(فرحزاد - مقدم دانستن نیاز دیگران بر خود ( از صفات مؤمنان.mp3
7.97M
#منبر_حرم
💠 حجت الاسلام فرحزاد
🔸موضوع: مقدم دانستن نیاز دیگران بر خود ( از صفات مؤمنان)
🔸شنبه 19 خرداد 97
🔸حجم: 8 مگابایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
حاج ابوالقاسم - نکات تفسیری جزء 24.mp3
3.48M
🎵 #صوت_مراسم
💠 نکات تفسیری جزء 24 قرآن کریم
🔸 حجت الاسلام حاج ابوالقاسم
🔸 19 خرداد 97
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
#خبر
برگزاری اعتکاف دانشآموزی در جوار حرم حضرت معصومه(س)
آیین معنوی اعتکاف دانشآموزی در 26 الی 28 ماه مبارک رمضان در شبستان دارالتلاوه مسجد اعظم قم برگزار میشود. به دلیل محدودیت مکانی و شرایط سنی بهصورت گزینشی 120 نفر از دانش آموزان در این مراسم شرکت خواهند کرد.
مناجات خوانی، جلسات قرآنی، حلقههای معرفت، جلسات پرسش و پاسخ شرعی و اعتقادی ازجمله برنامههایی است که در این مراسم 3 روزه برگزار خواهد شد.
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
💠دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
أَللّهُمَّ اجْعَلْنى فيهِ مُحِبّاً لاَِوْلِيآئِكَ وَ مُعادِياً لاَِعْدآئِكَ مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خاتَمِ أَنْبِيآئِكَ يا عاصِمَ قُلُوبِ النَّبِيّينَ.
«خدايا امروز مرا دوستدار دوستانت، و دشمنى كننده با دشمنانت قرار بده، و مرا پيرو راه و روشِ آخرين پيامبرانت مقرّر فرما، اى نگهدارنده دلهاى پيامبران».
🔷دوستى و دشمنى بايد ريشه مكتبى، داشته باشد.
أَللّهُمَّ اجْعَلْنى فيهِ مُحِبّاً لاَِوْلِيآئِكَ وَ مُعادِياً لاَِعْدآئِكَ
خدايا امروز مرا دوستدار دوستانت، و دشمنى كننده با دشمنانت قرار بده
اگر بپرسند چرا دوست مى دارى؟ و چرا دشمنى؟... انسان بتواند با استمداد از تعاليم مكتب، استناد و استشهاد كند و از متن دين و مكتب و سيره معصومين و بزرگان اسلام، «سند» و «شاهد» بياورد.
در اين صورت، موالات و معادات، از جنبه حبّ و بغض شخصى بيرون آمده، مكتبى و الهى مى شود.
آنچه در دعاى امروز از خداوند خواسته ايم، نوعى به مسأله تولّى و تبرّى برمى گردد. يعنى دوستى كردن با دوستان خدا و دشمنى كردن با دشمنان خدا.
در دعاى امروز از خداوند خواسته ايم كه ما را دوستدار و محبّ اولياى خودش قرار داده و نسبت به دشمنانش «معادى» قرار دهد. پس تنها بعد قلبى قضيّه مطرح نيست، بلكه موضع عينى و عملى و خارجىِ تولىّ و تبرّى هم در ارتباط با دوستان و دشمنان خدا مطرح است.
اگر ما واقعاً «اولياى خدا» را دوست بداريم، در عمل خارجى و موضعگيرى هم، خود را با آنان همسو و هم خط و هم جبهه و همرزم و هماهنگ خواهيم ساخت. محبّت، به عمل مى كشاند و عشق، حركت آفرين است و عاشق را حسّاس مى كند.
زيارتنامه هاى ما، يك دنيا شور و احساس و تعهّد و مواضع مكتبى است. متن اين زيارتها، مكرّر مسأله «محبّت» و «ولايت» با امامان مورد نظر و «برائت» و «عداوت» و «معادات» با دشمنان و قاتلان و مخالفانشان را يادآورى مى كند.
در زيارتنامه هاى متعدّد سالار شهيدان، حسين بن على عليه السلام چنين فرازهائى زياد به چشم مى خورد كه:
«اِنّى سِلمٌ لِمَن سالَمَكُم وَ حَربٌ لِمَنْ حارَبَكُم، مُوالٍ لِمَنْ والاكُمْ وَ مُعادٍ لِمَنْ عاداكُم»
و همچنين:
«اَتَقَرّبُ اِلَى اللّه ِ وَاِلَيْكُم بِمُوالاتِكُم وَمُوالاتِ وَلِيِّكُم، وَ بِالبَرائَةِ مِن اَعدائِكُم وَالنّاصِبينَ لَكُمُ الحَربَ».
و جملات و فقرات بسيار، كه مجال و فرصت طرح آنها نيست. امّا يك نتيجه كه مى گيريم، اين است كه:
اسلام، دين حبّ و بغض است. منتهى بر اساس «مكتب». وقتى رسول گرامى مى فرمايد:
باز هم سخنى از زبان پيامبر اسلام بشنويم:
حضرت رسول، در حلقه اصحاب نشسته بودند. پرسيدند: كدام يك از دستگيره هاى ايمان محكمتر است؟ هركس جوابى داد. يكى گفت: نماز، ديگرى گفت: زكات، سوّمى گفت: روزه، بعضى گفتند: حجّ و برخى ديگر: جهاد.
خود حضرت فرمود: هر كدام از آنچه كه گفتيد، فضيلت و خوبى دارد ولى محكمترين دستگيره ها نيست. محكمترين دستگيره، دوستى و دشمنى در راه خدا، تولّى با اولياى خدا و بيزارى از دشمنان خداست:
« الحُبُّ فِى اللّه ِ وَالبُغضُ فِى اللّه ِوَ تَوالى اَولِياءِ اللّه ِ وَالتَّبَرّى مِن اَعداءِ اللّه ِ.»[3]
(منبع : سيناي نياز ؛ جواد محدثي)
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
#داستان_اخلاقی
💠مکافات عمل به خاطر ترک اولی
ابوحمزه ثمالی می گوید: روز جمعه نماز صبح را به امامت امام سجاد عليهالسلام در مسجدالنبى به جا آورديم. امام تعقيب نماز را خواند و سپس به خانه رفت و به يكى از كنيزان خود فرمود: مواظب باشيد هر سائلى كه از در خانه ما مىگذرد، به او غذا برسانيد زيرا امروز روز جمعه است.
من عرض كردم: چنين نيست كه هر كه سؤال كند مستحق باشد. امام فرمود: مىترسم كه بعضى از سائلين مستحق باشند و ما او را اطعام ندهيم و رد كنيم، آنگاه به ما نازل شود آن چه كه به يعقوب عليهالسلام نازل شد. اى ابوحمزه! شبی، هنگامى كه يعقوب و آلش افطار مىكردند، سائلى كه روزه داری که مسافری غريب بود به در خانه يعقوب آمد. صدا كرد به من غذا بدهيد و از زيادى غذاى خود مرا سير كنيد. يعقوب صداى او را مىشنيد، ولى او را نشناخت و به او اعتماد نكرد.
آن سائل از يعقوب نااميد شد و همان شب را با گرسنگى به سر برد و شكايت يعقوب را به خدا عرض كرد. خداوند به يعقوب وحى كرد كه بنده ما را از در خانه خود راندى و غضب ما را به سوى خود كشيدى و مستحق تأديب گرديدى.
اى يعقوب! همانا محبوبترين پيامبران من و گرامىترين ايشان كسى است كه به مساكين و بيچارگان از بندگان من رحم كند و ايشان را به نزد خود برده و طعام بدهد. به عزت خود قسم، تو و فرزندانت را هدف تيرهاى مصائب قرار خواهم داد.
در همين شب، يوسف در خواب ديد، يازده ستاره و آفتاب و ماه او را سجده مىكنند، وقتى كه صبح شد، و يوسف خواب خود را براى پدر نقل كرد، يعقوب با آن درايتى كه در تعبير خواب داشت به ضميمه وحيى كه به او شده بود، از آينده خطير خود مطلع شد و هر لحظه در ميان اين افكار بود تا روزگار با او چه بازى كند؟!
(تفسير جامع، ج 3،ص 316)
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
💠به مناسبت سالروز شهادت آیتالله سید محمدرضا سعیدی
آیتالله سید محمدرضا سعیدی (پدر تولیت آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام) در دوم اردیبهشتماه سال ۱۳۰۸ در مشهد مقدس دیده به جهان گشود
با آغاز مبارزات علنی امام خمینی (ره) علیه رژیم پهلوی در سال 1340، به جمع یاران امام پیوست.
آیتالله سعیدی در سال ۱۳۴۵، در پی ایراد سخنانی علیه رژیم اشغالگر قدس و افشای جنایت آنها، به مدت ۶۱ روز دستگیر و زندانی شد. وی چهار سال بعد در سال ۱۳۴۹، در پی تصویب لایحه کاپیتولاسیون، ساکت نماند و همراه با علمای دیگر اعلامیهای را منتشر و در آن از تمامی علمای اسلامی برای قیام علیه شاه ستمگر دعوت کرد.
رژیم پهلوی که از این اقدامات و گسترش مبارزات ترسیده بود، آیتالله سعیدی را دستگیر و در زندان قزل قلعه محبوس کرد. این عالم مجاهد نهایتاً در اثر شکنجههای سخت، در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۴۹ به شهادت رسید.
ایشان درباره عظمت و مقام امام خمینی فرمود: «آنچه امام خمینی را پیشوای امت قرار داد غیر از علم و تقوا و شجاعت، ساده زیستی و غمِ محرومین خوردن او بود و این اختصاص به ایشان ندارد؛ هرکس در هرزمانی بتواند این ویژگیها را در خود جمع کند، بلاشک او مقتدای مردم خواهد شد».
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
رفیعی - لزوم برخورد با مزاحمین نوامیس مردم.mp3
9.94M
#منبر_حرم
💠 حجت الاسلام رفیعی
🔸موضوع: لزوم برخورد با مزاحمین نوامیس مردم
🔸یکشنبه 20 خرداد 97
🔸حجم: 10 مگابایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
فرحزاد- سخاوتمندی و بلندنظری از صفات مؤمن.mp3
8.61M
#منبر_حرم
💠 حجت الاسلام فرحزاد
🔸موضوع: سخاوتمندی و بلندنظری از صفات مؤمن
🔸یکشنبه 20 خرداد 97
🔸حجم: 9 مگابایت
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom
حاج ابوالقاسم - نکات تفسیری جزء 25.mp3
3.66M
🎵 #صوت_مراسم
💠 نکات تفسیری جزء 25 قرآن کریم
🔸 حجت الاسلام حاج ابوالقاسم
🔸 20 خرداد 97
کانال حرم حضرت معصومه(س)
@astanqom
💠دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان
اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً وعَیبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین.
خدایا قرار بده کوشش مرا در این ماه قدردانی شده و گناه مرا در این ماه آمرزیده و کردارم را در آن مورد قبول و عیب مرا در آن پوشیده، ای شنواترین شنوایان.
☑️شرح کوتاه دعا
🔷سعی مشکور
اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً ... وعَملی فیهِ مَقْبولاً
خدایا قرار بده کوشش مرا در این ماه قدردانی شده ... و کردارم را در آن مورد قبول
🔸«سعى، به معنای تلاش و فعاليّت پرشتاب و جدّى است.
🔸قرآن، سعى چه كسانى را مشكور مى داند؟
🔸در یکی از آیات قرآن می خوانیم:
هر كس «آخرت» را بجويد و بطلبد و براى آن تلاش و «سعى» شايسته كند و داراى «ايمان» هم باشد، چنين كسانى سعيشان «مشكور» است...» (اسراء، آيه 19)
🔸در جاى ديگر، پس از بيان عملكرد «ابرار» و پاداش هاى مفصّل آنان در بهشت و نعمتهاى گسترده آن جايگاه جاودانه، مى گويد: «تمام اينها «جزا»ى عمل است و «سعى» شما «مشكور» است!» ( انسان، آيه 22)
🔸و در جاى ديگرى: «هركه داراى «ايمان» باشد و «عمل صالح» كند، سعى او «كفران» نمى شود.» (انبياء، آيه 94)
🔸از مجموع اين آيات، به دست مى آيد كه سعى كسانى مشكور و مورد سپاس خداوند و قدردانى مردم قرار مى گيرد كه:
1 ـ «ايمان» داشته باشند.
2 ـ «عمل صالح» كنند.
3 ـ «آخرت طلب» باشند.
4 ـ از نيكان و «ابرار» به حساب آيند.
🔸در نتيجه، دعا و طلب از خدا، مبنى بر مشكور بودن «سعى» در اين روز و اين ماه، ايمان و عمل صالح و آخرت گرايى و نيكوكارى مى طلبد.
🔸در مقابل اين مشكور بودن سعى، گم شدن نتيجه تلاش و بى اثر بودن زحمات است و اين، كيفر و فرجام زيانكارانى است كه كوشش آنان در باتلاقى از «ريا» و مردابى از «كبر» و گردابى از «غرور» فرو مى رود و منجرّ به بى نتيجه شدن عملها در دنيا و آخرت، نزد خالق و خلق مى گردد.
🔷«عمل مقبول» كدام است؟
🔸گفتيم صِرف عمل، ملاك نيست، بلكه پذيرفته شدن در پيشگاه خداوند، ميزان است. تا چه قبول افتد و چه در نظر آيد.
🔸در دعاى امروز هم خواسته ايم خداوند، عملمان را «مقبول» قرار دهد.
🔸در مورد قربانى كردن دو پسر آدم در پيشگاه خداوند كه قربانى يكى پذيرفته درگاه خداوند قرار گرفت و ديگرى نه، آنكه قربانى اش قبول نشده بود، برادر را تهـديد به قتل كرد، آنـگاه برادرش هابيل، در مقابل اين تهـديد گفت:
🔸«فقط و فقط، خداوند از متّقين قبول مى كند» (مائده، آيه 27 )
🔸در آيه ديگرى هم در مورد قبول نشدن انفاق ها و كمكهاى مالى منافقين به جبهه و جهاد سخن گفته، آنگاه رمز عدم قبول انفاقشان را در پيشگاه خدا، «فسق»، «كفر» به خدا و رسول، «سستى و كسالت در نماز»، «اكراه و بى ميلى در انفاق» بيان كرده است. (سوره توبه، آيه هاى 53 و 54)
🔸باز هم يك جمع بندى از آيات، عملهاى صالح و انفاقها و خيرات كسانى مورد قبول قرار مى گيرد كه:
1 ـ توكّل و پناه بردن به خدا داشته باشند.
2 ـ به پدر و مادر خود نيكى كنند.
3 ـ كارهاى «خداپسند» انجام دهند.
4 ـ خواهان ذرّيه اى پاك و صالح باشند.
5 ـ اهل توبه و تسليم باشند.
6 ـ متّقى و پرواپيشه باشند.
7 ـ از فسق و كفر و اكراه و كسالت، دورى كنند.
🔸پس شرط قبول عمل، توكّل و اخلاص و نيّت پاك و جلب رضاى خداست.
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
#خانواده
💠نهاد خانواده از منظر امام خمینی(ره) چه جایگاهی دارد؟
🔸شاید مهمترین نکته ای که امام(ره) در مورد خانواده به آن توجه جدی داشتند این بود که نقش محوری در خانواده متعلق به خانم ها به عنوان همسر و سپس به عنوان مادر می باشد و این نقش، خود را در جامعه نشان خواهد داد.
🔸ایشان در این مورد بیاناتی دارند که شاید جامعترین آنها عبارات زیر باشد:
« نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛ برای اینکه بانوان علاوه بر اینکه خودشان یک قشر فعّال در همه ابعاد هستند، قشرهای فعّال را در دامن خودشان تربیت می کنند. خدمت مادر به جامعه از خدمت معلّم بالاتر است، و از خدمت همه کس بالاتر است. و این امری است که انبیا می خواستند. می خواستند که بانوان قشری باشند که آنها تربیت کنند جامعه را...»
(صحیفه امام، ج 14، ص:197).
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
حاج ابوالقاسم - نکات تفسیری جزء 26.mp3
3.74M
🎵 #صوت_مراسم
💠 نکات تفسیری جزء 26 قرآن کریم
🔸 حجت الاسلام حاج ابوالقاسم
🔸 21 خرداد 97
کانال حرم حضرت معصومه(س)
@astanqom
سه موضوع مهم و تاثیرگذار در ماه رمضان.mp3
8.36M
رفیعی - توضیح آیات مربوط به قیامت.mp3
10.54M
💠دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیلَةِ القَدْرِ وصَیرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الی الیسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین.
خدایا روزی کن مرا در آن فضیلت شب قدر را و بگردان در آن کارهای مرا از سختی به آسانی و بپذیر عذرهایم و بریز از من گناه و بارگران را، ای مهربان به بندگان شایسته خویش
☑️شرح کوتاه دعا
🔷گذار از «مشكلات» به «آسانيها»
وصَیرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الی الیسْرِ
و بگردان در آن کارهای مرا از سختی به آسانی
🔸این خواسته را مطرح می کنیم: رسيدن از «عُسر»، به «يُسر»، از «شدّت» به «فرج»، از «مشكلات» به «آسانيها».
🔸و اين كار خداست كه پس از تحمّل سختيها، مؤمن را به راحت و آسايش برساند، و پس از گذراندن ايام «محنت»، به روزگار «نعمت» برساند، و در دل «شدايد»، برايش فرجى بيافريند. و جريان كلّى سير و صيرورت و «شدن» مسلمان و كارهايش را، رو به آسانى و نجات قرار دهد.
🔸و...البتّه كه قدر «يسر» (آسانی) را، سختى كشيده مى داند. و... «قدرعافيت، كسى داند كه به مصيبتى گرفتار آيد.
🔸و قدر سلامتى را كسى مى شناسد كه مدّتى رنج بيمارى و انزواى بيمارستان و درد و تب و غم و اندوه را به جان خريده باشد.
🔸فإنَّ مَعَ العُسرِ يُسراً، اِنَّ مَعَ العُسرِ يُسراً...» (انشراح، آيه 4 و 5)
🔸آرى...هرجا كه گنج هست، رنج هست، و آنجا كه درّ شاهوار است، نهنگ مردمخوار است...
🔷قبول عذر و ريزش گناه
اقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب
و بپذیر عذرهایم و بریز از من گناه
🔸در دعاى امروز مى گوييم: پروردگار!... عذرها و پوزش هاى مرا بپذير، و گناهانم و بارهاى سنگين و بال گردنم را فرو ريز، آنگونه كه برگهاى زرد پاييزى از درخت ريخته، سبكبال مى شود،
🔸آنچنانكه شاخه ها و شاخكهاى يك نهال و درخت، زده مى شود، تا بهتر رشد كند، مثل باغى و باغچه اى كه علف هرزه هاى آن را وجين كنند، توبه ما و توبه پذيرى خدا اينگونه است.
🔸زمينه رشد را زياد مى كند و عوامل مانع رشد و حركت و پويايى را مى زدايد و گِل و لاى ها را از چهره جان مى شويد.
🔸طهارت توبه، اينگونه پاك مى كند.
🔸خدا مهربان است و به بندگانش، رأفت و لطف دارد. دوست دارد كه به درگاهش روى آورده و از او حاجت بخواهند، مى خواهد به هر بهانه اى، گناهان عباد صالح خويش را، از نامه اعمال بزدايد.
🔸خدا پاك است و پاكى بندگان را طالب است.
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه(س)
eitaa.com/joinchat/1276641282C95bc79b98b
امام خمینی (ره):
این ماه مبارک با آن همه برکاتی که دارد، ما نمی توانیم از عهده شکر یکی اش براییم؛ ولی باید کوشش کنیم که در این ماه مبارک رمضان که بر ما گذشت، اگر حالی پیدا شد، این حال را تا ماه رمضان دیگر نگه داریم و اگر حالی پیدا نشد متأسف باشیم و کوشش کنیم که پیدا کنیم.
💠💠💠
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@astanqom