⚠️همراهی مولوی عبدالحمید با جریان سازش، عبرت بار است
دیروز خانه شیخ نحوی بودم از خاندانی معروف از اهل سنت هرمزگان که در روستایی از شهرستان قشم زندگی می کند و سابقه حوزه شان چهارصد سال است. لطف کرد و ما را نهار مهمان ماهی کرد.
پیرمرد، کنترل دست ش بود و بین الجزیره و شبکه های دیگر می گشت و وقایع غزه را پیگیری می کرد. پرسیدم فکر می کنید نتیجه چه خواهد شد؟ شعری خواند از یک شاعر عرب با این مضمون که مگر می شود بدون خون دادن عزت به دست آورد؟ و گفت: پیغمبر اسلام بدون فداکاری نتوانست به عزت برسد. من هم دلم روشن است که اقدام حماس به عزت فلسطین منجر خواهد شد. من باور دارم که آینده خیلی روشن است.
با جمعی از علمای قشم هم نشستم. بعد هم به مدرسه صدرالاسلام خمیر رفتم. همه دغدغه جدی فلسطین را داشتند و حتی از اینکه برخی علما نسبت به این مساله، موضع بینابین گرفته اند ابراز ناراحتی کردند!
در این میان ولی مولوی عبدالحمید با یک تغییر رویکرد جدی از اینکه «راه حل مساله فلسطین فقط جهاد هست» صراحتا به اینجا رسیده که «نابودی اسرائیل شدنی نیست!» و «خشونت در طرفین درگیری محکوم است!» و رسما از به رسمیت شناختن حق مردم فلسطین بر همه سرزمین های اشغال شده رسیده اند به نظریه غربی «دو دولت» که عملا موافقت برای اعطای بخش اعظم زمین های فلسطینی به اسرائیل است!
در ماجرای اخیر، جریانی از ایرانیان غربگرا، شاید برای اولین بار، قبح حمایت علنی از اسراییل بچه کش را شکست و حال، یک روحانی سنی که تا کنون از فلسطین دفاع می کرده، علنا اعلام کرد که اسراییل را بخاطر تبدیل شدن به یک کشور نمی شود از بین برد و راه حلی جز اینکه فلسطینی ها بخشی از سرزمین اشغال شده خود را به آنها بدهند وجود ندارد!
براستی چطور می شود قرآن خواند و اینچنین نظر داد؟ دوران محنت و رنج انبیاء الهی چند سال بوده؟ آیا آنها هم حق داشتند پس از مدتی، مردم را از نصرت الهی مایوس کنند؟! رنج هایی که اصحاب پیامبر ص و خود ایشان کشیدند را چطور توجیه کنیم؟!
کاش جناب مولوی پاسخی به این تناقضات داشته باشند! ملاک حق و باطل آدم ها نیستند. من به عنوان حامی دیروز، امروز که ایشان را در جبهه تطبیع کنندگان و پیروان صلح با این رژیم اشغالگر منحوس می بینم، موضع خودم را به خاطر خدا علنی می کنم.
دلیل نمی شود و انصاف نیست که به خاطر این موضع اشتباه، هر آنچه ایشان از گذشته تا امروز می گویند را نیز خطا بدانیم ولی مسلمانی ما اقتضا می کند که بنده انسان ها نباشیم و مصلحتی جز بیان حق را عندالله در نظر نگیریم. عقب نشینی ایشان از مواضع گذشته شان در حمایت از مردم فلسطین، برای خود من بشدت عبرت بار و مایه تاسف است.
و اما فقط یک سوال باقی مانده است :
شما تا قبل از پیوند خوردن جدی با جریان غربگرا در یکسال اخیر حرف از جهاد میزدید و آیات قرآن را میخواندید و تنها راه حل را جهاد با رژیم صهیونیستی می دانستید ... چه چیزی عوض شده که به یکباره ارزیابی واقع گرایانه شما تغییر کرده است!؟
📍 @komeilialireza
💠 درباره فرصت های فکری طوفان الاقصی
همه نباید درگیر میدان بشوند. خوب است که جریانات فکری انقلاب به ابعاد دیگر این حماسه بپردازند. اتفاقی که پس از هفت اکتبر 1973 یعنی دقیقا پس از نیم قرن، توانست یک بحران نظامی جدی برای رژیم خلق کند و برند امنیتی که فلسفه تشکیل دولت صهیونیستی برای قوم یهود بوده را بشکند. ایجاد این نوع «غافلگیری» یک پشتوانه جدی دارد. ابعاد مهم زیرساخت فکری اجتماعی که چنین دستاوردی را رقم می زند باید کنکاش شود. ایستادگی طولانی مدت یک جامعه، امری تصادفی نیست.
از همین رو برآن شدم تا نکاتی را به اهل فکر تقدیم کنم، باشد که در این جهاد مقدس شریک شوند:
1) الگوی الهام بخش محمد ضیف
وی می تواند به یک برند سنی مذهب جریان مقاومت در حد عماد مغنیه تبدیل بشود. متاسفانه کانال های تندرویی که نفوذی شیرازی ها در خط انقلاب هستند مثل ...(دوستانی گفتند اصلاح رویه کردند و پاک کن!) سالها علیه حماس حرف زدند و به بهانه سوریه، این جریان را در ذهن مخاطب ایرانی مذهبی شکستند.
سنی ستیزی در میان مذهبی های ما هنوز هست چرا که اولویت بندی را جریان متحجر انجام می دهد. علت محبوبیت یمن در جامعه ایرانی، شیعه بودن آنان و ضدیت با سعودی بود!
همانطور که حزب الله، تا قبل از جنگ سوریه برند شیعی محبوب در میان جامعه عربی سنی بود و هنوز هم جایگاه دارد، باید حماس را برند محبوب سنی در میان جامعه شیعی کرد و این کار خود یک تحول معرفتی در حوزه وحدت است و کار فکری می طلبد و با خبررسانی صرف انجام نخواهد شد!
هنوز سخنرانانی مثل ح.ک اشاراتی دارند به اینکه حقیقت بر اینها عرضه اگر بشود چه شود! یعنی نمی توانند یک سنی موفق انقلابی را درک یا تحمل کنند. هنوز برخی هییتی ها می گویند اگر اینها شیعه بودند تا حالا تمام شده بود و حتی درباره زکزکی مظلوم که جریانش تارومار شده احساس موفقیت دارند ولی دستاوردهای مقاومت فلسطینی را نمی بینند!
هنوز برخی منبری ها از اینکه درباره این اتفاقات سخن بگویند ابا دارند یا صرفا از منظر دیگری بنام صهیونیزم حاضرند بدان بپردازند و جنبه ایجابی جریان مقاومت برای آنان معنابخشی نشده است.
2) تولد انسان فلسطینی مقاوم
مانند انسان ایرانی که در برابر فشارها و تحریم ها به خوبی دوام آورده و در جنگ، فداکاری های کربلایی گونه ای را از خود به نمایش گذاشته است، باید درباره خلق این موقعیت جدید در فلسطین نیز همت گمارد.
اینکه همه چیز را به پای خودمان می زنیم هم دروغ و هم یک آفت است! اگر تربیت دینی مردم غزه نبود و اگر ایستادگی بسیار سخت آنان نمی بود، حماس و مقاومتی هم وجود نمی داشت که اینطور هیمنه رژیم را بشکند.
اینکه چطور غزه بعنوان یک زندان بزرگ دو میلیون نفری، در میانه فشارهای جهانی و تحریم های مختلف هوایی و زمینی و دریایی و با تحمل جنگ های پیاپی، اینگونه ایستادگی می کند و الگوهای الهام بخش او چه چیزهایی هستند باید مورد بررسی واقع شده و درباره آن گفته و شنیده شود.
انتصاب همه دستاوردها به خودمان یا تلاش برای مصادره آن، در عین اینکه می دانیم نقش اراده و تربیت نیروهای جهادی سازش ناپذیر و سخت تر از آن، این جامعه مقاوم، امری سیاست زده و خطایی راهبردی است. چیزی که رهبری انقلاب درباره اتفاقات اخیر فرمودند ذیل همین هویت بخشی و استقلال در عمل قابل فهم است.
3) مدل اسلام سیاسی مقاوم
در زمانه مدل سازی های غلط از اسلام لیبرال و اسلام سیاسی از مدل توسعه مدرن اماراتی و سعودی تا مدل اخوانی ترکی تا قطری و... پرداختن به یک اسلام سنی اخوانی ولی مقاوم و سازش ناپذیر، یک فرصت نظری و البته ضروری است.
عموما به ابعاد انسانی و اجتماعی و حتی مدیریت اقتصادی این مدل کمتر توجه شده است و گرچه حدود عمل آنها در یک محیط کوچک بوده ولی همین خود نیز نشانگر سختی های مضاعف این ماجراست و جا دارد که به آن پرداخته شود.
الگوسازی از حماس بمثابه یک جریان فکری جدید در میانه مدل های غلط رایج و نیز هویت بخشی به آن امری ضروری در فضای فکری کنونی جریان اسلام سیاسی که بشدت غربزده شده می باشد.
📍 @komeilialireza
📋یادداشت:
🇵🇸«قضاوت ما و مسئله هویت فلسطینی»
✍️ حسین راهداری
⁉️حتما برای شما هم سوال شده که به نسبت تعداد شهدا و تخریب گستردهای که در غزه رخداد، مقاومت چه دستاوردی داشت؟
و اصلا مقاومت با شروع این جنگ مرتکب یک خطای راهبردی بزرگ نشد؟
🔻با کنار هم گذاشتن آمارها- به عنوان نمونه ۱۳ هزار شهید فلسطینی در مقابل ۲۴۰۰ کشته صهیونیست- اولین پاسخی که برای سوال اول به ذهن میرسد چیزی نیست جز”هیچ”❗️
و به طریق اولی پاسخ سوال دوم هم مشخص میشود. اما سوالی دیگر اینجا باقی ماند که آیا آمار و ارقام برای قضاوت کافیست؟ یا عناصر دیگری هم در قضیه فلسطین هست که باید بدانها پرداخت؟ قطعا عناصر دیگری هست❗️
و چه بسا مهمترینِ این عناصر مفهوم «هویت فلسطینی» است.
🔻قطعا اگر از دریچه عقل پراگماتیستی و عددبین به نبرد طوفان الاقصی - و حتی سیر تاریخ قضیه فلسطین - نگاه کنیم همه این رخدادها بی معنی جلوه میکند؛ البته اگر طرف فلسطینی را بازنده اصلی و چه بسا گناهکار در کشته شدن مردم نبینیم! اما اگر ذهن و نظام تفسیری فلسطینی و تا حدودی ملت عرب را در نظر بگیریم همه این اتفاقات معنادار میشود و نه تنها شکستی در کار نیست که پیروزیهای بسیاری حاصل شده.
🔻سالیان سال است (تقریبا از ۱۹۲۱ یعنی حکومت انگلیس بر فلسطین) که در این سرزمین «جنگ هویتی» سختی در جریان است و در اوقاتی - مثل همین نبرد طوفان الاقصی- این نزاع هویتی اوج میگیرد و کار به توپ و تانک و رسانههای خبری جهانی میکشد و همه مطلع میشوند!
🔻در ادوار مختلف تاریخ، هویت فلسطینی در مقام نظام فکری مشترک ساکنان ریشهدار این سرزمین، با هویت یک موجودیت بیگانه در تقابل جدی بوده چرا که از ابتدای شکلگیری آگاهی ملی فلسطینی و قوام یافتن هویت خاص فلسطینی، مردم فلسطین به دنبال زندگی مستقل یا به تعبیر دقیقتر «زندگی کریمانه» بودند و هستند.
🔻 علیرغم اینکه در وهله اول ملت فلسطین همواره بیگانگان را با روی باز پذیرفتند اما پس از مدتی بخاطر مقاصد پنهانی و منفعتطلبانه این بیگانگان(در ابتدا انگلیس و سپس صهیونیستها) نزاعهای هویتی کلید میخورد و در عمل هم نمودهای جدی داشت- مانند اشغال زمینها یا تحریم کارگران فلسطینی- و این نمودها باعث شروع درگیریها و خیزشهای مردمی فلسطینیان میشد، شاهد این مدعا را هم میتوان در انقلابات و انتفاضهها تا همین طوفان الاقصی جست که همه این خیزشها پیش از هر چیز به نیت اعاده حیثیت و غرور خرد شده فلسطینیان بود؛ تقریبا در همه این رخداد ها طرف فلسطینی- و حامیانش- تلفات بیشتری نسبت به طرف مقابل(انگلیسی-صهیونیستی) داد و در بسیاری از موارد اهدافی که به دیدگاه معمول، منطقی بود را هم بدست نیاورد و حتی در جنگهایی زمینهم داد اما همچنان رویکرد ایستادگی را حفظ کرد چرا که خود ذات مبارزه برای هویت فلسطینی شرافتمندانه و مقبول بود. حتی در برههای که رویکرد مذاکره در فضای سیاسی فلسطین اولویت داشت هم بحث زندگی کریمانه و عزت هدف اول بود و چون در نهایت چنین افقی در انتهای راه مذاکره دیده نمیشد، مسیر مذاکره هم متروک و مطرود شد.
💯به هر روی،
1⃣ اولا ذهن فلسطینی نه ذهنی عدد بین که ذهنی مفهومگراست به این معنی که مفهوم هویت فلسطینی و زندگی کریمانهٔ منطبق با این هویت بر همه چیز مقدم است و هر شخص یا گروهی که در راستای این هدف حرکت کند عزیز است ولو اینکه شکست بخورد و این عزت برای همه خیزشها و نبردها هم صدق میکند.
2⃣ دوما ما هنوز در دوره جنگ و فقط شاهد «پیامدهای» میدانی-جنگی رخداد طوفان الاقصی هستیم نه دستاوردهایش؛ پس باید صبر کرد و دید که سرنوشت جنگ به کدامین سو خواهد رفت اما آنچه تاکنون مشخص شده تقویت جایگاه هویت جمعی فلسطینی در مقابل هویت اسرائیلی است چه در سطح بینالمللی(چرا که تا قبل از این رخداد مسئله فلسطین به مسئله عدهای آواره تقلیل یافته بود اما الان مجددا فلسطین نماد ظلمستیزی و مبارزه برای آزادی شده) و چه در سطح ملی(بخاطر یکپارچگی مجدد هویت داخلی فلسطینی) ولو اینکه شمال غزه با خاک یکسان شود!
✅چرا که هر اقدامی که اسرائیل انجام دهد حاصلی جز تقویت هویت فلسطین ندارد: اگر در ساحت میدان پیشروی کند و جنایتش را ادامه دهد هویت فلسطینی را(در مقام نماد مظلوم ظلمستیز) تقویت کرده و اگر دست از جنگ بکشد باز از جانبی دیگر این هویت(در مقام مقاوم پیروز) تقویت می شود،
ان شاء الله.
@felegasht
هدایت شده از یافا | فلسطین با طعم پرتقال
🔰رویداد ایده پردازی ابابیل القدس
ابابیل القدس با هدف جمع آوری ایدههای رسانهای میدانی جوانان ایرانی و نزدیک کردن ایدهها به اجرا با حضور اساتید بینالمللی و ایرانی در تاریخ ۱۶ تا ۱۸ اسفندماه برگزار خواهد شد.
🔹️پس از پایان رویداد هیئت داوران به برترین ایدهها جوایز نفیسی خواهد داد.
حضور در این دوره به صورت انفرادی و تیمیخواهد بود.
🔹️برای ثبتنام در دوره از طریق لینک موجود در بایو صفحه اینستاگرام امت واحده اقدام نمائید.
⭕️مهلت ثبت نام: ۱ اسفندماه ۱۴۰۲
🔹️پس از ثبتنام از شرکتکنندگان مصاحبه ای گرفته خواهد شد.
🔹️حضور در دوره مشروط به قبولی در مصاحبه خواهد بود.
🔹️اتحادیه بینالمللی امت واحده
@felegasht
🍊🍊🍊
📣 صفحه اینستاگرامی یافا راه افتاد
اگر دوست داری از هنر فلسطین بدونی
یا دوست داری آشپزی فلسطینیها رو بشناسی
یا موسیقیهای ملی و محلی فلسطینی بشنوی
یا اشعار عاشقانه و داستانهای سرشار از زندگی فلسطینیها رو بخونی و ...
اصلا اگر میخوای واقعیت فلسطینیها رو بشناسی و از ی دیدگاه جدید زندگیشون رو ببینی بیا اینجا:
https://www.instagram.com/yaffa.ir?igsh=em94bnh5MHR0ZWxl
🍊 یافا؛ یه قاچ شیرین از پرتقال فلسطین...
از دستش نده😉
🔸 عید پسح شروع شده و دوباره زمزههای تخریب مسجد الاقصی و قربانی گوساله قرمز مو به گوش میرسه!
در لینک زیر گزارش جالب توجه و کاملی از آنچه در جامعه یهودیان افراطی برای برگزاری عید پسح در مسجدالاقصی میگذرد را بخوانید:
https://felegasht.ir/2024/04/22/%d9%be%d8%b3%d8%ad-%db%8c%d9%87%d9%88%d8%af%db%8c%d8%a7%d9%86-%da%86%d9%87-%da%86%db%8c%d8%b2%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d8%b8%d8%a7%d8%b1-%d9%85%d8%b3%d8%ac%d8%af%d8%a7%d9%84%d8%a7%d9%82/
@felegasht_ir
🔸 عید پسح شروع شده و دوباره زمزههای تخریب مسجد الاقصی و قربانی گوساله قرمز مو به گوش میرسه!
در لینک زیر گزارش جالب توجه و کاملی از آنچه در جامعه یهودیان افراطی برای برگزاری عید پسح در مسجدالاقصی میگذرد را بخوانید:
https://felegasht.ir/2024/04/22/%d9%be%d8%b3%d8%ad-%db%8c%d9%87%d9%88%d8%af%db%8c%d8%a7%d9%86-%da%86%d9%87-%da%86%db%8c%d8%b2%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d8%b8%d8%a7%d8%b1-%d9%85%d8%b3%d8%ac%d8%af%d8%a7%d9%84%d8%a7%d9%82/
@felegasht_ir
هدایت شده از یافا | فلسطین با طعم پرتقال
🔸 اعتراضات دانشجویان امریکا: هر آنچه لازم است دربارشان بدانید
...چرا اخیراً این اعتراضات در دانشگاه های آمریکا بالا گرفته است و خواسته های آنها برای قطع ارتباطات با نهادهای مذکور دقیقاً چه معنایی دارد؟
آدیتی رائو، دانشجوی معترض در دانشگاه پرینستون، به MEE گفت: «ما تصمیم گرفتیم محیط اردوگاه را به عنوان یک منطقه آزاد شده باز پسگیری کنیم و نام آن را به دانشگاه مردمی غزه تغییر دهیم...
متن کامل گزارش را اینجا بخوانید
🌐 www.felegasht.ir
@felegasht
هدایت شده از یافا | فلسطین با طعم پرتقال
▪️ تلههای انفجاری صهیونیستها در مناطقی که از آنها عقبنشینی کردند!
محمد یاسر ۱۴ ساله تازهترین قربانی این تلهها است. پس از عقب نشینی اسرائیل از خانیونس، محمد با خانوادهاش به خانه خود برگشتند. در شهری که کاملا قحطی زده بود محمد در خانهشان قوطیهایی پیدا و گمان میکند که جیره سربازان اسرائیلی است و آنها را برمیدارد و باز میکند و بعد انفجار...
@felegasht