🌹🌹 قَاتِلُوهُمْ يُعَذِّبْهُمُ اللَّهُ بِأَيْدِيكُمْ وَيُخْزِهِمْ وَيَنصُرْكُمْ عَلَيْهِمْ وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُّؤْمِنِينَ.
با آنها پیکار کنید، که خداوند آنانرا به دست شما مجازات کرده و رسوا مى سازد. و شما را بر آنها یارى مى دهد. و سینهء گروه مؤمنین را شفا مى بخشد ( و آرام می کند ). ۱۴
🌹 وَيُذْهِبْ غَيْظَ قُلُوبِهِمْ ۗ وَيَتُوبُ اللَّهُ عَلَىٰ مَن يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ.
و خشم دلهاى آنانرا از میان مى برد. و خدا توبه هرکه را بخواهد (و شایسته ببیند)، مى پذیرد. و خداوند، دانا و حکیم است. ۱۵ توبه.
⚫ مرگ بر صهیونیست ⚫
🌹🌹 النَّارُ يُعْرَضُونَ عَلَيْهَا غُدُوًّا وَعَشِيًّا ۖ وَيَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ أَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ أَشَدَّ الْعَذَابِ.
(عذاب فرعونیان) آتش است که هر صبح و شام بر آن عرضه مى شوند. و روزى که قیامت برپا شود (مى فرماید) فرعونیان را در سخت ترین عذابها وارد کنید. ۴۶ غافر.
تفسیر: این آیه بخوبى دلالت دارد به اینکه، عذاب اول، عذاب برزخى است که بعد از این دنیا و قبل از قیام قیامت است و کیفیت آن عرضه و نزدیکى به آتش دوزخ است.
تعبیر به غدو و عشى، به معنی (صبح و شام)، یا اشاره به دوام این عذاب است، یعنى همواره و همیشه، و یا اشاره به انقطاع عذاب برزخى است که تنها در مواقع صبح و شام که مواقع قدرت نمائى فراعنه، و عیش و نوش آنها بوده، به آن گرفتار مى شوند.
👈 البته از تعبیر صبح و شام نباید تعجب کرد، که مگر در عالم برزخ، چنین امورى هست؟ زیرا در آیات قرآن آمده که حتى در قیامت نیز صبح و شام وجود دارد.
🍃 چنانکه در آیهء ۶۲ سورهء مریم مى خوانیم:
وَ لَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیْها بُکْرَةً وَ عَشِیّاً:
براى آنها (بهشتیان) صبح و شام، روزى مخصوصى است.
👈 در قرآن کریم، آنقدر که به قیامت پرداخته شده از برزخ، اطلاعات زیادی بیان نشده.
حقیقت اینست که، آگاهى بر خصوصیات برزخ، تأثیر زیادى بر مسائل اعتقادى نمى گذارد و شاید به همین جهت کمتر دربارهء آن در کتاب الله، بحث شده است، ولى قرآن، اصل وجود عالم برزخ را با صراحت بیان داشته است.
👈 👈 علاوه بر آیهء مورد بحث، آیاتى که دربارهء حیات جاویدان شهیدان، بعد از مرگ سخن مى گوید، و از پاداش هاى فوق العادهء آنها بحث مى کند، نیز گواه بر وجود نعمتهاى برزخى است.
🌸 پیامبر بزرگوار اسلام فرموده اند:
هنگامیکه یکى از شما از دنیا مى رود، جایگاه او هر صبح و شام به او عرضه مى شود، اگر بهشتى باشد جایگاهش را در بهشت، و اگر دوزخى باشد جایگاهش را در آتش، و به او مى گویند: این جایگاه تو در روز قیامت است (و همین امر باعث شادى یا عذاب روح او مى شود).
در تفاسیر متعددی این حدیث آورده شده، از جمله درالمنثور.
🌸 و امام صادق در بارهء این آیه فرموده اند:
این در دنیا قبل از روز قیامت است، زیرا آتش قیامت صبح و شام ندارد ( و دائمی است).
سپس فرمود: اگر آنها در قیامت تنها صبح و شام در آتش دوزخ، عذاب شوند، پس باید در میان صبح و شب، سعادتمند باشند، اما چنین نیست. این، مربوط به برزخ است پیش از روز قیامت، آیا سخن خدا را (بعد از این جمله) نشنیده اى که مى فرماید: هنگامیکه قیامت برپا مى گردد فرمان داده مى شود، آل فرعون را در اشد عذاب وارد کنید.
مجمع البیان، ج۸، ص۸۱۸.
👈 گفتگوی فرعونیان در دوزخ، فردا إن شاءالله.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
⚫ مرگ بر صهیونیست ⚫
👈 در پیغام قرآنی روز گذشته خواندیم فرعون و پیروانش وارد دوزخ میشوند و در آنجا با یکدیگر گفتگو می کنند 👇
🌹🌹 وَإِذْ يَتَحَاجُّونَ فِي النَّارِ فَيَقُولُ الضُّعَفَاءُ لِلَّذِينَ اسْتَكْبَرُوا إِنَّا كُنَّا لَكُمْ تَبَعًا فَهَلْ أَنتُم مُّغْنُونَ عَنَّا نَصِيبًا مِّنَ النَّارِ.
(به خاطر بیاور) هنگامى را که در آتش دوزخ با هم به گفتگو و ستیزه مى پردازند. ضعیفان به مستکبران مى گویند: ما پیرو شما بودیم، آیا شما (امروز) سهمى از آتش را به جاى ما پذیرا مى شوید؟! ۴۷ غافر.
تفسیر: منظور از ضعفا کسانى هستند که ایمانشان ضعیف است و علم کافى ندارند و در صدد تحقیق و مطالعه هم بر نمی آیند تا آگاهی خود را بر کفر و انحراف بالا ببرند و از این ضعف و بیخبری نجات پیدا کنند، و چشم و گوش بسته به دنبال سردمداران کفر، حرکت مى کنند که قرآن از آن سردمداران کفر بعنوان مستکبران یاد کرده است.
■ بدون شک، این پیروان در قیامت مى دانند که رهبران آنها نیز گرفتار عذابند، و کمترین توانائى براى دفاع از آنها ندارند، و با کنار رفتن پرده های جهل و ابهام در آنروز، متوجه میشوند که رهبران گمراهشان هیچگونه قدرتی ندارند، بهمن دلیل آنها را به سخره گرفته و می گویند آیا سهمی از عذاب ما را بر عهده می گیرید؟
👈 مستکبران، در پاسخ این سخن، سکوت نمى کنند، اما جوابى مى گویند که، از نهایت ضعف و زبونى آنها حکایت دارد، چنانکه قرآن در آیهء بعد به آن اشاره کرده مى فرماید:
🌹 قَالَ الَّذِينَ اسْتَكْبَرُوا إِنَّا كُلٌّ فِيهَا إِنَّ اللَّهَ قَدْ حَكَمَ بَيْنَ الْعِبَادِ.
مستکبران مى گویند: ما همگى در آن هستیم، زیرا خداوند در میان بندگانش (بعدالت) حکم کرده است. ۴۸ غافر.
اگر مى توانستیم مشکلى را از شما حل کنیم، از خودمان حل مى کردیم، هیچ کارى از ما در اینجا ساخته نیست.
👈 در این هنگام پیروان گمراه، رو بسوى خازنان دوزخ و مأموران عذاب مى کنند و به آنان می گویند:
🌹وَقَالَ الَّذِينَ فِي النَّارِ لِخَزَنَةِ جَهَنَّمَ ادْعُوا رَبَّكُمْ يُخَفِّفْ عَنَّا يَوْمًا مِّنَ الْعَذَابِ.
و آنها که در آتشند به مأموران دوزخ مى گویند: از پروردگارتان بخواهید یک روز عذاب را از ما بردارد. ۴۹ غافر.
👈 ولى مراقبان دوزخ مى گویند:
🌹قَالُوا أَوَلَمْ تَكُ تَأْتِيكُمْ رُسُلُكُم بِالْبَيِّنَاتِ ۖ قَالُوا بَلَىٰ ۚ قَالُوا فَادْعُوا ۗ وَمَا دُعَاءُ الْكَافِرِينَ إِلَّا فِي ضَلَالٍ.
آنها مى گویند: آیا پیامبران شما با دلایل روشن به سراغتان نیامدند؟! مى گویند: آرى (آمدند ولى ما نپذیرفتیم). آنها مى گویند: پس هر چه مى خواهید (خدا را) بخوانید. ولى دعاى کافران (به اجابت نمى رسد و) جز در گمراهى نیست. ۵۰ غافر.
■ شما خود معترفید که پیامبران الهى با دلائل روشن آمدند، اما به آنها اعتنا نکردید و کافر شدید، بنابراین هر چه دعا کنید سودى ندارد، چرا که خدا دعاى کافران را نمى پذیرد.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
⚫ مرگ بر صهیونیست ⚫
✨ طولانی بودن پیغام را به اهمیت آن ببخشید✨
🌹🌹فَأَمَّا عَادٌ فَاسْتَكْبَرُوا فِي الْأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ.....
اما قوم عاد به ناحق در زمین تکبّر ورزیدند و گفتند: چه کسى از ما نیرومندتر است؟! آیا نمى دانستند خداوندى که آنانرا آفریده از آنها قویتر است؟! و (بخاطر این پندار) پیوسته آیات ما را انکار مى کردند. ۱۵ فصلت.
تفسیر: آنها جمعیتى بودند که در سرزمین احقاف در ناحیهء حضرالموت در جنوب جزیرهء عربستان، زندگى داشتند، و از نظر قدرت جسمانى، و تمکن مالى، کم نظیر بودند، قصرهاى زیبا و قلعه هاى محکم مى ساختند، مخصوصاً بر مکان هاى مرتفع، بناهائى که نشانهء قدرت و وسیلهء خودنمائى بود بر پا مى کردند، مردمانى خشن و جنگجو بودند، و این قدرت ظاهرى، آنها را سخت مغرور کرده بود، چنانکه خود را جمعیتى شکست ناپذیر و برتر از همه، مى پنداشتند، و به همین دلیل در برابر خدا و پیامبرشان هود به طغیان و سرکشى و تکذیب و انکار، برخاستند.
👈 اما قرآن در پاسخ این ادعا فرمود:
آیا آنها نمى دانستند خداوندى که آنانرا آفریده از آنها قویتر است؟! قدرت بى انتهاى پروردگار کجا و ذات ضعیف و زبون آدمیزاد کجا؟!!
■ انسان بى مایه و کم ظرفیت، هنگامیکه مختصر قدرتى در خود احساس کند، سر به طغیان بر مى دارد، و حتى گاه از بى خردى به مبارزه با قدرت پروردگار برمى خیزد!
■ 👈 اما بالاخره این انسانهای متکبر و از خود راضی، آنقدر به این تکبر و غرور ادامه دادند و به دعوت پیامبرشان بسوی حق، پشت کردند تا اینکه نزول عذاب الهی بر آنان قطعی شد و دیگر کسی توان مقابله با آن عذاب را نداشت، و عذاب نازل شد:
🌹 فَأَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ رِيحًا صَرْصَرًا فِي أَيَّامٍ نَّحِسَاتٍ....
سرانجام تند بادى هول انگیز و سرد در روزهایى شوم و پر غبار بر آنها فرستادیم تا عذاب خوارکننده را در زندگى دنیا به آنها بچشانیم. و به یقین عذاب آخرت خوارکننده تر است، و (از هیچ سو) یارى نمى شوند. ۱۶ فصلت.
✔ این تندباد، هفت شب و هشت روز، می وزید، و تمام زندگى این قوم جبار و خودخواهِ مغرور را در هم کوبید، و جز ویرانه اى از آن قصرهاى پرشکوه و زندگى مرفه و اموال سرشار، باقى نماند.
✔ آنها یک عمر تلاش کردند که خود را بزرگ نشان دهند، خداوند هم به هنگام عذاب، مجازاتى خوارکننده در این دنیا و جهان دیگر، براى آنان قائل شده است، تا بینى این متکبران مغرور را بر خاک بمالد.
👈 اما روز سعد و نحس که در آیه بیان شده چیست؟
بعضی از مردم، بعضى از روزها را روز مسعود و مبارک، و بعضى را روز شوم و نحس مى شمرند.
از نظر عقل محال نیست که، اجزاء زمان با یکدیگر تفاوت داشته باشند، بعضى داراى ویژگیهاى نحس، و بعضى ویژگیهاى ضد آن باشند.
ولی این نظریه هرگز به اثبات نرسیده.
در آیات قرآن، تنها در دو مورد اشاره به نحوست ایام شده. یکى در همین آیه، و دیگرى در آیهء ۱۹ قمر که هر دو آیه در بارهء عذاب قوم عاد است.
در بعضی روایات، از بعضی روزها بعنوان روز نحس یاد شده. مثلا چهارشنبهء آخر هر ماه. در همین روز قابیل، برادرش هابیل را کشت. و خداوند در آخرین چهارشنبهء ماه تندباد را بر قوم عاد فرستاد.
نورالثقلین، ج۵، ص۱۸۲.
یا اینکه روز سوم هر ماه، روز نحسى است، چرا که آدم و حوا در آنروز از بهشت رانده شدند، و لباس بهشتى از تن آنها کنده شد.
همان مدرک، ص۵۸.
و در مقابل، یکى از یاران امام ششم از آن حضرت پرسید: آیا در هیچ روزى از روزهاى مکروه چهارشنبه و غیر آن، سفر کردن مناسب است؟ امام در پاسخ فرمود: سفرت را با صدقه آغاز کن و آیة الکرسى را به هنگامیکه مى خواهى حرکت کنى، تلاوت کن و هر کجا مى خواهى برو.
بحارالانوار، ج۵۹، ص۲۸.
🍃 👈 👈 پس در حقیقت، مقصود اسلام از توجه دادن به این حوادث نحسی که در روزهای خاص اتفاق افتاده، عبرت گرفتن از آنهاست. وگرنه در عالم خلقت، هیچ روزی نحس نیست و اگر کسی بخاطر بی مبالاتی و یا عدم مطالعه و تحقیق کافی، در کاری که انجام می دهد شکست بخورد یا دچار خسارت شود، هرگز نمی تواند بگوید چون روز و ساعت نحسی بود اینطور شد.
ضمن اینکه بدانیم و باور داشته باشیم قدرت خداوند از همهء نیروها برتر است و اصلا همهء نیروها را از شر و خیر، خود خداوند آفریده. پس اگر گفتند فلان روز نحسی دارد، با دادن صدقه و توکل بر خدا و استغاثه از او و طلب یاری از قدرت بی انتهای پروردگار، بر نیروهای شرور غالب شویم و إن شاءالله در رسیدن به اهداف عالی، موفق گردیم.
🍃 👈 👈 حتی اگر ساعت و روز خاص، تأثیرى هم داشته باشد، به فرمان خداست. هرگز نباید براى آنها تأثیر مستقلى قائل شد، و از لطف خداوند خود را بى نیاز دانست، وانگهى، نباید حوادثى را که غالباً جنبهء کفارهء اعمال نادرست انسان دارد، به تأثیر ایام ارتباط داد، و خود را تبرئه کرد.
(دقت کنیم).
🌼 نماز روز اول ماههای قمری:
دو رکعت نماز با این کیفیت:
در رکعت اول، بعد از حمد، ۳۰ مرتبه سورهء توحید.
و در رکعت دوم، بعد از حمد، ۳۰ مرتبه سورهء قدر.
🌼سپس دعای ارزشمندی که مشتمل است بر آیات کلام الله:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا، كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلّا هُوَ، وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ، يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ، وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْراً، مَا شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلّا بِاللَّهِ، حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ، وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ، إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ، لا إِلَهَ إِلّا أَنْتَ، سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ، رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ، رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْداً، وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ.
زادالمعاد، ص ۴۶۲.
⚫ مرگ بر صهیونیست ⚫
🌹🌹 وَيَوْمَ يُحْشَرُ أَعْدَاءُ اللَّهِ إِلَى النَّارِ فَهُمْ يُوزَعُونَ...
و (یاد کن) روزى را که دشمنان خدا بسوى دوزخ گردآورى مى شوند، و آنان نگه داشته مى شوند تا به یکدیگر محلق شوند. ۱۹.
وقتى به آن مى رسند، گوشها و چشمها و پوستهاى تنشان به آنچه انجام مى دادند گواهى مى دهند. ۲۰ فصلت.
تفسیر: چه شاهدانی قوی تر از اعضاء پیکر خود انسان؟!! که شهادتشان به هیچ وجه قابل انکار نیست، چرا که در همهء صحنه ها حاضر و ناظر بوده، و به فرمان الهى به سخن آمده اند!
👈 منظور از جُلُود به معنی پوستها، به معنی پوست هاى قسمت هاى مختلف تن است، پوست دست و پا و صورت و غیر آن.
🍃 چرا از میان اعضاى بدن تنها چشم و گوش و پوست ها گواهان آن دادگاهند؟ آیا گواهان منحصر به اینهاست؟ یا اعضاء دیگر نیز گواهى مى دهند؟
🌹 در آیهء ۶۵ یس، فرموده پاها گواهی می دهند.
🌹 و در آیهء ۲۴ نور، سخن از شهادت زبان و دست و پاهاست.
🍃 پس بهر حال آنروز، روز رسوائى بزرگ است، روزى است که تمام وجود انسان به سخن در مى آید، تمامى اسرار او را فاش مى کنند، که تمام گنهکاران را در وحشت عمیقى فرو مى برد.
👈 اینجاست که رو به پوست هاى تن خود کرده، فریاد مى زنند:
🌹وَقَالُوا لِجُلُودِهِمْ لِمَ شَهِدتُّمْ عَلَيْنَا ۖ قَالُوا أَنطَقَنَا اللَّهُ الَّذِي أَنطَقَ كُلَّ شَيْءٍ وَهُوَ خَلَقَكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ.
آنها به پوستهاى خود مى گویند: چرا بر ضد ما گواهى دادید؟! جواب مى دهند: همان خدایى که هر موجودى را به سخن در آورده ما را گویا ساخته (تا حقایق را بازگو کنیم). و او شما را نخستین بار آفرید، و بسوى او بازگردانده مى شوید. ۲۱ فصلت.
✔در حقیقت گنهکاران، زبان به اعتراض گشوده و به پوستهای خود می گویند ما که سالیان دراز شما را نوازش دادیم، از سرما و گرما حفظ کردیم، شستشو و نظافت و پذیرائى نمودیم، شما چرا این چنین؟! (اما این انسان خودخواه، از گناهانی که بوسیلهء اعضاء بدنش انجام داده چیزی نمی گوید!!!).
✔پوستهای آنها در پاسخ مى گویند: خداوند مأموریت افشاگرى را در اینروز و این دادگاه بزرگ، بر عهدهء ما گذارده، و ما چاره اى جز اطاعت فرمان او نداریم. چراکه در آنروز بزرگ، حاکم فقط خداست.
💚 خوشابحال کسانیکه در آنروز هولناک، از دوستان خداوند متعال، حاکم روز قیامت هستند.
چرا گنهکاران فقط از پوست تنشان این سؤال را مى کنند نه از سایر گواهان، مانند چشم و گوش؟
احتمالا بخاطر اینست که، گواهى پوست، از همه گسترده تر و وسیع تر است و همهء اعضاء مختلف بدن را فراگرفته.
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
✨ وصف مومن ✨
👈 در پیغام قرآنی روز گذشته خواندیم گوش و چشم و پوست گنهکار در روز قیامت بر علیه او شهادت می دهند.
خداوند به آنها می فرماید:
🌹🌹 وَمَا كُنتُمْ تَسْتَتِرُونَ أَن يَشْهَدَ عَلَيْكُمْ سَمْعُكُمْ وَلَا أَبْصَارُكُم....
شما اگر گناهانتان را مخفى مى کردید نه بخاطر این بود که از شهادت گوشها و چشمهاو پوستهاى تنتان بیم داشتید (زیرا باور نمى داشتید آنها به سخن درآیند)، بلکه شما گمان مى کردید که خداوند بسیارى از اعمالى را که (پنهانى) انجام مى دهید نمى داند. ۲۲.
این گمانى (ناروا) بود که دربارهء پروردگارتان داشتید و همان موجب هلاکت شما شد، و سرانجام از زیانکاران شدید. ۲۳ فصلت.
تفسیر: آیات فوق، به خوبى گواهى مى دهد که گمان بد دربارهء خداوند، بقدرى خطرناک است که موجب هلاکت و عذاب ابدى انسان مى گردد.
بر عکس، حُسن ظن دربارهء خدا، موجب نجات در دنیا و آخرت است.
👈 و در آیهء بعد جایگاه این غفلت کنندگان از خدا را بیان فرموده:
🌹 فَإِن يَصْبِرُوا فَالنَّارُ مَثْوًى لَّهُمْ ۖ وَإِن يَسْتَعْتِبُوا فَمَا هُم مِّنَ الْمُعْتَبِينَ.
دوزخ جایگاه آنهاست. خواه صبر کنند (یا نکنند) و اگر تقاضاى عفو کنند، مورد عفو قرار نمى گیرند. ۲۴ فصلت.
این آیه در حقیقت شبیه آیهء ۱۶ سورهء طور است که مى فرماید:
🌹 إِصْلَوْها فَاصْبِرُوا أَوْ لاتَصْبِرُوا سَواءٌ عَلَیْکُمْ:
در آتش دوزخ وارد شوید، مى خواهید صبر کنید، یا نکنید تفاوتى براى شما نمى کند.
🍃 سپس براى تأکید این مطلب مى افزاید:
و اگر آنها تقاضاى رضایت و عفو پروردگار کنند، به جائى نمى رسد و مورد عفو قرار نمى گیرند.
👈 سپس، به مجازات دردناک دنیوى آنها اشاره کرده، مى فرماید:
🌹 وَقَيَّضْنَا لَهُمْ قُرَنَاءَ فَزَيَّنُوا لَهُم مَّا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ....
ما براى آنها همنشینانى (زشت سیرت) قرار دادیم که زشتیها را از پیش رو و پشت سر آنها در نظرشان جلوه دادند. و فرمان الهى دربارهء آنان تحقق یافت و به سرنوشت اقوام گمراهى از جن و انس که قبل از آنها بودند گرفتار شدند. به یقین آنها زیانکار بودند. ۲۵ فصلت.
قَیَّضْنا به معنى پوست روى تخم مرغ است، و در مواردى که افرادى کاملاً بر انسان مسلط مى شوند، مانند تسلط پوست بر تخم مرغ، به کار رفته است، اشاره به اینکه این دوستان تبهکار و فاسد، آنها را از هر سو احاطه مى کنند، افکارشان را مى دزدند، و چنان بر آنان چیره مى شوند که، حس تشخیص خود را از دست می دهند، و زشتى ها در نظر آنها زیبا مى گردد.
👈 👈 این قانون خلقت است که وقتی بنده ای از فرامین و آیات خدا رویگردان شود، شیاطین از انس و جن، او را احاطه کرده و به او فرمان می دهند. انسان غافل هم بجای فرمانبرداری از خدا، از آنان تبعیت می کند.
اینست معنی اینکه خداوند برای این غافلان، همنشینان زشت سیرت قرار می دهد (دقت کنیم).
👈 و در پایان، یکی از بزرگترین، شاید هم اصلی ترین گناه آنها را بیان می فرماید:
🌹 وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَا تَسْمَعُوا لِهَٰذَا الْقُرْآنِ وَالْغَوْا فِيهِ لَعَلَّكُمْ تَغْلِبُونَ.
کافران گفتند: به این قرآن گوش فرا ندهید. و به هنگام تلاوت آن جنجال کنید، شاید پیروز شوید. ۲۶ فصلت.
✨ سلام و درود خدا بر زنان و مردان قرآنی که پرچم توحید را برافراشته و عزت اسلام و مسلمین را حفظ می کنند ✨
/ إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
■ بعضیها فقط می زنند:
تهمت....می زنند.
حرف زشت....می زنند.
خسارت....می زنند.
صدمه....می زنند.
ساز مخالف....می زنند.
حرف نادرست....می زنند.
آسیب به طبیعت....می زنند.
زخم زبان....می زنند.
حرف خلاف واقع....می زنند.
از وظیفه....می زنند.
از کیفیت کار....می زنند.
کتک....می زنند.
دست به اموال دیگران....می زنند.
زخم بر قلب دیگران....می زنند.
آتش به کار و زندگی دیگران....می زنند.
خوبی را....می زنند.
خوبها را....می زنند.
صراط مستقیم را....می زنند.
کلام حق را....می زنند.
ضربه به دین....می زنند.
و می زنند و می زنند و می زنند..........
👈 خدا هم برایشان می زند:
مُهر بر قلب و گوش و چشمشان تا حق را درک نکنند، نشنوند و نبینند.
👈 شیطان هم برایشان می زند:
افسار بر گردنشان تا به هر کجا بخواهد آنها را بکشاند.
👈 جهنم هم برایشان می زند:
آنها را بسوی خود صدا می زند.