eitaa logo
آستانه حضرت فاطمه الزهرا علیها السلام
182 دنبال‌کننده
810 عکس
116 ویدیو
0 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
☑️ حضرت خدیجه علیهاالسلام منتسب به خاندانی اصیل، ممتاز، برجسته و اهل دانش و حکمت است. پدربزرگ، مادر، پدر و افراد برجسته دیگری از خاندان ایشان همگی موحّد و متدیّن به ادیان آسمانی بوده‌اند. 🔘 پدر ایشان از بزرگان قریش و پیرو آئین حضرت ابرهیم علیهِ‌السّلام بود. او فردی مستقل، شجاع، استبدادستیز، دارای تمکن مالی و وجهه اجتماعی بود. او به سبب امتیازات و موقعیت بالایی که داشت، مهتر و رئیس طایفه خود بوده و از احترام ویژه ای برخوردار بود. ✔️ زمانی که «تُبَّع» پادشاه یمن بر آن شد که مکه را تسخیر کند و سنگ مقدّس «حجر الاسود» را به یمن منتقل کرده و به این وسیله توجه مردم را از مکه به یمن منعطف سازد، برای این منظور دست به لشگرکشی زد و با سپاهی گران وارد شهر مکّه شد. تنها کسی که از میان مردم شجاعانه در مقابل او ایستاد و از این سنگ آسمانی که در میان پیروان آئین حضرت ابراهیم علیهِ السّلام بسیار مورد احترام بود حفاظت کرد، خویلد پدر حضرت خدیجه علیهَاالسَّلام بود.
7⃣ ✅ فَاسْمَعْ یَا سَمِیعُ مِدْحَتِی وَ أَجِبْ یَا رَحِیمُ دَعْوَتِی وَ أَقِلْ یَا غَفُورُ عَثْرَتِی 🔰 قرآن کریم، از جانب خدای مهربان، هم به ما دستور داده تا پروردگار خویش را بخوانیم 👈 وَ قالَ رَبُّکمُ ادْعُونی. غافر، آیه۶۰. 🔰 و هم ما را فراخوانده تا از او بخواهیم  👈 ... وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ. نساء، آیه۳۲. در رابطه انسان و خدا، هم و خدای متعال مهم است و هم از او.
💠 حضرت اميرالمؤمنين علی علیه‌السلام فرمودند: 🔰 قائم ما دوره‌ی غيبتی دارد كه مدت زمان زيادی طول خواهد كشيد. 👈 گویی شيعيان را هم‌اكنون با چشم خود می‌بينم كه در آن دوره، همانند گله‌ای بی‌سرپرست در دشت و صحرا پراكنده شده‌اند و دنبال سرپناه و محل امن و راحتی می‌گردند اما آن را پيدا نمی‌كنند. ای مردم آگاه باشيد در چنان شرايطی اگر كسی در دين خود ثابت قدم باشد و با طولانی شدن دوره‌ی غيبت، قلب او قساوت پيدا نكند در روز قيامت با من خواهد بود. 📚اكمال الدين و اتمام النعمه. ص۳۰۳، ح۱۴.
8⃣ ✅ الْحَمْدُ لله الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ صَاحِبَهً وَ لَا وَلَداً وَ لَمْ یَکنْ لَهُ شَرِیک فِی الْمُلْک  💠 ستایش مخصوص خداوندی است که نه همسر و فرزندی برای خود گرفته، و نه در حاکمیت، شریکی برای اوست. 🔰 این فراز مضمون این آیه است: وَ أَنَّهُ تَعالی جَدُّ رَبِّنا مَا اتَّخَذَ صاحِبَهً وَ لا وَلَدا 👈 و اینکه بلند است مقام با عظمت پروردگار ما، و او هرگز برای خود همسر و فرزندی انتخاب نکرده است. 📚 انعام، آیه ۱۰۱ اقتضای بزرگ داشت ، منزه دانستن او از هر نوع شریک و همتا است.
💠 حضرت امیرالمؤمنین علي علیه‌السلام از پيامبر خاتم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله نقل مي‌فرمايد: 🔰 هيچ مؤمني نيست كه ماه رمضان را، به حساب خدا، روزه بگيرد، مگر آن كه خداي تبارك و تعالي، براي او لازم گرداند: 👌 هرچه حرام در پيكرش باشد محو و ذوب گرداند. 👌 به رحمت خداي عزوجل نزديك مي شود. 👌 خداوند لحظات جان دادن را براي او، آسان كند. 👌 از گرسنگي و تشنگي روز قيامت در امان است. 👌 خداي عزوجل از خوراكي هاي لذيذ بهشتي او را نصيب دهد. بالاخره خداي عزوجل، برائت و بيزاري از آتش دوزخ را به او عطا فرمايد 📚 من لايحضر صدوق، ج۲، ص۷۴.
🔟 ✅ الْحَمْدُ لِلَّهِ الْفَاشِی فِی الْخَلْقِ أَمْرُهُ وَ حَمْدُهُ، الظَّاهِرِ بِالْکرَمِ مَجْدُهُ 💠 خدایی که شرافتش، با بزرگواری ظاهر شده و دستِ بخشش او گشوده است. ❓ یعنی چه؟ 👈 مجد در جایی به کار می رود که کرامت و بزرگواری گسترده و در نهایت درجه خود آشکار شده باشد. کلمه «» نیز از همین واژه گرفته شده، و به کسی گفته می شود که و در وجودش ثابت و استوار است.
🔰 امیرالمومنین علی علیه‌السلام فرمودند: 💠 ... أَیُّهَا الصَّائِمُ فَإِنَّکَ فِی شَهْرٍ صِیَامُکَ فِیهِ مَفْرُوضٌ وَ نَفَسُکَ فِیهِ تَسْبِیحٌ وَ نَوْمُکَ فِیهِ عِبَادَةٌ وَ طَاعَتُکَ فِیهِ مَقْبُولَةٌ وَ ذُنُوبُکَ فِیهِ مَغْفُورَةٌ وَ أَصْوَاتُکَ فِیهِ مَسْمُوعَةٌ وَ مُنَاجَاتُکَ فِیهِ مَرْحُومَةٌ ✅ ... مژده اى روزه دار! تو در ماهى هستى كه روزه‌دارى‌ات در آن واجب، و نَفَس كشيدنت در آن تسبيح، و خوابیدنت در آن عبادت، و طاعتت در آن پذيرفته، و گناهانت در آن آمرزيده، و صداهايت در آن شنيده شده، و مناجات در آن مورد ترحّم است. 📚 فضائل الأشهر الثلاثة، ص ۱۰۷، ح ۱۰۱.
1⃣1⃣ ✅ الَّذِی لَا تَنْقُصُ خَزَائِنُهُ وَ لَا تَزِیدُهُ کثْرَهُ الْعَطَاءِ إِلَّا جُوداً وکرَماً إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ 💠 همان پروردگاری که چیزی از خزائنش کم نشود و زیادی بخشش، جود و کرمش را زیاد می کند. به درستی که او قدرتمند است و زیاد می دهد. ❓ یعنی چی؟ به معنی منبع و مرکز هر چیزی است که برای حفظ آن و عدم دسترسی دیگران به آن، در آنجا جمع آوری شده است.
2⃣1⃣ ✅ الَّذِی لَا تَنْقُصُ خَزَائِنُهُ وَ لَا تَزِیدُهُ کثْرَهُ الْعَطَاءِ إِلَّا جُوداً وکرَماً إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ ❓ یعنی چی؟ 💠 وهّاب معنای پیشکش و هدیه بدون هیچ چشم داشت و غرضی است که در مقابلِ عوضی هم نباشد. که این نوع هدیه دادن از او بسیار صادر شود. 🔰 هرچند برای کاری نکرده ایم، ولی این نباید سبب شود که گمان کنیم او نعمت هایش را از ما دریغ می کند؛ چراکه او است و بدون چشم داشت، عنایت می کند. (إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 🌷 حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السلام می‌فرمایند: رسول‌خدا صلی‌الله‌علیه‌و‌آله فرمودند: 🔰 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی‌الله‌علیه‌و‌آله إِنَّ الْأَنْبِيَاءَ إِنَّمَا فَضَّلَهُمُ اللَّهُ تَعَالَى عَلَى خَلْقِهِ أَجْمَعِينَ لِشِدَّةِ مُدَارَاتِهِمْ لِأَعْدَاءِ دِينِ اللَّهِ،وَ حُسْنِ تَقِيَّتِهِمْ لِأَجْلِ إِخْوَانِهِمْ‏ فِي اللَّهِ‏ ✅ همانا خداوند انبیاء را بر همه خلائق برتری داد به دلیل شدت مدارا با دشمنان دین خدا و خوب تقیه کردن در راه خدا برای برادران دینی خود. 📚 تفسیر امام حسن عسکری علیه‌السلام، ص۳۵۵
❤️ چقدر خوشحالی حضرت صدیقه طاهره علیهاالسلام، غیر قابل وصف است؛ از میلاد فرزندی نیکوچهره و نیکوسیرت که قرار است نامی برای او برگزینند، که تا کنون بر سر هیچ کس نبوده است. 📚 الکافی، ج۶، ص۳۳. 👈 برای نامگذاری او، خطاب به مولا و همسرش امیرالمؤمنین علیه‌السلام، عرضه داشت: نامی برای او برگزینید. 🌷 امیرالمؤمنین فرمودند: همچون همیشه، من بر رسول خدا پیشی نمی‌گیرم. وقتی خدمت حضرت رسول، فرزند مبارک شان را ارائه کرد و از ایشان برای انتخاب نام درخواست نمود، پیامبر اکرم نیز همین سخن را برای سقبت نگرفتن از خدا تکرار فرمود و منتظر وحی شدند. 🔰 جبرئیل امین در محضر حضرت رسول حاضر گشت و بعد از بیان تهیت از سوی خداوند، عرض کرد: خداوند جایگاه علی علیه السلام را برای تو، همانند منزلت هارون برای موسی قرار داده؛ پس به خاطر شباهت بیشتر جانشین بر حق تو، نام فرزندان هارون را که شبر و شبیر بود، به صورت عربی برای وصی تو برگزیده است. 📚 بحار الانوار، ج۴۳، ص۲۳۸
4⃣1⃣ 🤲 اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک قَلِیلًا مِنْ کثِیرٍ مَعَ حَاجَهٍ بِی إِلَیْهِ عَظِیمَهٍ وَ غِنَاک عَنْهُ قَدِیمٌ وَ هُوَ عِنْدِی کثِیرٌ وَ هُوَ عَلَیْک سَهْلٌ یَسِیرٌ 🔰 کسی که هنگام درخواست از ، مطمئن باشد که آنچه طلب می کند این چند ویژگی را دارد، هرگز در حاجت روا شدنِ خودش تردید نمی کند. 1⃣ آنچه از خداوند مهربان می‌خواهد اندک است. (قَلِیلًا مِنْ کثِیرٍ) 2⃣ آنچه را از خداوند می‌خواهد، مورد نیازِ شدید او است. (مَعَ حَاجَهٍ بِی إِلَیْهِ عَظِیمَهٍ) 3⃣ خداوند نسبت به آنچه از او درخواست می شود، بی نیاز است. (غِنَاک عَنْهُ قَدِیمٌ) 4⃣ آن چه از خداوند متعال می خواهد، نقش بسزایی در زندگی او دارد. (أَسْأَلُک قَلِیلًا مِنْ کثِیرٍ... وَ هُوَ عِنْدِی کثِیرٌ) 5⃣ عطا کردنِ آنچه از خداوند می خواهد، برای او آسان است. (وَ هُوَ عَلَیْک سَهْلٌ یَسِیرٌ)
📌 قسمت شانزدهم عَنْ فَاطِمَةَ الزَّهراءِ علیهاالسلام 9️⃣ اهمیت عملکرد حضرت زهرا علیهاالسلام برای پیروان و شیعیان چیست؟ 🔰 یاری حضرت زهرا علیهاالسلام یاری خداوند است. یاری و خدمت به حضرت زهرا علیهاالسلام باید اعمالی باشد که آن حضرت در زندگی خود انجام دادند و در مسیر آن به شهادت رسیدند. 👈 افشای خیانت و جنایت اهل سقیفه، دفاع از ولایت امیرالمومنین علیه‌السلام تا پای جان، دفاع از ولایت با مال و فرزند، گریه بر مصائب امام حسین علیه السلام 💠 پیامبر خدا صلی‌الله‌علیه‌و‌آله فرمودند: ... به جبرئیل گفتم: ای جبرئیل چرا فاطمه در آسمان منصوره نامیده شده است؟ ... معنی این قول خدای سبحان که در قرآن می‌فرماید: «در آن روز مؤمنین از نصرت خدا خوشحال می‌شوند» همین نصرت و یاری کردن فاطمه خواهد بود. 📚بحارالانوار، ج۴۳، ص۱۸.
⃣1⃣ ✅ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک قَلِیلًا مِنْ کثِیرٍ مَعَ حَاجَهٍ بِی إِلَیْهِ عَظِیمَهٍ وَ غِنَاک عَنْهُ قَدِیمٌ وَ هُوَ عِنْدِی کثِیرٌ وَ هُوَ عَلَیْک سَهْلٌ یَسِیرٌ 🔰 خدایا! من اندکی از بسیار را از تو می خواهم، و نیاز من به این چیزِ کم، بسیار بزرگ است؛ در حالی که بی نیازی تو از آن، دیرینه است. در عین حال، آن چیز، نزد من، زیاد است و بر تو هموار است و آسان. ❓ یعنی چه؟ به معنای طلب نمودن و خواستن به سبب فقر و نیاز است. ❓ یعنی چه؟ 🔰 به معنای نیاز داشتن به چیزی توأم با دوست داشتن آن است.