eitaa logo
آستانه حضرت فاطمه الزهرا علیها السلام
176 دنبال‌کننده
812 عکس
117 ویدیو
0 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
8⃣ ✅ الْحَمْدُ لله الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ صَاحِبَهً وَ لَا وَلَداً وَ لَمْ یَکنْ لَهُ شَرِیک فِی الْمُلْک  💠 ستایش مخصوص خداوندی است که نه همسر و فرزندی برای خود گرفته، و نه در حاکمیت، شریکی برای اوست. 🔰 این فراز مضمون این آیه است: وَ أَنَّهُ تَعالی جَدُّ رَبِّنا مَا اتَّخَذَ صاحِبَهً وَ لا وَلَدا 👈 و اینکه بلند است مقام با عظمت پروردگار ما، و او هرگز برای خود همسر و فرزندی انتخاب نکرده است. 📚 انعام، آیه ۱۰۱ اقتضای بزرگ داشت ، منزه دانستن او از هر نوع شریک و همتا است.
💠 حضرت امیرالمؤمنین علي علیه‌السلام از پيامبر خاتم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله نقل مي‌فرمايد: 🔰 هيچ مؤمني نيست كه ماه رمضان را، به حساب خدا، روزه بگيرد، مگر آن كه خداي تبارك و تعالي، براي او لازم گرداند: 👌 هرچه حرام در پيكرش باشد محو و ذوب گرداند. 👌 به رحمت خداي عزوجل نزديك مي شود. 👌 خداوند لحظات جان دادن را براي او، آسان كند. 👌 از گرسنگي و تشنگي روز قيامت در امان است. 👌 خداي عزوجل از خوراكي هاي لذيذ بهشتي او را نصيب دهد. بالاخره خداي عزوجل، برائت و بيزاري از آتش دوزخ را به او عطا فرمايد 📚 من لايحضر صدوق، ج۲، ص۷۴.
🔟 ✅ الْحَمْدُ لِلَّهِ الْفَاشِی فِی الْخَلْقِ أَمْرُهُ وَ حَمْدُهُ، الظَّاهِرِ بِالْکرَمِ مَجْدُهُ 💠 خدایی که شرافتش، با بزرگواری ظاهر شده و دستِ بخشش او گشوده است. ❓ یعنی چه؟ 👈 مجد در جایی به کار می رود که کرامت و بزرگواری گسترده و در نهایت درجه خود آشکار شده باشد. کلمه «» نیز از همین واژه گرفته شده، و به کسی گفته می شود که و در وجودش ثابت و استوار است.
🔰 امیرالمومنین علی علیه‌السلام فرمودند: 💠 ... أَیُّهَا الصَّائِمُ فَإِنَّکَ فِی شَهْرٍ صِیَامُکَ فِیهِ مَفْرُوضٌ وَ نَفَسُکَ فِیهِ تَسْبِیحٌ وَ نَوْمُکَ فِیهِ عِبَادَةٌ وَ طَاعَتُکَ فِیهِ مَقْبُولَةٌ وَ ذُنُوبُکَ فِیهِ مَغْفُورَةٌ وَ أَصْوَاتُکَ فِیهِ مَسْمُوعَةٌ وَ مُنَاجَاتُکَ فِیهِ مَرْحُومَةٌ ✅ ... مژده اى روزه دار! تو در ماهى هستى كه روزه‌دارى‌ات در آن واجب، و نَفَس كشيدنت در آن تسبيح، و خوابیدنت در آن عبادت، و طاعتت در آن پذيرفته، و گناهانت در آن آمرزيده، و صداهايت در آن شنيده شده، و مناجات در آن مورد ترحّم است. 📚 فضائل الأشهر الثلاثة، ص ۱۰۷، ح ۱۰۱.
1⃣1⃣ ✅ الَّذِی لَا تَنْقُصُ خَزَائِنُهُ وَ لَا تَزِیدُهُ کثْرَهُ الْعَطَاءِ إِلَّا جُوداً وکرَماً إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ 💠 همان پروردگاری که چیزی از خزائنش کم نشود و زیادی بخشش، جود و کرمش را زیاد می کند. به درستی که او قدرتمند است و زیاد می دهد. ❓ یعنی چی؟ به معنی منبع و مرکز هر چیزی است که برای حفظ آن و عدم دسترسی دیگران به آن، در آنجا جمع آوری شده است.
2⃣1⃣ ✅ الَّذِی لَا تَنْقُصُ خَزَائِنُهُ وَ لَا تَزِیدُهُ کثْرَهُ الْعَطَاءِ إِلَّا جُوداً وکرَماً إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ ❓ یعنی چی؟ 💠 وهّاب معنای پیشکش و هدیه بدون هیچ چشم داشت و غرضی است که در مقابلِ عوضی هم نباشد. که این نوع هدیه دادن از او بسیار صادر شود. 🔰 هرچند برای کاری نکرده ایم، ولی این نباید سبب شود که گمان کنیم او نعمت هایش را از ما دریغ می کند؛ چراکه او است و بدون چشم داشت، عنایت می کند. (إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ)
🌺 🌷 حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السلام می‌فرمایند: رسول‌خدا صلی‌الله‌علیه‌و‌آله فرمودند: 🔰 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی‌الله‌علیه‌و‌آله إِنَّ الْأَنْبِيَاءَ إِنَّمَا فَضَّلَهُمُ اللَّهُ تَعَالَى عَلَى خَلْقِهِ أَجْمَعِينَ لِشِدَّةِ مُدَارَاتِهِمْ لِأَعْدَاءِ دِينِ اللَّهِ،وَ حُسْنِ تَقِيَّتِهِمْ لِأَجْلِ إِخْوَانِهِمْ‏ فِي اللَّهِ‏ ✅ همانا خداوند انبیاء را بر همه خلائق برتری داد به دلیل شدت مدارا با دشمنان دین خدا و خوب تقیه کردن در راه خدا برای برادران دینی خود. 📚 تفسیر امام حسن عسکری علیه‌السلام، ص۳۵۵