#فرزندپروری_کودک 👧🧒
شاید تعجب کنید اگر بگویم مغز ما با همه پیچیدگیش قادر نیست جملات منفی را از مثبت تفکیک کند:
به جمله ً منفی ً زیر توجه کنید:
" لطفا به فیل قرمز فکر نکنید "
ذهن شما اکنون به چه چیزی فکر می کند؟ بدون شک ذهن شما اکنون در حال فکر کردن به فیل قرمز است.
به نظر شما اگر به کودکی گفته شود
دست مرا ول نکن،
به پریز برق دست نزن،
امروز با بچه ها در مهد دعوا نکن،
چه پیغامی در مغز او مخابره میشود؟
همه این جملات در ذهن او مثبت برداشت شده و گویی که به او دستور داده اید که این کار را انجام دهد، در واقع در فرمان دادن باید به کودک گفته شود چه کاری باید انجام دهد نه اینکه چه کاری نباید انجام دهد.
بنابراین با کودک خود اینگونه سخن بگویید:
- به جای مخالفت نکن ؛ بگو کاری که گفتم را انجام بده
- به جای فحش نده ؛ بگو حرف خوب بزن
- به جای دستم را ول نکن؛ بگو دستم را محکم بگیر
- به جای ندو ؛ بگو آرام راه برو
🦋 @asrtarbeyat313
#تلنگر
🔰روانشناس خود باشیم
🍃راههای کاهش استرس:
🔹️یاد بگیرید که برنامهریزی کنید.
آشفتگی، بینظمی و عدم سازمان دهی در کارها و برنامهها میتواند تولید استرس کند.
🔹️شناسایی محدودیتها و ضعفها
ما هرگز نمیتوانیم کامل و بینقص باشیم. پس برای خود اهدافی تعیین کنید که دست یافتنی و قابل دستیابی باشند.
🔹️در زندگی بازی، تفریح و سرگرمی داشته باشید.
شما هر از گاهی نیاز دارید که از فشار زندگی فرار کنید و به تفریح و سرگرمی روی آورید. صرفنظر از سطح توانایی و مهارتتان در بازی، سرگرمیها و بازیهایی پیدا کنید که برایتان جذاب و لذتبخش باشند.
🔹️شخصی مثبت، سازنده و مفید باشید.
یاد بگیرید که گذشت داشته باشید و عقاید دیگران را تحمل کنید.
🔹️از رقابتها و چشم و هم چشمیهای بیجا و غیرضروری پرهیز کنید.
🔹️بهطور مرتب ورزش کنید.
🔹️یاد بگیرید که روش شما برای استراحت و آرامش، منظم و عاری از داروهای آرام بخش و مسکن باشد.
🔹️مشکلات و مسائل خود را درون خود نگه ندارید و با مشاور و افراد قابل اطمینان مشورت کنید.
🔹️تفکر خود را عوض کنید و به مسائل با آرامش نگاه کنید.
🦋 @asrtarbeyat313
هدایت شده از سلیمانی های دیگر _موقعیت شهید حسن یزدانی🌹
🌷ویژه برنامه هفته دانش آموزی
☄جام فوتبال شهید محسن برهانی
💥اردوی هیجانی آخرین نبرد
👌یادواره شهدای دانش آموز استان کرمان
❌دعوت از همه دهه هشتادی های کرمانی
جهت شرکت در برنامه ها لطفا روی لینک کلیک کنید👇👇
https://sl.inoti.com/r/0yw9t4
🔰کارگروه مردمی نوجوانی سلیمانی های دیگر استان کرمان
https://eitaa.com/joinchat/4084138214C725e705cd2
#فرزندپروری
❌علل و راههای درمان درس نخواندن و انجام ندادن تکالیفـ کودکان چیست⁉️
⭕️نکته :
شما باید برای رفع این مشکل، از روش حل مسأله استفاده کنید بدین معنا که علل احتمالی را در نظر گرفته، در پی از بین بردن آن باشید.
علل گوناگون مشکلات درسی کودکان چنین است:
✅ 1. مشکلات جسمی: ممکن است فرزند شما در بینایی یا شنوایی ضعف داشته یا به بیماری مزمنی مبتلا باشد. مراجعه به متخصص، نگرانی شما را از این جهت از بین میبرد.
✅ 2. مشکلات روحی: فشارهای روحی ناشی از اختلاف پدر و مادر، حسادت به فرزند تازه متولد شده، تبعیض و مقایسهی کودک با دیگران، سرزنش و توبیخ و... به طور قطع در رشد تحصیلی او اثر منفی دارد و او را از انجام امور درسی باز خواهد داشت.
✅ 3. اختلال در یادگیری: اختلال در یادگیری یا ناتواناییهای یادگیری که 80 درصد به صورت اختلال در خواندن خود را نشان میدهد، یکی از عوامل مشکلات درسی و عدم انجام تکالیف است.
کودکان مبتلا به این اختلال از جهت هوش بهر، متوسط رو به بالا هستند؛ پس برخلاف تصور برخی، اختلال در یادگیری، به معنای عقب ماندگی ذهنی نیست.
مشکلات این گونه کودکان، مربوط به ادراک، تمیز، حافظه و توالی دیداری و شنیداری است و به طور معمول در تشخیص کلمات مشابه چون دوز و زود و غاز و زاغ، روز و زور، و... مشکل دارند.
✅4. خستگی: بازی و فعالیتهای فیزیکی بیش از حد، سبب خستگی فراوان و در نتیجه، عدم انجام تکالیف خواهد شد؛ پس این گونه فعالیتها نیز باید حساب شده و براساس برنامه باشد.
✅5. حواسپرتی: برخی کودکان، وقتی تنها هستند، حواسشان پرت میشود؛ پس باید زمینهای فراهم شود که یا مادر در اتاق کودک باشد یا کودک در محل فعالیت مادر (آشپزخانه) به تکالیفش برسد تا در صورت حواسپرتی، مادر به او کمک کند.
✅6. هوش فوق العاده: در مواردی (گرچه اندک)، هوش بهر بالای کودک، مانع از انجام تکالیف است؛ زیرا از دید او، انجام تکالیف، بسیار بچگانه است. برای چنین کودکی میتوانید با هماهنگی با معلم، برنامه ی ویژ ه ای را ترتیب دهید.
🦋 @asrtarbeyat313
#تلنگر
•اگر احساس میکنید فکرتان شلوغ است و از زندگیتان لذت نمیبرید، این ۵ مرحله را انجام دهید:
١)عنوان همه دغدغههای فکری را که در سر دارید، روی یک برگه کاغذ بنویسید و لیست کنید. چند روز برای این مرحله وقت بگذارید.
٢)با تمرکز بیشتر، مواردی را که فکر میکنید الکی و غیرضروری است، از لیست حذف کنید.
٣)تصور کنید وقتی در خیابان راه میروید، چند موجود فضایی شما را میدزدند. آنها یک کپسول بسیار کوچک را زیر پوست سرتان تزریق میکنند و میگویند که قصد آزمایش روی شما را دارند و فقط تا یک ماه دیگر زنده هستید و هیچ پزشک و ارتشی در جهان نیست که بتواند نجاتتان دهد. پس از حالا فقط یک ماه برای زندگی کردن وقت دارید.
۴)دوباره به لیست دغدغههایتان نگاه کنید و آنهایی که بیخودی است را خط بزنید و دیگه بهش فکر نکنید.
۵)سعی کنید هر از گاهی لیست دغدغههایتان را کوتاه کنید.
╭━═━🍃🌹🌸🌹🍃━═━╮
@asrtarbeyat313
╰━═━🍃🌹🌸🌹🍃━═━╯
#تلنگر
🔵 راههای مؤثر برای مهار فکر
در راه مبارزه با اضطراب ها و نگرانی ها این نکته شایان ذکر است که مهار فكر بهترین راه عملی مبارزه با اضطراب ها و نگرانی هاست و این راه مبارزه بیشترین بازده در صورت اعمال صحیح آن خواهد داشت.
♦️روشهای مهار فکر
🔸مثبت اندیشی
تجربه و علم دو عنصر لازم و ملزوم ثابت کرده اند که افرادی که همیشه به جنبه مثبت چیزها فکر می کنند، کمتر نگرانند و اضطراب کمتری را دارند و این نکته نیز ثابت شده است که این افراد در بررسی یک موضوع حتى اگر آن موضوع درصد بسیار بالایی منفی ، مأیوسانه و بدبینانه داشته باشد ولی عادت و آهنگ مغزی آنها در جستجوی نکته مثبت وامیدوارکننده است و به همین علت این افراد کمتر نگران می شوند زیرا و پایه افکار خود را بر مثبت اندیشی نهادینه کرده اند.
🔸احترام گذاشتن به شخصیت خود و دیگران
احترام گذاشتن به و شخصیت به عنوان وسیله ای برای ارتقاء سطح فرهنگ و ادب میان و افراد جامعه تلقی می شود. حال اگر فردی از افراد جامعه به شخصیت خود و دیگران احترام نگذارد به دنبال آن افراد دیگر جامعه به او احترام نخواهند گذاشت و او را به عنوان فردی بی ارزش به شمار می آورند.
و از آن سو هر قدر هم که حس بی خیالی و بی تفاوتی در این فرد رشد و پرورش یافته باشد باز هم در آخر کار از نگرانی و اضطراب روحی رنج می برد و این نگرانی و اضطراب تا وقتی که خلاف این نظر به طور عملی ثابت نشود در وجود او باقی خواهد ماند و با گذشت زمان کینه می گردد و قسمتی از روح آن فرد را جریحه دار خواهد کرد.
🔸صدق و راستی در رفتار، کردار و گفتار
در زندگی روزمره یک فرد با هزاران هزار فرد و عنصر در جامعه ارتباط خواهد داشت، حال بیاییم این اندیشه را از صافی مغز بگذرانیم که اگر همین فرد در زمینه ارتباطات با دیگران و رفتار و گفتار و کردار با آنان به درستی و منطق برخورد ننماید، نگرانی ها و اضطراب های او حداقل سه برابر خواهد شد.
این مطلب به آن معنا نیست که در تمام امور زندگی به میل تک تک افراد جامعه باید زندگی کرد ولی مقصود این است که در این راه از منطق و عقل خارج نشود و صلاح و عاقبت اندیشی کند و منافع خود را تابع مصالح عالی نماید و سپس دست به عمل بزند.
🔸قرار دادن صافی های بیشتری در مغز
صافی های تفکر درون مغز را زیاد کنید و با تجزیه و تحلیل بیشتر نه در جهت منفی بلکه در جهت مثبت استدلال و منطقی نمودن مغز را بالا ببرید. برای مثال اگر مغز شما در مورد یک موضوع ساده حدود دو دقیقه به عوامل مثبت آن و موضوع فکر می کرد و سپس پاسخ می گفت، حال این مدت تفکر را افزایش دهید و در کنترل فکرها و نگرانی احتمالی پس از آن موفق ترعمل نمایید.
🦋 @asrtarbeyat313