💢 قدرت پروپاگاندا در مهندسی افکار با مقایسه ماجرای مهسا(ایرانی) و سارا(آمریکایی)
⭕️ جستجوی گوگلی واژهی mahsa amini بیش از ۴۰میلیون، و sarah everard کمتر از ۲میلیون نتیجه دارد؛ یعنی اولی بیشاز ۲۰برابر دومی
⭕️ مهسا در کنار یک پلیس زن ایرانی، بطور اتفاقی سکته کرده و در بیمارستان فوت میکند؛ سارا بعداز تجاوز پلیس مرد انگلیسی، بطور هولناکی سوزانده و رها میشود!
⭕️ فوت یکی، دستمایهی اغتشاشات چندهفتهای شده و آشوبگران بدنبال براندازی حتی پلیس بیتقصیر را هم آتش میزنند؛ در قتل دیگری، پلیس مقصر حتی اعتراضات آرام چندروزه مردمی را برنمیتابد و سرکوب مراسم یادبود را حق خود میداند!/محمد جوانی
پ.ن: به قول معروف، رسانه تعیین میکند که به چه چیزی و چگونه فکر بکنیم!
#رسانه
#جنگ_روایت
#جنگ_شناختی
https://eitaa.com/joinchat/4122542103Cbdea15b980
⭕️ سه راهی سرنوشتساز شبکههای اجتماعی خارجی
🔹سؤال عموم مردم این است که فیلتر برخی پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی برداشته میشود یا خیر؟
🔹برخی جریانات خاص هم #پشت_تیترهای زیان چند هزارمیلیاردی کسبوکارهای اینترنتی و #بیتوجه_به_مسائل_امنیتی_کف_خیابان و بیرون از مرزها فشار میآورند که هرچه زودتر این شبکههای اجتماعی خارجی باز شوند.
🔹جریانهای دیگری نیز با استناد به #تجربههای_گذشته_و_فعلی که ثابت میکند شبکههای اجتماعی خارجی اثر منفی و حتی مخرب و براندازانه دارند، خواستار تعیین تکلیف این شبکههای خارجی هستند و راهکارشان هم فیلتر کردن است.
🔹جریان دیگری نیز با مسدودسازی اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی پرکاربرد و روزمره مردم مخالف بوده، اما این مخالفت با فیلترینگ را به معنای موافقت با تداوم فعالیت شبکههای اجتماعی بهخصوص اینستاگرام به شکل گذشته و رهاشده نمیدانند. در ادامه به استدلالهای این جریان میپردازم.
🔹ادبیات انتقادی نسبت به شبکههای اجتماعی در دنیای مدرن منحصر به ایران نیست./ از سال ۲۰۲۱ قانونگذاران سنای آمریکا بررسی #آسیبهای_فیسبوک به کاربران جوان را آغاز کردهاند، این تحقیق و تفحص، پس از آن شروع شد که یک کارمند سابق فیسبوک گزارشهای داخلی این شرکت را به روزنامه والاستریت ژورنال ارائه داد و در آن درباره قدرت تأثیرگذاری محصولاتی مانند #اینستاگرام در تشویق نوجوانان به آزار رسانی به خود، بهخصوص میان دختران جوان دست به افشاگری زد.دامنه این تحقیقات و انتقادات به سایر شبکههای اجتماعی و حوزههای امنیتی نیز کشیده شده است.
🔹روبیکا و هر محصول داخلی مشابه اینستاگرام همان عوارض و تبعات را در پی خواهد داشت که اینستاگرام دارد. نمیتوان بیتوجه به ذات دنیای شبکهای توقع داشته باشیم بتوانیم یک محیط سالم و ایمن درست کنیم.
🔹اگر قرار باشد با همان معماری ارزشی اینستاگرام و توییتر نمونههای داخلی را بسازیم، بازهم مسیر اشتباه گذشته را رفتهایم چون طبق اذعان مطالعات ارتباطی و فرهنگی، معماری توییتر برای #تولید_خشم طراحیشده است یا معماری اینستاگرام بر مبنای خودنمایی و #شهوت است و بسیاری معتقدند مضرترین شبکه اجتماعی برای گروه سنی نوجوان همین اینستاگرام است.همان نوجوانانی که امروز به بهانه فوت مرحومه مهسا امینی از پشت گوشیهای موبایل و بازیهای کامپیوتر بیرون آمدند و به شعارهای فریبنده بیرون از مرزها گوش فرا دادند و تبدیل اعتراض به اغتشاشش را تسهیل کردند.
🔹همان نوجوان و جوانانی که به neet ها معروف شدهاند؛ نه کار میکند، نه درس میخواند و نه حرفهوفنی میآموزد.
🔹#سه_مسیر در پیش روی تصمیم گیران است؛ بیهیچ توضیحی برای همیشه شبکههای اجتماعی خارجی پرکاربرد را ببندند، یا با #اقناع_ذینفعان (مردم و کسبوکارها) و همکاری اندیشمندان اجازه ساخت نمونههای داخلی مبتنی بر ارزشهای ملی و درنهایت #مهاجرت_کاربر به آنها داده شود یا اینکه بار دیگر بدون هیچ منطقی این شبکههای اجتماعی را رها کنند تا هرروز دیرتر از دیروز شود./ قدس
🌐با کانال عصرجدید، عصررسانه همراه شوید؛
https://eitaa.com/joinchat/4122542103Cbdea15b980
🔎سیانان هم از هشتگسازی رباتیک توییتری شاکی شد!
🔸محمد لسانی، پژوهشگر رسانه: در هفتههای گذشته حجم بالای ارسال مطالب و #هشتگسازی_مجازی بهخصوص در شبکه اجتماعی توئیتر باعث بهت و حیرت مخاطبان شد، بهگونهای که برای برخی فقط حس تسلیم و همراهی ایجاد میکرد.
🔻رکورد تاریخ توئیتر شکست!
🔹حجم تولید محتوا، هشتگسازی و بهخصوص فعال شدن ریترها (ریتوئیتکنندهها) کار را بهجایی رساند که بنابر ادعای رسانهها #رکورد_تاریخ_توئیتر از چند جنبه شکسته شد. همه این رکوردشکنیها بر اهمیت مساله افزود که واقعا چه اتفاقی در جریان است؟
🔻کمپینهای دستکاری هماهنگ چیست؟
🔸سیانان مخفف (The Cable News Network) بهعنوان نخستین شبکه خبری 24 ساعته آمریکا به این ترندینگ گسترده و #هشتگسازی، حساس شد و در مطلبی با تیتر «جنگ روایتها درمورد ایران در شبکههای اجتماعی»، نقدهای جدی به موجودیت این ترند مطرح کرد و آن را زیرسوال برد. مهمترین نقدی که این شبکه آمریکایی مطرح کرد روی «کمپین دستکاری هماهنگ» (coordinated manipulation campaigns) استوار است.
🔹این کمپینها روی عملیات ازپیشتعیینشده و سازماندهیشده استوار است که یک مادرخرج و سفارشدهنده دارد. در این کمپینها کاربران یا بهطور مشخص #رباتهای_سایبری، خود را جای مردم جا میزنند و عموما فقط ارسال محتوا و بازنشر با هشتگ انجام میدهند و کامنتگذاری بسیار پایین و مخاطبان محدودی دارند. برای همین به این نوع کنش در فضای شبکه اجتماعی، «عملیات تاثیر» (INFLUENCE OPERATION) میگویند.
✅ادامه گزارش در لینکhttp://fdn.ir/74768
🆔@asre_tabyin
📡بنگاههای دروغ پراکنی و مدیریت اغتشاشات
🔴بررسی محتوای چند نمونه از شبکه های معاند فارسی زبان، نشان میدهد که در طول اغتشاشات اخیر نزدیک به ۱۷۰۰۰ خبر دورغ منتشر کرده اند که چیزی حدود ۴۰ درصد از کل اخبار آنها را شامل میشود./فارس
🌐کانال عصر جدید، عصررسانه
🆔@asre_tabyin