✍آیت الله مجتبی تهرانی(ره)
اگر میخواهید حال خود را هنگام ملاقات حضرت حجّت بدانید، ببینید الان در ملاقات با قرآن چه حالی دارید. اگر مشتاق قرآنید، میتوانید امیدوار باشید که مشتاق حضرت حجّت هم هستید.
#درس_اخلاق_شبانه
🌹اعمال شب عرفه :
♦️شب نهم ذی الحجه از شبهاي متبرك و شب مناجات با قاضى الحاجات است و توبه در آن شب مقبول و دعا در آن مستجاب است. عبادت در اين شب، اجر صد و هفتاد سال عبادت را دارد. براى شب عرفه چند عمل وارد شده است:
1- دعايي که با با اين عبارت آغاز ميشود، خوانده شود اَللّهُمَّ يا شاهِدَ كُلِّ نَجْوى وَ مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوى وَ عالِمَ كُلِّ خَفِيَّةٍ وَ مُنْتَهى كُلِّ حاجَةٍ يا مُبْتَدِئاً كه روايت شده هر كس آن را در شب عرفه يا در شبهاى جمعه بخواند خداوند او را بيامرزد.
2- [به نقل كفعمى ] تسبيحات عشر را كه در اعمال روز عرفه آمده است را هزار مرتبه خوانده شود .
3- دعاء اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَيَّاَ را كه در روز عرفه و شب و روز جمعه نيز وارد است، خوانده شود.
4- زيارت امام حسين عليه السلام .
عرفه روز شناخت و عرفان است و اگر کسی بتواند از دعاها استفاده بکند و اهل اندیشه و فکر باشد، به شناخت خوبی خواهد رسید و آنچه اسلام به آن توجه دارد مسئله تفکر و اندیشیدن است؛ در روایت آمده «تفكر ساعة خير من عبادة سبعين سنة؛ لذا برترین عمل امشب وفردا راباید تفکر واندیشیدن دانست .تفکر درمعرفت ذات حق واسماوصفات او توحید الهی و جایگاه ما در نظام خلقت و شیوه ها وروشهای عبودیت وتکلیف ما در عرصه توحیدی شدن عالم وحرکت در مسیر تمدن بزرگ اسلامی و جامعه مهدوی
محرمانه
⭕️ داریوش قنبری:
روحانی کشور را از بنبست سیاست خارجی بیرون کشید وضعيت الان کشور ربطی به عملکرد دولت روحانی ندارد
اگر مديريت اين دولت نبود، وضعيت بدتر میشد
✍ #شارلاتان کیست؟
شارلاتان کسی است که در ایام انتخابات فریاد می زند که نامزد مورد نظر من همه مشکلات کشور را حل خواهد کرد و وقتی بعد از سالها نه تنها مشکلات سابق رفع نشد بلکه بر مشکلات افزوده شد اعلام می کند اگر نامزد مورد نظر من نبود وضع از این هم بدتر می شد
#عذر_بدتر_ازگناه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام علیکم
🌞 روز عرفه را قدر بدانیم
رهبرانقلاب: از ظهر عرفه تا غروب عرفه ساعات مهمی است؛ لحظه لحظهی اين ساعات مثل اكسير حائز اهميت است.
🗓 #روز_عرفه؛ پنجشنبه ۹ مرداد
فردا ۶ بعدازظهر
مسجدبلال
سخنرانی حاج حسن آقای شهسوار
با موضوع دعا در نهج البلاغه
دعای عرفه با قرائت برادر سراجی
ادرس؛شیخ صدوق۱۴
🕌 آیا ما به اندازه دشمنان #تشیع به شناخت مبانی مذهبمان توجه داریم؟!
🗣 آیا میتوانید ۵دقیقه درباره زندگی و اقدامات و تعالیم امام باقر(ع) صحبت کنید؟! امام صادق(ع) چطور؟ امام جواد(ع) و…!
#انتخاب_من_جمهوری_اسلامی
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
🔴 #صمیمیتِ_ممنوع
💠گاهی بدون اینکه بدانید، رفتارهایی نشان میدهید که باعث ناراحتی همسرتان میشود مثل #صمیمیت بیش از حد با #جنس_مخالف.
💠شاید برایتان سرگرم کننده باشد که با اقوام یا همکارتان شوخی کنید و سر به سر آنها بگذارید، اما #افراط در این کار میتواند اثرات #منفی زیادی را بر رابطه عاطفیتان بگذارد.
💠 افراد متاهل باید #محدودیتها و خط قرمزهای اخلاقی وشرعی را بشناسند.
#همسرانه
💞🍃
🕋 پیام رهبر انقلاب به مناسبت فرارسیدن ایام حج
🔻بسم الله الرّحمن الرّحیم
والحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین و من تبعهم باحسان الی یوم الدّین.
🔹️ موسم حج که همواره موسم احساس عزّت و عظمت و شکفتگی جهان اسلام بود، امسال دستخوش اندوه و حسرت مؤمنان و مبتلا به احساس فراق و ناکامی مشتاقان است. دلها از غربت کعبه احساس غربت میکند و لبّیکِ جداماندگان با اشک و آه در هم میآمیزد. این محرومیّت، کوتهمدّت است و بحول و قوّهی الهی دیر نخواهد پایید، لکن درس آن، که قدردانستن نعمت بزرگ حج است، باید ماندگار شود و ما را از غفلت برهاند. رمز عظمت و قدرت امّت اسلام در جمع فراگیر و متنوّع مؤمنان در حریم کعبه و حرم پیامبر (صلّی الله علیه و آله) و ائمّهی بقیع (علیهمالسّلام) را امسال باید بیش از همیشه حس کنیم و در آن بیندیشیم.
🔸️ حج، فریضهای بیمانند است؛ گل صد برگ در میان فرائض اسلامی است؛ گویی همهی جوانب مهمّ فردی و اجتماعی، و زمینی و آسمانی، و تاریخی و جهانیِ دین، قرار است در آن مرور شود. معنویّت در آن هست، ولی بدون انزوا و گوشهنشینی و خلوتگزینی. اجتماع در آن هست، ولی به دور از درگیری و بدگویی و بدخواهی. از سویی حظّ روحی از مناجات و ابتهال و ذکر الهی، و از سویِ دیگر پیوند اُنس و ارتباط مردمی. حاجی با یک چشم، پیوند دیرین خود با تاریخ ــ با ابراهیم و اسماعیل و هاجر، با رسول خدا در هنگام ورود پیروزمندانه به مسجدالحرام، و با خیل مؤمنان صدر اوّل ــ را مینگرد و با چشمی دیگر، انبوه مؤمنان همروزگار خود را که هر کدام میتوانند دستی برای همیاری و اعتصام جمعی به حبلالله باشند.
🔹️ تدبّر و اندیشیدن در پدیدهی حج، حجگزار را به این باور قطعی میرساند که بسیاری از آرمانها و آرزوهای دین برای بشریّت، بدون همافزایی و همدلی و همکاری مجموعهی دینداران، به بار نمینشیند، و با پیدایش این همدلی و همکاری، کید معاندان و دشمنان، مشکل مهمّی بر سر این راه پدید نمیآورد.
🔸️ حج، رزمایش قدرت در برابر مستکبرانی است که کانون فساد و ظلم و ضعیفکُشی و غارتگریاند و امروز جسم و جان امّت اسلامی از ستمگری و خباثت آنان آزرده و خونآلود است. حج، نمایش تواناییهای سخت و نرم امّت است. این، طبیعت حج و روح حج و بخشی از مهمترین هدفهای حج است؛ این همان است که امام راحل خمینی کبیر، آن را حجّ ابراهیمی نامید؛ و این همان است که اگر متولّیان امر حج که خود را خادم حرمین مینامند، صادقانه به آن گردن نهند و به جای خشنودی دولت آمریکا، رضای الهی را برگزینند، میتواند مشکلات بزرگی از جهان اسلام را حل کند.
🔹️ امروز مانند همیشه و بیش از همیشه، مصلحتِ الزامی امّت اسلامی، در وحدت است؛ وحدتی که ید واحده در برابر تهدیدها و دشمنیها پدید آوَرَد و بر سر شیطان مجسّم، آمریکای متجاوز و غدّار و سگ زنجیریاش رژیم صهیونیستی، رعدآسا فریاد کشد و در برابر زورگوییها، شجاعانه سینه سپر کند. این معنی فرمان الهی است که فرمود: وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا. قرآن حکیم، امّت اسلامی را در چهارچوب «اَشِدّاّْءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماّْءُ بَینَهُم» معرّفی میکند، و از او وظیفهی «وَلا تَرکَنوِّا اِلَی الَّذینَ ظَلَموا»، «وَلَن یَجعَلَ اللهُ لِلکافِرینَ عَلَی المُؤمِنینَ سَبیلًا»، «فَقاتِلوا اَئِمَّةَ الکُفر» و «لا تَتَّـخِذوا عَـدُوّی وَ عَدُوَّکُم اَولِیاّْء»(۶) را میطلبد، و برای اینکه دشمن را مشخّص کند، حکمِ «لا یَنهکُمُ اللهُ عَنِ الَّذینَ لَم یُقاتِلوکُم فِی الدّینِ وَلَم یُخرِجوکُم مِن دِیارِکُم»(۷) صادر میفرماید. این فرمانهای مهم و سرنوشتساز، هرگز نباید از منظومهی فکری و ارزشی ما مسلمانان جدامانده و بهدست فراموشی سپرده شود.
🔸️ امروز بیش از همیشه زمینهی این تحوّل اساسی در دسترس امّت و نخبگان دلسوز و صلاحاندیش آن است. امروز بیداری اسلامی به معنی توجّه نخبگان و جوانان مسلمان به داراییهای معرفتی و معنوی خود، یک حقیقت انکار نشدنی است. امروز لیبرالیسم و کمونیسم که در صد سال پیش و پنجاه سال پیش برجستهترین ارمغانهای تمدّن غرب شمرده میشد، بکلّی از جلوه افتاده و عیوب درمانناپذیر آنها آشکار شده است؛ نظام مبتنی بر آن یک، فروپاشید، و نظام مبتنی بر این دیگری هم درگیر بحرانهای عمیق و در شُرُف فروپاشی است.
🔹️ امروز نه فقط الگوی فرهنگی غرب -که از آغاز هم با وقاحت و رسوایی پا به میدان گذاشت- بلکه حتّی الگوی سیاسی و اقتصادی آن یعنی دموکراسی پولمحور و سرمایهداری طبقاتی و تبعیضآمیز هم ناکارآمدی و فسادانگیزی خود را نشان داده است.
📝 ادامه در پست بعد..
رهبر انقلاب: رفتار دولت نژادپرست آمریکا را محکوم و از حرکت مردم حمایت میکنیم
حضرت آیتالله خامنهای در پیام مهمی بهمناسبت موسم حج:
🔹امروز کم نیستند نخبگانی در جهان اسلام که با گردن برافراشته و باافتخار و سربلندی، همهی ادعاهای معرفتی و تمدنی غرب را به چالش میکشند و جایگزینهای اسلامی را با صراحت نشان میدهند. امروز حتی برخی متفکران غربی که پیش از این، لیبرالیسم را مغرورانه، پایان تاریخ معرفی میکردند، به ناچار آن ادعا را پس گرفته و به سرگردانی نظری و عملی خود اعتراف میکنند.
🔹نگاهی به خیابانهای امریکا، به رفتار دولتمردان آمریکا با مردم خود، به درهی عمیق فاصلهی طبقاتی در آن کشور، به حقارت و بلاهتِ کسانی که برای مدیریت آن کشور انتخاب شدهاند، به تبعیضنژادی هولناک در آن، به قساوت مأمور موظف آن که یک غیرمجرم را در خیابان با خونسردی و در برابر چشم رهگذران با شکنجه به قتل میرساند، عمق بحران اخلاقی و اجتماعی تمدن غربی و اعوجاج و بطلان فلسفهی سیاسی و اقتصادی آن را آشکار میکند.
🔹رفتار امریکا با ملتهای ضعیف، نسخهی بزرگشدهی رفتار آن پلیس است که زانوی خود را بر گردن یک سیاهپوست بیدفاع گذاشت و آن قدر فشرد تا جان داد.
🔹دولتهای دیگر غربی هم هر یک به اندازهی وُسع و امکان خود نمونههای دیگر از این وضعیت فاجعهبارند.
حج ابراهیمی پدیدهی شکوهمند اسلام در برابر این جاهلیت مدرن است؛ دعوت به اسلام و نمایش نمادین زیست جامعهی اسلامی است. جامعهئی که در آن همزیستی مؤمنان، در حرکتی پیوسته، بر گرد محور توحید، برترین نشانه است؛ دوری از تنازع و تعارض، دوری از تبعیض و امتیازات اشرافی، دوری از فساد و آلودگی، شرط لازم است؛ رمی شیطان و برائت از مشرکان و آمیختگی با فرودستان و کمک به مستمندان و برافراشتن شعائر اهل ایمان، در شمار وظائف اصلی است؛ و دست یافتن به منافع و مصالح عمومی همراه با یاد خدا و شکر او و بندگی او هدفهای میانی و نهائی است.
🔹این تصویر اجمالی از جامعهی اسلامی در آئینهی حج ابراهیمی است، و مقایسهی آن با واقعیّت جوامع غربی پر ادّعا، دل هر مسلمان با همّت را لبریز از شوق به تلاش و مبارزه برای رسیدن به چنین جامعهئی میسازد.
🔸ما مردم ایران به هدایت و رهبری امام خمینی کبیر، با چنین شوقی قدم در راه گذاشتیم و موفق شدیم. ادعا نمیکنیم که توانستهایم آنچه را که میشناسیم و دوست میداریم یکسره تحقق بخشیم، ولی ادعا میکنیم که در این راه بسی پیش رفته و موانع بسیاری را از سر راه برداشتهایم. به برکت اعتماد به وعدههای قرآنی، گام ما استوار مانده است. بزرگترین شیطان راهزن و غدار این زمان یعنی رژیم آمریکا نتوانسته است ما را بترساند یا مغلوب مکر و فریب خود کند، یا جلو پیشرفت مادی و معنوی ما را بگیرد.
🔹ما همهی ملتهای مسلمان را برادران خود میدانیم، و با غیر مسلمانانی که در جبههی معارض وارد نشدهاند با نیکی و عدالت رفتار میکنیم. غم و گرفتاری جوامع مسلمان را گرفتاری خود به شمار میآوریم و برای علاج آن تلاش میکنیم. کمک به فلسطین مظلوم، دلسوزی برای پیکر مجروح یمن و دغدغهی مسلمانان زیر ستم در هر نقطهی جهان را اهتمام همیشگی خود قرار میدهیم.
🔸نصیحت به سران برخی کشورهای مسلمان را وظیفه میدانیم؛ دولتمردانی که به جای تکیه به برادر مسلمان خود، به آغوش دشمن پناه میبرند و برای سود شخصی چند روزه، تحقیر و زورگوئی دشمن را تحمل میکنند و چوب حراج به عزت و استقلال ملت خود میزنند. آنان که بقاء رژیم غاصب و ظالم صهیونیست را میپذیرند و پنهان و آشکار دست دوستی به آنان میدهند. اینان را نصیحت میکنیم و از پیامدهای تلخ این رفتار بر حذر میداریم.
🔹حضور آمریکا در منطقهی غرب آسیا را به زیان ملتهای این منطقه و موجب ناامنی و ویرانی و عقبماندگی کشورها میدانیم. در قضایای کنونی آمریکا و حرکت ضد تبعیض نژادی در آن هم، موضع قاطع ما جانبداری از مردم و محکوم کردن رفتار قساوتآمیز دولت نژادپرست آن کشور است.
🔸در پایان با سلام و صلوات به حضرت بقیةاللّه ارواحنا فداه، یاد امام راحل را گرامی میدارم و به ارواح طیبهی شهیدان درود میفرستم و حجّ ایمن و مقبول و مبارک را در آیندهی نزدیک برای امت اسلامی از خداوند متعال مسألت میکنم.
#کلام_رهبری
🔷🔸*روز عرفه فرصتی برای اعتراف به گناه نزد پروردگار است*
✳️ روز عرفه را قدر بدانید. در روایتی دیدم که «عرفه و عرفات را بدین خاطر چنین اسمی دادهاند که در این روز و آن مکان، موقعیّتی برای اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش میآید.»
🔹 اسلام، اعتراف به گناه را در پیش بندگان، مجاز نمیداند. کسی نباید گناهی را که انجام داده است بر زبان آورد و پیش کسی به آن اعتراف کند. اما پیش خدا، چرا. *بین خودتان و خدا، بین خودمان و خدا، خلوت کنیم و به قصورهایمان، به تقصیرهایمان، به خطاهایمان و به گناهانمان که مایه روسیاهی ما، مایه بسته شدن پروبال ما و مانع پرواز ماست، اعتراف نماییم و از آنها توبه کنیم.*
🔸 اگر فردی بخواهد اصلاح شود، باید گناه و عیب خود را بپذیرد و در پیش خود و خدا، به آن عیب و گناه اعتراف کند. کسانی که برای خودشان هیچ عیب و خطایی قائل نیستند، هرگز اصلاح نخواهند شد.
📕 بیانات رهبری - ۱۳۷۳/۰۲/۲۸
فقط سر وقت!
سن مناسب ازدواج چه سنی است؟
روانشناسان، جامعهشناسان، مشاوران خانواده و... هر کدام ایدههایی در مورد سن مناسب ازدواج برای دختران و پسران مطرح میکنند. اما واقعیت این است که نمیتوان نسخهی یکسانی برای همه پیچید؛ سن مناسب ازدواج بسته به نوع تربیت، شرایط جسمانی، ویژگیهای خلقی و... در افراد مختلف، متفاوت است.
در این یادداشت به بعضی نکات در این زمینه میپردازیم.
1⃣ هر وقت که وقتش بود!
ازدواج از آن چیزهایی است که به وقتش باید انجام شود. اگر زودتر یا دیرتر انجام شود، آسیبهایش شاید تا آخر عمر دست از سر انسان برندارد. رهبر گرانقدرمان نیز در مورد لزوم ازدواج به موقع میفرمایند: «اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آمادهاند، ازدواج نمایند ۱۳۷۹/۰۶/۲۸». این آمادگی را معمولا ابتدا دختر یا پسر در وجود خود احساس میکنند و بعد والدینشان متوجه میشوند.
2⃣ در زمان اوج اشتیاق
جوانی، دورهی شادابی و سرزندگی است. در این دوره، انسان بزرگترین و مهمترین تصمیمات را میگیرد که سرنوشت بقیهی زندگیاش را رقم میزند. به فرمایش رهبر معظم انقلاب «پیامبر اکرم (ص) اصرار داشتند جوانها زود ازدواج کنند، چه دخترها و چه پسرها؛ البته با میل خودشان و اختیار خودشان، نه اینکه دیگران برایشان تصمیم بگیرند... جوانها در سنین مناسب، وقتی از دوران جوانی خارج نشدهاند، در همان حال گرمی و شور و شوق، باید ازدواج کنند... اگر ازدواجهای سنین جوانی درست باشد، اتفاقا ماندگار خواهند بود و صمیمیت بیشتری بین زوجین ایجاد میشود۱۳۷۹/۱۲/۲۳.»
3⃣ آغاز احساس نیاز
وقتی تشنه یا گرسنهاید، آیا به خودتان وعدهی آب و غذا در سال آینده را میدهید؟! هر نیاز طبیعی و فطری را باید در نزدیکترین زمان ممکن پاسخ داد، وگرنه عواقبش گریبانگیر خواهد شد. در مورد این نیاز به خصوص، قضیه جدیتر هم هست؛ زیرا طبق روایت «من تزوّج احرز نصف دینه» (هر کس ازدواج کند، نیمی از دین خود را حفظ کرده.) معلوم میشود نصف تهدیدی که دربارهی دین انسان وجود دارد، از طرف طغیانهای جنسی است.
رهبر عزیز ما میفرمایند: «اسلام اصرار دارد که این پدیده [ازدواج] در اوان خود، هر چه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. زود یعنی از همان وقتی که دختر و پسر احساس نیاز میکنند به داشتن همسر، هر چه این کار زودتر انجام بگیرد، بهتر است ۱۳۸۰/۱۲/۰۹»
4⃣ نه به آن بینمکی!
ازدواج، میوهای است که باید به وقتش چیده شود. رهبر فرزانهی ما میفرمایند: «سنین ازدواج، نه به آن شوری شور باید باشد که بعضیها فکر کردند باید در سنین کاملاً جوانى زودرس باشد (نه اینکه من آن را نفی کنم؛ ایرادی ندارد. اگر کسی خواست در آن سنینِ خیلی زود هم ازدواج کند، هیچ اشکالی ندارد؛ اما حالا لزومی ندارد که ما اصرارمان را روی آن ببریم.)، نه هم به آن بینمکی که غربیها انجام میدهند و در سن سی-چهل سالگی ازدواج میکنند ۱۳۷۷/۰۲/۰۷.»
5⃣ به انضمام «قصد ادامهی تحصیل»!
خیلی از جوانها ازدواج را آنقدر به تأخیر میاندازند که درسشان تمام شود، شغل مناسبی دست و پا کنند، خانه و امکاناتی به دست آورند و... که ناگهان میبینند تار موی سیاهی بر سرشان نمانده و مفصلهایشان به سر و صدا افتاده! ازدواج بعد از اتمام تحصیلات، فرهنگ وارداتی غربی است.
به بیان رهبرمان «این رسم اروپاییها بود، خیلی هم چیز بدی بود. چون آنها که ازدواج را به تأخیر میانداختند... معتقد بودند که نیاز جنسی را در دوران جوانی بایستی جوانها آزادانه تأمین کنند؛ یعنی همان چیزی که از نظر ما فساد و فسق و گناه و موجب خراب کردنِ وضع اجتماع است. برای همین هم بود که زن و شوهر اروپایی و اروپاییمنش، پیوندشان یک پیوند محکم نبود. زن و شوهر، دوران جوانیشان را گذراندهاند (نمیگویم همه، خیلیها اینجور بودند و اینجورند)، بدون اینکه به همدیگر احتیاج داشته باشند، بعد هم سرِ سیری با هم ازدواج کردهاند... اسلام این را قبول ندارد ۱۳۶۲/۱۲/۱۹.»
6⃣ زمانی برای پدر شدن و مادر شدن
به تأخیر انداختن ازدواج یعنی به خطر افتادن و محدود شدن فرصت پدر شدن یا مادر شدن. با ازدواج دیرهنگام، این شانس بزرگ و لذت عمیق را از خودتان دور نکنید. آیتالله خامنهای در این باره میفرمایند: «بلاشک یکی از چیزهایی که باروری را محدود میکند، بالا رفتن سن ازدواج است؛ این یکی از کارهایی است که باید در کشور فکر بشود. چرا سن ازدواج در کشور ما بالا رفته؟ مگر جوان هفده ساله، هجده ساله، نوزده ساله، احتیاج ندارد به اطفاء نیاز جنسی و غریزهی جنسی؟ ما باید به این فکر کنیم ۱۳۹۲/۰۸/۰۶.» بنابراین جوان ۱۷ساله، کودک نیست و میتواند تشکیل خانواده بدهد.
از طرفی میفرمایند: «واداشتن دختران کم سن و سال به ازدواج، حرکتی در جهت تضعیف زن و نادیده گرفتن حقوق اوست و قانون باید با آن مقابله کند و زنان نیز با آگاهی، هوشیاری و رشد و