🌺معرفی شهید
شهید سرتیپ سید مسعود منفرد نیاکی از آمل
┏✿○•━━━━━┓
🌺 @Atereparvaz
┗━━━━━✿•○┛
🌺زندگینامه شهید سید مسعود منفرد نیاکی
سیدمسعود منفرد نیاکی در تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۰۸ در شهر آمل به دنیا آمدند. در سال ۱۳۳۱ پس از اخذ مدرک دیپلم متوسطه در رشته علوم طبیعی، وارد دانشکده افسری ارتش شدند و در سال ۱۳۳۴ با درجه ستوان دومی، فعالیت رسمی در ارتش شاهنشاهی ایران را در رسته زرهی آغاز کردند.وی در سمتهای مختلف فرماندهی در یگانهای رزمی ارتش به انجام وظیفه پرداخت و مدارج تحصیلی را از دوره مقدماتی و عالی زرهی، تا دوره فرماندهی و ستاد و دانشکده پدافند ملّی، با موفقیت پشت سر گذاشت و در سال ۱۳۵۵ درجه سرهنگی دریافت نمودند.
پس از وقوع انقلاب، در سال ۱۳۵۹ به سمت فرمانده لشکر ۸۸ زرهی زاهدان و در سال ۱۳۶۰ به سمت فرمانده لشکر ۹۲ زرهی اهواز منصوب گردیدند. وی در مسئولیتهای فرماندهی در عملیاتهای طریقالقدس، فتحالمبین، بیتالمقدس، والفجر و رمضان حضور داشتند و در سمت فرماندهی لشکر ۹۲ زرهی خوزستان و فرمانده قرارگاه فتح در جنگ ایران و عراق ایفای نقش نمودند. در آن دوره منفرد نیاکی از سوی علی صیاد شیرازی به جانشینی فرماندهی نیروی زمینی ارتش در جنوب کشور منصوب گردیدند و در طراحی عملیاتهای رزمی در جنگ ایران و عراق، نقش مؤثری ایفا نمودند. منفرد از جمله فرماندهان ارتش بودند، که در عملیاتهای مربوط به نبرد خرمشهر، حضوری فعال داشتند. در دوم دی ماه ۱۳۶۳ با حکم سید علی خامنهای (رئیسجمهور وقت) به ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران منتقل و به عنوان جانشین اداره سوم ارتش مشغول به فعالیت شدند.
در جریان عملیات بیت المقدس منفرد نیاکی با اینکه به هنگام شروع عملیات در تاریخ نهم اردیبهشت ۱۳۶۱، خبر فوت دخترشان را به ایشان میدهند، این فرمانده شجاع و متعهد حاضر به ترک جبهههای جنگ نمیشوند و با استفاده از طرحهای ابتکاری و نبوغ نظامی خود نیروهای مسلح را در آزادسازی خرمشهر یار میکنند و موفق به شکست دشمن می شوند.
┏✿○•━━━━━┓
🌺 @Atereparvaz
┗━━━━━✿•○┛
🌺برخی از خصوصیات اخلاقی فرمانده شهید نیاکی
ایشان ایمان و اعتقاد الهی بالای داشتند. نگرش و جهان بینی خاصی به دنیا و آنچه پيرامونشان بود داشتند که این نوع نگرش ایشان را از انحصار تنگ و تاریک مادیات رها کرده بود، و باعث شده که فرمانده بزرگوار در هیچ حال مأیوس و افسرده نشوند و با نفس قوی و اراده و توان کافی دست به ابتکار عمل و خلاقیت و نبوغ بزنند.
شهامت و شجاعت، ایثار و با اتکا به خداوند متعال در بین نیروهای تحت امر خود همیشه موفقیت زیادی برای کشور کسب می کردند.
یکی دیگر از خصوصیات شهید منفرد نیاکی که میتوان آن را ناشی از نبوغ نظامی و فرماندهی بسیار موثر ایشان دانست توجه به همه مسائل و حوادث اطراف خود و از جمله وضعیت خانوادگی و روحی نیروهای تحت امرش است. او درگرماگرم جنگ و در حالی که مسئولیت فرماندهی عملیات را بر عهده داشتند، رفع مشکلات نیروها را یکی از وظایف اصلی هر فرمانده میدانستند.
یکی دیگر از ویژگیهای ایشان این بود که همواره در خط مقدم و در کنار سربازان خود میجنگیدند، به آنها روحیه میدادند، آنها را تشویق به پیشروی میکردند و با تک تک سربازان تماس نزدیک داشتند، گرفتاریهای آنها را میشناختند و تا سر حد امکان آنها را رفع میکردند. بسیار دلسوز و مهربان بودند و خود را خادم همه میدانستند
┏✿○•━━━━━┓
🌺 @Atereparvaz
┗━━━━━✿•○┛
🌺خاطراتی از شهید بزرگوار؛
امیر سرتیپ دوم بازنشسته "سید مجتبی تهامی" یکی از همرزمان شهید نیاکی؛
با نقل خاطرهای از ایشان میگوید:" وقتی شهید نیاکی متوجه شد که نگران امتحانات پسرم هستم نامه و هدیهای برای او فرستاد که متن نامه ایشان چنین بود: پسرم! تو افتخار کن که پدرت یک فرمانده ارتشی است و در جبههها افتخار میآفریند. آنچه فکر پدر تو را مشغول کرده مسئله درس و آینده توست. من این هدیه ناقابل را برای تو میفرستم که یادآوری کنم وقتی پدرت با آن همه خستگی از عملیات و شناساییهای خطرناک بر میگردد باید از طرف تو آرامش فکری داشته باشد و نگران تو و خانوادهاش نباشد
یکی از معاونان شهید نیاکی میگوید:"
یک روز به همراه شهید نیاکی یک راننده و یک محافظ به خط مقدم رفته بودیم. وقتی پیاده شدیم شهید نیاکی به طرف مواضع دشمن حرکت کردند و همین طور به جلو میرفتند. بر اساس وظیفه ما هم باید پشت سرش میرفتیم. من عرض کردم: جناب سرهنگ خطرناک است! صلاح نیست شما به عنوان فرمانده لشکر جلو بروید. اگر خدای ناکرده اسیر شوید، خیلی مشکل ساز میشوید. ایشان نگاهی به من کردند و گفتند : ما کارت شناسایی و درجه نداریم که ما را بشناسند. من باید بروم جلو و منطقه عملیاتی را شناسایی کنم تا بتوانم با خیال راحت و وجدان آسوده، سربازان و درجه داران را برای انجام عملیات به اینجا بکشانم.
┏✿○•━━━━━┓
🌺 @Atereparvaz
┗━━━━━✿•○┛
🌺 از کرامات شهید بزرگوار سید مسعود منفرد نیاکی
به نقل از سرهنگ" علی اکبر اصلانی"
ایشان میگویند؛ وقتی شهید نیاکی فرمانده لشکر ۹۲ شد به همه یکانها سرکشی میکرد و به یکان ما هم آمد. در آن زمان من فرمانده آتشبار یکم گردان ۳۸۸ توپخانه لشکر ۹۲ بودم. اولین جملهای که ایشان گفت این بود که میخواهم تک تک شما را از نزدیک زیارت کنم و این وعده را از شما بگیرم که این دشمن متجاوز را از خاک کشورمان بیرون کنیم. من سرباز پیری هستم و به این سربازی افتخار میکنم. چهره من سوخته است؛ چون تمام خدمتم را در یکانهای صف گذراندهام. الان هم دست به سوی شما دراز میکنم و از شما میخواهم در این امر مقدس کمک کنید و این قول را به من بدهید که این دشمن را که در ارتفاعات الله اکبر مستقر شده، از کشورمان بیرون کنیم. سپس شهید نیاکی با همه سربازان روبوسی کرد و رفتند.
┏✿○•━━━━━┓
🌺 @Atereparvaz
┗━━━━━✿•○┛
🥀نحو شهادت
سیدمسعود منفرد نیاکی در تاریخ ۶ مرداد ۱۳۶۴ به عنوان نماینده ستاد مشترک ارتش و ناظر بر عملیات لشکر، در رزمایش آموزشی لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار، که در شرایط و مهمات جنگی در حوالی سد کرج اجرا گردیدند، شرکت نمودند و در این رزمایش بر اثر اصابت ترکش خمپاره خودی به شهادت رسیدند.
شهید منفرد نیاکی همیشه کارتی در جیب خود به همرا داشتند که روی آن نوشته شده بودند، اگر زمانی در حین خدمت، جانم را از دست دادم و قرار شد ارتش مرا به خاک بسپارد، هر جا که برای ارتش راحتتر و ارزانتر است، مرا خاک کند.
بعد از تشیع بر دستان مردم تهران در گلزار شهدای بهشت الزهرا تهران به خاک سپرده شدند
تندیسی از اسطوره مردانگی و غيرت در شهر آمل در اول بلوار منفرد نیاکی به یادبود از ایشان گذاشته شده است.
روحش شاد و یادش گرامی
┏✿○•━━━━━┓
🌺 @Atereparvaz
┗━━━━━✿•○┛
🌺فرازي از وصيت نامه شهيد سید مسعود منفرد نیاکی
اين سربازاني كه هم اكنون در مصاف با دشمن بعثي هستند، همه فرزاندن ما هستند و من وظيفه دارم كه در كنار آنها باشم، همراه با آنها بجنگم دشمن را ناكام كنم و پيروزي را براي اسلام و مردم فداكار خود به ارمغان بياورم.
┏✿○•━━━━━┓
🌺 @Atereparvaz
┗━━━━━✿•○┛
10.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺فیلم مستند از زندگی نامه سر تیپ شهید سید مسعود منفرد نیاکی از آمل
┏✿○•━━━━━┓
🌺 @Atereparvaz
┗━━━━━✿•○┛