هدایت شده از جامعهشناسی انتقادی
💠 فروپاشی نخبگانی با خیزش اجتماعی.
🌐 گزارش سخنرانی استاد حمید پارسانیا در نشست تحلیل جامعه شناختی آخرین وضعیت انقلاب اسلامی با تأکید بر وقایع اخیر/ 14 تیر 1397
🔹 پارسانیا بحث خود را با موضوع فروپاشی حوزه نخبگانی سیاسی و بازآفرینی و خیزش حوزه اجتماعی مطرح کرد. او از دو شکاف اجتماعی در سه دهه اخیر یاد کرد. یکی از این دو شکاف مربوط به فاصله بین نخبگان، خواص و مدیران سیاسی و اجتماعی کشور با حوزه عمومی و مردم است و شکاف دیگر مربوط به فاصله بین نخبگان، خواص و مدیران سیاسی و اجتماعی با یکدیگر است. به نظر پارسانیا هر کدام از این دو شکاف در دورههای هشتساله یا ده ساله خود را نشان دادهاند، هر چند که اغلب تفسیر درستی از آنها نشده است.
🔹 او درباره انشقاق بین حوزه اجتماعی و عمومی با نخبگان سیاسی گفت: در دوران جنگ شاهد فاصلهای کمتر بین این دو حوزه هستیم نخستین انشقاق در این حوزه در سال 71 در اعتراضاتی شکل گرفت که از کوی طلاب مشهد آغاز شد و سپس این انشقاق به ترتیب در سه دوره هشت ساله یعنی در سه مقطع انتخابات 76، 84 و 92 خود را نشان داد. در این سه مقطع، مردم اعتراض خود را به نخبگان سیاسی و الگوی مدیریتی واحد آنها، نشان دادند.
🔹 شکاف دوّم، مربوط به نزاع بین نخبگان سیاسی با یکدیگر است. این شکاف، در مقاطعی غیر از انتخابات، یعنی در حوادث سال 78 و 88 خود را نشان داد. حادثه سال78 از نوع حوادث مقاطع انتخابات نبود؛ یعنی حادثهای عمومی و فراگیر نبود. این حادثه مربوط به تهران، آنهم در میانه شهر از کوی دانشگاه تا خیابان انقلاب بود. حادثه کاملاً نخبگانی و سیاسی بود و کانون فرماندهی آن، برخی از معاونتهای دولت و یا وزارت علوم بودند و هدف آن نیز عبور از خیابان جمهوری بود. حادثه سال88 نیز حادثهای مربوط به شهرهای بزرگ و بیشتر مربوط به بالای شهر تهران بود و طرفهای این حادثه اینبار، سران و محورهای اصلی مدیریت کشور و نخبگان سیاسی بودند.
🔹 نخبگان سیاسی، اغلب به رقابتهای مربوط به خود نظر داشتهاند و مسائل روزمره زندگی مردم ما کمتر مسأله آنها بوده است. آنها متأسفانه هیچگاه قرائت درستی از مقاومتهای عمومی مردم در انتخاباتهای مکرر نکردهاند و مقاومت مردم نسبت به الگوهای مدیریتی خودشان را هزینه رقابتهای سیاسیشان کردهاند.
🔹 پارسانیا، حوادث جاری جامعه را با نوع حوادث سال 78 و 88 متفاوت دانست و گفت: این حادثه مربوط حوزه نخبگانی کشور نیست و به حوزه عمومی جامعه بازمیگردد. این حادثه مطالبه عمومی جامعه جامعه از الگوهای مدیریت ثابت و مستمری است که نزاعهای سیاسی نخبگانی نیز کمتر در آن تأثیرگذار بوده و هست.
🔹 پارسانیا در بخش دوم صحبت خود به علّت ناکارآمدی مدیریتی کشور پرداخت و این امر را ناشی از بیتوجهی مدیران به تفاوت دو عرصه سیاستگذاری و خطمشیگذاری دانست و بر این نکته تأکید کرد که قانون اساسی به گونهای است که اجازه استقرار سیاستگذاری را به هیچیک از قوا نمیدهد و حال آن که مدیران کشور رقابتهای قبیلهای خود را اغلب با ادبیات سیاستگذارانه توجیه کرده و از این افق به چالش با یکدیگر میپردازند. بهزعم او نتیجه طبیعی این وضعیت، غفلت از خطمشیگذاری و تدوین و اجرای سیاستهای اجرایی (و نه سیاستهای کلان) در عرصه مدیریت و غفلت از مسائل جاری مردم است.
🔹 پارسانیا از نمونههای متعددی یاد کرد که بیتوجهی مدیران قوای مختلف را نسبت به خطمشیگذاری و دخالتهای غیرقانونی و ناروای آنان را در عرصه سیاستگذاری نشان میدهد.
🔹 این مدل از مدیریت، آسیب واقعی و عینی خود را در حوزه عمومی وارد میسازد و ساختار اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حوزه عمومی را تخریب می کند و اینک خیزش عمومی مردم، این مدل از مدیریت اجتماعی را در معرض فروپاشی قرار میدهد و فرصت مناسبی را برای تغییر و تحول بنیادین آن که به گونهای رسوبکرده و سخت و درعینحال فرتوت است، ایجاد میکند.
🌐 http://sobhe-no.ir/newspaper/508/13/20238
#بازنشر
💠 @hparsania
8.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زینب سلام الله علیها
#زن_زندگی_آزادگی
@atraf_man
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
هدایت شده از أخٌفيالله. #إنا_على_العهد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به به
شهید ایمن السعدي فرمانده گردان جنین سرایاالقدس که چندروز پیش توسط تروریستهای اسقاطیلی به شهادت رسید توی این ویدیو داره این سرود زیبا رو که بچه های حزب الله برای شهدای نبرد سوریه تولید کردن رو میخونه:
سبعون قلباً قد نمو فوق الثرى، صبحاً جلياً سرمدياً أنورا
اطراف|م.ص.صاد
به به شهید ایمن السعدي فرمانده گردان جنین سرایاالقدس که چندروز پیش توسط تروریستهای اسقاطیلی به شها
حقیقت فرهنگ و هویت جبهه مقاومت همین است.
نظام جمهوری اسلامی در گستره مرز هویتی و فرهنگی خود شامل مناطق گسترده ای از جهان است که با آنها اشتراک جهان معنا دارد نه منافع مشترک یا همسویی!
آنها در دل هویت بزرگ و عام جامعه ولایی که قطب بندی با نظام باطل و طاغوت دارد جا دارند و در سازه مفهومی مقاومت دارای رکنیت و اصالت می باشند.
#مقاومت
#هویت_مقاومت
#مقاومت_فرهنگی
#نظریه_مقاومت
@atraf_man
هدایت شده از رسانامه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شعار "لا اله الا الله" و "محمدرسولالله" هواداران مراکشی در برابر مکرون رئیسجمهور فرانسه در حاشیه بازی شب گذشته
#جام_جهانی
@FarhikhtegaanOnline
حاج #محمد_مختاری یکی از پیر بسیجی های خمینی بر اثر صدمات ناشی از ضربات اغتشاشگران ضد انقلاب در بوکان حین خدمت رسانی و رفع محرومیت به شهادت رسید و به یاران شهیدش پیوست.
فردا صبح (حدودا ۷:۳۰) کنار ضریح حضرت معصومه سلام الله علیها با او وداع میکنیم تا برای تدفین به زادگاهش (چالوس) برود.
حاج محمد مختاری در اغلب صحنه های جهاد و شهادت حضور داشت. از دفاع مقدس تا بوسنی از زلزله و سیل تا محرومیت زدایی و از سامرا تا سوریه. رضوان الهی بر بسیجی های بی ادعای خمینی کبیر.
یا لیتنا کنا معهم
۲۵/۹/۱۴۰۱
@atraf_man
#واضحات: کریمی طبق پروژه جلو میرود و کُچ میشود.
بیچاره ها فکر کردند ایران، اوکراین است که یک دلقک را رئیس جمهور کردند و به مسلخ فرستادن!☺️
@atraf_man
ما زالت بعد أبيها
معصبة الرأس ...
ناحلة الجسم ...
منهدة الركن ...
باكية العين ...
@atraf_man
هدایت شده از رسانامه
2_144123984271096582.mp3
8.18M
🎧 مداحی سلیم موذنزاده به مناسبت شب شهادت حضرت زهرا (س)
یا فاطمه؛ من عقده ی دل وا نکردم
گشتم… ولی قبرِ تو را پیدا نکردم
چشم انتظارم مهدی بیاید؛ تا تربتت را پیدا نماید
🏴 شهادت بانوی دوعالم، حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد.
#فاطمیه #ایام_فاطمیه
@farhikhtegaanOnline
هدایت شده از تا انتهای افق
و همچنان #شهید_آرمان...
آدم یک حالی میشود وقتی میبیند همچنان تصاویر کاربری خیلیها تصویر شهید آرمان است... دوستی که برایتان گفتم بعد از شهادت ایشان تصمیم گرفت بعد از پانزده سال حضور در هلند محجبه شود هم، تصاویر کاربریاش چهره شهید آرمان شده است...
حالا معنی حق میآید باطل را از بین میبرد را بهتر درک میکنیم. اینکه باطل کف روی آب است. هرچه هیاهو و حباب داشته باشد فرقی نمیکند. ماندنی نیست. محو میشود. چیزی که می ماند حق است. آب حیاتبخش گواراست...
کسی که تا دیروز تقریبا به سبک مدلها از خود و زیباییهای ظاهریاش عکس میگرفت و تصویر کاربریاش میگذاشت. حالا نگاهش به خودش و حضورش در این دنیا آرمانی شده است... حالا همه را پاک کرده... عکس شهید آرمان را گذاشته...
چند روز پیش که جویای حالش شدم گفت با خودش گفته حتی اگر زشت هم بشوم باز حجاب خواهم گرفت. اما دیدم نه. انگار زیباتر شدم... گفت: در یک گروهی در هلند اعلام کردم که محجبه شدم... چیزی نگذشت که چندنفر در خصوصی بهم تبریک گفتند و نوشتند: ما هم محجبه شدیم... حالا هم دنبال قرار دیدار هستند... کسانی که حتی همدیگر را نمیشناختند...
چقدر برکت...
آیا در همین هم نشانه نیست؟ خون کدام انسان حیات بخش است؟ زندگی بخش است؟ طهارت بخش است؟ کدام انسان با کدام اندیشه حیات و مرگش انسان ساز است؟ و در طول تاریخ یاد و خاطره کدام انسان ها زنده مانده است...
شهید سیدمرتضی آوینی ( که خود او هم تحول عمیق در این دنیا را به سمت حق تجربه کرده است...):
«شهدا شاهد بر باطن و حقیقت عالمند و هم آنانند که بر دیگران حیات میبخشند.»
✍️ مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی🇮🇷 در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
هدایت شده از حبیباله بابائی
«کوثر» و معنای تمدنی آن (1)
تمدن در نگاه فلسفی و اجتماعی به مثابه «کلانترین نظام مناسبات انسانی» و در نگاه اخلاقی به مثابه «انباشتِ خیرات کثیر و کلان» همواره با مقولات کلان انسانی و مسائل بزرگ اجتماعی ارتباط دارد. یکی از نکتههای مهم در قرآن در صورتبندی تمدن اسلامی، مقولۀ «خیرِ کلان» و صورتبندی اجتماعیِ آن است، اینکه اساسا «خیر» از منظر قرآنی در چه فرایندی تبدیل به «خیر بزرگ» میشود و در مقیاس امت اسلام و یا در مقیاس کلان بشری نقشآفرینی میکند؟ این پرسش، محور اصلی و مرکزی در این مقاله خواهد بود تا با تأکید بر آیه 261 از سورۀ بقره («مَثَلُ الَّذينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ في سَبيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنابِلَ في كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَ اللَّهُ يُضاعِفُ لِمَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَليم»)، فرایند کلانشدگیِ خیر در ادبیات و در منطق قرآنی را نشان داده و از آن خوانش تمدنی ارائه بکند. آیۀ مزبور یکی از شاخص¬ترین آیاتی است که به خیر کلان و مکانیسم این کلانشدگی اشاره کرده است. این آیه با بیان مثالی به تبیین چگونگی کلانشدگیِ خیر و نیکی پرداخته و مهمترین عامل این رشد و کلان شدگی را «فی سبیل الله» بودن معرفی می¬کند.آیه سنبله به انفاق مال در راه خدا پرداخته و آن را به منزله حبه و دانه گندم می¬شمارد که این دانه رشد کرده و از آن هفت خوشه میروید و از هر یک از این خوشه¬ها صد دانه گندم به بار می¬آید. سپس آیه این نوید را می¬دهد که خدا این مقدار را برای هر که بخواهد چند برابر می¬کند. بدین ترتیب هر حبه مالی که در راه خدا انفاق می¬شود، برکت مییابد و به صدها و بلکه هزاران دانه خیر تبدیل میشود و از این خیرها و نیکیهای فرد، خیرات بزرگِ اجتماعی و نیکهای کلان در مقیاس امت رخ مینماید.
در این چند یادداشت به نسبت بین «فی سبیل الله» بودن (در یک مرحله) و «فی الله» بودن (در مرحله دیگر) و «کلانشدگی» و فرایند زایش خیرات کثیر و کلان از عمل فیسبیلالله و عمل فیالله خواهیم پرداخت تا شاید از این رهگذر بتوان به قاعدهای تمدنی در تبدیل خیرات اجتماعی به خیرات تمدنی دست یافته و آن را به مثابه یک سنت در فرایند تمدنی مسلمانان مورد توصیه و تأکید قرار داد.
@Habibollah_Babai