فراموش
ی می ر
ود. اما حضرت علی(ع) و معدودی از انسان ها با خصایص بیان شده همیشه هادی و رهبرند.
7. علی(ع) تجسم حقیقت: علی(ع) مقیاس میزانی است برای سنجش فطرت ها و سرشت ها، آن که فطرتی سالم و سرشتی پاک دارد از وی نمی رنجد ولو اینکه شمشیرش بر او فرود آید و آن که فطرتی آلوده دارد به او علاقه مند نگردد ولو اینکه احسانش کند. چون علی(ع) جز تجسم حقیقت چیزی نیست او خود می فرماید: “اگر با این شمشیرم بینی مومن را بزنم که با من دشمن شود هرگز دشمنی نخواهد کرد و اگر همه دنیا را بر سر منافق بریزم که مرا دوست بدارد هرگز مرا دوست نخواهد داشت. زیرا که این سخن بر زبان پیغمبر امی جاری گشته که گفت: “یا علی! مومن تو را دشمن ندارد و منافق تو را دوست نمی دارد. ”(3)
8. سبب دوستی و محبت علی(ع) در د ل ها: فوق العادگی علی(ع) در چیست که عشق ها را برانگیخته و دل ها را به خود شیفته ساخته و رنگ حیات جاودانی گرفته و برای همیشه زنده است؟ چرا دل ها همه خود را با او آشنا می بینند و اصلا او را مرده احساس نمی کنند بلکه زنده می یابند؟ مسلما ملاک دوستی او جسم او نیست زیرا جسم او اکنون در بین ما نیست و ما آن را احساس نکرده ایم، و با محبت علی(ع) از نوع قهرمان دوستی که در همه ملت ها وجود دارد نیست. هم اشتباه است که بگوییم محبت علی(ع) از راه محبت نیست هم اشتباه است که بگوییم محبت علی(ع) از راه محبت فضیلت های اخلاقی و انسانی است و حب علی(ع) حب انسانیت است. درست است علی(ع) مظهر انسان کامل بوده و درست است که انسان نمونه های عالی انسانیت را دوست می دارد اما اگر علی(ع) همه این فضایل انسانی را که داشت می داشت آن حکمت و آن علم، آن فداکاری ها و از خود گذشتگی ها، آن تواضع و فروتنی ، آن ادب، آن مهربانی و عطوفت، آن ضعیف پروری، آن عدالت، آن آزادگی و آزادیخواهی، آن احترام به انسان، آن ایثار، آن شجاعت، آن مروت و مردانگی نسبت به دشمن، آن سخا و جود و کرم و... اگر علی(ع) همه اینها را داشت می داشت اما رنگ الهی نمی داشت مسلما این قدر که امروز عاطفه انگیز و محبت خیز است نبود. علی(ع) از آن نظر محبوب است که پیوند الهی دارد، دل های ما به طور ناخودآگاه در اعماق خویش با حق سرو سر و پیوستگی دارد و چون علی(ع) را آیت بزرگ حق و مظهر صفات حق می یابند به او عشق می ورزند. درحقیقت پشتوانه عشق علی(ع) پیوند جان ها با حضرت حق است که برای همیشه در فطرت ها نهاده شده و چون فطرت ها جاودانی است مهر علی(ع) نیز جاودان است. نقطه های روشن در وجود علی(ع) بسیار زیاد است اما آنچه برای همیشه او را درخشنده و تابان قرار داده ایمان و اخلاص اوست و آن است که به وی جذبه الهی داده است.
9. علی(ع) مردی دشمن ساز و ناراضی ساز: علی(ع) مردی دشمن ساز و ناراضی ساز بود، این یکی دیگر از افتخارات بزرگ اوست. هر آدم هدفدار و مبارز و مخصوصا انقلابی که در پی عملی ساختن هدف های مقدس خویش است مصداق قول خداست که “یجاهدون فی سبیل الله و لا یخافون لومه لائم: در راه خدا می کوشند و از سرزنش، سرزنشگری بیم نمی کنند. ” (4)
اگر شخصیت علی (ع)، امروز تحریف نمی شد و همچنان که بوده ارائه داده می شد، بسیاری از مدعیان دوستیش در ردیف دشمنانش قرار می گرفتند! علی(ع) در راه خدا از کسی ملاحظه نداشت بلکه اگر به کسی عنایت می ورزید و از کسی ملاحظه می کرد به خاطر خدا بود. قهرا این حالت، دشمن ساز است و روح های پر طمع و پر آرزو را رنجیده می کند و به درد می آورد. در میان اصحاب پیغمبر (ص) هیچ کس مانند علی(ع) دوستانی فداکار نداشت، همچنانکه هیچ کس مانند او دشمنانی این چنین جسور و خطرناک نداشت. مردی بود که حتی بعد از مرگ، جنازه اش مورد هجوم دشمنان واقع گشت. او خود از این جریان آگاه بود و آن را پیش بینی می کرد و لذا وصیت کرد که قبرش مخفی باشد و جز فرزندانش دیگران ندانند، تا آنکه حدود یک قرن گذشت و دولت امویان منقرض گشت، خوارج نیز منقرض شدند و یا سخت ناتوان گشتند، کینه ها و کینه توزی ها کم شد و به دست امام صادق (ع) تربت مقدسش اعلان گشت.
10. علی(ع) مظهر جامعیت و انسان کامل: یکی از مظاهر جامعیت و انسان کامل بودن علی(ع) این است که در مقام اثبات و عمل با فرقه های گوناگون و انحرافات مختلف روبرو شده و با همه مبارزه کرده است. گاهی او را در صحنه مبارزه با پول پرست ها و دنیا پرستان متجمل می بینیم، گاهی هم در صحنه مبارزه با سیاست پیشه های ده رو و صدرو، گاهی با مقدس نماهای جاهل و منحرف. لذا وجود مقدس حضرت علی(ع) در دوران خلافتش سه دسته را از خود طرد کرد و با آنان به پیکار برخاست؛ اصحاب جمل که خود آنان را ناکثین نامید و اصحاب صفین که آنها را قاسطین خواند و اصحاب نهروان یعنی خوارج که خود آنها را مارقین می خواند. (5)
11. مبارزه علی(ع) با دو طبقه: سراسر وجود علی (ع)، تاریخ و سیرت علی (ع)، خلق و خوی علی (ع)، رنگ و بوی علی (ع)، سخن و گفتگوی علی(ع) درس و سرمشق
و تعلیم
و رهبری
است. همچنان که جذب های علی(ع) برای ما آمرزنده و درست است، دفع های او نیز چنین است، ما معمولا در زیارت های علی(ع) و سایر اظهار ادب ها مدعی می شویم که ما دوست دوست تو، و دشمن دشمن تو هستیم. تعبیر دیگر این جمله این است که به سوی آن نقطه می رویم که در جو جاذبه تو قرار دارد و تو جذب می کنی و از آن نقاط دوری می گزینم که تو آنها را دفع می کنی.
علی(ع) دو طبقه را سخت دفع کرده است1؛ - منافقان زیرک. -2 زاهدان احمق.
همین دو درس، برای مدعیان تشییع او کافی است که چشم باز کنند و فریب منافقان را نخورند، تیزبین باشند و ظاهربینی را رها نمایند. [1]
پی نوشتها:
1. نهج البلاغه، حکمت 139
2. نهج البلاغه، خطبه 149
3. نهج البلاغه، حکمت 42
4. سوره مائده، 54
5. و قبل از آن حضرت، پیغمبر (ص) آنان را به این نام ها نامید که به وی گفت: “ستقاتل بعدی الناکثین و القاسطین و المارقین” پس از من با ناکثین و قاسطین و مارقین مقاتله خواهی کرد. این روایت را ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه، ج 1، ص 201 نقل می کند و می گوید این روایت یکی از دلایل نبوت حضرت ختمی مرتب است، زیرا که اخباری صریح است از آینده و غیب که هیچ گونه تاویل و اجمالی در آن راه ندارد.
- روزنامه - رسالت - تاریخ شمسی نشر 18/07/1387 [1]
صراط:
درود وصلوات فراوان بر یگانه مرد بزرگ تاریخ بشریت مولی امام علی ع که بحق جاودانه ویگانه می باشد ونه تنها مسلمانان بوجود ان افتخار میکنند بلکه غیرمسلمانان بوجود این بزرگمرد می نازند وقدرانرا بهتر ازما میدانند ورفتار وسلوک انرا درزندگی خود الگو وسرمشق قرار میدهند ولی متاسفانه ما مسلمانان وبخصوص شیعیان فقط درکلام وشعار سخنان انرا مهم می دانیم ود عمل وسلوک ازان پیروی نمیکنیم امیدوارم نسل جدید کشورمان بیشتر از گذشتگان قدر ومنزلت این بزرگمردرا بدانند ودرتمامی زمینه ها ازان پیروی کنند
حامدسبزی پور ۱۴۰۰/۴۲۶
🔴 موسوی سفیر ایران در آذربایجان:
رئیسجمهور آذربایجان پشت فرمان خزر تولید مشترک ایرانخودرو و آذرماش؛ تولید اتوبوس و تراکتور نیز در دستور کار دو کشور همسایه و مسلمان 🇮🇷 و 🇦🇿 قرار دارد. (بهزودی)
✍️ قطعا دیدن این دست از تصاویر و اخبار برای برخی پانترکها که درباره پیشرفتهای ایران سیاهنمایی و برای آن طرف مرزها ذوق میکنند دردآور است.
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ کنایه هومن برق نورد در سریال دودکش به کلید روحانی
♨️ بریم که کلیپ تبلیغاتی همین سلبریتی رو برای روحانی ببینیم
خیلی از سلبریتیهایی که حامی دولت تزویر بودن حالا با تموم شدن کار این دولت منتقد شدن😄
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
پنتاگون: ایران بزرگترین چالش در خاورمیانه است
🔹معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا، ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد و گفت تهران بزرگترین چالش برای اهداف واشنگتن در منطقه است.
🔹دانا استرول حزبالله را نیز بسیار قوی توصیف کرد و مدعی شد: حزبالله بهدلیل حمایت مستمر ایران موفق شده لبنان را به چالش بکشد.
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
🔴دختر جواد طباطبایی واعظ نظریه "مرگ اسلام" و پیوستنش به تیم جو بایدن
جالب اینکه پروژه «ایرانشهری» که اساس استراتژی دولت روحانی بود، تز جواد طباطبایی بود که در جشنواره فارابی عالیترین جایزه علمی را از دست رئیسجمهور گرفت و حالا دخترش در جایگاه وندی شرمن رو به روی تیم ایرانی قرار گرفته!
✍️رقیه پروینی
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس کرهای:
📍مذاکره بر پایه اعتماد دوطرفه است/آمریکا یک طرفه از توافق خارج شد و ژنرال سليمانی را به قتل رساند/اعتماد دوباره به آمریکا برای ایران سخت است.
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
📌دهقان دهنوی: «رییسی» کدهای لازم برای حمایت از بورس را به بازار داد
رئیس سازمان بورس:
🔹 صحبتهای آقای رییسی همواره درباره حمایت از بازار بوده و هم اینکه ایشان تنها نامزد ریاست جمهوری بود که از بورس تهران بازدید داشت که این نشان از توجه رییس جمهور آینده به بازار سرمایه دارد.
🔹بنابراین، بازار سرمایه در کنار گزارشهای شرکتها از میزان سوددهیها، از جانب حمایت رییس جمهور آینده هم دلگرمی پیدا کردهاست و مجموع این عوامل باعث ایجاد اطمینان در بازار سرمایه شده است.
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
صراط:
صراط:
زیادهطلبی اروپاییها در خصوص برنامه هستهای ایران
«والاستریت ژورنال» به نقل از منابع آگاه:
🔹با توجه به پیشرفتهای ایران در حوزه سانتریفیوژها، مقامات اروپایی یک رویکرد سهوجهی را برای طولانی کردن زمان گریز (زمان مورد نیاز برای ساخت یک بمب هستهای) ایران پیشنهاد کردهاند.
🔹آنها علاوه بر درخواست نگهداری سانتریفیوژهای پیشرفته در انبار بهصورت پلمپ شده، از ایران میخواهند که ممنوعیت استفاده از زیرساختهای الکترونیکی را تحت توافق نهایی بپذیرد.
🔹آنها میخواهند ظرفیتهای ایران برای تولید سانتریفیوژهای جدید کاهش یابد.
🔸ایران مصرّانه میگوید که اجازه نمیدهد هیچیک از سانتریفیوژهای اضافی که پس از خروج آمریکا از برجام راهاندازی شدهاند تخریب شود
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
قابل توجه دوستانی که فکر میکنند فقط کوتاه امدن وسازش با کشورهای غربی کشورایران ازهرجهت پیشرفته میکند ولی نمی دانندطرح اصلی قدرتهای بزرگ و استکبار جهانی ایجاد موانع بر سر راه استقلال وپیشرفت ملت ایران است درنتیجه میتوان به این نتیجه رسید که پیش بینهای رهبرمعظم انقلاب یعنی عدم اعتماد به دول غربی کاملا درست ومنطقی می باشد ولی متاسفانه عده ای درایران به نیتهای شوم ابرقدرتهاودشمنان قسم خورده این ملت توجهی ننموده اند وحتی انرا توهم توطئه تلقی میکنند ، درصورتی که این رفتارهای دشمنان ملت ایران نه تنها توهم توطئه نیست بلکه خود توطئه می باشد
امیدوارم این دوستان داخلی که خودرا به خواب زده اند روزی ازخواب غفلت بیدار شوند ومرز دوست ودشمن واقعی راازهم تشخیص دهند وبه جمع دوستان واقعی ملت ایران بپیوندند
به امیدانروز حامد سبزی پور ۱۴۰۰/۴/۲۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عصبانیت استاندار خوزستان از سوالات مجری شبکه خبر پیرامون بی آبی برخی روستاها در این استان
🔺تا قبل از تنش آبی حدود 700 روستا با تانکر آب آبرسانی میشدند!
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
نقش امام باقر علیه السلام در حفاظت از تمدن اسلامی:
نقش امام باقر علیه السلام در حفاظت از تمدن اسلامی
امام باقر ـ عليه السلام ـ از اخبار گذشتگان و پيامبران روايت فرموده و شيعه و سني از آن حضرت اخبار فراوان روايت فرا گرفته اند ؛ سن انبیا وسیره آنان توسط امام بازگوئی می شد واین عمل خود در مقابل انحرافات ایجاد شده با ورود اطلاعات مغلوط واسرائیلیات سدی محکم بود ، و با اهل مذاهب و آراء كه بر حضرت وارد مي شدند مناظره مي كرد و عده زيادي از مردم، علم كلام را از حضرت آموخته اند.
بازدید : 767 منبع : مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه) , نویسنده : امیرعلی حسنلو
از مهمترین عناصر شکوفایی تمدن اسلامی تلاشهای علمی وتربیت نسلی عالم برای حفظ ورونق تمدن اسلامی می باشد؛ اگر تلاش های علمی ائمه بویژه امام باقر(ع) از بعد علمی تمدن اسلامی جدا شود، قطعا این تمدن با چالش بزرگی مواجه می گردد؛ ابعاد تاثیر گذاری علمی اهل بیت(ع) ودانش آنان در رونق وشکوفایی تمدن اسلامی بسیار مهم وقابل توجه است؛ یکی از این وجوه مهم وکارکرد مهم آن در راستای حفظ تمدن اسلامی، تربیت شاگردان وترویج دهندگان وحافظان ومیراث داران این علوم می باشد؛ امام باقر علیه السلام در این زمینه تلاشهای سترگ وقابل توجهی داشت که این مهم نیازمند تحقیق وتدقیق بیشتر است که در این نوشتار به گوشه ای از آن اشاره میکنیم.
امام باقر (ع)در سال 57 هجرت در مدينه متولّد شد،.[1] شرايط سياسي و اجتماعي كه براي امام محمّد باقر ـ عليه السّلام ـ و امام صادق ـ عليه السّلام ـ به وجود آمد، براي هيچ يك از ائمه به وجود نيامد، زيرا سالهاي امامت امام محمّد باقر ـ عليه السّلام ـ با نشانههايي از خشم و نفرت همگاني عليه سياست امويها و حركتهاي رهايي از ايشان در نقاط مختلف همزمان شده بود و رفتار زشت و ناپسند اويان نسبت به علويها، از جمله قويترين سلاحي بود كه دشمنان و رقيبان آنها از آن استفاده ميكردند، كه اين مسئله آنان را واداشته بود تا رفتار معتدلانهتري نسبت به گذشته با ائمة شيعه ـ عليهم السّلام ـ و خود شيعيان، در پيش گيرند، و در هنگامي كه زمان امامت امام صادق ـ عليه السّلام ـ رسيد، حكومت اموي نفسهاي آخر حيات خود را ميكشيد و شاهد پيروزيهاي عباسيها در نقاط مختلف بود و در چنين شرايط ويژهاي بود كه امام محمّد باقر ـ عليه السّلام ـ و امام صادق ـ عليه السّلام ـ به ايفاي رسالت خود پرداختند. اين شرايط ميان دو دورهاي پديد آمد كه سرشار از بدبختي و شكستها (براي امويان) و نويد بخش پيروزي و دستيابي به قدرت براي (عباسيها) بود، دانشگاه اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ به هنگامي تأسيس شد، كه حكومت اموي از همه سو، دچار خطر شده بود، اين دانشگاه چهار هزار تن دانشجو را دربر ميگرفت كه در مدّتي محدود، در امن و امان به كار خود مشغول شد.[2]
اقدامات علمي امام باقر ـ عليه السّلام ـ و امام صادق ـ عليه السّلام ـ سبب پيدايش مكتبي با فرهنگي غني گرديد كه بعدها به مكتب جعفري شهرت يافت. چون عملاً در زمان امام صادق ـ عليه السّلام ـ به بار نشست. اين مكتب فكري كه در تمام زمينهها، علوم اهل بيت را به طور منظم ارائه ميدهد نتيجة بيش از نيم قرن (از سال 94 ـ 148) تلاشهاي پيگيرانة اين دو امام شيعه ميباشد.
انتخاب چنين موضعي در جامعة سياسي آن روز، كه امويها و بعد از آن عباسيها براي بقاي حكومت خويش هر مخالف و مخالفتي را به شدّت سركوب ميكردند، طبعاً نميتوانست همراه با شركت در اقدامات سياسي مهم باشد، موضع اصلي امام در اين برهه بيان معارف اسلام و تدوين فرهنگ دینی بود و در عين حال امام خلافت را حق خود و پدرانش ميدانست كه قريش آن را به زور غصب كرده بودند، و مخالفت با حكّام جور و دعوت به عدم همكاري و مبارزة منفي با آنها از مواضع، روشن و مشخص امام بود.[3]
امام در اين برهه از زمان از تقيه به عنوان سپري براي حفاظت تشيع استفاده مينمودند، چنانكه از پدر بزرگوارشان نقل فرمودهاند: «تقيه دين من و دين پدران من است، كسي كه تقيه ندارد دين ندارد.»[4] در دوران امام باقر ـ عليه السّلام ـ حكّام اموي نسبت به اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ سختگيري ميكردند و اين سختگيري به جهت ادّعاي امامت و زعامت ديني آنها بود كه در دوران اموي بيشترين فشارها از ناحية هشام بن عبدالملك به اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ وارد ميشد، و بنا به گزارش تاريخ كه صحت و سقم آن روشن نيست، از خلفاي اموي تنها عمر بن عبد العزيز رفتار نسبتاً ملايمي با اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ داشت.[5]
در دوران امامت خود حضرت مجبور به رعايت تقيه بود، و بسياري از شيعيان عراق در اثر فشار و اختناق موجود، انتظار داشتند كه امام به عراق آمده و بر عليه حاكم جور دست به شمشير ببرد، امام نسبت به استواري و ايمان آنها چندان اعتمادي نداشت. اگر چه آنان در برخي موارد به شدت اظهار علاقه مي كردند، اما اين اظهار وفاداري نمي
توانست قطعي تلقي شود به دلايلي كه پاره اي از آنها مسبوق به سوابق تاريخي مردم كوفه و عراق بود.
گروهي از شيعيان كه اطلاعات كافي به آنها نمي رسيد، در ميان امام و برادرش زيد مردد شدند و اين امر موجب پيدايش انشعاباتي در شيعه شد و در زمان امام ريشه هاي گرايش به زيد بوجود آمد. [6]
در اين دوره شيعيان تحت فشار بودند و امام آنها را به خويشتن داري فرا مي خواند روايت مفصلي از امام باقر ـ عليه السّلام ـ دربارة تحليل اوضاع سياسي شيعه و فشار خلفا از آغاز تا زمان آن حضرت نقل شده كه ديدگاههاي امام در اين زمينه را تبيين مي كند آن حضرت مي فرمايند: «ما اهل بيت ، از سقم قريش و صف بندي آنان در مقابلمان چه ها كشيديم و شيعيان و دوستان ما از مردم چه ها كشيدند... و پس از آن، ما بطور مداوم مورد تحقير و قهر و ستم قرار گرفتيم و از شهر و خانه مان رانده و از حقوقمان محروم شديم و مورد قتل و تهديد قرار گرفتيم، ... عرصه بر پيروان ما چنان تنگ شد و كار به جايي رسيد كه اگر كسي را با صفت زنديق يا كافر وصف مي كردند برايش بهتر از آن بود كه او را شيعه «اميرالمؤمنين» ـ عليه السّلام ـ بخوانند....»[7]
در زمان امام محمّد باقر ـ عليه السّلام ـ از جمله گروههاي خطرناكي كه در جامعه آنروز حضور داشتند، يهوديان بودند كه شماري از احبار يهود به ظاهر مسلمان شده بودند، و گروهي از آنها مرجعيّت علمي قشري از سادهلوحان را به عهده داشتند. تأثيري كه آنها برجاي گذاشتند به صورت احاديث جعلي به نام اسرائيليات پديدار گشت، و يكي از افرادي كه بيشترين روايات را از يهود در تأليفات خود وارد كرده است، طبري است. مبارزة با يهود القائات سوء آنها در فرهنگ اسلامي، بخش مهمّي از برنامة ائمه طاهرين ـ عليهم السّلام ـ بود.
زراره نقل ميكند: در خدمت امام باقر ـ عليه السّلام ـ نشسته بودم و امام در حالي كه در مقابل كعبه نشسته بود فرمود: نگاه كردن به خانة خدا عبادت است. در همان حال عاصم بن عمر از قبيلة بجيله نزد امام آمد و گفت: كعب الاحبار ميگويد: كعبه هر صبحگاهان برابر بيت المقدس سجده ميكند، امام فرمود: نظر تو در مورد گفتة كعب الاحبار چيست؟ آن مرد گفت: گفته كعب صحيح است، امام فرمودند: تو و كعب الاحبار هر دو دروغ ميگوييد. آنگاه در حالي كه به شدّت ناراحت بود، فرمود: خداوند بقعهاي محبوبتر از كعبه روي زمين نيافريده است، ميبينيم يهود ميكوشيدند بيت المقدس را با جعل حديث بر مسلمانان بقبولانند و امامان شيعه با تعابيري نظير لا تشبهوا باليهود ميكوشيدند اين رابطة فرهنگي نامطلوب را كه ميان مسلمانان و يهود به وجود آمده بود قطع كنند، و اين در حالي بود كه راويان ديگر فرق اسلامي از اين احاديث استقبال ميكردند، و آنها را در كتب خودشان نقل نموده و فرهنگ خود را با آن آلوده كردند.[8]
مسئلهاي كه در اين زمان براي امام و شيعيان وي پيدا شده بود، مشكل غاليان بود كه شمار آنها در آن روزگار رو به فزوني گذاشته بود، آنها با سوء استفاده از روايات امام و نسبت دادن احاديث جعلي به آن حضرت ميكوشيدند از حيثيت امامان و شيعيان برخوردار شده و با كشاندن شيعة سادهلوح به دنبال خود، به اهداف خود برسند. زماني كه امام در مدينه بود، اين فرصت طلبيها هر چه بيشتر شدّت گرفت. وقتي كه امام آنها را از خود طرد كردند، اصحاب آن حضرت نيز غلات را از جمع خود بيرون راندند، مغيرة بن سعيد و بيان بن سمعان كه از رهبران غاليان بودند، توسط اصحاب امام باقر ـ عليه السّلام ـ تكفير شدند. غلات با توسّل به اطاعت امام ـ عليه السّلام ـ خود را از عمل به وظايف اسلامي معاف دانسته و شناخت و معرفت امام را براي فلاح و رسيدن به اهداف عاليه اسلامي كافي ميشمردند و در مقابل، امام باقر ـ عليه السّلام ـ مكرّر به لزوم تكيه بر عمل صالح تأكيد ميفرمودند و تأكيد امام بر عمگرايي شيعيان، به طور غير مستقيم در برابر تمامي فرقههايي بود كه به عمل صالح اعتنايي نداشتند.
امام باقر ـ عليه السلام ـ از اخبار گذشتگان و پيامبران روايت فرموده و شيعه و سني از آن حضرت اخبار فراوان روايت فرا گرفته اند ؛ سن انبیا وسیره آنان توسط امام بازگوئی می شد واین عمل خود در مقابل انحرافات ایجاد شده با ورود اطلاعات مغلوط واسرائیلیات سدی محکم بود ، و با اهل مذاهب و آراء كه بر حضرت وارد مي شدند مناظره مي كرد و عده زيادي از مردم، علم كلام را از حضرت آموخته اند.[9] در علوم دیگر نیز دیگران از امام بسیار آموختند واین علوم به نسلهای بعدی منتقل گردید وسبب استحکام پایه های علمی وعقاید اسلامی گردید .
عبدالله ابن عطاء مكّي گفت: در نزد هيچكس دانشمندان را حقيرتر و كوچكتر نديديم همچنانكه در نزد امام محمد باقر ـ عليه السلام ـ هستند (و در برابر احدي اين اندازه فروتني نمي كنند، و جابر ابن يزيد جعفي با آن علم و دانشي كه داشت هرگاه چيزي از آن حضرت روايت مي كرد، مي گفت: «براي من حديث كرد، وصيّ اوصياء، و وارث علوم انب
يا
ء محمد ابن علي ابن الحسين ـ عليهم السلام ـ» و بازماندگان از صحابه رسول خدا و بزرگان از تابعين و فقهاء مسلمين همگي معالم و احكام دين را از آن بزرگوار روايت كرده اند، و در فضل و دانش سرآمد دانشمندان و ضرب المثل همگان بود.[10]
جلسات درس امام همواره صدها تن از نقاط مختلف را براي فراگيري فقه و حديث و تفسير و لغت و ديگر علوم در بر مي گرفت، كوفه، بصره، واسط و حجاز افرادي را به دانشگاه اهل بيت گسيل مي داشتند، و علماء و راويان بزرگي از دانشگاه اهل بيت فارغ التحصيل شدند، حسن ابن علي الوشا خود نهصد شيخ را درك كرد كه در مسجد كوفه به درس و بحث اشتغال داشتند و همگي از جعفر ابن محمد ـ عليهما السلام ـ و پدرش امام محمد باقر ـ عليه السلام ـ نقل حديث مي كردند، حسن ابن علي الوشا باامام رضا ـ عليه السلام ـ معاصر بود و با زمان مدرسه امام محمد باقر ـ عليه السلام ـ و امام صادق سي سال فاصله بود كه تأليفات فارغ التحصيلان اين جامعه را شمارش كرده به شش هزار كتاب بالغ شده است و چه بسا بيشتر كتابهاي كافي،من لايحضره الفقيه، الوافي، الاستبصار از آنها برگرفته شده است، دانشگاه اهل بيت چهارهزار دانشجو را در بر مي گرفت.[11]
و شيخ مفيد در ارشاد مي نويسند: «اصحاب حديث كه نام راويان ثقات آن بزرگوار را (امام صادق) جمع كرده اند با اختلاف در عقيده و گفتار شماره آنان به چهار هزار نفر مي رسد.»[12]
از ميان اصحاب و شاگردان امام محمدباقر و امام جعفر صادق ـ عليهما السلام ـ برخي ايراني بوده اند از جمله آنها عبدالله ابن سعد اشعري و برادرش عيسي ابن عبدالله هستند كه هر دو از اجلاء اهل قم و از محبوبين آن حضرت (امام صادق) بوده اند.[13] در كتاب امام باقر ـ عليه السلام ـ جلوه امامت در افق دانش نام 461 نفر از اصحاب و شاگردان امام باقر ـ عليه السلام ـ را ذكر كرده است از جمله اسحاق القمي كه ايراني بوده است.[14]
مي توان نتيجه گيري كرد كه در مدينه عده زيادي از محضر امام محمد باقر ـ عليه السلام ـ كسب علم مي كردند و در كربلا بدن سيدالشهداء و اصحابش سه روز غيرمدفون بر روي زمين ماند و پس از خروج لشكر يزيد اهالي غاضريّه بدن امام و يارانش را دفن كردند.
[1] . مفيد، محمد، الارشاد، ترجمة هاشم رسولي محلاتي، تهران، انتشارات علميه اسلاميه، چاپ دوم، بيتا، ص 155 و 156.
[2] . معروف الحسيني، هاشم، سيرة الائمه اثني عشر، ترجمة محمّد رخشنده، تهران، انتشارات اميركبير، چاپ دوم، 1373، ج2، ص 208.
[3] . جعفريان، رسول، حيات فكري و سياسي امامان شيعه، قم، انصاريان، چاپ ششم، 1381، ص 317 ـ 316.
[4] . مفيد، الاختصاص، قم، انتشارات اسلامي، بيتا، ص 261.
[5] . جعفريان، پيشين، ص 320.
[6] . همان، ص 310.
[7] . همان، ص 212 و 213.
[8] . همان، ص 300 الي 302.
[9] . مفيد، الارشاد، ترجمه سيدهاشم رسولي محلاتي، تهران، انتشارات علميه اسلاميه، چاپ دوم، 1346، ج 2، ص 161.
[10] . همان، ص 155 و 158.
[11] . معروف الحسيني، هاشم، سيرة الأئمة اثني عشر، ترجمة محمد درخشنده، تهران، انتشارات اميركبير، چاپ دوم، 1373، ج2، ص207.
[12] . مفيد، پيشين، ج2، ص173.
[13] . قمي، عباس، منتهي الامال، قم، انتشارات هجرت، چاپ يازدهم، بي تا، ج2، ص318.
[14] . ترابي، احمد، امام باقر ـ عليه السلام ـ ، مشهد، آستان قدس رضوي، چاپ اول، 1373، ص64.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اعتراف سردبیر و تهیه کننده اینترنشنال سعودی؛ هر کجا بیشتر پول بدهد می روم؛ حتی به دشمن ایران هم باید خدمات بدهم و منافع ایران برایم اهمیتی ندارد!!
🔹 فرداد فرحزاد، تهیه کننده اینترنشنال در ادعایی خنده دار در حالی ادعای مستقل بودن می کند که در برنامه های گذشته خود اعتراف به دولتی بودن منابع شبکه های ماهواره ای کرده و صراحتا گفته بود:
🔹چیزی به اسم نهار مجانی وجود ندارد!
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 27 تیر سال 1367 برای انقلابیها روز تلخی بود.
روزی که امام عزیز با پذیرش #قطعنامه598 جام زهر را نوشید!
سعید قاسمی: در 8 سال جنگ تحمیلی 12000 اسیر دادیم، در چند روز بعد از پذیرش قطعنامه 598 (جام زهر) هم 12000 اسیر!
اما اینها را در تاریخ سانسور کرده اند!
✍️ محَمّد نُصوحی
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
بیانیه آیتالله احمدی شاهرودی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
👤 آیتالله احمدی شاهرودی:
🔺باید مسئولانی که به خاطر سوء مدیریت و بیتدبیری باعث بروز فاجعه زیست محیطی در استان خوزستان شدند به دست عدالت سپرده شوند.
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وزیر اسبق اقتصاد:
حداقل تا پاییز شاهد کاهش تورم نخواهیم بود
👤 شمسالدین حسینی:
🔹از سال 93 تاکنون هیچ سالی نبوده که نرخ تورم کمتر از 22 درصد بوده باشد.
🔸از آبان 99 تاکنون تورم نقطه به نقطه همواره بالای 50 درصد بوده است.
#زمین_سوخته_اقتصاد
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
🔴آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم!
حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در رشته توییتی نوشت :
📣 خوزستان آب ندارد دقیقا مانند اصفهان. دو استان مصداق این ضرب المثلند که «آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم»
۱- خوزستان چوب بی لیاقتی مدیران اجرایی را میخورد که سالیانه، چندین میلیارد مترمکعب آب شیرین را به خلیج فارس می ریزند و دشتهای خوزستان و هورالعظیم را خشکاندند.
۲- اصفهان را هم به اسم برخورداری نابود کرده اند؛ حال آنکه هم اکنون ۴۳۷شهر و روستای اصفهان آب آشامیدنی هم ندارند.
همزمان مافیای فولاد پتروشیمی هم درحال چپاول سرمایه های اصفهان و خوزستانند.
آقای رئیسی آب رفته را به زایندهرود و کارون بازگردانید تا اعتماد از دست رفته احیاء شود.
۳- زایندهرود، استانهای اصفهان و یزد و چهارمحال و بختیاری را سیراب می کند و با خشکاندن آن طعم گز اصفهان تا خیار و پشمک یزد تلخ شده است.
صنایع یزد را تعطیل کرده و ۴۰۰هزار درخت کهن و قدیمی و بیش از ۳۰ هزار هکتار از باغات قدیمی استان اصفهان را خشکانده است.
۴- اصفهان و خوزستان برادرند؛ چه در زمان جنگ تحمیلی و چه در بحران آب. دو استان مصداق این ضرب المثلند که «آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم»
مجمع نمایندگان استان اصفهان در کنار همکاران عزیز خوزستانی، یک صدا، فریاد اعتراض مردم به این بی تدبیریها خواهد بود تا نشاط و حیات را برگردانیم.
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 میراث روحانی/سال بعد اوضاع قطعی برق بدتر از امسال خواهد بود
👤 فریدون اسعدی، مدیر سابق گروه انرژی مرکز پژوهشهای مجلس:
🔹انرژی پاشنه آشیل دولت آقای رئیسی است.
🔸تابستان ۱۴۰۰ تمام شد و ۱۰ درصد ذخایر سوخت نیروگاهها سوخت مایع است و باید از امروز برای زمستان ۱۴۰۰ برنامهریزی کنیم.
#زمین_سوخته_اقتصاد
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
🔴 شنیده شدن صدای انفجار در نزدیکی مرز عراق و سوریه
🔹منابع خبری از شنیده شدن صدای انفجار در نزدیکی مرزهای عراق و سوریه گزارش دادند.
🔹کانال تلگرامی صابرین نیوز با انتشار تصاویری اعلام کرد که نیروی هوایی آمریکا مواضع نیروهای الحشد الشعبی در مرز عراق با سوریه را هدف قرار داده که در این حمله یک خودروی خالی هدف قرار گرفته است.
🔹در این حمله هیچ خسارت جانی وجود نداشته و یک خوروی متعلق به نیروهای الحشد الشعبی از نوع تویوتا آسیب دیده است.
🔹در صورت تأیید این حمله، این دومین حمله نیروهای آمریکایی به مواضع نیروهای الحشد الشعبی در مرز عراق با سوریه است. در حمله پیشین، هفت رزمنده الحشد الشعبی به شهادت رسیدند.
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛 آیا ماجرای جام زهر دو را می دانید؟
📌 نامه ۱۲۲ تن از نمایندگان لیبرال مجلس ششم
📌 ترس و درخواست مذاکره دولت دوم خرداد خاتمی
📌 بزرگ ترین رزمایش قرن معروف به چالش قرن با هزینه بیش از ۲۵۰ میلیون دلار برای حمله به ایران
📌 ترس خاتمی لیبرال از جنگ و مطرح کردن موضوع گفتگو تمدن ها
🔴 تصوری که امریکایی ها از قدرت ایران دارند به مراتب واقعی تر از برخی سیاسیون کشور است
👆 توصیه میکنم دیدن این مستند کوتاه را از دست ندهید
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21
⭕️ به خوزستانیا و شهرکردیا میگن که سهم آب شما رو میبرن اصفهان و به اصفهانیا میگن اونا نمیذارن آب بیاد برای اصفهان!
به یزدی ها و کرمانی ها میگن که اصفهان نمیذاره آب بیاد برای شما و به اصفهانیا میگن سهم آب شما رو میبرن برای یزد و کرمان!
قضیه همون قانون همیشگیه
تفرقه بنداز و بی مدیریتی کن!
👤 فامیل دور
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
@atash_be_ekhtiar21