه کار کرده اند. نکته دوم تیتر واحدی است که بر ادامه مبارزه مشروع برای رسیدن به #همه_پرسی تاکیدویژه داشته اند در حالیکه روزنامه های منتسب به جریان اصولگرا، #پادگان_تروریستی بودن اسرائیل را تیتر یک کرده اند. برخی همچون شرق، کلمه همه پرسی را برجسته ساخته و با عکس میدان آزادی و مردم ایران نیز تلفیق کرده است که بنظر می رسد، اشاره ای مشابه به وضعیت کشور خودمان دارد. این نوع برداشت با توجه به موضوع رفراندومی که روحانی به مناسبت ۱۲فروردین، مطرح کرد و وضعیت نه چندان مساعد این جریان برای انتخابات با توجه به کارنامه متورم و غیرقابل دفاع دولت، امر بعید و عجیب و غریبی نیست.
#خوانش_تحلیلی
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از ️حقیقت واصل
#آرایش_انتخاباتی رسانه های اصلاحات(۳)
القای دوقطبی، رقیب هراسی و بحران افکنی، محورهای عملیات رسانه ای اصلاحطلبان
🔹با گشت و گذاری در فضای مطبوعات کشور خصوصا روزنامه های منتسب به جریانات سیاسی، شاهد پدیده ای به نام مهندسی تیتر هستیم که در صدد ساخت #دستور_روز و مدیریتافکارعمومی با تکیه بر ضریب دهی و زاویه نگاه و نوع روایت از یک موضوع و به اصطلاح شیوه خبرسازی است.
محورهایی که امروز مدنظر روزنامه های اصلاح طلب قرار گرفته را مرور کوتاهی می کنیم تا به آنچه به عنوان مقدمه ذکر شد، بیشتر پی ببریم:
۱.تقریبا تمامی روزنامه ها به آزادی نیشکر هفت تپه پرداخته اند ولی اعتماد اصلاحطلب کجا که از یک پروژه شکست خورده سخن گفته و با یک تیترمنفی و ناامیدکننده نوشته: خصوصی سازی نافرجام و روزنامه جوان اصولگرا کجا که تیتر زده: بازگشت شیرین هفت تپه. یکی به دنبال #امیدآفرینی و دیگری القای ناامیدی.
۲.محور دیگری که روزنامه اصلاحطلب عموما کار کرده اند، رونمایی از آخوندی برای کاندیداتوری ریاست جمهوری است. تیتر مشترک این روزنامه عبارت" یک دولت یک ملت" است. شاید تحلیل و واکاوی این شعار، ادامه ادبیات دیپلماسی_میدان جناب ظریف باشد که از دولت در سایه و حاکمیت دوگانه سخن گفت و امثال آخوندی با این سرنخ، می خواهند که با یک شعار سیاسی یا بهتر بگویم #شوعاف_انتخاباتی، دوقطبی سازی را عمق ببخشند.
۳.محور سوم حمله به شورای نگهبان است که تقریبا مخرج مشترک تیترهای صفحه یک اصلاحطلبان را شکل می دهد. برای نمونه، آرمان ملی از قول سیدحسین موسوی تبریزی که با تکنیک #اعتباربخشی به کلام، آیت الله هم خطابش کرده، نوشته: نگذارید نخبگان حذف شوند و شرق هم تیترزده: شروط بی پایان شورای نگهبان و اعتماد نیز از حدودنامحدود #نظارت_استصوابی سخن رانده و آنرا انحصارطلبی خوانده است.
۴. محور چهارم کلیدزدن اعتراضات صنفی است که این بار نوبت "دکهداران" بعد از برجسته کردن اعتراضات دانش آموزان رسیده است. همین رویه را شبکه های بیگانه فارغ از دلسوزی برای اصناف و اقشار مختلف اجتماعی دنبال می کنند و صرفا به دنبال #القای_بحران و نارضایتی در فضای اجتماعی هستند و نقش دولت بی تدبیر را به راحتی فاکتور گرفته بر طبل ناامیدی و #عصبی_سازی ملت می کوبند.
۵. محور پنجم هم جمله عجیب رئیس جمهور است که مطبوعات همراهش نوشته اند: واکسیناسیون را سیاسی و جناحی نکنید. آنچه که تابحال مشهود بوده، معلق کردن #واکسیناسیون به تحریم و مذاکرات و از طرفی متاثر کردن انتخابات از مذاکرات از جانب دولت روحانی است. این فرافکنی و توپ در زمین رقیب انداختن را باید از رئیس جمهور آموخت.
۶. محور ششم بحث #فیلترینگ است که همچنان چراغ خاموش و تحت الحفظ، برای بهره برداری انتخاباتی پیش می رود که در حاشیه صفحه یک آرمان ملی براحتی قابل مشاهده است.
۷.محور هفتم مساله کم آبی و برجسته کردن مساله خشکسالی در کشور است که در روزنامه های اصلاحات و به تبع یا متبوع در شبکه های ماهواره ای، کارکردی جز القای بحران و وضعیت منفی در ذهنیت اجتماعی ندارد. اگر چه مساله ای است که باید مورد کار کارشناسی قرار بگیرد ولی دستاویز #بحران_سازی واقع شدنش محل شک و تامل است.
۸. محور هشتم هم #رقیب_هراسی و تخریب مستقیم یا تلویحی کاندیداهای جناح مقابل است که در این میان، تخریب قالیباف و نامزدهای نظامی، بیشترین سهم را در سبد انتخاباتی مطبوعات اصلاحطلب دارا هستند.
۹. موضوع #مذاکرات_وین و همچنین مذاکرات ایران و عربستان نیز از محور نهمی است که در صفحه نخست غالب روزنامه های اصلاحطلب دیده می شود که عبارات تاییدآمیز از طرف سیدحسن نصرالله را نیز جهت اعتباربخشی به موضوع مذاکرات، به همراه دارد.
۱۰. محور دهم نیز عبارتی از #سیدحسن_خمینی است که چنین برش خورده: ایران بزرگ تر از یک جمع چندنفره است. الیگارشیک و بسته نشان دادن سیستم سیاسی کشور و تیتر مکملی چون" مشارکت اصل است" توسط روزنامه شرق، تحریک و تهاجمی کردن بخشی از افکارعمومی و بی اعتماد و منفی کردن بخشی دیگر از ملت است که نتیجه ای جز #دلسردی برای شرکت در انتخابات ندارد.
#خوانش_تحلیلی
🆔@andisheengelabi