لینک دانلود عکس نوشته باکیفیت HD👇
http://bayanbox.ir/info/9094208001443120562/و-هو-معکم-این-ما-کنتم
🌹آیه:
هُوَ الَّذِی خَلَقَ السَّمَوَ اتِ وَالْأَرْضَ فِی سِتَّةِ أَیَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَی عَلَی الْعَرْشِ یَعْلَمُ مَا یَلِجُ فِی الْأَرْضِ وَمَا یَخْرُجُ مِنْهَا وَمَا یَنزِلُ مِنَ السَّمَآءِ وَمَا یَعْرُجُ فِیهَا وَهُوَ مَعَکُمْ أَیْنَ مَا کُنتُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ
🌸ترجمه :
او کسی است که آسمان ها و زمین را در شش روز (و دوران) آفرید، سپس بر تخت قدرت استیلا یافت. آنچه در زمین وارد می شود و آنچه از آن خارج می شود و آنچه از آسمان فرو می آید و آنچه در آن بالا می رود، (همه را) می داند و هر کجا باشید، او با شماست و خدا به آنچه انجام می دهید، بیناست.
⭕نکته ها:
آنچه در زمین فرو می رود، همچون بذر گیاهان، قطرات باران، ریشه ی درختان، اجساد مردگان، گنج ها و امثال آن؛ و آنچه از زمین خارج می شود، همچون ساقه ی گیاهان و درختان، آب چاهها و چشمه ها، انواع موادّ نفتی و معدنی و امثال آن، همه در نزد خداوند آشکار و معلوم است.
ایمان به علم و حضور خداوند، بهترین و قوی ترین وسیله تربیت است. اگر انسان بداند هر لحظه خداوند با اوست و تمام کارهایش زیر نظر اوست، هرگز اجازه این همه تجاوز و قانون شکنی به خود نمی دهد.
♦️پیام ها :
1- با اینکه قدرت او بی نهایت است ومی تواند در یک لحظه همه چیز را بیافریند، ولی حکمت او اقتضا دارد که آفرینش تدریجی باشد. «خلق... فی ستّة ایّام»
2- خداوند بر تمام هستی و آفریده های خود سلطه کامل دارد. «خلق... ثمّ استوی علی العرش»
3- خداوند به تمام جزئیات هستی، علم دارد. «یعلم ما یلج فی الارض و ما یخرج منها و ما ینزل... و ما یعرج...»
4- همه در محضر خداییم. «و هو معکم»
5 - علم خداوند حضوری است. «هو معکم»
6- خداوند به تمام جزئیات کار ما آگاه است. «و اللّه بما تعملون بصیر»
📚تفسیر نور حجتالاسلام والمسلمین قرائتی
کانال عطر قــــ💗ـــرآن
🆔 @AtreQuran
لینک دانلود عکس نوشته باکیفیت HD👇
http://bayanbox.ir/info/2689808420325055146/لو-تکاشفتم-ما-تدافنتم
♦️اگر عیبهای ما آشکار میشد!
.
. 🔽 امام جواد(ع) در پاسخ به عبدالعظیم حسنی از پدران بزرگوارش تا امیرالمؤمنین علیه السلام نقل میفرماید: لو تکاشفتم ما تدافنتم- اگر عیبهای هر یک از شما بر دیگری آشکار میشد، همدیگر را دفن نمیکردید. (بحار الانوار، ج 74، ص383)
.
. 🔰فرمایش حضرت حداقل حاوی دو درس بزرگ است.
.
.
◀️اول اینکه؛ هیچگاه نباید به خاطر برخورداری از بعضی کمالات مادی و معنوی، دچار غرور و نخوت شده و فخرفروشی کنیم. همیشه این را بهخاطر داشته باشیم که به غیر از معصومین(ع) و اولیا بزرگ الهی، سایر مردم کم یا بیش درخور آلودگیهایی در افکار و اعمال و اخلاق دارند که فقط خدا از آنها با خبر است و از باب لطف و رحمت خویش پنهانشان ساخته است و از رهگذر ستاریت الهی آبرویمان پیش عالم و آدم محفوظ مانده است.
.
. ◀️درس دیگر این است که نباید دنبال عیوب دیگران بود. علی(ع) فرمود: هر کس در عیب خود نظر کند، از توجه به عیوب مردم بازمیماند. (حکمت 349) امام صادق(ع) نیز میفرمایند : فردی که در پی آشکار ساختن عیب دیگران است و از معایب خود غافل مانده، بدون شک دچار مکر خدا گردیده است. (میزان الحکمه ج 2 ص 755)
.
. ♦️مرحوم مجتهدی تهرانی میگفتند: پردهدری نکنید. همانطور که خدا نسبت به ما چنین کرده است. ما خیلی بدی کردیم اما خدا نگذاشته است کسی بفهمد. اگر بوی گناه بلند میشد، دو نفر نمیتوانستند کنار هم بنشینند. چون گناه بو دارد و فقط اولیاء خدا متوجه میشوند و گاهی آن فرد را صدا کرده و به او میگویند: مواظب باش، چه کار کردهای که بوی گناه میدهی؟ خودت را جمع و جور کن.
.
.
خرده بینانند در عالم بسی
واقفند از کار و بار هر کسی
.
. 🔽خداوند ستارالعیوب است. پس ما هم باید عیب مردم را مخفی کنیم. وقتی خدا این لطف را به ما کرده است، ما هم همین کار را انجام دهیم. اگر عیب مردم را مخفی کردید، خدا هم عیب شما را مخفی میکند. اما اگر نه، عیب مردم را همه جا گفتید، خدا شما را رسوا میکند.
.
.
📚(طریق وصل ص 120)
.
.
👉 @AtreQuran 💯