May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
به بسم الله الرحمن الرحیم است
که عارف در مقام کن مکین است
💥 به فضل الهی ادامه مطالب کانال معرفتی
آوای ملکوت را در پیامرسان ملی ایتا پی خواهیم گرفت.
✅ @avayemalakut
مهر خوبان دل و دین از همه بی پروا برد
رخ شطرنج نبرد آنچه رخ زیبا برد
تو مپندار که مجنون سر خود مجنون گشت
از سمک تا به سماکش کشش لیلا برد
💥 #علامه_طباطبایی(رضوان الله علیه)
📌 کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
💢السلام عليك يا موسی الکاظم💢
✅ #سگ_آستان
@avayemalakut
🔻🔻🔻
♦️علامه #حسن_زاده_آملی می فرماید : بنده حدود سی سال پیش صحبتی داشتم با یک ریاضیدان معروف تا که بحث کشید به یک شکل هندسی قطاع .
🔻من از او، به خاطر غرض الهي كه در نظرم داشتم ، سؤال كردم : عزيز من ! از اين شكل چند حكم هندسي مي توان استفاده كرد ؟
گفت : شايد هفت تا ده تا حكم .
گفتم : مثلاً بيست تا چطور ؟
گفت : شايد. ممكن است .
🔻گفتم : دويست تا چطور ؟ به من نگاه مي كرد كه آيا دويست حكم هندسي مي توان از آن استنباط كرد و توقّف كرد.
گفتم : دويست هزار چطور ؟
🔻خيال مي كرد كه من سر مطايبه و شوخي دارم و به مجاز حرف مي زنم . بعد به او گفتم : آقا ! اين خواجه نصير الدّين طوسي كتابي دارد به نام كشف القناع عن اسرار شّكل القَطّاع .
🔻و جناب خواجه از اين شكل ، چهارصد و نود و هفت هزار و ششصد و شصت و چهار حكم هندسي استنباط كرده ؛ يعني قريب نيم ميليون. شَکل هَندسي قَطّاع ؛
🔻بعد به او گفتم : اين خواجه نصير طوسي كه راجع به يك شكل هندسي ، يك كتاب نوشته و قريب پانصد هزار حكم از آن استنباط كرده ، شما آن كتاب و خود خواجه را مي شناسي ؟
گفت : نخير.
♦️بعد راجع شخصيت خواجه صحبت كرديم و به او گفتيم : اين خواجه وقتي كه در بغداد حالش دگرگون شد و ديد دارد از اين نشانه به جوار الهي ارتحال مي كند، وصيّت كرد:
🔻مرا از كنار امام هفتم ، باب الحوائج الي الله ، از اين معقل و پناهگاه بيرون نبريد و در عتبه به خاك بسپارند و روي قبر در پيشگاه امام هفتم ؛ مثلاً نوشته نشود، آيت الله علاّمه...
🔻 ايشان امام است ، حجه الله است ؛ قرآن ناطق و امام ملك و ملكوت است . روي قبر من بنويسيد :
💥وَ كَلبُهُم بَاسِطٌ ذِرَاعَيهِ بِالوَصِيد . ؛و سگ آنها، دست های خود را بر دهانه غار گشوده بود».(سوره کهف، ایه 18)
مربوط به حکایت اصحاب کهف و سگ آنها است که در دم غار نشسته است»
👈 و اين عالمي است صاحب اين همه كتاب در حكمت ، فلسفه ، عرفان ، رياضيات ، فقه و اصول ، علوم غريبه ، معماري و مهندسي و بنا كننده رصدخانه مراغه و صاحب زيج ايلخاني و بالاخره خواجه نصير الدّين طوسي و استاد بشر و استاد كلّ في الكل . امّا در پيشگاه امام هفتم اين طور وصيّت مي كند كه روي قبرش بنويسند.
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
⭕️ حضرت #امام_باقر (علیه السلام)
♦️إنَّ إِيمَانَ أَبِي طَالِبٍ لَوْ وُضِعَ فِي كِفَّةِ مِيزَانٍ وَ إِيمَانُ هَذَا الْخَلْقِ فِي كِفَّةِ مِيزَانٍ لَرَجَحَ إِيمَانُ أَبِي طَالِبٍ عَلَى إِيمَانِهِم
👈 اگر ایمان ابوطالب در یک کفّۀ ترازو و ایمان این مردم در کفّۀ دیگر قرار داده شود، ایمان ابوطالب بر ایمان آنها برتری خواهد یافت.
📚بحار الانوار ج 38 ص 112
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
⭕️ کلام امیرالمؤمنین در عظمت مقام
حضرت #ابوطالب (علیهما السلام)
🔻روزی امیرالمؤمنین علیه السلام در صحن (مسجد) نشسته و مردم اطرافشان را گرفته بودند. مردی بلند شد و گفت: «ای امیرالمؤمنین! شما در چنین جایگاهی که خداوند برایتان قرار داده هستید؛ و پدرتان در آتش معذّب است!»
🔻حضرت علیّ علیه السلام به او فرمودند: «خدا دهانت را بشکند! قسم به خدایی که محمّد صلّی الله علیه وآله را بحقّ به پیامبری مبعوث فرمود، اگر پدرم برای همۀ گناهکارانِ روی زمین شفاعت میکرد، خداوند می پذیرفت.
🔻پدرِ من در آتش معذّب است در حالی که پسرش تقسیم کنندۀ بهشت و جهنّم است؟!
🔻قسم به آنکه محمّد را بحقّ به پیامبری مبعوث کرد، نور پدرم در روز قیامت انوار همۀ خلائق را کنار می زند مگر پنج نور: نور محمّد صلّی الله علیه وآله، و نور من، و نور حسن و حسین و نور نُه نفر از فرزندان حسین؛ چرا که نور ابوطالب از نور ماست که خداوند آن را دو هزار سال قبل از خلقت آدم، آفریده است.
📚 «بحار الانوار» ج 38 ص 69
📌كانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
🌹🌹كانال آوای ملکوت🌹🌹
♦️💥در کانال آوای ملکوت شاهد نکات نغز و دلنشین ملکوتیان ملک نشین بوده
♦️💥عطش کویر دل را با صهبای ناب سالکان کوی حق سیراب نمایید.
‼️دعوت مشتاقان فراموش نشود‼️
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
مقدم_اباصالح كجايي.mp3
3.96M
🌹 #أين_بقية_الله 🌹
@avayemalakut
🔻🔻🔻
♦️ #مداحی_مقدم
💥 صدای پای یار مهربان از ره بیاید...!
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
✅ خاطره شنیدنی علامه طباطبایی درباره #شیخ_وهابی
🔻#علّامه_طباطبائى( رضوان الله عليه)نقل كردند كه:
♦️روزى سرتيپ قريب گفت: در سالى كه من به حجّ مشرّف شدم(سفر ما) با كشتى بود؛كشتى بيش از يك هفته بر روى آب بود، شيخى در كشتى بود كه او هم عازم حجّ بود، تنها بود، و پيوسته مراقب و ساكت و به حال خود مشغول. ما روزهاى اوّل ساعتى نزد او مى رفتيم، و از مسائل مورد نياز مى پرسيديم، و در روزهاى بعد بيشتر... و در حقيقت بر رفقاى همسفرى ما يك نفر اضافه شد.
به مدينه منوّره رسيديم، و ديگر هر جا مى رفتيم، همه با هم بوديم، و شيخ هم با ما بود، و از وجود او بسيار بهره مند و خوشحال بوديم؛ یک روز در معيّت شيخ، همه با هم براى ديدار كتابخانه معروف مدينه رفتيم، رئيس و عالم كتابخانه، پيرمردى نابينا بود، كه شيخ و عالم و وهّابى مذهب بود.
♦️ما همگى نشستيم، و آن عالم سنّى، با ما از هر جا سخن مى گفت؛ از هر طرف در ردّ شيعه، و توبيخ، و توهين، واهانت و نسبت شرك، و يهوديّت، و مجوسيّت، خوددارى نمى كرد. مى گفت: شيعه قرآن را نمى داند و نمى خواند، و معانى را تأويل مى كند، اين خراب كردن قرآن است، قرآن را بايد روى معناى ظاهر معنى كرد، و اصولا نبايد معنى كرد، و فقطّ به ظاهر بايد اكتفا نمود.
قرآن صريحا مى گويد: وَ جاءَ رَبُّكَ «خدا مى آيد»، شيعه مى گويد: منظور اين است كه و جاءَ أَمْرُ رَبِّكَ، «أمر خدا مى آيد»، اين معنى غلط است.
♦️بالأخره مدّتى مفصّل، در اين باره بحث كرد، و اين شيخ همراه ما هم ساكت بود، و چيزى نمى گفت. ما هم همه كسل شديم، و ناراحت، كه چرا شيخ ما جواب نمى دهد؟ اين شيخ ما كه تا به حال اين طور نبود، به نظر ما مرد دانشمندى بود، چرا اينجا محكوم شد؟ و حتّى بعضى از ما مى خواستيم بگوييم: اين گفتار شما تهمت است، و غلط است، و آيه نور وَ جاءَ رَبُّكَ را اين طور معنى كردن، معنايش جسميّت خداست، و اين غلط است؛ ولى أوّلا درست به زبان عرب وارد نبوديم، و ثانيا از شيخ خودمان كه عالمى جليل و بزرگوار بود، ملاحظه مى كرديم، كه با وجود او سخن گفتن ما غلط است، و تصميم گرفتيم كه چون بيرون آئيم، ديگر با شيخ خودمان رفاقت نكنيم.
♦️خلاصه آن شيخ وهّابى، آن قدر إطاله سخن داد، تا خسته شد، و دهانش كف كرده بود، و شيخ ما هم آرام گوش مى داد، و حتّى يك جمله هم چيزى نگفت.
♦️در اين حال كه او سخنانش را به پايان رسانيد، شيخ ما رو به او كرد و گفت: لا بدّ اين همه شما خود را عصبانى مى كنيد، و زحمت مى كشيد، و از ساحت قرآن و پيغمبر اسلام دفاع مى كنيد، براى اين جهت است كه در روز قيامت به خدمت پيغمبر مشرّف گرديد! و او را زيارت كنيد! و اعمال شما مقبول و مشكور واقع شود؟!
♦️شيخ وهّابى گفت: آرى! آرى! شيخ ما گفت: ولى من متأسّفم كه: شما در روز قيامت، رسول الله را أبدا نخواهيد ديد! شيخ وهّابى با حال عصبانيّت گفت: به چه جهت؟! به چه علّت؟!
♦️شيخ ما گفت: براى اين كه شما كور هستيد! و طبق تفسير و معنائى كه خودتان مى فرمائيد: كسى كه در اين جهان كور باشد در آن جهان هم كور است و گمراه: وَ مَنْ كانَ فِي هذِهِ أَعْمى فَهُوَ فِي الْآخِرَةِ أَعْمى وَ أَضَلُّ سَبِيلًا و بنابر اين شما كه كوريد! در آخرت هم كوريد و گمراه! و نور نداريد! فلهذا پيغمبر خدا را أبدا نخواهيد ديد! اين جمله را شيخ ما گفت و ديگر چيزى نگفت.
♦️شيخ وهّابى چنان مضطرب و مشوّش شد، و چنان ناراحت و بى تاب شد كه گوئى مانند مرغ سر بريده اى بر خود مى پيچد، و ديگر چيزى نگفت، و سكوت محض اختيار كرد، و هى با خود غرّش مى كرد، و بدنش را تكان مى داد.
♦️از اين جمله شيخ خودمان، ما آن قدر مسرور و مبتهج شديم كه در پوست نمى گنجيديم، برخاستيم و برگشتيم و در راه دائما شيخ را مى بوسيديم و بعضى از دوستان ما بى اختيار مى خواست شيخ را در حين عبور از خيابان و كوچه در آغوش بگيرد، و بغل كند، و به او گفتيم: تو از شدّت سكوت خود، ما را خسته كردى و گفتيم: مفحم و محكوم شده اى! ولى تنها و تنها فقطّ با اين يك جمله ات، تمام سخنان طويل و عريض او را باطل كردى جزاك الله عن الإسلام و القرآن خيرا.
📚 امام شناسی ج 5 ص 174 (با تلخیص)
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅ @avayemalakut
╬═╬╬═╬═══
「♥️」استاد معظم آیت الله #فروغی
#راه_درمان_تنبلی_در_مسیر_خود_سازی
🔸اول باید #گوش داد تا #فهمید و #باور کرد و بعد از آن دانسته ها را به #کار بست تا در نهایت به #مقصد رسید.
مردی به امیر المؤمنین علی علیه السلام عرض کرد: یا امیر المومنین مرا به راهى از راههاى خير و خوبى سفارش كن كه با آن #نجات يابم؟ حضرت در ابتدای نصایح خود به او فرمود:
✨«أَيُّهَا السَّائِلُ اسْتَمِعْ ثُمَ اسْتَفْهِمْ ثُمَّ اسْتَيْقِنْ ثُمَّ اسْتَعْمِلْ»[1]
✨اى آنكه پرسيدى بشنو و سپس بفهم و پس از آن باور كن و سپس بكار بند.
🔹اول باید حرف حق را شنید و بعد آن را پذیرفت و باور کرد و بعد بکار بست.
موفقیت و کامروایی با کار و تلاش آدمی بدست می آید، که خدای متعال فرمود:
🌟﴿لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاّ ما سَعى﴾[2]
🌟 برای انسان بهرهای جز سعی و کوشش او نیست.
🔸این قانونی است که خدای متعال آن را بر نظام زندگی انسان حاکم کرده است؛
نه تنها انباشته های آدمی در دنیا نتیجه کار و تلاش اوست بلکه در قیامت نیز هر چه به انسان داده می شود حاصل کار و تلاش اوست.
بنابر این هر کس نکوشد نه تنها در امر دنیا بلکه در آخرت نیز به جایی نخواهد رسید.
🔹لذا باید دانست، لازمه هموار شدن مسیر آدمی به سوی تعالی و انگیزه یافتن برای کار و تلاش ثَمربخش و در امان ماندن از سستی و تنبلی ، خوب #گوش سپردن به کلام راهنمایان و دلسوزان بشر است. اما اگر انسان گوش جان به کلام هادیان نسپارد، حیرت و سرگردانی به سراغش آمده و او را در دام تنبلی و کسالت گرفتار می سازد.
🔸#تنبلی و #سستی یکی از خطرناک ترین #آفات #طریق آدمی است و اسیر دام خود را آن چنان تنزل می دهد که داخل در زمره #پست_ترین موجودات می شود.
امیر المؤمنین علی علیه السلام در این باره فرمود:
✨مبغوض ترين مردم نزد خدا بنده اى است كه خداوند او را به خود واگذاشته باشد، چنين كسى از راه راست بيرون رفته، و بدون راهنما حركت مى كند.اگر به زراعت دنيايى بخوانندش در عمل مى كوشد، و اگر به كشت و كار آخرت دعوتش كنند تنبلى مى كند، گويى آنچه در عملش مى كوشد(کار دنیا) بر او واجب، و آنچه نسبت به آن سستى مى كند(کار آخرت) از او ساقط است. [3]
🔸بدترین انسانها کسانی اند که برای آباد کردن آخرت خویش کسل اند ولی برای آباد ساختن دنیا با ذوق و شوق تمام به تکاپو افتاده و تلاش می کنند.
🔹علت این گرفتاری و #غفلت اهل دنیا، گوش جان نسپردن به کلام #هادیان الهی و عدم #فهم صحیح بیانات آنان است، وقتی آدمی به پیامهای هدایت بخش الهی گوش نداد و عقلش آن ها را نفهمید، برای دل نیز یقین و باوری حاصل نخواهد شد، لذا حالی برای کار و تلاش و آباد ساختن خانه #آخرت خویش نخواهد داشت، اما وقتی گوش و عقل آدمی به صحنه آمد و دل به یقین و باور رسید، تمام #همت آدمی، تلاش برای آخرت خواهد شد و دست از طلب دائمی بر نداشته و به صورت شبانه روزی می کوشد.
─━════●۩🌟 #فروغ_توحید🌟۩●════━─
[1] (الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 456)
[2] (سوره نجم، آیه 39)
[3] « إِنَّ مِنْ أَبْغَضِ الرِّجَالِ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى لَعَبْداً وَكَلَهُ اللَّهُ إِلَى نَفْسِهِ جَائِراً عَنْ قَصْدِ السَّبِيلِ سَائِراً بِغَيْرِ دَلِيلٍ إِنْ دُعِيَ إِلَى حَرْثِ الدُّنْيَا عَمِلَ وَ إِنْ دُعِيَ إِلَى حَرْثِ الْآخِرَةِ كَسِلَ كَأَنَّ مَا عَمِلَ لَهُ وَاجِبٌ عَلَيْهِ وَ كَأَنَّ مَا وَنَى فِيهِ سَاقِطٌ عَنْه» (نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 149)
@forooghetohid
________________________________
✅ @avayemalakut
⭕️ #دوزخ_نفس
💥 ای شَهان، کُشتیم ما خصمِ بُرون
ماند خصمی زو بَتَر در اندرون
♦️ای شاهان طریقت، ما دشمن بیرونی را کشتیم، ولی از آن بدتر، دشمنی است که در درونمان مانده است.
[مستفاد است از مضمون این حدیث: قدِمتُم مِن الجهاد الأصغَر الی الجهاد الاکبَر مُجاهدهِ العبدِ هَواهٔ . «از پیکار کِهین بازآمدید به پیکار مهین. این پیکار، مبارزهٔ بنده با نفس امارهٔ خود است.»]
💥 کُشتنِ این، کارِ عقل و هوش نیست
شیرِ باطن، سُخرهٔ خرگوش نیست
♦️کشتن نفس امّاره، کار عقل و هوش جزوی نیست، زیرا شیر باطن، یعنی نفس امّاره، مغلوب خرگوش عقل و هوش جزوی نمی شود.
[فقط با تهذیب و تکمیل نفس و سلوک درست می توان از گزند نفس رها شد.]
💥 دوزخ است این نفس و، دوزخ اژدهاست
کو به دریاها نگردد کمّ و کاست
♦️این نفس اماره، به منزلهٔ دوزخ است. و دوزخ، بسان اژدهاست که هر چیز را به کام خویش، اندر می کِشد، زیرا که لهیب آن با هیچ آبی کاستی نمی گیرد.
[صوفیه و عرفا منشأ اوصاف ناپسند آدمی را نفس امّاره گویند. چنین برداشتی مستند به قرآن کریم است. دوزخ در نزد مولانا، تجسّم احوال و اخلاق ناپسند است. و چون آتش نفس، محسوس نیست پس آنرا آبهای معمولی نتوان تسکین داد، ملا صدرا گوید: مراد از آتش دوزخ، دوری و بُعد از رحمت حق تعالی است.]
💥 هفت دریا را در آشامد، هنوز
کم نگردد سوزشِ آن خلق سوز
♦️دوزخِ مردم سوز نفسِ اماره، اگر هفت دریا را به کام خود در کشد، بازهم سوز و عطش آن، کاستی نگیرد.
[ هفت دریایی که قدما معتقد بودند. بدین نام هاست: دریای چین، دریای مغرب، دریای روم، دریای سیاه، دریای سرخ، دریاچهٔ خزر و خلیج فارس. بدین نامها نیز آمده است: دریای اخضر، دریای عمان، دریای قلزم، دریای بربر، دریای اقیانوس (اقیانوس اطلس)، دریای قسطنطنیه (بحر الروم)، دریای اسود. عدد هفت در اینگونه موارد نشان دهندهٔ کثرت است نه عددی خاص. بعضی از شارحان منظور از هفت دریا را هفت صفت رذیله نفس دانند. محمدرضا لاهوری گوید: ارباب حقایق گویند که نفس، بر صورت دوزخ است. و آن هفت صفت بدین نام هاست: کبر، حرص، شهوت، حسد، غضب، بخل و حِقد.]
💥 سیر گشتی سیر؟ گوید: نی هنوز
اینت آتش، اینت تابش، اینت سوز
♦️ای دوزخ آیا سیر شدی؟ دوزخ گوید: نه هنوز سیر نشده ام. اینست آتش تو، اینست تابش تو، اینست سوزندگی تو.
💥 عالَمی را لقمه کرد و در کشید
معده اش نعره زنان: هَل مِن مَزید
♦️آن دوزخ جهانخوار، عالمی را یک لقمه کرد و به کام خویش فرو کشید. و معده اش همچنان فریاد می زند: آیا بیشتر از این نیست؟!
📚شرح مثنوی معنوی
✍کریم زمانی
📌 کانال معرفتی آوای ملکوت
✅✅ @avayemalakut
#فاطمی_نیا :
🔶 مشاجره ها و نزاع ها، #نور_باطن را خاموش میکند.کم منزلی داریم که درآن پرخاش و تندی نباشد!حتی اگر حق هم با تو بود ، در امور جزئی مشاجره نکن ، چون کدورت می آورد
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅✅ @avayemalakut
💥 #بیت_المال
@avayemalakut
🔻🔻🔻
✳️ در زمان پهلوی میخواستند در منطقه بهارستان تهران، اطراف ساختمان مجلس شوراى ملّى را بسازند و بايد ۳۵ خانه خراب میشد، به اطلاع صاحبان خانهها رساندند كه خانه شما را مترى فلان مقدار میخریم. هر كس اعتراض دارد، بنويسد تا رسيدگى شود.
♦️ هيچكس بهجز مرحوم #آیت_الله_حسینعلی_راشد_تربتی اعتراض نكرد، اين جريان خيلى بر مسؤولين گران آمد و گفتند: فقط یک آخوند، اعتراض كرده، بعد مرحوم راشد را دعوت كردند و آماده شدند تا به بهانه این اعتراض او را تحقیرش نمايند.
✳️نزد ایشان آمدند، بعد از سلام و احوالپرسى پرسيدند اعتراض شما چيست؟ گفت: حقيقتش اين است که اين خانه را من سالها قبل و به قيمت خيلى كم خریدهام و در اين مدتزمان طولانى مخروبه شده و به نظر من قيمتى كه شما پيشنهاد کردهاید، زياد است! من راضى نيستم از #بیت_المال مردم قيمت بيشترى براى خانهام بگيرم.
✳️بهت و تعجّب همه را فراگرفت و يكى از اعضاى كميسيون كه از اقلیتهای دينى بود، از جا برخاست و مرحوم راشد را بوسيد و گفت: اگر اسلام اين است، من آمادهام براى مسلمان شدن.
💥ز مال خلق اگر سوء استفاده کنم
چگونه روى کنم سوى داور متعال؟!!
👈 کتاب جرعهای از دریا
📌کانال معرفتی آوای ملکوت
✅✅ @avayemalakut