🔺در پاکدشت #محمد_بروغنی دنبال نیروی مدافع امنیت میدوید، همزمان که فیلم میگرفت چاقو را در بدن او که خسته و بی توان در حال فرار بود فرو میکرد، از فریادهایش فیلم میگرفت و باز چاقو را در بدنش فرو میکرد، حکم اعدامش تایید شده.
🔹براندازان دارن برای مظلومیتش اشک تمساح میریزن. مظلومیت از سر و روش میباره
☑️به کانال انقلابی بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3861118976C7d082fd2da
شایعه مهمترین ابزار جنگ نرم دشمن(۱)
امروزه شایعه به عنوان قویترین حربه دشمن و مهمترین ابزار جنگ روانی وی در میدان مقابله با نظام اسلامی است. غفلت در این زمینه و کنترل نشدن وسائل ارتباط جمعی، رسانهها و فضای مجازی در برابر شایعات، میتواند خسارات جبرانناپذیری به اعتقاد و اعتماد مردم وارد آورد. واژههای «شایعه»، «اِرجاف»، «اَراجیف»، «اِذاعه»، «خبر فاسق» و «خبر نامطمئن» در رابطه با شایعه، در قرآن مطرح شده و خدای متعال نیز در مقابل این گناه کبیره فرمان شدیدترین مجازات را صادر کرده است؛ زیرا خطرات زیانباری برای جامعه اسلامی دارد و امنیت روانی جامعه اسلامی را به هم میریزد.
در این فرصت به اهداف، آثار و راههای مقابله با شایعه میپردازیم.
الف) تعریف شایعه
شایعه در اصطلاح، به انتشار خبر پنهانی، بیاساس و ناروایی که در میان مردم زبان به زبان میگردد، اطلاق میشود. دهخدا در تعریف شایعه میگوید: «شایعه، خبر بیاساسی است که گوینده آن را برای ترور شخصیت انسان برجسته و آبرومند و یا هر موضوع دلخواه ـ فردی یا اجتماعی ـ در جامعه نشر میدهد». بنابراین شایعه از گناهان کبیرهای همچون دروغ، تهمت، بهتان، غیبت و ... نشأت گرفته و سبب شایع شدن این گناهان در جامعه میشود.
ب) اهداف شایعه
شایعات میتواند با اهداف و انگیزههای مختلفی ساخته شده و پخش شود. برخی از این اهداف و انگیزهها عبارتند از:
شایعه مهمترین ابزار جنگ نرم دشمن(۲)
ب) اهداف شایعه
شایعات میتواند با اهداف و انگیزههای مختلفی ساخته شده و پخش شود. برخی از این اهداف و انگیزهها عبارتند از:
1. ایجاد وحشت
بخشى از شایعات، به منظور ایجاد ترس و وحشت و نگرانى در جامعه تولید و پخش مىشوند؛ مانند شایعه تخریب سد فرات و تغییر جریان آب فرات در جنگ صفین که معاویه توسط عمروعاص در جامعه راه انداخت تا لشگر کوفه را با این شایعه بترساند.
2. ترویج بدبینى
برخی شایعات برای ترویج بدبینى و آزار و اذیت نسبت به اشخاص یا
گروههاى محبوب یا مقتدر در جامعه ساخته میشود؛ مانند شایعاتى که علیه پیامبر اکرم در صدر اسلام منتشر مىشد، با هدف ایجاد بدبینی بود. همسر عزیز مصر نیز برای مخفی کردن خطایش، نسبت زنا به حضرت یوسف را در جامعه پراکنده کرد تا نسبت به آن حضرت بدبینی ایجاد کند.
3. ایجاد اختلاف
گاه شایعه برای تفرقه ایجاد کردن میان گروهها و اقوام مختلف است؛ مانند شایع کردن دروغهایی به نام شیعه و دروغهایی به نام اهلسنت تا میان این دو گروه اختلاف ایجاد شود و خط وحدت و مقاومت بشکند. چندی پیش در فضای مجازی شایعهای مبنی بر پس فرستادن خونهای اهدایی هلال احمر ایران به فلسطین با این توهین زشت که «خون شیعه نجس است»، پخش شد. فضای این شایعه با ناصبی نشان دادن فلسطینیها و سوءاستفاده از حس مذهبی ایرانیها، سعی داشت تا حدودی افکار عمومی را در برهه خود تحت تاثیر قرار دهد و البته داده بود. شایعه دیگری با همین نیت ایجاد شد که رهبر معظم انقلاب درباره آن فرمود:
از جمله در قضیه غزه ـ در این جنگ بیست و دو روزه چند ماه قبل ـ جمهوری اسلامی در همه سطوحش، از رهبری و ریاست جمهوری و مسئولین گوناگون و مردم و تظاهرات و پول و کمک و سپاه و غیره، همه در خدمت برادران فلسطینی مظلوم و مسلمان قرار گرفتند. در بحبوحه این حرفها، یک وقت دیدیم که ویروسی دارد تکثیر مثل میکند؛ دائم میروند پیش بعضی از بزرگان، بعضی از علماء، بعضی از محترمین، که آقا! شما دارید به کی کمک میکنید؛ اهل غزه ناصبیاند! ناصبی یعنی دشمن اهلبیت. یک عده هم باور کردند! دیدیم پیغام و پسغام که آقا، میگویند اینها ناصبیاند. گفتیم پناه بر خدا، لعنت خدا بر شیطان رجیمِ خبیث. در غزه مسجد الامام امیرالمؤمنین علیبن ابیطالب هست، مسجد الامام الحسین هست، چطور اینها ناصبیاند؟! بله، سنیاند؛ اما ناصبی؟! اینجور حرف زدند، اینجور اقدام کردند، اینجور کار کردند.
4. فریب افکار عمومی
فریب افکار عمومی براى پنهانسازى اهداف واقعى دشمن استفاده مىشود؛ مانند قرآن به نیزه کردن لشگر شام هنگام شکست و رواج این شایعه که ما اهل قرآنیم، چرا با هم بجنگیم؟
5. غلبه در جنگ اقتصادى
هدف از این شایعه، ایجاد حالتى از نگرانى و ترس در بازار مالى یا اوضاع اقتصادى کشور بهویژه در زمان بحرانها و جنگهاست. متأسفانه امروزه دشمنان داخلی و خارجی با این حربه، میکوشند تا در جنگ اقتصادی پیش آمده، پیروز میدان باشند؛ برای مثال افزایش روزمره قیمت برخی کالاها، موجب رواج شایعات اقتصادی و تقویت آن توسط دشمن میشود. تصور «گرانتر شدن قیمت کالاها در زمان آینده» باعث افزایش خرید مردم نسبت به روزهای عادی میشود. در این میان برخی افراد نیز به محض شنیدن چنین شایعاتی، با هجوم به فروشگاههای مواد غذایی، تلاش میکنند تا از قافله عقب نمانند و اقلام مورد نظر را خریداری نمایند؛ اگرچه نیازی به آن کالا نیز نداشته باشند.
6. توجیه اعمال زشت
از دیگر اهداف شایعات، توجیه کار خلافِ خلافکاران است. امام على میفرماید: «ذَوُوا الْعُیُوبِ یُحِبُّونَ إِشَاعَةَ مَعَایِبِ النَّاسِ لِیَتَّسِعَ لَهُمُ الْعُذْرُ فِی مَعَایِبِهِمْ: افراد آلوده و معیوب، تلاش میکنند عیوب دیگران را فاش نمایند تا برای خلافهای خویش، راه توجیه فراهم سازند».
مرحوم حجتالاسلام و المسلمین آقای سید علی اکبر حسینی که در صدا و سیما برنامه «اخلاق در خانواده» داشت، میگفت:
روزی شخصی گفت از شما غیبت کردهام، مرا حلال کنید. بعد توضیح داد که وقتی شما از حقوق همسر میگفتید، من چون پیش زنم کم آوردم، گفتم حرفهای این سید را باور نکن. او اصلا در خانوادهاش چنان بداخلاق است که حد ندارد و من از همسایههای او شنیدهام. بعد این دروغ را برای دفاع از خودم گفتم و بین مردم شایع کردم تا تخلف خودم را بپوشانم.
ایشان که به خاطر توفیق در اجرای برنامه «اخلاق در خانواده» مورد غضب دشمن قرار گرفته و از قربانیان شایعات بود، میفرمود: در حرم مطهر حضرت امام رضا نشسته بودم، یکی از زوّار شروع به پرسوجو درباره صحت شایعات علیه من کرد. پاسخ دادم: «شایعه، تیری است که دشمن آماده میکند و به دست دوستان و مؤمنان میدهد و دوست مؤمن در جوار حرم رضوی به قلب انسان فرو میکند». بنابراین منشأ شایعه، دشمن است؛ اما عامل پخش و به هدف رساندن آن، دوستان هستند.
7. عقدهگشایی
حسودان، کینهورزان و انسانهای شرور ـ که توان دیدن خوبیها و موفقیتهای دیگران را ندارند ـ علیه خوبان شایعهپراکنی میکنند. امام علی فرموده است: «عَادَةُ اللِّئَامِ وَ الْأغْمَارِ أذِیَّةُ الْکِرَامِ وَ الْأحْرَارِ: عادت ناکسان و ابلهان، آزار جوانمردان و آزاداندیشان است».
ج) آثار شایعه
اگر چه شایعهپراکنی در ظاهر کار بسیار آسانی به نظر میرسد و هر کس به راحتی میتواند شایعهسازی و شایعهپراکنی کند، امّا آثار سوء و مخرب و جبرانناپذیری را در جامعه به جای میگذارد. برخی از آثار زیانبار شایعهسازی و شایعهپراکنی عبارتند از:
1. زمینهسازی قتل
گاهی پخش شایعه و رد و بدل کردن چند عبارت در ظاهر، موجب ریخته شدن خون بیگناهان میشود؛ برای مثال پس از حضور نیروهای حشدالشعبی در مناطق سیلزده ایران در ایام نوروز 1398 که به منظور امدادرسانی صورت گرفت، برخی سلبریتیها، جریانات سیاسی آلوده و غربزده، با حضور نیروهای بسیج مردمی عراقی مخالفت کردند. جریان وابسته به ضدانقلاب خارجنشین نیز در راستای سیاهنمایی علیه حشدالشعبی با شایعهپراکنی و دروغپردازی به نام یک طلبه (که در عالم واقعیت، هویتی خارجی نداشت)، صفحهای مجازی ساخته و به دروغ ادعا کردند یک روحانی، فتوای «جهاد نکاح» در خدمت حشدالشعبی برای زنان ایرانی را داده است! بعد از پخش این شایعه، بر دامنه انتقادات از حشدالشعبی در فضای مجازی افزوده شد. هنرپیشهای نیز به این دروغ و شایعه جریان وابسته به ضدانقلاب دامن زد و با بازنشر صفحات مربوط، به عقدهگشایی و تحریک احساسات عمومی پرداخت. رواج این شایعه و تحریک احساسات عمومی سبب شهادت مظلومانه روحانی متعهد حجتالاسلام و المسلمین مصطفی قاسمی همدانی گردید.
2. جابهجایی ارزشها
گاهی دشمن به واسطه شایعه، ارزشها را جابهجا میکند؛ یعنی «معروف» به جای «منکر» و «منکر» به جای «معروف» مینشیند تا آنجا که امام حسین با آن همه فضایل، «خارجی» و یزید شرابخوار و عیاش، «امیرالمؤمنین» لقب میگیرد.
در زمان حاضر نیز دشمن بسیار کوشید با رواج شایعات، جای «مظلوم» و «شهید» را با «ظالم» و «ستمگر» و «جلاد» جابهجا کند. از همین رو بود که مقام معظم رهبری هشدار داد و فرمود:
مراقب باشیم تا در دهه شصت، جای شهید و جلاد عوض نشود؛ زیرا ملت ایران در دهه شصت مظلوم واقع شد و به دلیل اینکه تروریستها و منافقین و پشتیبانان آنها به امام و ملت ایران ظلم و خباثت کردند، ملت در موضع دفاع قرار گرفت و در نهایت هم پیروز شد.
که باید درست بفهمم؛ زیرا تنها یک دختر خردسال دارم و مىدانم مراقبت از دخترانى که به سن بلوغ رسیده و وارد اجتماع شدهاند، براى پدران و مادران چقدر مشکل است. شما باید این را از والدینى بپرسید که دختران در سنین بلوغ دارند تا واقف به سختىها و مشکلات تربیت آنها گردند... بدین ترتیب آن شایعه را تکذیب کردم.
هـ) نقش شایعه در ترور شخصیت امام حسین
در حماسه عاشورا نیز دشمن از حربه شایعه به طور گسترده بهره برد؛ چنانکه گفتهاند مظلومیت امام حسین از لحاظ ترویج شایعات و ترور شخصیت حضرت، مهمتر از شهادت جسم او و پایمال شدن زیر سم اسبان است. دشمن از این ابزار روانی چنان بهره برد که مردم غافل را در مقابل امام حسین، به نحو گستردهای بسیج کرد. استفاده از شخصیتهای تأثیرگذار همچون عمر بن سعد، شریح قاضی و ...، رواج شایعات گوناگون و نشر دروغهای پی در پی، تأثیر فراوانی در شهادت آن حضرت داشت.
روش دشمن در تمامی جنگهای ناجوانمردانهاش، بهرهگیری از حربه خطرناک شایعهسازی است. در همین راستا شایعه خارجی بودن را مطرح کردند و عمرو بن حجّاج، خطاب به لشگر نفاق فریاد زد: «لا تَرتابوا فی قتلِ من مَرَقَ من الدین و خالَفَ الامامَ: برای کشتن کسی (حسین) که از دین خارج شده و با امام (یزید) به مخالفت برخاسته، به خود تردیدی راه ندهید».
تأثیر این شایعه تا آنجا بود که در روز روشن و مقابل چشم مردم، اهلبیت پیامبر را به کوچه و بازار آوردند و به آنها تهمت «خارجى» زدند و گفتند: «أَتَوْا بِرَأْسِ خَارِجِیٍّ خَرَجَ عَلَى يَزِيدَ: سر یکى از خارجىها را که بر یزید خروج کرده است آوردهاند».
اینگونه بود که دشمن از همه ابزارهای تبلیغاتی خود برای مقابله با حضرت سیدالشهداء، استفاده کرد و فضایی را بهوجود آورد که زمینه را برای کشتن فرزند رسولخدا مهیا نمود. در حقیقت رسانههای مخالف اهلبیت، ترور شخصیتی را مقدم بر ترور فیزیکی کرده و موفق به نگارش تاریخی وارونه شده بودند که در آن نامی از امام حسین و خانهای که او درآن زاده شده بود، نبود. همه این پیروزیهای رسانهای برای بنیامیه، به یُمن سازش خواص خائن و سکوت خواص بیبصیرت و بیتفاوت بود.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم پاکنیا تبریزی*
منبع: ره توشه راهیان نور
شایعه مهمترین ابزارجنگ نرم دشمن(۴)
د) روشهای مقابله
برای کنترل شایعه، میتوان از شیوههای مختلفی استفاده کرد و خطرات این تهدید اجتماعی را کاهش داد. برخی از این شیوهها عبارتند از:
1. اطلاعرسانیهای دقیق
مسئولان با عمکرد صحیح و اطلاعرسانیهای دقیق، نقش مهمی در کنترل شایعات دارند و میتوانند آن را مهار کنند.
2. مراجعه به منابع مطمئن
عادت دادن مردم به استفاده از منابع مطمئن در مقابل شایعات، نقش مؤثری در کشف حقایق و خنثىسازى شایعات دارد و دشمنان را از رسیدن به اهداف شومشان مأیوس میگرداند. چنانچه در آیه ۶ سوره حجرات تصریح شده است که اگر شخص فاسقی خبر برای شما بیاورد درباره آن تحقیق کنید.
3. آگاهیبخشی
آگاه کردن مردم نسبت به رویدادهای اجتماعی و نیز اطلاعرسانی سریع و صحیح، زمینه اعتماد متقابل میان دولت و ملت را فراهم میکند و ارائه منبع موثق اخبار اجتماعی از سوی دولت، زمینه بسیاری از سوءتفاهمات و اخبار نادرست را از بین میبرد. برای مثال میتوان شایعات را در صدا و سیما یا سایتها و رسانهها مطرح نمود و به آنها پاسخ داد. چنانکه هاشم بن عتبه از همراهان امام علی به شایعه نماز نخواندن حضرت یا شرکت امام در قتل عثمان که در جنگ صفین مطرح شده بود، پاسخ داده و ضمن ایجاد فضا و زمینه آگاهیبخشی در برخی افراد، شایعه را نیز تا حدودی خنثی نمود.
4. تقویت اعتقادات و اخلاق جامعه
با آموزش معارف الهی و سخنان گهربار اهلبیت، میتوان اعتقادات و اخلاق جامعه را تقویت نمود و تأثیر شایعات را در جامعه کاهش داد.
5. اجرای حدود الهی
شایعهپراکنان، باید به دست قانون سپرده شوند تا طبق حکم خدا و قانون اسلامی با آنان رفتار شود.
6. پاسخ غیرمستقیم
گاهی پاسخ غیرمستقیم، میتواند درمان خوبی برای خنثی کردن شایعه باشد. روش زیبای خطیب مشهور، استاد محمد تقی فلسفی، با شایعه نمونه مناسبی در این زمینه است. ایشان در خاطراتش مینویسد:
من زمانى به دلیل سابقه مبارزاتم با حزب توده و نام نبردن از مصدق در منابر، در معرض تهمتها و نسبتهاى ناروا قرار گرفتم. مخالفین من نامهاى اعتراضآمیز براى آیتاللَّه بروجردى ارسال و به ایشان اعتراض کردند که چرا از فلانى حمایت مىکنید، در حالى که دخترهایش در کابارهها مىرقصند! آقاى بروجردى از این نامه سراسر تهمت بسیار ناراحت شدند؛ زیرا مىدانستند که من در آن زمان چهار فرزند پسر و تنها یک دختر دارم که آن هم چهار یا پنج ساله است. ایشان نامه را برایم فرستادند و فرمودند آن طور که صلاح مىدانید در یکى از سخنرانىهاى خود که از رادیو پخش مىشود، به نحوى مناسب آن را تکذیب کنید. من که نمىخواستم به مردم بگویم چنین نامهاى نوشته شده است، موضوع را به گونهاى مطرح کردم که کسانى که این شایعه را شنیدهاند و یا خواهند شنید، به بطلان آن واقف شوند (دیگران هم که این شایعه را نشنیدهاند، باخبر نشوند). در آن منبر گفتم: تربیت فرزند اهمیّت بسیار دارد، امّا تربیت فرزند دختر و حفظ او از انحراف اخلاقى به مراتب سختتر از تربیت پسر است و این مطلب را من نمىتوانم آنطور که باید درست بفهمم؛ زیرا تنها یک دختر خردسال دارم و مىدانم مراقبت از دخترانى که به سن بلوغ رسیده و وارد اجتماع شدهاند، براى پدران و مادران چقدر مشکل است. شما باید این را از والدینى بپرسید که دختران در سنین بلوغ دارند تا واقف به سختىها و مشکلات تربیت آنها گردند... بدین ترتیب آن شایعه را تکذیب کردم.
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
شایعه مهمترین ابزار جنگ نرم دشمن(۵)
هـ) نقش شایعه در ترور شخصیت امام حسین
در حماسه عاشورا نیز دشمن از حربه شایعه به طور گسترده بهره برد؛ چنانکه گفتهاند مظلومیت امام حسین از لحاظ ترویج شایعات و ترور شخصیت حضرت، مهمتر از شهادت جسم او و پایمال شدن زیر سم اسبان است. دشمن از این ابزار روانی چنان بهره برد که مردم غافل را در مقابل امام حسین، به نحو گستردهای بسیج کرد. استفاده از شخصیتهای تأثیرگذار همچون عمر بن سعد، شریح قاضی و ...، رواج شایعات گوناگون و نشر دروغهای پی در پی، تأثیر فراوانی در شهادت آن حضرت داشت.
روش دشمن در تمامی جنگهای ناجوانمردانهاش، بهرهگیری از حربه خطرناک شایعهسازی است. در همین راستا شایعه خارجی بودن را مطرح کردند و عمرو بن حجّاج، خطاب به لشگر نفاق فریاد زد: «لا تَرتابوا فی قتلِ من مَرَقَ من الدین و خالَفَ الامامَ: برای کشتن کسی (حسین) که از دین خارج شده و با امام (یزید) به مخالفت برخاسته، به خود تردیدی راه ندهید».
تأثیر این شایعه تا آنجا بود که در روز روشن و مقابل چشم مردم، اهلبیت پیامبر را به کوچه و بازار آوردند و به آنها تهمت «خارجى» زدند و گفتند: «أَتَوْا بِرَأْسِ خَارِجِیٍّ خَرَجَ عَلَى يَزِيدَ: سر یکى از خارجىها را که بر یزید خروج کرده است آوردهاند».
اینگونه بود که دشمن از همه ابزارهای تبلیغاتی خود برای مقابله با حضرت سیدالشهداء، استفاده کرد و فضایی را بهوجود آورد که زمینه را برای کشتن فرزند رسولخدا مهیا نمود. در حقیقت رسانههای مخالف اهلبیت، ترور شخصیتی را مقدم بر ترور فیزیکی کرده و موفق به نگارش تاریخی وارونه شده بودند که در آن نامی از امام حسین و خانهای که او درآن زاده شده بود، نبود. همه این پیروزیهای رسانهای برای بنیامیه، به یُمن سازش خواص خائن و سکوت خواص بیبصیرت و بیتفاوت بود.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم پاکنیا تبریزی*
منبع: ره توشه راهیان نور
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
⭕️آمریکا: احیای برجام را از دستور کار خارج کردیم
🔻سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: دولت «جو بایدن»، احیای توافق هستهای را از دستورکار سیاست خارجی خود خارج کرده است. برجام برای ماههاست که از دستورکار خارج شده است.
🔻آمریکا اکنون بر مسائل داخلی و ناآرامیها و نیز مقابله با روابط امنیتی در حال گسترش ایران و روسیه متمرکز شده است.
🔴فصلالخطاب در مسئلهی حجاب ، بیانات رهبریِ حکیم و فرزانه است
⏪رهبرمعظمانقلاب: "حجاب یک ضرورت شرعی است. شریعت است. یعنی هیچ تردیدی در وجوب حجاب وجود ندارد این را همه باید بدانند.
اینکه حالا خدشه و شبهه کنند که آیا حجاب هست؟ لازم است؟ هیچ جای خدشه و شبهه ندارد. یک واجب شرعی است که باید رعایت بشود.
منتها آن کسانی که حجاب را به طور کامل رعایت نمیکنند اینها را نباید متهم کرد به بیدینی و ضدانقلابی" ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
#حجاب
دومین جنگ ویرانکننده در انتظار اروپا
ثمانه اکوان
در حالی که اروپا در حال تلاش برای حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه است و احتمال میرود به زودی این جنگ وارد دومین سال خود نیز بشود، به نظر میرسد دنیا باید در انتظار دومین جنگ در منطقه شرق اروپا نیز باشد. دومین جنگ اروپایی که با افزایش تنشها بین صربستان و کوزوو آغاز شده، ممکن است بحرانهای اقتصادی و به ویژه بحران انرژی و افزایش تورم را در اروپا چندین برابر کند.
روزنامه «واشنگتنپست» هفته گذشته در همین زمینه نوشت: «سه دهه پس از فروپاشی خونین یوگسلاوی سابق، خصومتهای قومیتی که آتش درگیریها را برانگیخته، همچنان ادامه دارد. کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان جمهوری سابق یوگسلاوی اعلام کرد، اما صربستان آن را رها نمیکند. تهاجم روسیه به اوکراین بُعد جدیدی به این بنبست افزوده است و اکنون، ارتش صربستان پس از هفتهها تشدید تنشها بین مقامات کوزوو و اقلیت صرب محلی، دستور آمادهباش داده است.»
تنشهای قومیتی در منطقه کوزوو، اختلافات زیادی بین جمعیتی حدود یکصد هزار نفره از صربهای ساکن در کوزوو و مردم این منطقه ایجاد کرده است که اوج این اختلافات در ماجرای الزام شهروندان صرب به استفاده از پلاکهای خودروی کوزوویی دیده شد. در مرداد سال جاری میلادی، مقامات کوزوویی تلاش کردند اقلیت صرب را وادار کنند تا پلاک خودروها و مدارک شخصی خود را بر اساس آنچه دولت پریشتینا ارائه میدهد، تغییر دهند و از پلاکهای صادر شده از طریق دولت صربستان خودداری کنند؛ اما بسیاری از اقلیتهای صرب ساکن در کوزوو این دستور دولتی را تهدیدی علیه هویتشان و توهینآمیز قلمداد کردند. کوزوو هم صربستان را به تحریک مردم در این منطقه متهم کرده است، زیرا «الکساندر ووچیچ» رئیسجمهور صربستان امکان اعزام نیرو به کوزوو برای حمایت از اقلیت صرب را مطرح کرده بود. به نظر میرسد، افزایش تنشها که منجر به درگیریهای پراکنده در منطقه نیز شده است، میتواند در صورت تداوم، به جنگی تمامعیار بین قومیتهای گوناگون این منطقه کشیده شود. بر همین اساس، اتحادیه اروپا، آمریکا و ناتو ضمن درخواست از صربستان و کوزوو برای اجتناب از اقدامات تحریکآمیز بیشتر، خویشتنداری دو طرف را خواستار شدند. اتحادیه اروپا، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و آمریکا در بیانیههایی گفتند: «ما از همه میخواهیم که حداکثر خویشتنداری را از خود نشان دهند، اقدام فوری و بدون شرط برای تنشزدایی از وضعیت کنونی انجام داده و از اقدامات تحریکآمیز بیشتر یا تهدید یا ارعاب یکدیگر اجتناب نمایند.» جنگ روسیه با اوکراین بر پیچیدگی مسئله کوزوو و صربستان نیز افزوده است؛ زیرا به نظر میرسد طرفهای درگیر در جنگ اوکراین، تلاش دارند دخالتهایی را نیز در جنگ احتمالی بین کوزوو و صربستان داشته باشند. در این میان، پوتین مسئله کوزوو را- که بیشتر کشورهای غربی استقلال آن را به رسمیت شناختهاند، اما صربستان تنها «خودمختاری» آن را قبول دارد- با دو منطقه در شرق اوکراین مقایسه کرده است که از سال ۲۰۱۴ از سوی جداییطلبان مورد حمایت روسیه کنترل میشود. رهبران صربستان و کوزوو نیز از جنگ اوکراین برای تشدید لفاظیهای خود بهره بردهاند. این خطر وجود دارد که تشدید تنشها به سایر بخشهای بالکان غربی، از جمله بوسنی و هرزگوین سرایت کند. ناتو البته تلاش کرده است نیرویی سه هزار نفره را برای حفظ صلح در منطقه نگه دارد، اما به نظر میرسد حضور ناتو در منطقه خود موجب درگیریهای بیشتری شود و حساسیتهای روسیه نسبت به این مسئله را بالا ببرد. در این میان، روسیه اعتقاد دارد حق با صربستان است، اما دخالتی در این ماجرا نخواهد داشت.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه با حمایت از موضع دولت صربستان در مناقشات با منطقه خودمختار کوزوو، اتهامزنیها به مسکو مبنی بر ایجاد تنش بین دو طرف را تکذیب کرد. پسکوف طی نشست خبری در کرملین ضمن ردّ ادعای کوزوو مبنی بر اینکه صربستان تحت نفوذ روسیه قصد دارد این منطقه را بیثبات کند، گفت: «صربستان یک کشور مستقل است و این کاملاً اشتباه است که به دنبال نفوذ مخرب روسیه در آنجا باشیم.»
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
📸کاریکاتورهای مازیار بیژنی در واکنش به اقدام توهینآمیز نشریه فرانسوی
🔺چندی پیش نشریه فرانسوی شارلی ابدو اقدام به انتشار کاریکاتورهایی اهانتآمیز علیه مقامات کشورمان کرده بود.
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
#جهاد تبیین در ایتا
هدف ماسربازپروری برای امام زمان عج الله ونایب برحقش امام خامنه ای است.
همراه ماباشید
https://eitaa.com/atashbeekhtiar_ir
🔰 دغدغههای #حاج_قاسم!
♨️ دغدغه چهارم: دغدغه ولایت
⭕️ بخش اول
💢 پنجمین کاری که دغدغه حاج قاسم بود دغدغۀ ولایت بود. حجت الاسلام کیاسری میگوید:
مراسم دانش آموختگی دانشگاه امام حسین عالی بود. فرماندهان نظامی ایستاده بودند. حضرت آقا از پلهها رفتند بالا و روی جایگاه آمدند. فرماندهان، فرمانده کل قوا را که دیدند احترام نظامی گذاشتند. احترام حاجی اما جور دیگر بود و با همه فرق داشت. یک دست به احترام معمول نظامی کنار سر گذاشته بود، یک دست هم روی سینه. میدانستم هیچ کار حاجی بیحکمت نیست. پرسیدم: «حاجی عرف نظامی اینه که برای احترام دست رو کنار سر میذارن. این دست که روی سینه گذاشتی دیگه قضیهاش چیه؟» گفت: «حس کردم آقا نگرانه. دست گذاشتم روی سینهم تا بگم حاج قاسم فدات بشه آقای من.»
این دغدغۀ ولایت بود.
🔹در جایی دیگر ابراهیم شهریاری روایت میکند:
نشان ذوالفقار؛ نشانی که کسی بعد انقلاب در ایران نگرفته بود. شنیدن خاطره از زبان خودش حلاوت دیگری داشت: «از دفتر آقا تماس گرفتند: آقا فرمودند تشریف بیارید، کارتون دارم، با لباس نظامی هم بیایید. شصتم خبردار شد که برای چی میخوان برم. یک سال پیش هم صحبتش شده بود و طفره رفته بودم. این بار هم بهانه آوردم که میخوام برم سوریه، فرصت ندارم. دوباره از دفتر تماس گرفتند گفتند: «بیایید حتما هم با لباس نظامی باشید.» گفتم: «به یک شرط قبول میکنم؛ سلام خدمت آقا برسونید و بگید قبل از این کار، میخوام چند دقیقه باهاشون صحبت کنم.» گفتگوی دونفره شان را هم شرح داد: «به آقا گفتم: شما که برای جمهوری اسلامی بیشتر زحمت کشیدید، خودتان را فدا کردید، چه کارهای بزرگی کردید، چه کسی برای شما نکوداشت گرفته که حالا شما میخواهید برای من بگیرید. از شما میخواهم این مدال را به من ندهید. حضرت آقا دوباره فرمودند: «من میخواهم این مدال را بگیرید.» توی عمرم روی حرفشون نه نیاورده بودم، قبول کردم؛ «فقط به شرطی که تا زنده هستم این مدال رو به لباسم نزنم.»
♦️ خیلیها تلاش میکردند که بین حاج قاسم و آقا اختلاف بیفتد. میرفتند پیش حاج قاسم و یک چیزهایی میگفتند که بالآخره یک چیزی بگوید. یوسف افضلی از همرزمان شهید میگوید:
چند دقیقه یک روند گفته بود و حاجی فقط شنیده بود. لبّ کلامش این بوده که: «حاجی! شما این قدر زحمت میکشید، اما قدرتون رو نمیدونن...» وقتی ساکت شد، حاجی در جواب گفته: «شما چرا ناراحتی؟ من یه سربازم، نهایتش میگن برو جای دیگه نگهبانی بده، من هم میگم چشم. اینکه ناراحتی نداره.» یک عمر خودش را سرباز میدانست؛ سرباز ولایت، سرباز مردم، سرباز سپاه، سرباز نظام و سرباز این مرزوبوم. دلش میخواست با همین نام هم در تاریخ بماند.
🔻 توی وصیت نامهاش نوشته بود: «همسرم من جای قبرم را در حرم شهدای کرمان مشخص کرده ام، محمود میداند. قبر من ساده باشد مثل دوستان شهیدم. بر آن کلمه سرباز قاسم سلیمانی بنویسید نه عبارتهای عنوان دار.»
🌐 برای مطالعه متن کامل سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت سالگرد شهادت سردار دلها، به صفحه مجازی زیر مراجعه نمایید:
https://soada.ir/parvandeh/daghdaghe_hajghasem/
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
🔷️ تبیینِ دو اصل در #جهاد_تبیین
الف. اصول و مبانی
ب. امور مورد تحریف دشمن
که آنها ۵مورد هستند
1⃣ مقابله با بزک پهلوی
2⃣ بیان دستاوردها
3⃣ چرایی مشکلات کشور
4⃣ بیان دستاوردهای دولت
5⃣ تبیین واقعیتهای دنیا
🔹 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
🔰 دغدغههای #حاج_قاسم!
♨️ دغدغه چهارم: دغدغه ولایت
⭕️ بخش دوم
💢 در یکی از سخنرانیهایش گفت: «والله والله والله یکی از مهمترین شئون عاقبتبخیری رابطۀ قلبی و دلی شما با این حکیم فرزانه است که امروز سکاندار این کشور است.» کسی که بسیاری از کشورها را رفته و همه جا را دیده و از لحاظ معنوی در اوج معنویت است. سه بار قسم جلاله میخورد که مهمترین شأن عاقبت به خیری ایستادگی پای این شخص است. این میشود دغدغۀ ولایت. شما وصیتنامه حاج قاسم را ببینید؛ اولش، وسطش و آخرش، همهاش دغدغۀ ولایت فقیه است.
♦️ در همان ابتدای وصیتنامهاش مینویسد:
«خداوندا ! تو را شکرگزارم که پس از عبد صالحت خمینی عزیز، مرا در مسیر عبد صالح دیگری که مظلومیتش اعظم است بر صالحیتش، مردی که حکیم امروز اسلام و تشیّع و ایران و جهان سیاسی اسلام است، خامنهای عزیز -که جانم فدای جان او باد- قرار دادی.»
و کمی میآید جلوتر:
«نکتهای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آنهایی [که] اصلاحطلب خود را مینامند و چه آنهایی که اصولگرا. آنچه پیوسته در رنج بودم اینکه عموماً ما در دو مقطع، خدا و قرآن و ارزشها را فراموش میکنیم، بلکه فدا میکنیم.»
همینگونه ادامه میدهد و میگوید چندتا نصیحت دارم:
«اول آنها، اعتقاد عملی به ولایت فقیه است؛ یعنی این که نصیحت او را بشنوید، با جان و دل به توصیه و تذکرات او بهعنوان طبیب حقیقی شرعی و علمی، عمل کنید. کسی که در جمهوری اسلامی میخواهد مسئولیتی را احراز کند، شرط اساسی آن [این است که] اعتقاد حقیقی و عمل به ولایت فقیه داشته باشد. من نه میگویم ولایت تنوری و نه میگویم ولایت قانونی؛ هیچ یک از این دو، مشکل وحدت را حل نمیکند؛ ولایت قانونی، خاصّ عامه مردم اعم از مسلم و غیرمسلمان است، اما ولایت عملی مخصوص مسئولین است که میخواهند بار مهم کشور را بر دوش بگیرند، آن هم کشور اسلامی با این همه شهید!»
🔻 باز دوباره خطاب به مراجع:
«سخنی کوتاه از یک سرباز 40ساله در میدان، به علمای عظیمالشأن و مراجع گرانقدر که موجب روشنایی جامعه و سبب زدودن تاریکی مراجع عظام تقلید؛ سربازتان از یک برج دیدهبانی دید که اگر این نظام آسیب ببیند، دین و آنچه از ارزشهای آن [که] شما در حوزهها استخوان خُرد کردهاید و زحمت کشیدهاید، از بین میرود. این دورهها با همه دورهها متفاوت است، این بار اگر مسلّط شدند، از اسلام چیزی باقینمیماند. راه صحیح، حمایت بدون هرگونه ملاحظه از انقلاب، جمهوری اسلامی و ولی فقیه است. نباید در حوادث، دیگران شما را که امید اسلام هستید به ملاحظه بیندازند. همه شما امام را دوست داشتید و معتقد به راه او بودید. راه امام مبارزه با آمریکا و حمایت از جمهوری اسلامی و مسلمانان تحت ستم استکبار، تحت پرچم ولی فقیه است.»
🔺 و همینگونه وصیتنامه را ادامه میدهد و میرسد به اینجا:
«حق واضح است؛ جمهوری اسلامی و ارزشها و ولایت فقیه میراث امام خمینی (رحمة الله علیه) هستند و میبایست مورد حمایت جدی قرار گیرند. من حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای را خیلی مظلوم و تنها میبینم. او نیازمند همراهی و کمک شماست و شما حضرات با بیانتان و دیدارهایتان و حمایتهایتان با ایشان میبایست جامعه را جهت دهید. اگر این انقلاب آسیب دید، حتی زمان شاه ملعون هم نخواهد بود، بلکه سعی استکبار بر الحادگری محض و انحراف عمیق غیر قابل برگشت خواهد بود. دست مبارکتان را میبوسم و عذرخواهی میکنم از این بیان، اما دوست داشتم در شرفیابیهای حضوری به محضرتان عرض کنم که توفیق حاصل نشد. سربازتان و دستبوستان.»
🔹 و همین گونه ادامه میدهد؛ یعنی شما هر بند از وصیتنامه حاج قاسم را ببینید یک دغدغه وجود دارد به نام ولی فقیه. من تعجب میکنم چگونه کسی میتواند حاج قاسم سلیمانی را دوست داشتهباشد اما با آقا زاویه داشتهباشد. مگر چنین چیزی امکان دارد؟ مگر چنین چیزی میشود؟ بعضیها به عقاید حاجقاسم کار ندارند، خوششان نمیآید. ما باید بتوانیم این افراد را که فقط همین جوری خوشش میآید به عنوان یک کسی که شجاع است بتوانیم سطح او را ارتقا دهیم. از سطح دوستداشتن فردی به دوستداشتن یک مکتبی به نام «مکتب سلیمانی.» این حاج قاسم یک مکتب بود آقا فرمودند حاج قاسم شخص نبود، مکتب بود.
🌐 برای مطالعه متن کامل سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت سالگرد شهادت سردار دلها، به صفحه مجازی زیر مراجعه نمایید:
https://soada.ir/parvandeh/daghdaghe_hajghasem/
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*رئیس مجلس در صف زائران شهید سلیمانی*
🔹رئیس مجلس که صبح امروز برای حضور بر سر مزار شهید حاج قاسم سلیمانی به کرمان سفر کرده است، در گلزار شهدای این شهر حضور یافت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*تشییع شهید گمنام در زیر بارش برف تهران*
🔹مراسم تشییع شهید گمنام در زیر بارش برف و باران در منطقه ۱۹ برگزار شد.
⭕️ ازدواج با امیر مؤمنان علیه السلام
بعد از آنکه مولای متقیان ، حضرت زهرا علیهاالسلام را از دست داد و اشقیای روزگار، آن بانوی بانوان عالم را به شهادت رساندند ، فرزندان کوچک آن بزرگوار به مادری نیاز داشتند که در عین حالی که همسری حضرت را عهده دار می شود ، برای آن عزیزان نیز مادری مهربان باشد. به همین سبب ، امام علی علیه السلام از برادرش عقیل که دانشمندی تبارشناس در جهان عرب بود ، چنین درخواست کرد : اُنْظُرْ لِی اِمْرَأَةً قَدْ وَلَدَتْها الْفُحُولَةُ مِنَ الْعَرَبِ لاَِتَزَوَّجَها فَتَلِدَ لِی غُلاما فارِسا ؛ برای همسری ام ؛ بانویی از میان اعراب انتخاب کن که از نسل دلیرمردان عرب باشد و پسری جوانمرد و شجاع برایم به دنیا آورد.
عقیل نیز بعد از فکر و اندیشه به امام پیشنهاد کرد که با امّ البنین کلابیه ازدواج کند ؛ چرا که در میان اعراب ، شجاع تر از نیاکان او یافت نمی شود.
مولای متقیان نیز رأی برادرش را پسندید و عقیل را به خواستگاری فرستاد.
🔸رؤیای مسرت بخش
وقتی پدر امّ البنین ، نزد همسر و دخترش برگشت تا از نظر آنان آگاه شود ، متوجه شد دخترش خوابی را که شب گذشته دیده بود ، برای مادرش ، چنین تعریف می کند :
مادر ! خواب دیدم که در باغ سرسبز و پردرختی نشسته ام.
نهرهای روان و میوه های بسیار در آنجا وجود داشت.
ماه و ستارگان می درخشیدند و من به آنها چشم دوخته بودم و درباره عظمت آفرینش و مخلوقات خدا فکر می کردم و نیز درباره آسمان که بدون ستون ، بالا قرار گرفته است و همچنین روشنی ماه و ستارگان و... . در این افکار غرق بودم که ماه از آسمان فرود آمد و در دامن من قرار گرفت و نوری از آن ساطع می شد که چشمها را خیره می کرد.
در حال تعجب و تحیر بودم که چهار ستاره نورانی دیگر هم در دامنم فرود آمدند.
حزام بن خالد با شنیدن این رؤیای صادقه دخترش خوشحال شد و به او مژده داد : لَقَدْ حَقَّقَ اللّهُ رُؤْیاکِ یا بُنَیَّتِی فَاَبْشِرِی بِسَعادَةِ الدُّنِیا وَالاْآخِرَةِ ؛ دخترم مطمئنا خدای [تبارک و تعالی] ، رؤیای تو را به حقیقت مبدل ساخت و سعادت دنیا و آخرت بر تو بشارت باد !
سپس به همسرش شمامه گفت : آیا دخترمان فاطمه را شایسته همسری امیر مؤمنان علیه السلام می دانی؟
بدان که خانه او خانه وحی ، نبوت ، علم ، حکمت ، ادب و اخلاق است.
اگر دخترت را ، لایق این خانه می دانی ، این وصلت مبارک را بپذیریم !.
همسرش گفت : ای حزام !
به خدا سوگند ! من او را خوب تربیت کرده ام و از خدای متعال خواستارم که او واقعا سعادتمند شود.
پس او را به مولایم علی بن ابی طالب علیه السلام تزویج کن.
در نتیجه ، آنان با سربلندی و افتخار به عقیل پاسخ مثبت دادند و پیوندی همیشگی بین وی و مولای متقیان ، علی بن ابی طالب علیه السلام برقرار شد. امام علی علیه السلام در همان آغاز زندگی مشترک ، فاطمه کلابیه را که هنوز دختری جوان بود ، دارای کمال عقل ، ایمانی عمیق و استوار ، اخلاق و صفات عالی و خصلتهای نیکو مشاهده کرد و مقدم او را گرامی داشت و از صمیم قلب در حفظ حرمتش کوشید.
حضرت امّ البنین علیهاالسلام نیز آیین همسرداری را به نحو شایسته ای انجام داد و افزون بر تربیت فرزندان صالح ، اوج وفاداری اش را به امام نشان داد.
او بعد از شهادت حضرت علی علیه السلام با آنکه جوان و از زیبایی ویژه ای برخوردار بود تا پایان عمر به احترام همسر والاقدرش ، ازدواج نکرد.
وفات جناب ام البنین ، مادر حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام تسلیت باد .
📝 متن بیانات رهبر انقلاب در دیدار با اقشار مختلف بانوان را در شناسۀ زیر ببینید و بخوانید🔻
https://khl.ink/f/51655
مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
@t_manzome_f_r
نکات سخنرانی حضرت آقا در دیدار بانوان- ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱
۱. نکات مطرح شده در متنهاتون شاید شروعی باشد برای انقلاب فرهنگی.. باید جمعی را بگذارم درباره اینها فکر کنند ببینیم چه میتوانیم بکنیم
۲. تمجدید حضرت اقا از سرود دختران هم محتوا هم اجرا
۳. در مسئله زن موضع ما در برابر مدعیان دروغین غربی، موضع حمله است هجوم است دفاعی نداریم حمله داریم
۴. اثرگذاری بر زنهای رنجدیده غربی
۵. نگاه اسلام به مسئله جنسیت( زن و مرد)
اسلام انسان را مورد نظر دارد
زن و مرد خصوصیتی ندارند
در آیات قران هر دو خطاب قرار میگیرند در ده خصوصیت عمده
۶. درباره وظایف متقابل زن و مرد
تعادل وجود دارد
هر امتیازی در مقابل وظیفهای هست یکسان نیست ولی متعادل است
۷. در نگاه ب مسئولیتها تکیه بر ویژگیهای طبیعی زنانه و مردانه است، هم در جسم هم در روح
۸. در وظایف اجتماعی تکالیف یکسان نقشها متفاوت است
۹. نظام سرمایهداری غرب یک نظام مردسالار است و درباره اسلام مردسالاری را نسبت میدهند و غلط میکنند
۱۰. در نظام سرمایهداری دو جور به زن ظلم میشود:
مزد زن کمتر از مرد است با کار برابر
چون مرد جنس برتر است در غرب، زن مورد التذاذ مرد است و امتیازش به جذابیت جنسی اوست
۱۱. غرب زن را به درجهای میرساند که خودش صلاح بداند با جلوه جذابیت جنسی توجه مرد کوچه و خیابان را جلب کند
۱۲. خداوند دو زن برای انسانهای مومن و دو تا زن برای همه انسانهای کافر مثال میزند
۱۳. تعرض غیر از فسق توافقی است
حرص و هوس در پی بی بندباری غرب صد برابر شده
تحارت جنسی و بردهداری جنسی و عرفی کردن و قانونی کردن که در همه ادیان حرامه و ... از جمله آثار بی بند و باری
۱۴. یکی واحبات عملی در جامعه: از نکاه غربیها به شدت اجتناب کنیم از نگاه غربی به زن
فاجعهامیزی غربی نگاه جنسی به زن را بگویید
۱۵. در ارتباطات مجازی در قالب مطالب کوتاه و گویا هشتگساری کنید
۱۶. قانون زوجیت قانون عام افرینش
مقابل قانون تضاد در بحث هگل و مارکس
۱۷. خانواده که سالم باشد اجتماع سالم میشود
۱۸. زن در محیط خانواده، هوایی است که خانه را انباشته
ریحانه یعنی گل، بوی خوش
قهرمانه یعنی کارگر، کارگزار
لیست بقهرمانه یعنی اجباری در کار خانه نیست
۱۹. زن در نقش همسری، عشق و آرامشبخشی دارد
در نقش مادری، تولیدکننده حیات و کیفیتی از عشق و بذرافشانی ایمان و اخلاق
۲۰. خانهداری، خانهنشینی نیست
۲۱. تقدم حفظ جان و اخلاق و تربیت فرزند بر فعالیت بیرون از خانه، در صورتی که نتوان ترفندی زد
۲۲. گرهگشایی ظریف زنانه در خانواده در گره های ریز و حتی کور
۲۳. حجاب ضرورت شرعی است بدون تردید
۲۴. ضعیفالحجابها متهم به بیدینی و ضدانقلاب نشوند
۲۵. تاکید بر اینکه ضعیفالحجابها دختران خودمانند و غبطه ب اشک انها در مناسک دینی
۲۶. خدمت جمهوری اسلامی به زنان فراموش نشود
زنان فهمیده دانا متخصص فرهیخته دانشمند قبل انقلاب انگشتشمار بودند
۲۷. در میدانهای بینالمللی دختر ایرانی باححاب مایه افتخار است
۲۸. عدم حضور زنان در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها عیبی است که باید برطرف شود
۲۹. زنان در مقابل فراخوانها استقامت کردند
۳۰. زنان با حجاب نیمهکاره خودشان به دهن اغتشاشگران زدند و کشف حجاب نکردند
۳۱. مرد با تکیه بر توان جسمی خود به زن ظلم میکند چه کنیم؟
قوانین مربوط ب داخل خانواده محکم و قوی شود
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔰 دغدغههای #حاج_قاسم!
♨️ دغدغه پنجم: دغدغه تبیین
💢 چهارمین دغدغه حاج قاسم دغدغه تبیین بود. حاج قاسم از هر فرصتی برای تبیین استفاده میکرد تا معارف انقلاب را تبیین کند. جواد تاجیک میگوید:
یکبار حاج قاسم را دیدیم و گفتم خوش به حالت بعد از جنگ تو در میدان هستی و ما آمدهایم شلمچه و روایتگری میکنیم. گفت: «خیلی دوست دارم بیام شلمچه برای دانشجوها صحبت کنم ولی خب محدودیتها اجازه نمیده.» بعد در مورد راه اندازی یک جریان برای دانشجویان کشور درخواستی کردم. با روی خوش قبول کرد و گفت: «من علاقه مند به ارتباط با دانشجوها هستم، مخصوصا اونهایی که شاید شما ظاهرشون رو نپسندید. توی مسافرت ها هم بیشتر تمایل دارم یکی از همین جوون ها کنارم بنشینه تا از فرصت پرواز برای گپ و گفت استفاده کنم.»
🔹 حجت الاسلام عارفی میگوید:
با حاجی رفیق بودیم؛ عین برادر. وقتی هوای سوریه به سرمان زد، رفتیم سراغش؛ با رئیس دانشگاه فرهنگیان کرمان. گفتیم: «حاجی ما میخوایم بیایم سوریه.» گفت: «برای چی؟» گفتیم: «همه دارن میرن، ما هم میخوایم بیایم. ما اینجا توی کرمان همه جا پیش شما هستیم، اونجا چی؟» خندید و گفت: «تو که توی دانشگاهی، این آقا هم همین طور. امروز جبهه دانشگاه مهم تر از سوریهست. برید اونجا کار کنید بچههای مردم رو نجات بدید، راهنمایی کنید. داوطلب سوریه زیاد داریم، هروقت نیاز شد خبرتون میکنم.»
♦️ دختر حاج قاسم میگوید:
یکبار در هواپیما نشستهبودیم. سمت چپ من پدرم نشستهبود و سمت راست من یک خانم که معروف به شلحجاب بود نشستهبود. هواپیما کمی تاخیر داشت. این خانم هم همینطور به نظام بد و بیراه میگفت. احتمالاً گفتهبود این نظام کدام کارش درست است که هواپیماییاش درست باشد. پدرم داشت کتاب میخواند. یک لحظه نگاه کرد ببیند چه کسی است که این حرفها را میگوید و دوباره شروع کرد به کتاب خواندن و کمی شیرینی همراه پدرم بود که به من دادند و گفتند به این خانوم تعارف کن. بعد که هواپیما پرید خلبان آمد پیش پدرم احوالپرسی کرد و گفت نگفته بودند که شما در این هواپیما حضور دارید. بفرمایید داخل کابین! پدرم گفتند همینجا راحتم. همینطور که صحبت می کرد، این دختر گاهی نگاه میکرد و فهمید که حاج قاسم است و حالا حرفهای ضد نظام گفتهاست و در کنار حاج قاسم سلیمانی نشسته است. خلبان که رفت حاج قاسم رو کرد به این دختر خانم و گفت شنیدم یک سری مباحث را گفتید. دختر گفت نه حاج آقا! چیز خاصی نبود با خودش فکر کرده شاید الان در هواپیما را باز میکنند و دختر را بیرون میاندازند! پدرم این جمله را گفت: «شما هرچی گفتی درست بود. اما یک چیز را بگویم، هر چقدر مشکل است توسط من مسئول است! حضرت آقا به بهترین صورت در حال مدیریت کردن است. ما مسئولین گوش نمیدهیم.»
دغدغۀ تبیین را ببینید. آدم خودش را خرد کند که تبیین انجام دهد. حاج قاسم دغدغۀ تبیین داشت. میرفت برای رزمندهها صحبت میکرد. در بخشی از صحبتها بهجای اینکه عملیاتی باشد تبیین میکرد. میگفت چرا ما اینجاییم؟ چرا ما آمدهایم سوریه؟ چرا داریم در عراق میجنگیم؟ برای رزمندهها تبیین انجام میداد. اینها میشود تبیین. او تبیینگر واقعی چهرۀ دشمن بود چهرۀ واقعی دشمن را به همۀ عالم نشان داد. نشان داد نقشههای دشمن چیست؟ چه کارهایی دارد انجام میدهد. در سخنرانیهایش یکی یکی مباحث را تبیین میکرد و چهرۀ دشمن را نشان میداد. اگر حاج قاسم 40 سال خط مقدم بود، ما که پشت خط بودیم باید تبیین میکردیم. اما خود حاج قاسم میآمد و تبیین میکرد یعنی هم مالک بود هم عمار.
🔻 بزرگواران این نگرانی وجود دارد. امروز شما میبینید که آقا وسط میدان آمدهاست و در حال تبیین است و این اصلاً چیز خوبی نیست. یادتان است در فیلم مختار زمانی که مختار آمد با مصعب بیرون کوفه بجنگد، یکی از فرماندهان گفت : «مختار تو برگرد! اگر دشمن ببیند که تو بیرون آمدی میفهمد که عقبه وجود ندارد.» امروز احساس میشود این اتفاق میافتد. وقتی آقا پیاپی در حال تبیین است، نکند عقبه وجود ندارد و عقبه کارش را درست انجام نمیدهد. ما باید تبیین میکردیم ما باید گرههای ذهنی را باز میکردیم این کار را انجام ندادیم آقا این کار را انجام میدهد. این سخنرانی چند روز پیش آقا تقریباً 50 دقیقه چرایی حضور ایران در محور مقاومت را توضیح میدادند در حالی که ما باید میگفتیم، نه آقا.
🌐 برای مطالعه متن کامل سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت سالگرد شهادت سردار دلها، به صفحه مجازی زیر مراجعه نمایید:
https://soada.ir/parvandeh/daghdaghe_hajghasem/
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95