عصر ایرانیان
💬 نگاه روسی به تحولات سوری ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️ شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کام
⭕حجاب و عفاف، مسئولیت مشترک همه کارگزاران نظام اسلامی
✍️آیت الله عباس کعبی
🔹در حمایت از اصل مهم حجاب و عفاف، همه یِ کارگزاران دستگاههای گوناگون نظام مقدس جمهوری اسلامی و خواص و نخبگان و تاثیرگذاران فرهنگی و اجتماعی به ویژه روحانیتِ معظم با سلیقه های گوناگون، مسئولیت مشترک دارند تا در بستر سازی برای تحکیمِ پایه های ایمان و گسترش اخلاق و اداب و تقویت هنجارهای اجتماعی بویژه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تلاش نمایند.
رعایتِ پوشش اسلامی و عفاف و مقابله با فرهنگ برهنگی واجب شرعی و قانونی و سیاسی بدیهی و امری روشن است.
🔸برنامه و اقدام جامع دولتمردان و نهادهای مسئول و توجه ویژه به تربیت دینی نوجوانان و اهتمام به حل مشکلات فرا روی جوانان برای تعمیق ایمان و تولید عمل صالح وگسترش فرهنگ حجاب و عفاف ضرورت دارد.
جنگ ترکیبی دشمن؛ به خصوص در ترویج فرهنگ برهنگی با هدف براندازی فرهنگی است.
سهل انگاری و کوتاهی در مقابله با طراحی های همه جانبه دشمنان برای ترویج بی حیایی و فساد اخلاقی و تخریب بنیاد خانواده از طریق زیر سوال بردن وظایف قانونی در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف عواقب و لطمات جبران ناپذیری می زند.
🔹انتظار آن است، که دولت محترم زمینه اجرای قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» را فراهم کند و مجلس محترم و قوه قضائیه نظارت جدی بر اجرای این قانون داشته باشند.
✅ @asreiranian_ir
عصر ایرانیان
💬 نگاه روسی به تحولات سوری ▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان ▫️ شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ▪️مشاهده نسخه کام
⭕شرط جامعه عفیف، مبارزه با فساد اقتصادی و تبعیضها!
✍️داود مدرسیان
🔸همیشه این سوال مطرح بوده که چرا وضعیت جامعه اسلامی به جایی رسید که یزید با سابقه سگبازی، شرابخواری و زنبارگیِ علنی خلیفه مسلمین میشود و رقاصی و آوازهخوانی زنان برای جوانان از این دوره اوج میگیرد؟ در واقع ریشه انحرافات فرهنگی واخلاقی جامعه صدر اسلام چیست؟!
🔹خطبه فدکیه اوجِ تبیین حضرت زهرا سلامالله علیها، علیه کسانی است که با غصب خلافت، جامعه را از مسیر اصلی خارج کرده و بنیانهای غلطی را بنا کردند که خروجی آن، فساد گسترده و تبعیضهای عجیب بعد از ۲۵ سال در دوره خلیفه سوم و قوی شدن حزب بنیامیه است.
🔸حضرت در خطبه فدکیه به فلسفه برخی احکام اشاره میفرمایند. درباره فلسفه ترکِ سرقت و دزدی میفرمایند: «و ترک السرقه ایجابا للعفه».
یعنی خداوند ترک سرقت را موجب عفت و پاکدامنی قرار داد.
🔹در واقع فلسفه اصلی یا یکی از فلسفههای ممنوعیت فساد اقتصادی، تاثیر آن در اخلاق و فرهنگ جامعه است. این نشان میدهد که هرچه فساد اقتصادی، اختلاس، دزدی و ... در جامعه کمتر باشد، جامعه عفیفتر است.
🔸سیر تاریخیِ انحراف جامعه در صدر اسلام نیز موید این فلسفه است. اول کار، تبعیض سیاسی نهادینه شد و شایستگان و در راس آنان امیرالمومنین علیهالسلام کنار گذاشته شد، سپس در دوره خلیفه دوم توزیع بیتالمال تبعیض گونه انجام شد و بین عرب و عجب، بین قریشی و غیرقریشی، اختلاف در پرداخت سهم طراحی شد و سپس با معیارهای سابقه در اسلام و حضور در جنگها(بدر و اُحد و ...) و قرابت فامیلی و خانوادگی با پیامبر(ص)، بیتالمال را توزیع میکردند.
🔸این تبعیضها دردوره عثمان خلیفه سوم اوج گرفت و رانتهای گوناگون و کلان برای بنیامیه در نظر گرفته شد و فسادهای اقتصادی به اوج خود رسید و سیستم حکومت و جامعه را آلوده کرد.
🔹در نهایت، این تبعیضها و فسادها عفت را از جامعه اسلامی زدود و موجبات خلافت یزید و شهادت اباعبدالله و سپس انحرافات فرهنگی و اخلاقی را فراهم کرد که میتوانید به تاریخ رجوع کنید و چگونگی رواج شرابخواری، بیحجابی و بیعفتی، رقاصی و آوازهخوانی زنان برای جوانان و ... در جامعه اسلامی متوجه شوید.
🔸این عبارت عجیب حضرت فاطمه سلامالله علیها را باید در ایام فاطمیه برای مسئولان، مدیران، نخبگان و عموم مردم بازخوانی کنیم.
همین مسئله را امروز باید بعنوان ریشه خیلی از فسادهای فرهنگی و اخلاقی در جامعه بدانیم.
🔹اگر ما جامعهای عفیف میخواهیم باید سیستم اقتصادی را بازطراحی کنیم. نحوه دسترسی مردم و اقشار مختلف مردم را به انفال، منابع ثروت، امکانات، درآمدها و فرصتها بازطراحی کنیم.
✅ @asreiranian_ir
⭕وفاق و یک معادله وارونه
✍️ محمدرضا طاهری
🔹آنچه امروز به نام وفاق اتفاق می افتد، بیشتر به تقسیم غنایم میان برخی خواص می ماند تا وفاق. دلیل آن نیز روشن است: نگرش وارونه به وفاق. نگرشی که علت مشکلات کشور را در این واقعیت می بیند که فقط یک جناح، دولت را در دست گرفته است و لذا از طریق مذاکره با اصحاب قدرت و امتیازدهی به آنها می توان مشکلات را رفع کرد. ادامه این نگرش درسطح بین المللی نیز بر این باور است که مذاکره و امتیازدهی به اصحاب قدرت جهانی بال دوم حل مشکلات کشور است.
🔸ایراد اصلی چنین نگرشی آن است که به این نکته بسیار بنیانی توجه ندارد که مذاکره و سازش، آخرین مرحله از فرایندی است که در ابتدای آن یک طرح و برنامه جامع برای اداره کشور وجود دارد.
🔹بدینسان دوگانه مقاومت و مذاکره از اساس باطل است. مقاومت و بسیج ظرفیتهای درونی و مردمی در ابتدای طیفی است که در انتهای آن یک مذاکره عادلانه برای رفع تحریمها و احقاق حقوق ملت ایران قرار دارد.
وارونه سازی چنین معادله ای یکی از اشتباهاتی است که برخی دولتها مرتکب شده اند و ثمره آن را هم دیده اند. در واقع اگر تمامی اصحاب قدرت و نفوذ هم بر سر سفره دولت بنشینند و فرض کنیم که تمامی تحریم ها هم بالمره لغو شوند، نتیجه چیزی جز حیف و میل شدیدتر این سفره نخواهد بود.
🔸از اینرو وفاق به مثابه دورهمی و سازش اصحاب قدرت در داخل، و سازش با اصحاب قدرت در خارج، بدون ابتنای بر یک برنامه جامع نه تنها گرهی از مشکلات مملکت باز نمی کند که فشار مضاعفی را نیز بر مردم وارد می سازد، چرا که اینک باید هزینه همه بده و بستانها و زد و بندهای بی حاصل سیاسی در داخل و خارج را یکجا بر دوش کشند.
🔹اما فهم درست از وفاق چیست؟ اسباب وفاق، همچنانکه صدیقه طاهره (س) در خطبه فدکیه بیان فرموده اند، عدالت است: جعل الله العدل تنسیقا للقلوب.
🔸تنسیق قلوب، به معنای پیوند دادن دل ها به یکدیگر، تعبیری بسیار زیبا از وفاق است. در واقع دخت گرامی پیامبر (ص) معادله "وفاق سبب حل مشکلات می شود" را معکوس می کنند و لذا وفاق را تابعی از عدالت توصیف می کنند: با عدالت ورزی، وفاق محقق می شود. وارونه سازی این معادله توسط رئیس جمهور محترم، نه تنها وفاق را به مفهوم سازش میان اصحاب قدرت تقلیل می دهد، که تحقق عدالت را نیز تابعی از چنین وفاقی می داند.
🔹اکنون این پرسش جدی پیش روی دولت محترم قرار دارد که برنامه جامع دولت برای تحقق عدالت چیست؟ از رئیس جمهوری که کلام مبارک امیرالمومنین (ع) ورد زبانش است، پذیرفتنی نیست که برنامه ای برای عدالت نداشته باشد.
یکی از ابتدایی ترین وجوه عدالت، کاهش فقر است. امیرمومنان (ع) یکی از دلایل پذیرفتن حکومت را دغدغه گرسنگی ستمدیدگان بیان می کنند و در جایی دیگرمی فرمایند فقر در وطن، غربت است. یعنی زمانی که شما فقیر هستید در جامعه خودتان نیز یک غریب و بیگانه هستید. به بیان دیگر، برای فقیر اساسا چیزی به نام جامعه وجود ندارد که بدان حس تعلق، مسئولیت، وفاق و همدلی داشته باشد.
🔸یکی دیگر از اسباب تفرقه و تشتت قلوب، تبعیض یا همان کظه ظالم (زیاده خواری و شکم بارگی ظالمان) است. دولت چه تدبیری برای این شکاف طبقاتی در جامعه دارد که هر روز در حال گسترش است؟ شکاف طبقاتی سد محکمی در برابر وفاق ملی است و مادامیکه عدالت برقرار نشود، هیچ وفاق و سازشی میان ظالم و مظلوم پایدار نیست.
🔹رئیس جمهور محترم به کرات از ناترازی ها سخن می گوید، اما به نظر می رسد خود گرفتار یک ناترازی بزرگ است که البته منحصر به ایشان نیست: ناترازی میان حرف و برنامه. لذا شایسته است قبل از درمان سایر ناترازی ها، این ناترازی درونی دولت اصلاح شود که شاید در کنار ناترازی میان وعده و عمل، ریشه همه ناترازی ها باشد.
✅ @asreiranian_ir
📷عکس نوشت تیتر یک؛ نگاه روسی به تحولات سوریه
تحلیل قابل تامل تحلیل گر روسی که محور تیتر یک ما قرار گرفت...
✅ @asreiranian_ir
15.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞️ویدئو نوشت تیتر یک؛ نگاه روسی به تحولات سوریه
✅ @asreiranian_ir
✍️بریده ای از یادداشت داود مدرسیان
https://asre-iranian.ir/Newspaper/item/186296
✅ @asreiranian_ir