400-12-02 dadseresht tehrani ejazeh pedar va shohar dar ruzeh mostahabi.mp3
2.39M
📖 #زمزم_احکام
🔘اجازه پدر و شوهر در روزه مستحبی
▫️حجت الاسلام و المسلمین #دادسرشت_تهرانی
⏱2 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-02 loni ali gudarzi ravesh tarbiyat tohidi~1.mp3
9.47M
🎵 #منبر_حرم
🔸حجت الاسلام و المسلمین لونی
▫️موضوع: روش تربیت توحیدی
⏱2 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «کودتای سیاه»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠٣
مناسبت روز: یکی از وقایع مهم تاریخ معاصر ایران، کودتای سوم اسفند سال ١٢٩٩ شمسی است که دولت انگلیس به جهت حفظ منافع خود و جلوگیری از نفوذ بیشتر روسیه در ایران، نقش اصلی را در آن بهعهده داشت! انگلیسیها ابتدا رضا میرپنج را به عنوان فرمانده قزاقهای ایران انتخاب کردند و بعد از فراهم نمودن زمینه لازم در سحرگاه سوم اسفند ١٢٩٩، دستور دادند تا قزاقها به فرماندهی رضاخان وارد تهران شوند و با مختصر زدوخوردی با ژاندارمری، پایتخت را تصرف نمایند!
در ادامه، کودتاچیان به سرعت، تصمیمهای بعدی خود را مثل انتشار اعلامیه با مضمون اعلام حکومت نظامی، دستگیری افراد مورد نظر، لغو ظاهری قرارداد 1919 و... را به اجرا درآوردند!
✍️ البته وضعیت نامطلوب اوضاع عمومی جامعه ایران در آستانه این کودتا، زمینههای لازم برای پذیرش این دگرگونی را کاملاً فراهم نموده بود، به صورتیکه بر اثر تندروی های بیحساب حکومت وقت، ضعف مدیریت و نداشتن برنامههای کاربردی برای اداره کشور، و مداخله روزافزون روس و انلگیس در امور داخلی ایران، از انقلاب مشروطیت تا کودتای ١٢٩٩، پنجاه و یک بار هیئت دولت در ایران تغییر کرده بود و بیثباتی سیاسی و اجتماعی و نابسامانی شدید اقتصادی، سراسر ایران را فرا گرفته بود! به بیان دیگر، جامعه ایران، ثمرهی آزادیای را که مشروطهخواهان سکولار ادعای آن را داشتند، چشیده و اکنون خواهان نظم و امنیت و ساماندهی و پیشرفت کشور خود بودند! لذا رضا خان با کمترین هزینه، سلسله منحوس پهلوی را تأسیس نمود و بدین ترتیب یکی از سیاهترین دوران تاریخی کشور ایران آغاز شد!
✍️ مورخین داخلی و خارجی، حکومت رضاشاه را ملغمهای از استبداد، دیکتاتوری تمام عیار و دین ستیزی آشکار دانستهاند! در این دوران سیاه، نه خبری از مجلس و نمایندگان واقعی ملت بود و نه اعتراضی از سوی کسی تحمل میشد!
رضاشاه پس از به قدرت رسیدن، سعی کرد، خودش را از بند روحانیون و طبقه مذهبی ایران رها سازد، لذا دینستیزی عریان و آشکار را به نمایش گذاشت و فحشاء و منکر را در جامعه اسلامی ایران رواج داده و قبح گناه و معصیت را شکست!
✍️ هرچند متأسفانه امروزه برخی از افراد جاهل و یا مغرض، مخصوصاً در شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی، میخواهند که با فریب مردم و مثبت ارزیابی کردن اصلاحات اقتصادی رضاخان، پرونده سراسر سیاه و نکبتبار پهلوی اول را تطهیر نمایند! اما هر انسان منصفی با کمترین دقت در تاریخ، میتواند به لیست بلندبالایی از خیانتها و جنایتهای رضاشاه و تاراج ایران در این دوره تاریک دست یابد! که در پایان سخن امروز به بخشی از آنها اشاره و قضاوت را به شما واگذار مینمائیم:
1️⃣ امضای پیمان ننگین سعدآباد با کشورهای همسایه عراق ، ترکیه و افغانستان و جدایی بخشهای عظیمی از ایران؛ از جمله جدایی رشته کوههای آرارات و بخشیدن آن به ترکیه؛ و بخشیدن اروند رود به عراق که سالها بعد در جنگ تحمیلی، ملت ایران تاوان آن را دادند و بسیاری از جوانان ما در این منطقه به شهادت رسیدند؛
2️⃣ جدایی دهکده توریستی فیروزه در خراسان شمالی و اعطای آن به روسیه که امروز جزو قلمرو ترکمنستان محسوب میشود؛
3️⃣ جدایی دشت ناامید در سیستان به مساحت ۳ هزار کیلومتر در سال ۱۳۱۷؛
4️⃣ اعطای مجوز به باستان شناسان آمریکایی برای کاوش در تخت جمشید و تاراج آثار باستانی ایران توسط آنها؛
5️⃣ غصب زمینهای ۲۱۶۷ روستا در کشور و صدور سند این روستاها به نام شخص شاه! و قتل عام روستائیانی که از دادن زمینهایشان به رضاشاه سر باز زدند؛
6️⃣ شکنجه وحشیانه مخالفان حکومت با روشهای بیرحمانه و غیرانسانی مانند زدن آمپول هوا (توسط پزشک احمدی معروف)؛
7️⃣ کشتار و تبعید بیش از ۲۴ هزار نفر از مردم ایران؛
8️⃣ قلع و قمع کردن عشایر ایران و تبعید بسیاری از آنان؛
9️⃣ شکنجه، تبعید و کشتن نویسندگان، روشنفکران، شعرا و ادیبان، و روحانیون حامی ملت و کشور؛
🔟 ممنوعیت مجالس تعزیهخوانی و عزاداری امام حسین(ع)؛
1️⃣1️⃣ کشف حجاب و حرمت شکنی در حرم مطهر امام رضا(ع) و به شهادت رساندن و مجروح کردن بیش از ۱۵۰۰ نفر در مسجد گوهرشاد؛
2️⃣1️⃣ تأسیس ارتشی خودفروخته و وابسته که حتی نتوانست ساعتی در برابر اشغالگران از شخص رضاشاه محافظت نماید بهصورتی که شاه ایران با خفت و خواری هرچه تمام، تن به تبعید داد؛
✍️ و صدها خیانت و جنایت دیگر که ملت بزرگ ایران هرگز آنها را به فراموشی نخواهند سپرد!
@astanfatemi
کودتای سیاه انگلیسی .mp3
9.78M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز کودتای انگلیسی رضاخان
موضوع امروز: «کودتای سیاه»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠٣
@astanfatemi
#عکس_نوشت
▫️لتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَ لَتَنْهُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ...
🔺محمد بن عرفه گويد: از امام رضا (ع) شنيدم مىفرمود: بایستی كه به معروف امر و از منكر نهی كنید تا [اگر اینكار نكردید]افراد بد كردار بر شما مسلط خواهند شد و خوب هایتان دعا می كنند اما مستجاب نمىشوند
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
400-12-03 akbari ahkam salam kardan.mp3
2.89M
📖 #زمزم_احکام
🔘احکام سلام کردن
▫️حجت الاسلام و المسلمین #اکبری
⏱2اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-03 dadseresht tehrani ahkam mostahabi ruzeh.mp3
2.07M
📖 #زمزم_احکام
🔘احکام مستحبی روزه
▪️حجت الاسلام و المسلمین #دادسرشت تهرانی
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
@astanfatemi
400-12-03 shabzendehdar akhlagh~1.mp3
7.82M
🎵 #منبر_حرم
🔸آیت الله #شب_زنده_دار
▫️موضوع: درس اخلاق
⏱2اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «منشور روحانیت»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠۴
مناسبت روز: در ایام صدور پیام تاریخی امام خمینی (ره) به حوزههای علمیه و روحانیون سراسر کشور با عنوان «منشور روحانیت» در سال ۱۳۶۷ شمسی میباشیم؛ پیامی که پیر جماران در آخرین ماهها و روزهای زندگی خود، همچون وصیتنامهای اختصاصی، صادر نمود؛ و در آن از نگرانیهای خود در رابطه با خطرات پیش روی حوزه و روحانیت، سخن گفت!
حضرت امام (ره) در این منشور هادی، که میتوان آن را آخرین و مهمترین پیام آن عالم ربانی دربارهی رسالت و مسئولیت وارثان انبیاء و اوصیاء الهی دانست، سخن خود را با نثار «صلوات و سلام خدا و رسول خدا بر ارواح طیبه شهدای عزیز حوزه و روحانیت» آغاز کرده، و آنها را «حماسه سازان همیشه جاوید» خواندند «که رسالهی علمیه و عملیهی خود را به دم شهادت و مرکب خون نوشتهاند...»؛
امام راحل در ادامه، خدمات علمی حوزهها و علمای راستین را افتخارآمیز و حافظ حقیقت اسلام و علوم الهی دانسته و اذعان نمودند که: «اگر فقهای عزیز نبودند، معلوم نبود امروز چه علومی به عنوان علوم قرآن و اسلام و اهل بیت (علیهمالسلام) به خورد تودهها(ی مردم) داده میشد»؛ ایشان سپس به «جمعآوری و نگهداری علوم قرآن و اسلام و آثار و احادیث پیامبر بزرگوار و سنت و سیره معصومین» توسط علماء «در شرایطی که امکانات بسیار کم (و سخت) بوده است» اشاره و فرمودند: «بحمدالله امروز نتیجه آن زحمات را در آثار و کتب با برکتی همچون کتب اربعه و کتابهای دیگر متقدمین و متأخرین از فقه و فلسفه، ریاضیات و نجوم و اصول و کلام و حدیث و رجال، تفسیر و ادب و عرفان و لغت و تمامی رشته های متنوع علوم مشاهده میکنیم!»
امام (ره) از این زحمات و مرارتها با عنوان «جهاد فی سبیلالله» یاد کرده و سپس به برگ دیگری که از کارنامه روحانیت در باب «مجاهدات اجتماعی و سیاسی» اشاره نموده و میفرمایند: «روحانیون در هر عصری از اعصار، برای دفاع از مقدسات دینی و میهنی خود، مرارتها و تلخیهای (فراوانی) متحمل شدهاند و همراه با تحمل اسارتها و تبعیدها، زندانها و اذیت و آزارها و زخم زبانها، شهدای گرانقدری را به پیشگاه مقدس حق تقدیم نمودهاند» لذا «در هر نهضت و انقلاب الهی و مردمی، علمای اسلام، اولین کسانی بودهاند که بر تارک جبینشان، خون و شهادت نقش بسته است!»
✍️ حضرت امام در ادامه منشورِ روحانیت، در کنار برشمردن افتخارات راستین روحانیت اصیل، هشدار میدهند که: «استکبار وقتی که از نابودی مطلق روحانیت و حوزهها مأیوس شد، دو راه برای ضربه زدن انتخاب نمود، یکی راه ارعاب و زور، و دیگری راه خدعه و نفوذ در قرن معاصر» بود! ایشان راه ارعاب و زور را شکست خورده دانستند، ولی راه خدعه و نفوذ دشمنان را همچنان باز دانسته و به خطر «مقدسنمای واپسگرا» و «متحجرین» اشاره مینمایند؛
✍️ «اجتهاد پاسخگو و انقلابی» محور مهم دیگری است که امام راحل به مثابه افقی وسیع و گسترده، جلوی فقه و فقها گشودهاند! ایشان شرطی برای اجتهاد و استنباط احکام شرعی بیان مینمایند که اگر به درستی شناخته شود، بیاغراق، به تعبیر فرزند عزیزشان مرحوم حاج سید احمد خمینی(ره) «انقلاب فقهی» رخ میدهد و در کنار اصالت فقهِ مکتب اهل بیت، پویایی و پاسخگویی و روز آمد شدن مستمر آن نیز تضمین میشود! امام در این موضوع میفرمایند: «اینجانب، معتقد به فقه سنتی و اجتهاد جواهری هستم و تخلف از آن را جایز نمیدانم؛ اجتهاد به همان سبک، صحیح است، ولی این بدان معنا نیست که فقه اسلام، پویا نیست، زمان و مکان دو عنصر تعیین کننده در اجتهادند!»
ایشان در ادامه این پیام «فقه را تئوری واقعی و کامل اداره انسان از گهواره تا گور» دانسته و میفرمایند: «هدف اساسی این است که ما میخواهیم اصول محکم فقه را در عمل فرد و جامعه پیاده کنیم و بتوانیم برای معضلات (در اجتماع) جواب داشته باشیم!»
✍️ در پایان باید اعتراف کنیم که این "منشور هادی" میتواند همچنان گرهگشای حوزههای فقاهت و اجتهاد، و نهادهای مرتبط با فقه در نظام جمهوری اسلامی باشد و بههمین سبب رهبر حکیم انقلاب، همواره رویکرد امام راحل در «منشور روحانیت» را به دقت تعقیب کرده و در دیدارهای مختلف خود با روحانیون، از آن سخن گفتهاند؛ چنانچه در سال ١٣٩٨ خطاب به اعضای شورای عالی حوزههای علمیه فرمودند: «صیانت از شور انقلابی و طلاب جوان، چنانچه امام راحل در اواخر حیات مبارکشان بیان فرمودند (منشور روحانیت) یک ضرورت است...»؛
انشاالله که بتوانیم با بهرهگیری از "منشور روحانیت" و کلام امامین انقلاب، آینده درخشانتری را برای حوزهها و جامعه روحانیت، و همچنین مردم عزیز و نظام مقدس جمهوری اسلامی رقم بزنیم!
@astanfatemi
منشور روحانیت .mp3
10.8M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام صدور منشور روحانیت از طرف حضرت امام خمینی (ره)
موضوع امروز: «منشور روحانیت»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠۴
@astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «فخر شیعه»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠۵
مناسبت روز: امروز در تقویم به عنوان روز بزرگداشت دانشمند بزرگ ایرانی و شیعی، خواجه نصیرالدین طوسی (ره) ثبت شده است؛ انسان متفکری که تلاشهای بیبدیلش در علوم عقلی و نقلی و همچنین علوم ریاضیات و هندسه، باعث شده تا روز بزرگداشت او را بهعنوان «روز مهندسی» نامگذاری نمایند؛ لذا ضمن گرامیداشت و تبریک این روز به همهی مهندسین خدوم و پرتلاش ایرانِ اسلامی، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
خواجه نصیر الدین محمد بن محمد بن حسن طوسی (ره)، از عالمان، متکلمان و ریاضیدانان مشهور و اَعاظم رجال قرن هفتم است؛ ایشان درسال ۵٩٧ قمری، در طوس متولد شد؛ و در طول عمر بابرکت خود، تألیفات فراوانی در علوم ریاضی و هندسه و در علوم نقلی و عقلی از خود به یادگار گذاشته که مشهورترین آنها «تجریدالاعتقاد» و «آداب المتعلمین» است؛
به علت نقش مؤثر خواجه در علوم مختلف و ایجاد تحول در علوم فلسفه و ریاضیات و نجوم در جهان، لقب «استاد البشر» و «عقل حادی عشر» را به او دادند! و بزرگان شیعه و سنی همواره او را ستودهاند؛ چنانچه حضرت آیتالله العظمی بهجت (ره) خواجه نصیرالدین را «فخر شیعه» نامیدهاند؛ (در محضر بهجت، ج۲، ص۳۹۶)
خواجه همانند ابن سینا، زندگی بسیار پرماجرایی داشته است که در پایان «شرح اشارات» به شکل دردناکی، از زندگی خود در دنیا، ناله سر میدهد! ولی در عین حال، در طول عمر با برکتش، آثار بسیار ارزشمندی آفریده و شاگردان زیادی را تربیت نموده است؛ (مجموعه آثار شهید مطهری جلد ١۴)
او در عصر آتش و خون، و غارت و ویرانی مغولان، توانست با سیاستی کم نظیر، ظلمِ حاکمان مغول را مهار و از نیروی اهریمنی و وحشیانه این دشمنان انسانیت و اسلام، به نفع مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) استفاده کند!
او با وجود اینکه مغولان برای نابودی اسلام آمده بودند، با علم و توانایی و شیوه تبلیغی بینظیر خود در این زمان، توانست، از آنها، افرادی مؤمن و معتقد به تشیع بسازد و نیروهای سرکش آنان را به خدمت مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) درآورد!
✍️ عظمت علمی و ارزش فکری خواجه نصیرالدین طوسی موجب شد تا «هلاکو خان مغول»، او را در شمار بزرگان خود دانسته و نسبت به حفظ و حراست از جان وی کوشا باشد؛
خواجه، در آن برههی خطیر تاریخی، خدمات بینظیری را به فرهنگ و تمدن اسلامی روا داشت که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ انجام کارهای بزرگ علمی و فرهنگی و نگارش کتابهای ارزشمند در علوم مختلف؛
2️⃣ جلوگیری از تهاجم مغولان به کشورهای مسلمان؛
3️⃣ نجات جان دانشمندان و علمایی همچون ابنابیالحدید (شارح نهجالبلاغه) و موفق الدوله و عطا ملک جوینی که بی رحمانه مورد غضب و خشم مغولان قرار گرفته بودند؛
4️⃣ جذب نمودن قوم مغول به فرهنگ و تمدن اسلامی، به گونهای که مغولان به اسلام روی آوردند و از سال ۶٩۴ قمری، اسلام دین رسمی آنها شد؛
5️⃣ جلوگیری از به آتش کشیدن کتابخانه بزرگ حسن صباح در قلعه الموت به دست مغولان؛
6️⃣ احداث و تأسیس کتابخانه بزرگ و رصدخانه مراغه در سال ۶۵۶ قمری؛
و...
📚 خاطرات ماندگار از خوبان روزگار
✍️ از فضایل بزرگ خواجه نصیرالدین طوسی(ره) که در تاریخ اسلام بر آن تأکید شده است، ایمان راسخ و علاقهی وافر او به اهلبیت عصمت و طهارت (ع) و مخصوصاً به حضرت صاحبالزمان (عج) است، که در این زمینه نیز، آثار ارزشمندی از خواجه به یادگار مانده است؛
«صلوات چهارده معصوم» یکی از آثار خواجه نصیرالدین در این زمینه است، که به عنوان حسن ختام سخن امروز، بخشی از این صلوات زیبا را تقدیم شما مینمائیم که در آن، خواجه، حضرت حجت را با ویژگیها و فضائل و مناقبی که از پدران ارجمندشان به ارث بردهاند، به زیبایی هرچه تمامتر توصیف مینماید:
«أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی صاحبِ الدَّعوَةِ النَّبویَّة، وَ الصَّولَةِ الحَیدریَّة، و العِصمَةِ الفاطِمیَّة، و الحِلمِ الحَسَنِیَّة، و الشّجاعَةِ الحُسَینِیَّة، و العِبادَةِ السَّجّادِیَّة، و المآثِرِ الباقِریَّة، و الآثار الجَعفَرِیَّة، و العُلومِ الکاظِمیَّة، و الحُجَجِ الرَّضَوِیَّة، و الجُودِ التَّقَوِیَّة، و النَّقاوَةِ النَقَوِیَّة، و الهَیبَةِ العَسکَریَّة، و الغَیبَةِ الإلهیَّة...»: «بارخدایا! رحمتهای پیاپی فرست، و درودهای خجستهی خویش را ارزانی دار، بر امام بزرگواری که صاحب دعوت محمدی است، و صولت حیدری، و عصمت فاطمی، و حلم حسنی، و شجاعت حسینی، و عبادت سجادی، و مفاخر باقری، و آثار جعفری، و علوم کاظمی، و حجج رضوی، و جود تقوی، و نقاوت نقوی، و هیبت عسکری، و غیبت الهی است...»
📚 برگرفته از کتاب «مفتاح الفلاح»
@astanfatemi
فخر شیعه... .mp3
10.8M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی (ره)
موضوع امروز: «فخر شیعه»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠۵
@astanfatemi
#عکس_نوشت
▫️زیر بنای همه حرکات اجتماعی ؛
🔺 امر به معروف و نهی از منکر که در واقع به نوعی زیربنای همهی حرکات اجتماعی اسلام است...
"مقام معظم رهبری"
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
400-12-04 loghmani sabk zendegi alavi~1.mp3
10.13M
🎵 #منبر_حرم
🔸حجت الاسلام و المسلمین #لقمانی
▫️موضوع: سبک زندگی علوی
⏱ 4اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
400-12-04 akbari ahkam seleh rahem.mp3
3.36M
📖 #زمزم_احکام
🔘احکام صله رحم
▫️حجت الاسلام و المسلمین #اکبری
⏱4اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-04 dadseresht tehrani ahkam namaz jama'at.mp3
2.2M
📖 #زمزم_احکام
🔘احکام نماز جماعت
▫️حجت الاسلام و المسلمین #دادسرشت تهرانی
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
@astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «فاتح خیبر»
روز جمعه، ١۴٠٠/١٢/٠۶
مناسبت روز: در ایام «جنگ خیبر» و فتح دژهای بسيار مستحکم و نفوذناپذیر يهوديان، در سال هفتم هجری قمری، بهدست اميرالمؤمنين (ع) قرار داریم، که مورخین و محدثین شیعه و سنی، شجاعت و جانفشانی حضرت در این جنگ را از فضایل بزرگ امیرالمؤمنین (ع) دانستهاند، لذا سخن امروز را به این واقعه عظیم تاریخی، اختصاص میدهیم؛
پیامبر گرامی اسلام (ص)، پس از برقراری صلح حدیبیه و رفع موقت شرّ کفار قریش، تصمیم گرفتند، یهودیان و قبایل نجد را که به فتنهانگیزی و مبارزه علیه مسلمانان مشغول بودند، مهار نمایند تا بدینوسیله امنیت و آرامش را بیش از پیش در جامعه اسلامی، استقرار بخشند؛
در این میان، «خیبر»، مهمترین مرکز آشوب و جنگافروزی یهودیان علیه مسلمانان بود! لذا رسول خدا با حدود یک هزار و ششصد نفر از یارانشان، به سوی «خیبر» حرکت کردند!
"خیبر" جلگه وسیع و حاصلخیزی در بین مدینه و شام بود که ساکنان یهودی آن، در امور زراعت و جمع ثروت و تهیه سلاح و جنگآوری، مهارت بسیاری داشتند؛ آمار جمعیتی خیبر، حدود بیست هزار نفر بود، که در میان آنها، مردان جنگآور و دلیر، فراوان به چشم میخورد!
خیبر، دارای پنج قلعه بزرگ بود که پس از فتح اولین قلعه توسط مسلمانان، پهلوانان پهودی، وارد میدان شدند و کار جنگ گره خورد!
در همین زمان، امیرالمؤمنین (ع) دچار چشم درد شدیدی شده بودند، بهصورتی که با چشمان بسته، توان رزم نداشتند! لذا رسولخدا (ص)، پرچم جنگ را ابتدا به دست خلیفه اول دادند و او را برای فتح قلعههای دیگر خیبر فرستادند؛ ولی او نتوانست کاری از پیش ببرد و پس از شکست، فرار را برقرار ترجیح داد! [البدایه و النهایه، ج۷، ص۳۳۷]
فردای آن روز، حضرت رسول (ص)، پرچم جنگ را به دست خلیفه دوم دادند؛ اما او نیز شکست خورده و فرار کرد! [تاریخ طبری، ج۳، ص۱۲]
در پی شکستهای مکرر مسلمانان و ناکام ماندن آنها در گشودن قلعههای دشمن، رعب و وحشت بر لشکر اسلام چيره شده بود، که در این هنگام، مسلمانان با سخن شکوهمند پيامبر خدا (ص) روبرو گردیدند: «انشاالله فردا، پرچم جنگ را به دست مردی بسیار حمله کننده که هرگز فرار نمیکند! (كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار) میسپارم که خدا و رسولش را دوست میدارد، و خدا و رسول نیز او را دوست میدارند، و برنمیگردد تا اینکه خداوند بهدست او قلعههای دشمن را فتح میکند» [تاریخ طبری، ج۳، ص۱۲ و تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۵۶ و طبقات الکبری، ج٢، ص۸۴]
✍️ فردای آن روز، هر کدام از اصحاب، دل به گرفتن پرچم جنگ بسته بودند و این آرزوی بزرگ را در ذهن خود میپروراندند که شخص مورد نظر، خودشان باشند! تا اینکه رسولخدا (ص)، حضرت امیر (ع) که از شدت درد چشم، پارچهای بر روی چشمانشان بسته بودند، را نزد خود خواستند و به قدرت الهی، حضرت را شفا داده و فرمودند: «این پرچم را بگیر و پیش برو تا خدا، قلعهها را برایت بگشاید!» [ تاریخ طبری، ج۳، ص۱۲ و دلائل النبوه، ج۴، ص۲۰۵ و طبقات الکبری، ج۲، ص۸۵]
✍️ پس«حيدر کرار» پرچم جنگ را گرفته و به سرعت به سوی قلعهی دشمن روانه شدند؛ نخستین کسی که از پهلوانان یهودی به میدان جنگ آمد، «حارث» برادر «مرحب خیبری» بود، مسلمانان با دیدن هیبت او، پا به فرار گذاشتند؛ اما امیرالمؤمنین (ع) او را با ضربتی رعدآسا به هلاکت رساندند!
در این هنگام «مرحب»، شجاعترین پهلوان یهود، در حالیکه کلاه خودی یمنی بر سر داشت، رجزخوانان بیرون آمد و مبارز طلبید؛ امیرالمؤمنین (ع) نیز به رجز او، پاسخی درخور دادند و سپس ضرباتی بین آنها رد و بدل شد تا اینکه حضرت، چنان ضربتی بر فرق مرحب زدند که کلاه خود و سر او را تا دندانهایش شکافت! [ طبقات الکبری، ج۲، ص۸۵] در این هنگام، لشگر یهود وحشتزده به سوی قلعه گریخته و در بزرگ آن را بستند!
اما حضرت حیدر (ع) درب قلعهی "قَموص" را که طبق شهادت مورخین، چهل مرد قوی آن را باز و بسته میکردند! از جا کنده و دژ نفوذناپذیر دشمن را فتح نمودند و به واسطه این شجاعت بینظیر، مسلمانان، فاتح این جنگ بزرگ شدند! [تاریخ الاسلام ذهبی، ج۲، ص۴۱۵]
✍️ در پایان توجه به این نکته ضروری است که تمامی موارد فوق از کتب تاریخی و معتبر اهل سنت تقدیم شما گردید، لذا با عنایت به شکست سخت و فرار خلیفه اول و دوم، و سخنان پیامبر اکرم (ص) که طبق تصریح قرآن به وحی الهی متصل است، و فتح قهرمانانه خیبر و بالا بردن پرچم پیروزی اسلام به دست توانای حضرت علی (ع)، مسلماً فضیلت و برتری امیرالمؤمنین (ع) بر تمامی صحابه رسول خدا (ص) کاملاً آشکار و مبرهن است! که امیدواریم عزیزان اهل سنت بهدور از هرگونه تعصب در این حقیقت تاریخی بیشتر بيانديشند!
@astanfatemi
فاتح خیبر.mp3
10.94M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام «جنگ خیبر» و فتح دژهای بسيار مستحکم و نفوذناپذیر يهوديان بهدست اميرالمؤمنين (ع)
موضوع امروز: «فاتح خیبر»
روز جمعه، ١۴٠٠/١٢/٠۶
@astanfatemi
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار»
روز شنبه، ١۴٠٠/١٢/٠٧
مناسبت روز: امروز سالروز فتح قلعه خیبر و پیروزی مسلمانان در جنگ خیبر به واسطه جانفشانی و شجاعت بینظیر امیرالمؤمنین (ع) است که در روز گذشته، حکایت کامل آن را، از کتب معتبر اهلسنت به حضورتان تقدیم نمودیم و انشاالله در روزبرگ امروز این مبحث را ادامه میدهیم؛
دیروز عرض کردیم در «جنگ خیبر»، پس از اینکه خليفه اول و دوم، در میدان نبرد شکست خورده و پشت به دشمن نموده و فرار کردند! حضرت رسول (ص)، پرچم را به دست امیرالمؤمنین (ع) دادند و و ایشان را «كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار» یعنی «حمله کنندهای سخت که هرگز فرار نمیکند»، نامیدند؛ و سپس حضرت علی (ع) با غلبه بر پهلوانان یهود از جمله «مرحب خیبری» و با کَندن درب قلعه بزرگ خیبر، فاتح میدان و جنگ شدند!
البته فرار برخی از صحابه از میدان نبرد، فقط در این جنگ نبوده بلکه در میدانهای متعدد از صحنهی جنگ گریختهاند! تا جایی که آیه ١۵۵ سوره آلعمران نازل شد و خداوند به نکوهش فرارکنندگان در جنگ پرداخته و فرمود: «کسانی از شما که در روز برخورد مسلمان و کافران در جنگ اُحد، پشت کرده و فراری شدند! شیطان، آنها را به سبب نافرمانی و بدکرداریشان به لغزش افکند...»؛ و همچنین در آیه ١۶ سوره اَنفال میفرماید: «کسانی که در میدان جنگ و دفاع از اسلام، فرار میکنند، مورد خشم من هستند و یقیناً جهنمی میباشند!»
«سیوطی» از مفسرین بزرگ اهلسنت در تفسیر الدّرالمنثور، ج٢، ص٣۵۵، «ذیل آیه ١۵۵ سوره آل عمران» از شخص خليفه دوم نقل میکند که «وقتی در روز جنگ اُحد، از مشرکان شکست خوردیم، من فرار کردم و از کوه بالا میرفتم همانند...»: «... قَالَ عُمَر: لما کَانَ یَوْم أحد هَزَمْنَا ففررت حَتَّى صعدت الْجَبَل فَلَقَد رَأَیْتنِی أنزو کأننی أروى... (أروى: ضَأْن الْجَبَل ضد الماعز)»
البته طبق منابع شیعه و سنی، خليفه دوم، در این فرارها، تنها نبوده و بسیاری از صحابه بزرگ دیگر همچون خلیفه اول نیز، بارها از میدان نبرد، گریخته و در کوهها و بیابانها فرار کردهاند!
✍️ اما نکته مهم این است که در تمام این جنگها، مردِ میدان، امیرالمؤمنین (ع) بودند که همیشه در برابر دشمنان ایستادهاند تا جایی که مورخین آوردهاند که حضرت در جنگ اُحد، بیش از ٩٠ جراحت و زخم عمیق برداشته بودند، ولی همچنان شجاعانه میجنگیدند و از پیامبر اعظم خدا (ص) دفاع میکردند تا جایی که حضرت جبرئیل(ع) نازل شد و ندای «لا فَتى اِلاّ عَلِىّ، لا سَیفَ اِلاّ ذُوالفَقار» سر داد! (تاریخ طبرى، ج۳، ص۱۶۹ و بحارالانوار،ج ۲۰،ص ۵۴)
در «جنگ خندق» (احزاب) نیز وقتی پهلوان عرب، عمرو بن عبدود از خندق گذشت و با فریاد، مبارز میطلبید! همین صحابه بزرگ، خود را از برابر چشم رسولالله (ص)، مخفی میکردند، تا از رفتن به میدان در امان بمانند! و تنها باز هم علی ابن ابیطالب (ع) به دعوت پیامبر(ص) لبیک گفته و با عمرو بن عبدود، جانانه جنگیده و تمام کُفر را با ضربتی شکست داد! (تاریخ طبری، ج۲، ص۵۷۴ـ۵۷۳ و الإرشاد مفید، ج۱، ص۱۰۹ـ۹۸)؛ بهصورتی که پیامبر (ص) این ضربت را بالاتر از عبادت تمام جنّ و انس؛ و طبق روایت دیگر، برتر از عبادت تمام امت تا روز قیامت دانستند! «ضَرْبَةُ عَلّیٍ یَوْمَ الْخَنْدَق افْضَلُ مِنْ عِبادَةِ الثَّقَلَین» (المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۳۴؛ جامعالاحادیث، سیوطی، ج۱۸، ص۵۳؛ المواقف، ایجی، ج۸، ص۳۷۱؛ ، شرح المقاصد، تفتازانی، ج۵، ص۲۹۸؛ و...)
✍️ و حاشا و کلا که در هیچ جنگی، امیرالمؤمنین (ع)، پشت به دشمن کرده باشند، لذا پیامبر لقب «كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار»، (حملهکننده بیگریز) را به حضرت دادند و این لقب از فضیلتهای اختصاصی حضرت علی (ع) میباشد! (تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۵۶؛ الإرشاد، ج۱، ص۶۴؛ شرح الأخبار، ج۱، ص۱۴۸ و...)
همچنین ابن ابی الحدید، در شرح نهج البلاغه آورده است که زره حضرت علی (ع)، اصلاً پشت نداشته و وقتی از مولای متقیان پرسیدند، چرا زره شما پشت ندارد؟! حضرت فرمودند: چون من هرگز به دشمن پشت نکرده و از میدان نمیگریزم!
✍️ در پایان سخن، به خود میبالیم و افتخار میکنیم که مولا و امام و پیشوای اول ما، حيدر کرار است که هرگز در هیچ میدانی فرار نکرده و با شجاعت بیبدیلش، تمام پهلوانان عرب را به زانو درآورده و برتری نیروی اسلام را به جهانیان اثبات نموده است!
@astanfatemi
کرار غیر فرار.mp3
9.14M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز فتح قلعه خیبر به دست توانای امیرالمؤمنین (ع)
موضوع امروز: «كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار»
روز شنبه، ١۴٠٠/١٢/٠٧
@astanfatemi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 #استوری
مادر پدرهامان همین که کم می آوردند
یک سفره ی موسی بن جعفر نذر می کردند
▪️◾️🔳◾️▪️
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🔘@astanfatemi
400-12-05 akbari tobeh vaghe'ee.mp3
4.31M
📖 #زمزم_احکام
🔘توبه واقعی
▫️حجت الاسلام و المسلمین #اکبری
⏱5 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-05 dadseresht tehrani mot~abe`at kardan az emam jama'at.mp3
2.26M
📖 #زمزم_احکام
🔘احکام نماز جماعت
▫️حجت الاسلام و المسلمین #دادسرشت_تهرانی
⏱5 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi
400-12-05 bandani neyshaburi khoda emamat ra dar nasl pak gharar midahad~1.mp3
7.84M
🎵 #منبر_حرم
🔸حجت الاسلام و المسلمین #بندانی_نیشابوری
▫️موضوع: خدا امامت را در نسل پاک قرار می دهد.
⏱ 5 اسفند 1400
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔 @astanfatemi
400-12-05 komeyl hoseyni nejhad~1.mp3
20.85M
🎵 #نوا_حرم
💠سید علی حسینی نژاد
⏱5 اسفند 1400
#دعای_کمیل
🔷🔸💠🔸🔷
کانال معارفی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔@astanfatemi