👿الشیطان یعدکم الفقر👿
🌷شیطان [به هنگام صدقه دادن]شما را به تنگدستی وعده دهد🌷
کانال عطر قــــ💗ـــرآن
🆔 @AtreQuran
🌸در اهمیت نعمتهاى فوق همین بس که:
👁️«چشم» مهمترین وسیله ارتباط انسان با جهان خارج است، شگفتی هاى چشم به اندازه اى است که براستى انسان را به خضوع در مقابل خالق آن وامی دارد، طبقات هفتگانه چشم که به نام هاى: صلبیه (قرنیه) مشیمیه، عنبیه، جلدیه، زلالیه، زجاجیه، و شبکیه نامیده شده، هر کدام ساختمان عجیب و ظریف و شگفت انگیزى دارد که قوانین فیزیکى و شیمیائى مربوط به نور و آئینه ها به دقیق ترین وجهى در آنها رعایت شده بطورى که پیشرفته ترین دوربینهاى دقیق عکاسى در برابر آن، موجود بی ارزشى است.
💕اگر در تمام وجود انسان جز چشم، چیز دیگرى نبود، مطالعه شگفتیهایش براى شناخت علم و قدرت عظیم پروردگار کافى بود.
👅و اما «زبان» مهمترین وسیله ارتباط انسان با انسانهاى دیگر و نقل و مبادله اطلاعات و معلومات از قومى به قوم دیگر، و از نسلى به نسل دیگر است، و اگر این وسیله ارتباطى نبود هرگز انسان نمی توانست تا این حد در علم و دانش و تمدّن مادى و مسائل معنوى ترقى کند.
👄و اما «لبها» نقش مؤثرى در تکلم دارند، چرا که بسیارى از مقاطع حروف به وسیله لبها ادا می شود، و از این گذشته لبها کمک زیادى به جویدن غذا، و حفظ رطوبت دهان، و نوشیدن آب می کنند و اگر نبودند مسأله خوردن و آشامیدن انسان و حتى منظره چهره او بر اثر جریان آب دهان به بیرون، و عدم قدرت بر اداء بسیارى از حروف وضع اسف انگیزى داشت.
🌺امیر مؤمنان على علیه السّلام می فرمایند:
«شگفتا از این انسان که با یک قطعه پیه مىبیند، و با قطعه گوشتى سخن مىگوید، و با استخوانى مى شنود، و از شکافى نفس مى کشد»! و این کارهاى بزرگ حیاتى را با این وسائل کوچک انجام مى دهد.
📚تفسیر نمونه آیت الله العظمی مکارمشیرازی
کانال عطر قــــ💗ـــرآن
🆔 @AtreQuran
🌺آیه:
(المال و البنون زینة الحیوة الدنیا و الباقیات الصالحات خیر عند ربک ثوابا و خیر املا)
🌸ترجمه:
(مال و فرزندان زینت این زندگی دنیاست و کارهای شایسته و ماندگار نزد پروردگارت پاداشی بهتر دارند و امید بیشتری به آن می رود)
🌹تفسیر :
◀️این آیه در حکم نتیجه و تفریع از آیه قبلی است ، می فرماید، مال و فرزند در این دنیا از جمله اموریست که برای انسان آراسته شده و قلب انسان مشتاق ومتمایل به آنهاست و آرزوهایش بر محور آنها دور می زند، اما اینها اموری فریبنده و زود گذر هستند که آن منافع و آمالی را که انسان از آنها انتظار دارد،برآورده نمی سازند، اما اعمال شایسته و صالح برای انسان در نزد خدا محفوظ است و برای او باقی می ماند و اینگونه اعمال نزد خدا ثواب بهتری دارد، چون خداوند در قبال آنها به فرد انجام دهنده بهترین پاداش را می دهد و نیز دربردارنده بهترین آرزوهاست ، چون آنچه از رحمت و کرامت خدا که در برابر آن عمل مورد انتظار است بطور کامل و بلکه بیشتر از آن ، به آدمی عاید می شود. به خلاف زینت های زودگذر دنیوی که اغلب آرزوهایی کاذب و فریبنده را شامل هستند و حتی یک درصد آنها هم در عالم واقعیت تحقق نمی یابد، پس هر کس بداند که دنیا متاعی فریبنده و فانی است و زینتهای آن که قلب آدمی به آنها تعلق خاطر می یابد،تنها یک عرض زایل شدنی هستند، می فهمد که اینها در برابر آن اجر و ثوابی که خداوندبرای مؤمنانی که اعمال شایسته انجام داده اند، در سرای آخرت که دار زندگی حقیقی است ، آماده کرده ، ابدا ارزشی ندارند. و در احادیث از طرق شیعه و سنی روایت شده که مراد از (باقیات صالحات )تسبیحات اربعه ، (سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر) است و در بعضی تفاسیرآن را نماز یا دوستی و ولایت اهل بیت علیهم السلام دانسته اند و همه این موارد ازمصادیق باقیات صالحات هستند و مصداق جامع آن ، همان اعمال صالح است.
📚» تفسیر المیزان - خلاصه
کانال عطر قــــ💗ـــرآن
🆔 @AtreQuran
لینک دانلود عکس نوشته باکیفیت HD👇
http://bayanbox.ir/info/6777672604786932578/و-خلقناکم-ازواجا
💗علامه طباطبایی در تفسیر شریف المیزان می فرماید منظور از « ازواج » در آیه شریفه این است که:
🌸« ما شما را جفت جفت از نر و ماده آفريديم، تا سنت ازدواج و تناسل در بينتان جريان يابد،
در نتيجه نوع بشر تا روزى كه خدا خواسته باشد، باقى بماند.
📌بعضى گفته اند: مراد از ازواج، اشكال است، يعنى ما شما را شكل هم خلق كرديم.
◀️خداوند در سوره نبأ مي فرمايد: «وَ خَلَقْناكُمْ أَزْواجاً» و شما را جفت جفت آفريديم.
🌸به طور خلاصه بايد گفت منظور اين آيه اين است كه انسانها به صورت دو جنس زن ومرد ، يا سياه و سفيد يا در اصناف مختلف آفريده شده اند و منظور اين نيست كه براي هركس همسري آفريده شده يا مشخص شدهاست؛ بلكه تنها اشاره اي است به وجود دو جنس در عالم تا از اين راه، نسل بشر تكثير شده و باقي بماند.
⭕ازواج جمع زوج است و به هر جفتي كه با هم هستند مثل كفش، نعلين، يا جنس مذكر و مونث ، يا اصناف، يا چيزهاي شبيه هم بكار مي رود. هم چنين ممكن است به منظور اشاره به وجود جوهر و عرض، يا ماده و صورت در موجودات باشد. يعني همين قدر كه موجودات از تركيب جوهر و عرض تشكيل شده اند، يعني زوج هستند.[1]
♦️مفسران براي واژه ازواجا در اين آيه معاني گوناگوني ذكر كرده اند:
🌹يكي از معاني همان است كه در بالا اشاره شد و آن اشاره به تركيب انسان از جوهر و عرض يا ماده و صورت است. برخي با استناد به معناي اصناف براي ازواج، اين آيه را اشاره به اصناف مختلف انسانها مى دانند، و تفاوتهايى كه از نظر رنگ و نژاد و روحيات و استعدادهاى مختلف در ميان انسانها است كه آن نيز از نشانه هاى عظمت حق و مايه تكامل جامعه انسانى است.[2]
⭕بعضى گفته اند: مراد از ازواج، اشكال است، يعنى ما شما را شكل هم خلق كرديم.
💗برخي نيز مراد آيه را اشاره به اصناف و گروه هاى گوناگونى مي دانند كه داراى استعدادهاى جسمى و نفسى مختلفند و معتقدند با اينگونه اختلافات غريزى است كه اصناف و طبقات مانند عناصر مختلف به اختلاط و امتزاج روى مي آورند. از جهت همين اختلاط به آنها ازواج گفته مي شود.[3]
📚پی نوشت ها :
[1] . المفردات في غريب القرآن، دارالعلم الدار الشامية،دمشق،1412ق، ص: 384-385
[2] . مجمع البيان في تفسير القرآن، انتشارات ناصر خسرو،1372،ج 10، ص 421؛ تفسير نمونه، دار الكتب الإسلامية، تهران،1374، ج26، ص18.
[3] . پرتوى از قرآن، طالقانى، سيد محمود ، شركت سهامى انتشار ،تهران،1362، ج3، ص: 13
کانال عطر قــــ💗ـــرآن
🆔 @AtreQuran
❓سوال❓
🔶️ جمله (من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق) از کیست؟
✅پاسخ✅
◀️از نشانه های ایمان در وهله اول سپاسگزاری و شکر نسبت به خداوند است که مظهر لطف و بخشش بوده و با نعمتهای فراوان مخلوقاتش را به بندگی و اطاعت از خویش فرمان داده است.
💕در مرتبه دوم تشکر از کسانی که راه رسیدن به نعمات الهی را هموار نموده و واسطه این فیض شده اند وظیفه ای است که مورد سفارش خدا و اولیاء دین میباشد که: «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» هر کس در مقابل احسان و نیکی بندگان خداوند شکرگزاری نکند خدا را شکر نگفته است.
✅بنابراین اگر در جامعه روحیه تشکر و قدردانی از انسانهای خیّر، مبتکر و خلّاق از بین برود، گرایش به فعالیتهای مثبت و سازنده کمرنگ شده و دلسردی و خمودگی جای آن را خواهد گرفت.
🔶️ از آنجایی که تشکر و تشویق به انگیزش افراد در ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر کمک میکند و روح و روان آنها را شاد و بانشاط میگرداند، این امر همیشه مورد تأکید اسلام و پیشوایان دینی بوده است.
♦️در جستجوی منابع در دسترس ما عین حدیث یافت نشد ،اما احادیثی با این مضمون وجود دارد که در ذیل به آنها اشاره می شود:
🌺محمود بن أبی البلاد قال: سمعت الرضا علیه السّلام یقول: من لم یشکر المنعم من المخلوقین لم یشکر اللَّه عزّ و جلّ. (1)
🌺محمود بن ابی البلاد میگوید: از امام رضا (ع) شنیدم که میفرمود: هر که سپاس مردم نعمت دهنده را نگوید، سپاس خدای بزرگ را نگفته است.
روضة من الفاظ رسول اللَّه صلّی اللَّه علیه و آله: لا یشکر اللَّه من لایشکر النّاس(2)
🔶️ از سخنان پیامبر اکرم(ص):شکر خدا را بجانیاورده است آنکه از مردم (درقبال انعامشان) تشکر نکند.
📚پی نوشت ها :
[1] تفسیر نور الثقلین ج 4/ ص201- البحارج 71/ ص44 –الوسائل ج 11/ص 542
[2] المتقین ج 13/ص 21- الوسائل ج 11/ص 542.
کانال عطر قــــ💗ـــرآن
🆔 @AtreQuran
لینک دانلود عکس نوشته باکیفیت HD 👇 http://bayanbox.ir/info/5564897644950399160/تشکر-از-مردم
🌸آیه:
(و قال ربکم ادعونی استجب لکم ان الذین یستکبرون عن عبادتی سیدخلون جهنم داخرین )
🌺ترجمه:
(و پروردگاتان فرمود مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم ،همانا کسانیکه از عبادت من تکبر می ورزند بزودی با کمال خواری و ذلت وارد جهنم می شوند)
♦️تفسیر:
این آیه دعوتی است از جانب خدای متعال که مالک و متصرف مطلق عالم هستی است برای همه بندگانش تا او را بخوانند و نیز وعده ایست به استجابت آنان و در این آیه وعده اجابت مطلق است ، منتها به شرط آنکه:
✅اولا) داعی حقیقتا داعی باشد و بداند که از خدا چه می خواهد . .
✅و ثانیا) فقط خدا را بخواند و نظرش را از همه اسباب دیگرمنصرف کرده باشد و به علم فطری فقط مسبب الاسباب را دعا کند و زبانش در این قضیه با قلبش موافقت داشته باشد.
◀️آنگاه می فرماید کسانی که از دعا به درگاه خدا و عبادت برای او استکبار بورزند بزودی با حالت ذلت و مسکنت وارد جهنم خواهند شد و این عبارت در مقام انذار مستکبرین است .
📌در کتاب خصال از امام صادق ع روایت شده :
⭕به کسی که توفیق و حال دعا داده شده باشد، اجابت نیز داده می شود و به کسی که توفیق شکر داده شود افزونی نعمت نیزاعطا می شود و به کسی که توکل داده شده باشد از کفایت امورش مضایقه نمی شود. چون خدای متعال می فرماید (هر کس بر خدا توکل کند، خدا او را کفایت می کند ومی فرماید (اگر شکر گذارید، شما را افزون می دهم ) و می فرماید (بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را)
📚» تفسیر المیزان - خلاصه
کانال عطر قــــ💗ـــرآن
🆔 @AtreQuran
لینک دانلود عکس نوشته باکیفیت HD👇
http://bayanbox.ir/info/6682967116191887174/ادعونی-استجب-لکم