📌#آرایش_انتخاباتی رسانه های اصلاحات(۵)
شواری نگهبان، کاندیدای نظامی و رئیسی محورهای جنگ روانی امروز
📌#هفت_موضوع_محوری که امروز در مطبوعات اصلاحطلب، بهعنوان تیترصفحه نخست یا سرخط خبرها به چشم می خورد را به شرح ذیل و مطابق هرروز با هم مرور می کنیم و تحلیلی کوتاه از هر محور را نیز خواهیم داشت:
1️⃣فشار و هجمه علیه #شورای_نگهبان: در همین رابطه یکی تیتر زده: "بازگشت به انتخابات تک قطبی" و دیگری نوشته: "همه سلایق باید کاندیدا داشته باشند". وجود کاندیداهای متکثر در عرصه، یعنی کمتر سیبل شدن و ببشتر ضربه زدن و به اصطلاح تقسیم کار و توزیع انرژی برای تخریب رقیب و در برابر انتقادات حریف. فارغ از این فلسفه، اصل ردصلاحیت های متعدد، غرضی است که از جانب برخی بطور عمدی پیگیری می شود تا شورای نگهبان و نظام را با یک مغالطه و با تکنیک پاره حقیقت گویی، متهم به دیکتاتوری بخاطر حذف حداکثری رقیبان و مهندسی انتخابات نماید.
2️⃣جدال دولت و شورای نگهبان: آرمان ملی تیتر زده: کشاکش حقوقی ثبت نام در انتخابات که البته این موضوع از دو روز پیش استارت خورده و اگر مدیریت نشود، به یک شکاف انتخاباتی و تنازع درون سیستمی خواهد انجامید که خودش مولد #جنگ_روانی و محوری برای رای آوری، تخریب و تخطئه رقیب خواهد بود.
3️⃣برجسته کردن ظریف همچنان ادامه دارد: اعتماد نوشته ظریف بعد از سیدحسن خمینی که اشاره دارد به انصراف سیدحسن از کاندیداتوری و حال نیز جناب آقای ظریف، در یک جلسه انتخاباتی با خاتمی و سیدحسن، بنابه گفته ها و شنیده ها حضور در انتخابات را قبول نکرده که محل تامل دارد. اینهمه تاکید روی ظریف، آیا مصرف انتخاباتی دارد یا نکته ای راهبردی است که صدایش از منطقه یا #مذاکرات_وین در خواهد آمد. آیا کلیدواژه ظریف، نقش بمب ساعتی را برای اصلاحطلبان بازی می کند و تنها امیدشان برای برگرداندن ورق تلقی می شود؟
4️⃣تخریب یا کوچکنمایی کاندیداهای نظامی خصوصا #سعیدمحمد : برای فهم این موضوع کافی است که بدانید، عده ای اصلا به موضوع کاندیداتوری ایشان اشاره نکرده اند و از ثبت نام روز اول عبور نموده اند. آفتاب یزد با تیتر تحقیرآمیزی نامزدی سعیدمحمد را کار کرده و نوشته: از سعیدمحمد تا خانم موتور سوار. کنار هم قرار دادن ایندو یا برای بزرگ کردن طرف ناشناخته است که اینجا اساسا محلی از اعراب ندارد و یا برای کوچک کردن طرف معروف و قوی است که البته بایکوتی که از سعید محمد در روزنامه های اصولگرا نیز دیده می شود، این مساله از جانب اصلاطلبان چیز عجیب و بعیدی بنظر نمی رسد.
5️⃣شروع نرم برای تخریب آیت الله رئیسی: در حالی که سخنگوی قوه قضائیه خبر خوب و امیدوارکننده ای از شبیخون سیستم اطلاعاتی این دستگاه، علیه فساد و رانت عده زیادی از قضات و وکلای فاسد داد، همین موضوع در آستانه کاندیداتوری آقای رئیسی، با تیترهایی مثل: دستگیری ۲۰۰پرسنل قوه قضائیه، دستگیری تعدادی از وکلا و ۲۰۰پرسنل متخلف، چه بسا چهره ای منفی از دستگاه قضا در اذهان عمومی مخابره می کنند. این مساله از مدل تیتر زنی و یا ضریب دادن به خبر که کجای صفحه نخست یا کدام صفحه اساسا کار شود، قابل رهگیری و استنتاج است. با این توضیح که روزنامه های اصولگرا علی رغم اینکه خبر را خوب می دانند و ترجیح داده اند در صفحه نخست کار نشود تا دستاویزی بر مخدوش سازی چهره سیستم قضایی و دراصل، تخریب چهره آیت الله #رئیسی نشود.
6️⃣تقلیل و کوچکنمایی صحبت های #رهبر_معظم_انقلاب : در حاشیه کار کردن صحبت های رهبر انقلاب عموما، بدون عکس کار کردن خبر ایشان مثل اعتماد، بدون اشاره به محتوا کار کردن صحبت های ایشان در تیتر خبر مثل شرق، نکاتی هستند که وزن و برش کلام شخصیت را پایین می آورند و ناخودآگاه سطح تاثیرگذاری اش را در افکار عمومی کاهش می دهند.
7️⃣نپرداختن و نشان ندادن جنبه حماسی مقاومت: استفاده از تیترهایی مثل "سایه ترور و وحشت بر سر کودکان غزه" یا " رخت عزای غزه در جشن فطر" تیترهایی است که بطور کلیشه ای کار شده و سایر روزنامه های منتسب به این جریان اصلا اشاره ای به #شکست_گنبدآهنین رژیم صهیونیستی و موشک باران شهرک های اشغالی از غزه نکرده اند و به اصطلاح ابتکار عمل جوانان فلسطینی و افول رژیم غاصب و کودک کش صهیونیستی را به حاشیه برده و پوشش مناسبی نداده اند. چه بسا مقاومت در منطقه را به نفع مذاکرات وین دولت و جنب و جوش منطقه ای وزارت خارجه نمی دانند!
🆔@andisheengelabi
۵سکانس از احمدینژاد ورژن ۱۴۰۰
🔻به نظر می رسد که رفتارشناسی می تواند یکی از شاخص های احراز صلاحیت برای کاندیداهای ریاست جمهوری واقع شود.
وقتی از لحظه ورود یک شخص به محل ثبت نام تا سبک تعاملش با طرفداران و شیوه تعاملش با ماموران قانون و همچنین مدل بیانیه خوانی اش در پلان نهایی پیرنگ انتخاباتی اش را مطالعه می کنیم، به نکات ریز و قابل تاملی در #تیپولوژی افراد پی می بریم که شبیه یک مطالعه بالینی جهت احراز صلاحیت یا عدم تایید صلاحیت فرد می تواند باشد.
اما احمدی نژاد در این سکانس پلان انتخاباتی اش چه کرد که سوژه رسانه ها شد و چه فاکتورهایی از ابعاد شخصیتی اش را در حافظه رسانه ها به ثبت رسانید:
1⃣پوپولیسم: شخصیتی که هشت سال سکان ریاست جمهوری کشور را در کارنامه خود دارد، در واکنش به عده ای از طرفداران خود که در محوطه بیرونی وزارت کشور تجمع کرده بودند، در حرکتی غیرمعمول و علی رغم تذکر اطرافیانش، بالای میله ها رفته و به آن ها دست تکان می دهد که بیشتر به یک #شوعاف و تهییج احساسات قبل از انتحار شبیه بود تا رفتاری از جنس مردم و برای مردم.
2⃣لمپنیسم: همین چهره وقتی وارد محوطه ثبت نام می شود، با پشت پا زدن به پروتکل های وزارت کشور و ستاد انتخاباتی، به زور و درگیری و #قلدری تاسف باری که درفیلم های منتشر شده، مشت و لگدپرانی هم در آن هویداست، بادیگارد و اطرافیانش را هم علی رغم ممانعت مامورین ستاد، وارد اتاق ثبت نامزدها کرده و بدون اعلام تذکری به حامیان خود، مسئولین ستاد را متهم به بداخلاقی می کند.
3⃣رادیکالیسم: اما کاراکتر احمدی نژاد وقتی جالب می شود که در بیانیه دیکته شده اش که از رو هم خوانده می شود، به طرز عجیبی به ساختارهای نظام از بالا به پایین حمله می کند و وضعیت کشور را سیاه خوانده و مردم را مقابل نظام و حکومت دانسته و یک #دوقطبی_رادیکال که بوی شورش می دهد را طراحی می کند. چنین رفتار و بیانیه تندی، حمله پیش دستانه ای است که دست هر قانون و مقام مسئولی را فارغ از گذشته طرف می بندد و اصرار بر ردصلاحیت دارد تا بعدا از پیش گویی های اعجازوار خود را سند رفتارهای رادیکالش قرار دهد.
4⃣آنارشیسم: شخصیت نامتعادل احمدی نژاد از لحظه ورود تا ثبت نام و بیانیه خوانی، چیزی جز آنارشیسم و #قانون_ستیزی را نمی رساند همانجایی که ادعا می کند اگر من رد صلاحیت شوم، انتخابات را تایید نخواهم کرد و در انتخابات نیز شرکت نمی کنم. گویا که مشروعیت نظام و رای مردم به شخص شخیص ایشان گره خورده که باید گفت: شما هنوز دیپلم #معقولیت و #مشروعیت را هم نگرفته ای و همان #مقبولیت نسبی را هم مدیون ساختاری هستی که الان علیهش خروج کرده ای.
5⃣دگماتیسم: این مدل زیرمیز زدن و نگاه صفر و صدی که می گوید: یا من یا هیچکس، چیزی جز دیکتاتوری در رفتار و دگماتیسم در اندیشه را به مخاطب القا نمی کند. وقتی طرف فقط خود را قبول داشته و قانون و نظام ودیگران را چنین بی محابا و بی ملاحظه زیر سوال می برد و به نوعی خود را محور خیر و صلاح و عدالت معرفی می کند، یعنی بلحاظ فکری نیز به یک بنیادگرایی افراطی رسیده که توان #تحمل مخالف و حتی قانون علیه خودش را ندارد و ناخودآگاه به یک #جزم_اندیشی بدون اساس و خطای شناختی در مبانی مبتلاست.
این مدل #پدیدارشناسی که ازسکانس های رفتاری یک شخصیت در مهمترین لحظه های مواجهه اش با ساختار و جامعه صورت می گیرد، می تواند در تایید یا رد صلاحیت او موثر بوده و افکار عمومی باید بدانند که چنین تیپ های شخصیتی توان اداره کشور ۸۵میلیونی را در چارچوب #ثبات و امنیت و آرامش ندارند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@andisheengelabi
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
📌جنگ روایت ها، فرهنگ قرآنی و ضرورت گره خوردن منبرها با مِمبرها + فیلم
🔹نشست مجازی «نقش و کارکرد رسانه در توسعه فرهنگ قرآنی» با حضور حجتالاسلام وحید شاهآبادی، رئیس هیئت مدیره مجمع ناشران دیجیتال اسلامی و حجتالاسلام علیرضا محمدلو، سردبیر پایگاه تحلیلی خبری #صدای_حوزه در استودیو مبین خبرگزاری ایکنا برگزار شد.
🔻حجتالاسلام علیرضا محمدلو بیشتر در حوزه #سواد_رسانهای فعالیت داشته و سردبیر سابق خبرگزاری رسا، دبیر تحریریه راسخون و اکنون سردبیر پایگاه تحلیلی خبری صدای حوزه است و فعالیت گستردهای در تحلیل، خبر و نقد فیلم و … داشته است.
🔹حجتالاسلام محمدلو: برای اینکه بتوانیم ریل درستی برای انتقال مفاهیم دینی داشته باشیم باید در سه مرحله دست به اقدام بزنیم. تا زمانی که ما وارد عرصه شبکهسازی نشویم و بعد از آن وارد جریانسازی نشده و سپس گفتمانسازی نکنیم اتفاقاتی که در عرصه رسانه رخ میدهد چه با دغدغه دین و چه بدون دغدغه دین به سر منزل مقصود نمیرسیم.
صدای حوزه 💢 @sedayehowzeh
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
📌تخریب یاران با توجیه اجماع یا کج فهمی و نفوذ؟
🔹داستان از این قرار است که انگار دروازه خالی را گل کردن برخی را هوایی کرده و از سر جوگیری و با خیال راحت از پیروزی، دست به #برادرکشی زده اند. وقتی شبکه های ماهواره ای کاندیدای نظامی را از یکسال پیش هدف گرفتند، فکرش را نمی کردیم که با دست دوستانمان، سر همدیگر را زیر آب کنیم.
🔹برخی برای اجماع حاضر شده اند که تمامظرفیت جبهه را بسوزانند و با نیت قربتا الی الله، بچه های انقلابی را از ریل کاندیداتوری ریاست جمهوری خارج کنند. اما این استراتژی چقدر دقیق و صحیح و شرعی است؟
🔹چرا با ظرفیت رسانه ای جبهه، سعید #محمد را حتی روز ثبت نامش بایکوت کردید در حالیکه جماعت اصلاحطلب مشغول تخریب #قالیباف در روزنامه های زنجیره ای بود؟ چرا به جای دفاع از قالیباف و رفع شبهات و ابهامات، #محمدتخریبی را دستور کار قرار دادید؟
🔹حال که ایام ثبت نام شروع شده، سراغ سعید دیگری رفته اید و #جلیلی را هم به نام نامی سرداران شهیدمان، از گردونه خارج می کنید؟
🔹آیا اجماع سر کاندیداتوری آیت الله رئیسی و دغدغه انقلابی دلیل این کج فهمی هاست؟ بعید می دانم که از سر سوز انقلابی و دغدغه اجماع باشد که بیشتر بوی نفهمی و نفوذ می دهد. نفوذ در جبهه یاران که به خودزنی مشغول شوند و کشتی به گل نشسته قوه مجریه را از سر اختلاف و تفرقه، دو دستی به دولت سوم روحانی تحویل دهند. واقعا دروازه خالی را گل نکردن مدالی است که برخی انگار بدشان نمی آید بر گردن آویزند!
🔹این فایل های صوتی و پست ها و استوری هایی که علیه همدیگر کار می کنید را بگذارید به حساب اینکه هنوز به بلوغ تشکیلاتی نرسیده اید که اگر می رسیدید، کمی از خود و ادعاهایتان به نفع جبهه و دال مرکزی اش، می گذشتید و استراتری #وحدت پیشه می کردید.
🔹بنای آوردن اسم و نام نداریم که هنوز دیر نشده و با یک رفرش ساده و نشست هماهنگی و...می توان هواداران دوآتیشه تان را جمع و جور کرد. ولی این رویه تخریب دوستان که تازه سر باز کرده باید بساطش جمع شود و تا دیر نشده و خطای فردی به خط و خطای راهبردی منجر نشده، ترمز کشیده، دنده عقب بگیرید و به جاده متحد انقلاب برگردید.چه بسا اجماع می تواند یک پایان بندی خوب باشد نه الزاما یک شروع تاکتیکی مناسب.
🖊سردبیر پایگاه خبری تحلیلی #صدای_حوزه
🆔 @sedayehowzeh
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
رفتارشناسی سه کاندیدای اصلاح طلب در نگاه تکنیکال رسانه ای
🔸لاریجانی با شعار "نه به چکش" "نه به کلید" آمد و کلیدواژه پادگان و دادگاه را با #رقیب_هراسی سر زبان ها انداخت. این جاده صاف کنی و پز اعتدالی و ورود انتحاری، نشان داد که جناب فیلسوف همیشه کرسی دار نظام، با یک عزم راسخ و عقبه جدی رسانه ای وارد شده و قرار است که نقش روحانی ۹۲ را در مناظرات ایفا کند. زبان دار است اما با کلیشه منفی لاریجانی ها در ذهن ملت چه خواهد کرد؟ باید منتظر ماند و دید که چه خطوطی قرار است توسط علی آقای لاریجانی ها جابجا شود...
🔸جهانگیری با بغض خاص همیشگی و پاک کردن مصنوعی اشک هایش، بیانیه خواند و در صدد بود تا کارهای نکرده را با #تهییج_احساسات و مردمی جلوه دادن و #عوام فریبی جبران کند. کم و بیش به رقبا نیز تاخت و ورودش را بدلیل نیامدن ظریف توجیه کرد.
🔸کواکبیان هم با تکنیک #اغراق و ادعاهای ابطال ناپذیر، وارد شد که گفت: هجده طرح اقتصادی برای حل مشکلات کشور دارم. عدم امکان برای راستی آزمایی این ادعا و اغراق، امکان ابطال و صحتش را به چالش می کشد و راه فرار از پاسخگویی مدعی را وسیع می کند که اگر مجال می دادند، چنان رونق اقتصادی با آنچنان طرح هایی ایجاد می کردم که فلان و بیسار...
#انتخابات1400
صدای حوزه 💢 @sedayehowzeh