#کلام_رهبری
🔷🔸*در دعای عرفه معارف فراوانی وجود دارد که فقط با زبان دعا قابل بیان است*
✳️ در دعاهاى معتبر خیلى معارف وجود دارد که انسان اینها را در هیچ جا پیدا نمىکند؛ جز در خود همین دعاها. از جملهى این دعاها، دعاهاى صـحیفهى سجادیه است. در منابع مـعرفتى ما چیزهایى وجود دارد که جز در صحیفهى سجادیه یا در دعاهاى مأثور از ائمه علیهمالسلام انسان اصلاً نمىتواند اینها را پیدا کند.
🍀 این معارف با زبان دعـا بیان شده. نه اینکه خواستند کـتمان کنند؛ طبیعت آن مـعرفت، طبیعتى است که با این زبـان مىتواند بیان شود؛ با زبان دیگرى نمىتواند بیان شود؛ بعضى از مـفاهیم جز با زبان دعا و تضرع و گفتگو و نجواى با پروردگار عالم اصلاً قابل بیان نیست. لذا ما در روایات و حتّى در نهجالبلاغه از این گونه معارف کمتر مىبینیم؛ اما در صـحیفهى سجادیه و در دعاى کمیل و در مناجات شعبانیه و در دعاى عـرفهى امام حسیـن و در دعـاى عرفهى حضرت سـجاد و در دعاى ابوحمزهى ثمالى از اینگونه معارف، فراوان مىبینیم.
💢 *از دعاها غفلت نکنید؛ به دعاها بپردازید. دعا هم بکنید.*
📕 بیانات رهبری - ۱۳۸۴/۰۷/۱۷
#ماه_ذیالحجه
#عرفه
💠 *آداب دعای عرفه*
❇️ *يقين داشتن به اجابت دعا*
🔸 در زمان شروع دعا، باید يقين به اجابت داشته باشيم و باور كنيم تحت نام مجیب خدای سبحان قرار گرفتهايم «ادعونی استجب لکم».
🔸 با اين نگاه، افسرده و ناامید نخواهيم شد. یقین داريم که اگر توفیق دعا نصیبمان شده، قطعاً به اجابت خواهد رسید.
❇️ *فروشنده خدا و خريدار بنده خداست*
🔹 در دعا باید زبان حال ما با زبان استعدادمان یکی باشد. آنچه را ظاهرمان میخواهد در باطن همان را طلب كنيم، تفرقه وحشت زاست. اگر باطن از ظاهر جدا شود وحشت بر فرد حاکم میشود.
🔹 انسانی که دعا میکند قابلیت پذیرش و قبول صورتهای مختلف را دارد. گویا به خدا عرضه میدارد: من آیینهای هستم که صورتهای مختلفی که به من عطا كردهای پذيرفتهام.
🔹 و خدا هم دائما صورتهای مختلف را بر او عرضه میدارد و میگوید: حکمت میفروشم، خریداری؟
علم میفروشم، خریداری؟ کمال میفروشم، خریداری؟ صدق میفروشم، خریداری؟ یقین میفروشم، خریداری؟
و بنده هم دائم اعلام می دارد: قبلتُ. بله قبول میکنم.
🔹 چون فروشنده خدا وخريدار بنده خداست، بنده هرگز نبايداحساس ناتوانی و ضعف كند و از الفاظ نمیکشم، نمیتوانم و یا همین که هستم کافی است استفاده كند.
❇️ *باور به فقیر بودنمان در مقابل خدای سبحان*
🔸 در زمان درخواست از خدای سبحان به فقر ذاتی خود اعتراف كنيم و باور داشته باشيم این فقر پایانناپذیر است.
🔸 بنابراین، چنین نیست که در پایان دعا گمان کنيم، دیگر درخواستی از خدای سبحان نخواهيم داشت بلکه بايد به اين باور رسيده باشيم كه هر روز نیاز جدیدی از محضر باری تعالی خواهيم داشت.
🔸 هر چه از مبدأ لا یتناهی دعا فيض بيشتری بر ما افاضه شود وجودمان برای افاضهی بیشتر، وسعت خواهد يافت.
🔸چرا دنیا بیشتر از آخرت، آدمها را جذب میکند؟
🔸آیا چون دنیا نقد است و آخرت نسیه؛ به دنیا بیشتر علاقمند میشویم؟!
🌼 راههای رسیدن به حال خوش معنوی و نشاط زندگی (ج۱۰)
🔻 بخش اعظمی از لذتها روحی هستند. در میان لذتهای روحی کدام لذت قویتر است؟ جایی که شما از عنصر «یاد و خیال» و از عنصر «شوق» در مسیر رسیدن، استفاده میکنید، لذت بیشتری دارد.
🔻 در ادبیات عاشقانه هم میگویند که وقتی عاشق به معشوق برسد همهچیز تمام است؛ اصل لذتش برای آن مدتی است که داشته به عشقش میرسیده، یعنی آن یاد و خیال، بزرگترین لذت انسان را تشکیل میدهد.
🔻 بهشت از نظر امکانات خیلی بهتر از دنیاست، اما چرا آخرت، ما را جذب نمیکند، ولی دنیا ما را جذب میکند؟ آیا بهخاطر این است که دنیا نقد است و آخرت نسیه؟! نه، اتفاقاً چون دنیا نقد است، باید زودتر از چشمت بیفتد، چون میبینی که تهش چیزی نیست!
🔻 پس چرا ما اینقدر به دنیا علاقه داریم؟ آنچه ما را بیشتر به دنیا علاقهمند میکند ذکر و یاد و خیال رسیدن به دنیاست؛ نه خودِ دنیا! مثلاً خیال اینکه «من بروم دانشگاه و مدرک دکتری بگیرم و به من بگویند آقای دکتر! چه کِیفی دارد!»
🔻 ذکر و یاد، اینقدر قوی در جان انسان اثر میگذارد که دنیای نقد هم اگر بخواهد محبوب ما بشود با ذکر و یادش، پیش ما عزیز میشود نه بهخاطر نقد بودنش! حالا یک پیشنهاد دارم: بیایید با ذکر و یاد خدا و آخرت و بهشت، لذت ببریم!
🔻 علی(ع) فرمود: «ذکر خدا مایۀ سرور آدم متقی است» آدمِ باتقوا کسی است که فهمیده دنیا واقعاً حال نمیدهد، آنوقت خدا عشق و ذکر خودش و اولیاء خودش را به او میدهد تا واقعاً لذت ببرد و کاری میکند که او از همین دنیای بیمزه هم-به عشق خدا- لذت ببرد.
👤علیرضا پناهیان