نکات خوب دکتر فواد ایزدی درباره راه تحول در صداوسیما
تذکر نسبت به جامع نگری و روایت کامل.
نقل قول از نبی مکرم ص به روایت شهید مطهری.
پیامبر ص به گونه ای سخن میگفت که مخاطب کلام ایشان را به نفع خود میفهمید.
@atraf_man
جناب استاد علی اکبری امام جمعه تهران یکی از خوش سخن ترین منبری های دوران ماست. اکنون که در میدان انقلاب سخنرانی و تلویزیون پخش میکند به این میاندیشم که چقدر در تبیین عقبیم.
سخنرانی ایشان همان کلیات و کلید واژه های کلیشه شده و تکراری است.
اکنون که حادثه ای واقع شده و نیازمند تبیین روشن و تیز و مرزبندی کننده در اذهان هستیم باز سخنان تکراری و استعاره های قدیمی پر مضراب را شاهدیم!
در هفته اخیر شاهد تولید محتواها و تحلیل های گوناگون و احیانا راقی بودیم. آیا این ها را هم ندیده اند!
آیت الله خامنه ای به عنوان یکی از بهترین تبیین کننده های عصر خمینی ره با ذهنی خلاق و پیشرو با تولید ادبیات و تحلیل میتوانست جامعه را هدایت کند و نقش رهبری در لایه میانی را به خوبی بازی کند.
اما امروز با یک فقدان بزرگ در این ناحیه مواجهیم.
"مجتهدی سخن ور، با ذهنی خلاق و افق گشا"
@atraf_man
دو روز پیش در پاساژ قدس دیدمش و یاد گذشته ها افتادم ...
خاطرم آمد که کتاب هایی از این دست را در نوجوانی و ایام دبیرستان از دست نمی دادم؛ زندگی نامه و داستان های مقدس اردبیلی، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، ملاحسینقلی همدانی، آسید علی آقای قاضی، علامه طباطبایی، علامه حسن زاده، مرحوم شیخ جعفر مجتهدی و رجبعلی خیاط و کتاب های شهید مطهری و مانند آن برایم تصویری عجیب از زندگی ساخته بود که در تضاد با مسیر پیش رویم در رشته ریاضی فیزیک دبیرستان و مهندس شدن بود!
کم کم ذوق و شوق اسامی دانشگاه های تهران کم فروغ میشد و اسامی مدارس علمیه در چشمم پر فروغ؛ تا لحظه ای که به یکباره با تقاطع تصویر محبوب با حوزه علمیه آیت الله مجتهدی ره پیش آمد و گم شده ام پیدا شد!
در این بین شنیدن و دیدن آیت الله جاودان و طلبه شدن یکی از اقوام و دوستی با یک طلبه در محیط محل، همه و همه مرا بسویی می کشاند که تا قبل از ورود به آن تصویری از آن نداشتم.
رویایی که در کتاب ها ساخته شده بود را در حوزه جستجو میکردم که ناآگاه بازی روزگار، نیت و هدف را به ورطه غفلت کشاند تا وقتی که استادی از ره رسید و عهد الست را یادآور شد.... گمان کردم که چه یافتنی شده است و از مکر شیطان و نفس غافل شدم که آنجا هم افتاد مشکل ها ...
همه این خاطرات و زندگی با دیدن این کتاب در قفسه و عکسی که امروز از استادم دیدم برایم مرور شد و من هنوز اندر خم یک کوچه ام.
آن ایستادگی و سینه همیشه ستبر امروز بغض آلودم کرد که چند سالی است ولیچر نشین شده
دوست داشتم روزی به ایشان بگویم من اصلا نمی دانستم پیش چه کسی آمده ام...
۷. مهر. ۱۴۰۱
قم. عش آل محمد
@atraf_man
#روایت و #روایتگری
دیشب وسط دیدن مناظره استاد #رهدار و جناب #اسفندیاری که نکته مهمی داشت و سرک کشیدن به شبکه دو و دیدن تازه سریال فوق العاده #آقای_قاضی، سری به شبکه شش زدم؛
آقای مسکنی معاون #تعاونی #وزارت_کار داشت گزارشی از وضع تعاونی در کشور، اهمیت، وضعیت کنونی و راه گشایی و گذشته تعاونی در ایران و جهان میگفت؛
دهان مجری برنامه باز مانده بود و با هیجان گوش میکرد! ما هم همینطور، اون دو برنامه را از دست دادم و نشستم تا پایان گفتگو را استفاده کردم.
روایت گری آقای #مسکنی که از جهادی های سابق است فوق العاده بود. روایت گری و اطلاعات و تسلطش اگر به گوش ۵۰ درصد جامعه و ۵۰ درصد مسئولین میرسد اولا امید در کشور رشد میکرد. ثانیا راه های رشد و ترقی اقتصادی را میفهمیدیم و ثالثا اقتصاددان ها روی آن کار بیشتر علمی میکردند.
خلاصه نکاتی گفت که حس روایت درست و درمان را ارضا میکرد.
#روایت خیلی مهم است. حیف که این روایت به گوش ها نمی رسد!
حیف و صد حیف. چرا؟
اعداد و ارقام و بازخوانی حرکت امام ره در تولید تعاونی ها و بخشش انفال توسط حضرت آقا اوایل دهه ۸۰ و ...
پاورقی: استاد رهدار سعی میکرد به جناب #اسفندیاری این مطلب را برساند که چرا اسیر تعریف و شاخص و درک غربی و یا غیر اسلامی از سیاست شده ای و نمی توانی سیاست و اخلاق را با هم درک و فهم کنی! اما استاد اسفندیاری کماکان نهج البلاغه میخواند و عبارت هایی که همه بلدیم را پر شور و حرارت میخواند و بر امروزیان اشکال میکرد که از علی علیه السلام عقبید!! واقعا اینگونه نهج البلاغه خواندن و فهمیدن چه فایده ای دارد؟
۸مهر ۱۴۰۱
@atraf_man
#پسر_دلفینی
امروز توفیق شد بچه ها را بعد از مدت مدیدی به سینما ببرم. به مناسبت تولد پسرم
ابتدائا پیشنهاد میکنم حتما برید ببینید و لذت ببرید. با خانواده. سینما تیکت بلیط تهیه کنید. من سینما آیه رفتم. خلوت و خوب و خانوادگی.
اما فیلم چه بود؟
جنگ خیر و شر! دوستی و رفاقت. مادر. دفاع. ایثار. بدون اسمی از ایران و خلیج فارس کاملا حس میکردی در موقعیت بچه ها آبادان اما در تنگه هرمزی! نوجوان و فداکاری و حتی حجاب!
فیلم خوش ریتم و جذاب بود. به اندازه کافی ترس و خنده داشت. پر از حس!
دوبله ها عالی خصوصا نادر سلیمانی!
من و خانمم دوست داشتیم همان موقع بشینیم و یکبار دیگر فیلم را ببینیم ... پایان زیبا و پر از امید. داستانی که نمی تونی حدسش بزنی. با گزاره هایی که گفتم هم داستان لو نمیرود.
به خاطر ندارم پویانمایی به این خوبی دیده باشم.
دستمریزاد به همه عواملش👏🌺
ظهر جمعه ۸. مهر ۱۴۰۱
@atraf_man
گفتگو از آداب تا اکسیر
جناب آقای نصیری امروز ضمن نقل خاطره ای از گفتگواندیش بودن خود در طول مدیریت فرهنگی شان به چنین نتیجه ای رسیده اند:
"البته امروز آن اعتماد به نفس و جزمیت سابق را ندارم و متوجه دشواری و پیچیدگی پروسه و صیرورت و شکل گیری معرفت و چگونگی رسیدن به یک دیدگاه و موضع و ایستار فرهنگی و سیاسی و ... هستم و به همین دلیل به "گفتگو" اغلب نه به عنوان "رو کم کنی" و "غلبه بر خصم" که به عنوان یک "اکسیر" که می تواند ما را به درک و فهم واقعیت نزدیکتر کند، می نگرم"
پرسش اکنون اینجاست جناب آقای نصیری: چگونه و با چه ادبیاتی؟
ادبیات تند و زننده و گزنده کجا میتواند اکسیر باشد؟ مطالب کم مایه و فحش نامه های تهی از استدلال و معمولا حسی و پر هوس و سلیقه چگونه میتواند ما را به درک واقعیت نزدیک کند؟
جناب نصیری! گفتگویی که اکسیر است و موضوعیت دارد و روی کم کنی و اسکات خصم نیست "آداب" دارد ادب دارد در خود منطق و تواضع و بستر باز برای فهم مجدد و بدون تعصب و عصبانیت دارد.
لطفا به ۱۰۰ پیام اخیر خود نگاه کنید! چه انها که تالیف است و چه آنها که ارسالی است.
ادبیات و نقش شما و دوستان تان اصلا شبیه افراد دعوت کننده به گفتگو و آرامش و منطق نیست!
شما وسط دعوای دو نفر چوب بدست شان میدهید و یک طرف نزاع هم میایستید!
شما اصلا صلاحیت دعوت به گفتگو ندارید مادامیکه بر نزاع ها و نقارها می دمید و نمیتوانید موضع تان را بدون فریاد و جنجال بیان کنید!
این نقش صبر، حلم، جامع نگری، کلان نگری، مستدل بودن و دوری از هیجان و احساسی سخن گفتن لازم دارد.
کجا توانسته اید نظرات مخالف خود را بازتاب دهید؟
شما نماینده یک جریان بسیار خشن و با ادبیات گزنده و احساسی هستید.
اگر مطلوب تان چیز دیگری است از خود شروع کنید و نشان دهید!
هدانا الله و ایاکم
@atraf_man
هدایت شده از طلاب مدرسه آیت الله مجتهدی
10.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
غمگین نباشید
ناراحت نباشید
متاثر نباشید
حاکم ایران #حضرتحجتابنالحسن است.
#سیدحسننصرالله
#جبهه_مقاومت: گسترش میدان و چالش های پیش رو؛ "گره ژئوپلتیکی آذربایجان و یمن"
در نگاه ابتدایی فاصله جغرافیایی #آذربایجان در شمال غربی #ایران با #یمن در جنوب #عربستان جغرافیایی بدون مسئله و روابط #ژئوپلتیک است اما در نگاه دقیق تر این دو کشور در حال گره خوردن سیاسی به دلیل موقعیت ویژه خود هستند.
یمن سال ها پیش در چنبره عربستان در معادلات غرب آسیا نقشی نداشت و مقدرات آن تا وقوع بیداری اسلامی در عربستان تعیین میشد.
تحولات پیچیده یمن چنان در هم تنیده است که تحلیل آن مجالی دیگر می طلبد اما در نهایت #انصارالله در سایه جنگ تحمیلی عربستان، توانست رهبری سیاسی - نظامی خود را در بخش های بزرگ یمن گسترش دهد و متحد ایران در یکی از حساس ترین مناطق دنیا شود.
یمن تحت رهبری انصارالله به عنوان متحد عقیدتی - استراتژیک ایران تبدیل به دشنه ای در پهلوی عربستان و عقابی در کمین رژیم صهیونیستی شد.
این تحول شگرف در ژئوپلتیک منطقه با رشد کیفی و کمی چشمگیر نظامی و اعتقادی یمن و گسترش کم نظیر عرصه و میدان جبهه مقاومت موجب هراس جبهه استکبار شد. تا جائیکه تصریح شد که با جنگ سعودی، صنعا به دامن تهران افتاد.
طبیعی است که می بایست منتظر پاسخ جدی جبهه استکبار می بودیم.
عراق و افغانستان علی رغم التهابات درونی به دلیل اهرم های سیاسی - اجتماعی ایران در درون آنها، ظرفیت بحران سازی برای ایران را ندارند و نزاعات دور از مرزهای ایران نیز موجب تغییر سیاست و یا توقف ایران نخواهد شد؛ حادثه ای نزدیک به مفهوم داعش که به نزدیکی مرزهای ایران رسیده بود لازم است.
کدام جغرافیا؟
تاریخ پر فراز و نشیب منطقه قفقاز و ناسازگاری های ساختاری و مرزی بین سه منطقه آذربایجان، ارمنستان، نخجوان از گذشته بوده است، اما این آتشفشان تاریخی به صورت فزاینده ای فعال و احیا شد و توانست به عنوان نقطه ثقلی برای توقف ایران، طراحی شود؛ اما چرا؟
#رژیم_صهیونیستی و #آمریکا علی رغم سرمایه گذاری طولانی مدت در #کردستان #عراق و چندبار تلاش برای استقلال این منطقه و تجزیه عراق، به دلیل ناکامی پروژه شان و دریافت ضربات مستقیم از داخل و بیرون عراق از ظرفیت نهایی کردستان چشم پوشی کرده و چشم به منطقه ای دوخته اند که نخست ظرفیت درونی مانند عراق برای ایران ندارد و دوم آنکه میتواند بدون تعرض به خاک ایران چالشی بزرگ برای ایران درست کند(کریدور زنگزور و "قطع ارتباط سرزمینی ایران با ارمنستان و بستن یکی از تنفس گاه های اقتصادی و سیاسی ایران").
احیا و فعال سازی آتشفشان و نزاعات تاریخی - ساختاری منطقه قفقاز با دستور کار مشخص، پاسخ استراتژیک به متحد سازی یمن با ایران و دشنه در پهلو رفته عربستان و احساس خطر رژیم است.
آینده این سناریو چه خواهد بود؟
قطعا هر سناریو و برنامه ای دارای مراحل مختلف و پلن دوم خواهد بود؛ اما پیش بینی نگارنده با توجه به دخالت های فزاینده رژیم (دشمن) و #ترکیه (خطرناک ترین رقیب) و اخیرا بازی آشکار عربستان (زخم خورده)، و با توجه به دیگر عوامل (روابط اقتصادی و نظامی ایران با روسیه؛ رقابت بر سر کریدورهای ترانزیتی جدید؛ پیمان شانگهای؛ تحولات مثبت اقتصادی به نفع ایران؛ و غیره) به جنگی بزرگ تر ختم خواهد شد.
۱. آذربایجان با تحریک سه عامل فوق تلاش میکند به اهداف خود برسد (تز)
۲. در بزنگاه روسیه و ایران مانعیت خود را بروز خواهند داد(آنتی تز)
۳. سنتز تولید خواهد شد: دخالت ترکیه!
پیش بینی نگارنده درگیری ترکیه (نماینده ناتو) با ایران و روسیه خواهد بود؛ اگرچه ممکن است به جنگ فراگیر و طولانی نیانجامد اما امکانش هروز پر رنگ تر میشود.
م.ص.صادقی
#اطراف
#نظریه_مقاومت.
#جبهه_مقاومت
@atraf_man
May 11
نه به #تفاهم و #گفتگو
بزرگترین مسئله در حوادث اخیر عدم تدقیق و موشکافی مسئله است.
به تعبیر دیگر مسائل روی میز و در اذهان از هم تفکیک نمی شوند و هر کسی از زاویه دید خود به روایت آنچه هست و آنچه باید بشود و آنچه مطلوب است میپردازد.
در این وضعیت شاهد هیچ گونه #تفاهمی نخواهیم بود!
طبیعی است که باید برای برخی اذهان تک روایتی توضیح دهم منظور از تفاهم، اغتشاشگر مسلح و مزدور نیست.
در واقع میخواهم بگویم که حادثه جاری ابعاد و مسائل مختلفی در خود تنیده و باید با جامع نگری ضمن بررسی تاثیر و تاثرشان بر یکدیگر، آنها را بصورت مجزا شناخت و تحلیل کرد و دوباره به نحو مجموعی تحلیل کرد و راه کار ارائه داد.
در این چند وقت که با سخنان تحلیل گران و تریبون داران مواجه میشوم عموما با یک تم واحد مواجه میشوم.
یک محور اصلی به اضافه یک نفی!
به عنوان نمونه
خط تحلیل الف: اغتشاش با محوریت دشمن به اضافه ی برخی از این نوجوان ها فریب خورده اند
خط تحلیل ب: اعتراضات مردمی از جنس فرهنگی و اقتصادی + نفی اغتشاشگری و تجزیه طلبی
در این دو خط تحلیل ما با دو محور اصیل متضاد روبرو هستیم و یک اشتراک در نفی اغتشاشگری مزدورانه تجزیه گرا.
البته انواع دیگر تحلیل نیز وجود دارد و برخی با محوریت الف سعی میکنند کمی جامع تر پدیده را بنگرند و از طرف دیگر برخی در اوج تندروی در ضمن تحلیل ب به دنبال وارد ساختن تمامی عناصر و مولفه های حکومت در پدیده پیش رو هستند و تقریبا ذکری از دشمن نمی برند!
بنظر نگارنده ضعف تحلیل گران و نبود انصاف در جامع نگری یا ضعف علمی و تعهد به #وطن و #ملت و #اسلام و #آرمانهای_پایه_جامعه، موجب این تک سو نگری ها شده است.
به یکباره شاهد تحلیلی عجیب از چند اقتصاددان هستیم که تحلیل وقایع اخیر را بر پایه اقتصادی تحلیل می کنند و عجیب تر آنکه خود مسببان علمی و عملی وضع اقتصادی در سالهای متمادی بوده اند؛ مشابه آن بیانیه چند حقوق دان و چند نویسنده و غیره ...
از طرف دیگر بیانیه ها و تحلیل های خط فکری الف با محوریت دفاع از #نظام و #اسلام و #امنیت_جامعه و #حفظ_ناموس و #آرمان ها از دیدن مشکلات و معضلات گویا ناتوان است و در بیانیه خود از بازشماری و انذار و ترغیب به اصلاح هراس دارد! هراس از چه و از کی معلوم نیست!
اما بنظرم میرسد #هراس_از_رقیب است. چون در بیان و تحلیل مسئله ها توان روایت با ادبیات خودش را ندارد و ضعیف است و هر آنگاه که زبان به نقد می گشاید مانند رقیب و یا دشمن خود پدیده ها را نقد می کند و گاه تند تر!
طبیعی است که بر خود نهیب بزنند و دهان را ببندند.
وضعیت امروز تقاطع و مولود چنین منطق و عقلانیت و #اندیشه_ورزی است!
مادامیکه اندیش ورزان منصف و بدون حب و بغض شخصی و جناحی نتوانند به تحلیل جامع و علمی و متعهدانه بپردازند اساسا #مناظره ها و هم اندیشی ها و #مباحثه ها راه به جایی نخواهند برد و خود مانعیت و سدی بزرگ بر حل مسائل خواهند بود.
ما نیازمند اندیشمندانی هستیم که جرئت پذیرش و نقض و ابرام کلام خود را داشته باشند و از این ره گذر توان گفتگو و مباحثه!
البته انصافا در این زمینه شاهد برخی نقاط درخشان نیز هستیم. موضع گیری رهبر انقلاب در دانشگاه نیروی انتظامی و تفکیک و دسته بندی مسائل. چند موضع گیری خوب از رئیس قوه قضائیه و رئیس جمهور. اما متاسفانه این خط تحلیلی دنبال نشد و امتداد نیافت و دوباره به سر خط دوگانگی ها بازگشت.
م.ص.صادقی
۱۷/۷/۱۴۰۱
@atraf_man
چهار پاراگراف حرف، درباره #فضای_مجازی
۱- هنگامیکه که حسنی مبارک ساقط شد لطیفه ای نشر یافت که میگفت: از مبارک پرسیدن چرا ساقط شدی؟ جواب داد: الفایس بوک الفایس بوک!
ترامپ هم بعد از حمله هوادارانش به کنگره از فعالیت در توئیتر منع شد و به فکر ساخت شبکه اجتماعی افتاد!
۲- با به خط کردن پلتفرم ها موافقم ولی بنظرم اگر طرح ادعایی واقعی باشد و اینستا و واتس آپ را درصدد بستن قطعی باشند، نهایتا به داستانی شبیه ون گشت ارشاد و ماهواره منتهی خواهیم شد.
جامعه خو کرده به این دو پلتفرم بعد از ممانعت از تلگرام و توئیتر قاعدتا مطالبه و دعوای سیاسی و وعده های انتخاباتی اش در مجلس و دولت آزاد سازی این ها خواهد بود!
یک امر پیچیده را نباید با طناب بست! و به منازعه سیاسی و دو قطبی در جامعه تبدیل کرد. خطرات پیش رو ممکن است بیش و بزرگتر از خطرات امروز باشد!
۳- پیشنهاد: می بایست در یک فرآیند فرهنگی-تبلیغی-تشویقی جامعه را به پلتفرم های ایرانی کشاند و الا با محدودیت بیشتر، تشویق و تحریص میشوند؛ بحث از شغل و اقتصاد هم فراتر خواهد رفت و مخالفت سیاسی با نظام یک اهرم جدید پیدا خواهد کرد.
امروز و با همراهی دولت میتوان سرمایگذاری خوبی بروی دو پلتفرم ایرانی داشت و تمام نیازمندی ها و آپشن ها را در آنها جمع کرد. تجمیع شرکت های کوچک و ساخت دو قطب بزرگ و رقیب، به فضای مطلوب ما را نزدیک خواهد کرد.
نیازهای دولت الکترونیک و تماسی و بین المللی و بانکی و بهداشتی و غیره میتواند اکثریت مطلق ایرانی ها را به داشتن یکی از این دو شبکه اجتماعی مجاب کند.
فرصت ۳ ساله دولت سیزدهم برای نیل به این هدف کافی است، بشرط عزم و جزم.
۴- #جبهه_مقاومت بعد بین المللی و قدرت سیاسی انقلاب در مواجهه با جبهه استکبار است.
چگونه میخواهیم ظرفیت مردمی و رسانه ای جبهه مقاومت را شبکه و اقتدار تولید کنیم؟
شبکه های اجتماعی موجود کاملا در تضاد با سیاست های جبهه مقاومت عمل و اعلان می کند.
پس نیازمند ساخت و پرداخت به شبکه بین المللی برای جبهه مقاومت با پایه قانونی و متناسب با سلائق بوم های ملی نیز هستیم.
جبهه مقاومت در عرصه مجازی را دریابیم و برای ۲۰ تا ۳۰ سال آینده فکر کنیم
م.ص.صادقی
۱۸/۷/۱۴۰۱
@atraf_man