📝#صرفا_جهت_اطلاع | گرانی مواد غذایی در دنیا ادامه خواهد یافت‼️
🍃🌹🍃
🔻 کارشناس فائو: انتظار میرود قیمت غذا در دنیا تا چند فصل آینده همچنان در سطح بالایی باقی بماند.
🔹روسیه و اوکراین هر دو نقش مهمی در تأمین نیاز بازار محصولات کشاورزی دارند. این دوکشور علاوه بر تأمین ۲۵ درصد صادرات #گندم دنیا همچنین منبع مهمی برای روغن آفتابگردان، ذرت، کود شیمیایی، جو و سورگوم دنیا هستند.
🔺 درشرایطی که جنگ اوکراین و روسیه عرضه این محصولات به بازار جهانی را مختل کرده است فشار به قیمتهای جهانی افزایش یافته است.
#روشنگری | #ثامن
🔰گزارش روز
📌حداقل در صف نایستیم!
در روزهای اخیر همزمان با اعلام حذف ارز ترجیحی برخی از کالاها، شاهد ایجاد صفهای طولانی و یا حرص و ولع بسیار برای خرید کالا در مقابل برخی فروشگاهها هستیم و حتی شنیده شده که برخی از افراد در حال خشککردن نان برای مواقع گرانی قیمتها هستند! هرچند که ممکن است در برخی از نقاط کمتر برخوردار و ضعیف این اتفاق عادی باشد؛ اما در مناطق لاکچری شهرها، تب خرید و انباشت کالا در منازل باعث تعجب است؛ خرید مواد غذایی در برخی مناطق بهگونهای بوده است که گویا میخواهند تا آخر عمر فقط با این چند کالا امرارمعاش کنند! واقعیت آن است که در اینگونه اصلاحهای قیمتی، احساس فقر به خاطر عملیات رسانهای، از فقیر سبقت میگیرد و نمایش این صحنهها باعث خدشه به فرهنگ ملی میشود.
🔻گزارهتحلیلی: الگوها و قهرمانهای تاریخی در همه جوامع وجود دارند و جوامع مختلف، بسیاری از بحرانها را با درسهای این الگوها، با موفقیت طی کردهاند. در زندگی ما شیعیان این الگوها چون به مذهب و شریعت پیوند خورده است، دارای کارکردهایی بهتر و دلانگیزتری هم هستند؛ حضرت علی علیهالسلام یکی از بهترین این الگوها است که ماجرای بخشیدن انگشتر (خاتم) توسط ایشان به فقیر در رکوع نماز در کتب روایی شیعه و اهل سنت نقل شده و به گفته مفسران، آیه ولایت درباره این واقعه نازل شده است. نمونه بارز انفاق و ایثار دیگر، حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها هستند که بخشش «لباس عروسی» به زن فقیر، آنهم در شب عروسی بهقدری بزرگ و درسآموز است که تاکنون تاریخ نتوانسته نمونهای از آن را در خاطره خود ثبت نماید. آنها حتی سه وعده غذای افطاری خود و فرزندانشان را به مسکین و یتیم و اسیر عطا کردند تا اینکه حضرت جبرئیل با سوره دهر بر پیامبر اکرم صل الله علیه و آله نازل شد و در شأن حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیهم و خانواده و ارزش ایثار و اطعام آنان آیاتی را ابلاغ فرمودند.
بیان فضائل ائمه در جلسات وعظ و سخنرانی صرفاً برای گریه و یا ایجاد نشاط در دلهای ما نیست؛ بلکه باید آنها را وارد زندگی عملی خود کنیم. در چنین شرایط سختی که بسیاری از هموطنان نگران تأمین غذایی خود هستند، ما میتوانیم با کوتاه آمدن از برخی رفتارهای هیجانی، از خود گذشتگی و با مساوات به یاری هموطنان بشتابیم؛ اگر توانایی کمک و دستگیری از مردم را نداریم، حداقل میتوانیم در صف مواد غذایی نایستیم. میتوانیم بهجای پر کردن قفسههای یخچال و کمد غذایی منازلمان، به نیاز روز نیازمندان جامعه فکر کنیم. علاوه بر این، بخش زیادی از اقلامی که قیمت آنها آزاد شده است و طی روزها و هفتههای آتی به بازار تزریق خواهد شد، از ارز 4200 تومانی تأمین شده است و میتوان با تأسی به آموزههای دینی، مانع غلبه نفس منفعتطلب بر حقایق الهی شد و این اقلام را با نرخهای سابق به مصارف عموم رساند.
✍️ #فرهاد_مهدوی
🔰اثر تورمی جراحی یارانهها بر اقتصاد کشور
🔷 رئیس بانک مرکزی در خصوص نتایج تورمی اصلاح یارانهها در کشور گفت: «اصلاح ارز ۴۲۰۰ به کنترل پایه پولی کمک میکند. طبق محاسباتی که انجام شده، پیشبینی میشود اثر تورمی عادلانهسازی یارانهها کمتر از ۱۰ درصد باشد. کسری بودجه دولت از طریق انضباط مالی کنترل خواهد شد. بدون شک امسال درآمد ارزی بیشتر از قبل خواهد بود. افاِیتیاف مانع تجارت ما با کشورهایی که همکاری مشخصی داریم، نیست. روابط خوبی به لحاظ بانکی با کشورهای منطقه، همسایه و دوست برقرار شده که نمیتوانیم فعلاً مطرح کنیم».
🔰سیاهنمایی با پمپاژ اخبار ناامیدکننده
🔻بررسیهای صورت گرفته از لحظه اجرای طرح اصلاح یارانهها نشان میدهد، صدها هزار خبر از سوی رسانههای ضد دولت در فضای رسانهای کشور علیه اقدام دولت در اصلاح یارانهها پمپاژ شده است. این رسانهها بهعنوان بازوان داخلی عوامل خارجی برانداز، در تحریک و تشویش اذهان مردم عمل کردهاند. هرچند وظیفه نهادهای امنیتی است که پشتصحنه این رسانهها را شناسایی کنند؛ اما از چهرههای سیاسی و رسانهای کشور انتظار میرود که در این اقدام جسورانه دولت بهمنظور جراحی بزرگ اقتصادی، بهجای گرفتن موضع ضد و مخالف که راحتترین شیوه برای ندادن هزینه است، پای کار حمایت از دولت آمده و با گوشزد کردن حفرههای احتمالی در بیثمر ماندن این طرح، کمککار دولت و مردم در روزهای حساس و پرالتهاب بازار باشند.
عملیات پلیس علیه محتکران و کشف بیش از ۱۴۰۰ تن کالای اساسی
🔹 با اقداماتی عملیاتی پلیس طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۷۵۷ تن گندم و آرد، ۳۰۱ تن روغن خوراکی، ۱۵۱ تن ماکارونی، ۱۳۶ تن برنج و ۱۰۰ تن نهادههای دامی کشف شده است.
🔹 در این عملیات پلیس ۲۵۷ متهم دستگیر و ۵۵ واحد صنفی متخلف نیز پلمپ شده است.
🔹 پلیس هشدار داده است با هرگونه دپو کردن کالاهای اساسی خارج از شبکه عرضه و نظام توزیع برخورد سختی میکند و مجازاتهای سنگینی برای متخلفین در نظر گرفته میشود.
سلیمی نمین : اصلاح طلبان فعالیت منسجم فکری ندارند، دنبال شکار لحظهها از رقیب هستند / دولت باید هزینه تصمیماتش را بدهد
سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا:
🔹اصلاح طلبان باید برنامه منطقی ارائه دهند، متاسفانه امروزه ما آن گونه که باید شاهد این موضوع نیستیم حتی از جانب نیروهای اصلاح طلبی که به طور دقیق اعلام میکنند ما باید همیشه فعال باشیم اما در فعالیتی که دنبال میشود یک فعالیت منسجم فکری نیست بلکه شکار لحظهها در مورد رقیب است.
🔹جریانات فکری و جریانات سیاسی باید منطق و برنامه خودشان را تبیین کنند و راهحلهای خودشان را برای جامعه تشریح کنند، این بهترین و عمیقترین فعالیت سیاسی است.
🔹من فکر می کنم که دولت و مجلس امروز باید آماده باشند تا هزینه تصمیمات جدی را پرداخت کنند و اینگونه نباشد که در بحث کارشناسی بگویند درست است اما وقتی می خواهند هزینه آن را پرداخت کنند سعی کنند که شانه خالی کنند./ قرن نو
🔰تبدیل اعتراض به آشوب؛ پروژهای ناموفق در ایران
جامعه ایرانی در مقابل پروژه تبدیل اعتراض به آشوب تا حد قابلتوجهی واکسینه شده است.
1️⃣- تغییر الگوی اعتراض به ‘آشوب گرم’ بخشی از برنامه تولید زخم علیه ایران است. دشمنان ایران هیچ علاقهای به همراهی با اعتراضات مردم ایران، تلاش برای کاهش آن یا حتی تلاش برای ‘نمایندگی’ آن ندارند. اساساً اعتراض برای آنها چندان دلچسب نیست. آنچه برای آنها موضوعیت دارد، فقط آشوب است.
2️⃣- در سالهای گذشته، زیرساختی که امریکا، سعودی و امارات با محوریت رژیم صهیونیستی سعی در ایجاد آن درون ایران داشتهاند، هیچ نشانی از تلاش برای حمایت از اعتراضات ندارد. این زیرساخت کاملاً برای ‘خشونت پرشدت علیه مردم’ با محوریت اوباش، با هدف تولید حداکثر خسارت، مناسبسازی شده است.
3️⃣- این پروژه آشکارا تمایلی به حمایت از جامعه ندارد؛ مگر اینکه تصمیم به خشونت علیه خود و ‘خودزنی’ گرفته باشد. فشار تحریمی بر طبقه متوسط برای احساس فقر و فشار بر طبقه فقیر برای احساس فلاکت، تلاشی برای براندن جامعه است نه قویتر کردن آن. برای امریکا در ایران جامعه قوی خطرناک است.
4️⃣- جامعه ایرانی در مقابل پروژه تبدیل اعتراض به آشوب تا حد قابلتوجهی واکسینه شده است. علت اصلی این است که درک میکند هدف بانیان آشوب بدتر شدن وضعیت تا آستانه ‘ویرانی’ است. این جمعبندی جامعه ایرانی که ‘هر مشکلی داریم باید درون خودمان حل کنیم’، اکنون جزو ارکان امنیت ملی ایران است.
✍️ #مهدی_محمدی؛ روزنامهنگار و فعال رسانهای
•[ #نهضت_روشنگری_ثامن 🎤 ]•
💠 #یادداشت 🖌| #احمد_قدیری
🔥 موضوع: نظم نوین جهانی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🔻 تبدیل تهدید به فرصت، اصل و رویکردی
شناخته شده برای کشورهاست. چه آنجا که
ایران، تهدید ظهور #داعش را به فرصت گسترش
کمی، کیفی و جغرافیایی مقاومت در منطقه
تبدیل کرد؛ و چه جایی که روسیه تهدید گسترش
ناتو به شرق را با حمله برقآسا به اوکراین پاسخ
داد و ناتو و گرایش پیوستن به آن را در میان
کشورهای اروپای شرقی عقب راند.
🔸 آمریکا (صهیونیسم) هم از قاعده
فرصتسازی مستثناء نیست و دنبال بهرهبرداری
از جنگ روسیه و اوکراین به نفع اهداف و
سیاستهای همیشگی خود است:
1️⃣ براندازی کمهزینه روسیه از درون
به واسطه عصیان علیه جنگ و پوتین
2️⃣ معرفی روسیه به عنوان عامل و مسبب
قحطی و ایجاد موج روس ستیزی در دنیا
3️⃣ پیگیری پروژه کاهش جمعیت جهان
بهواسطه مرگ و میر ناشی از قحطی
4️⃣ ایجاد آشوب به قصد براندازی در
حوزه مقاومتِ درگیر با تحریم و خشکسالی
5️⃣ واداشتن کشورهای جهان سوم به فروش
هرچه بیشتر و ارزانتر منابع فسیلی خود
6️⃣ دامن زدن به جنگ و نزاع میان کشورهای
درگیر بحران غذا و افزایش فروش تسلیحات
نظامی.
🔻 بحرانهای #کرونا و خصوصا #اوکراین را
باید دو نقطه عطف بزرگ تاریخی در تغییر نظم
کنونی دانست که چهره دنیا را بهکلی دگرگون
کرده و بیتردید منجر به برخورد تمدنها و جنگ
جهانی سوم خواهد شد.
🔖 #جنگ_اوکراین #ناتو #روسیه
🔖 #تمدن_نوین #جهاد_تبیین #تبیین
🖇 #بصیرت #روشنگری #ثامن۱۰
🔰حرف روز
📌هویت و نسل تمدنساز
هدف غایی نظام آموزشی در هر کشوری، یادگیری محفوظات کتب درسی نیست؛ بلکه نظام آموزشی موظف است که متربیان خود را برای زیست اجتماعی آماده نماید. این رسالت در حاکمیتی با عنوان جمهوری اسلامی که وظیفهاش علاوه بر آموزش، هموارسازی مسیر سعادتمندی جامعه نیز هست، اهمیت بیشتری مییابد. بر این اساس، رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از معلمین و فرهنگیان کشور، وظیفه آموزشوپرورش را «تربیت منابع انسانی برای تمدن نوین اسلامی» بیان کردند که برای تحقق این امر، اولین الزام، شناخت و تعمیق هویت ایرانی اسلامی است؛ چراکه به تعبیر ایشان، «مهمتر از علمآموزی، این است که او احساس هویت بکند، یک انسان با هویت ساخته شود».
یکی از آسیبهای زندگی مدرن و ماشینی، تهی سازی جوامع و نسل جدید از هویت اصلی است؛ لذا هویت بخشی و نهادینهسازی آن وظیفه اصلی و اولویتدار آموزشوپرورش است. هویت در پاسخ به این سؤال پدید میآید که من کیستم؟ پاسخ به این سؤال دو کارکرد دارد؛ اولین اصل این است که تعلقخاطر داشتن به ملت، مذهب، فرهنگ بومی، سنن و ... را ایجاد میکند و در ثانی موجب ایجاد یک غیریت یا دیگری در فرد میشود که در مقابل دیگر فرهنگ و سنن مهاجم واکنش نشان دهد. در كشور ما باوجود قريب به 15 ميليون دانشآموز، بزرگترین شبكه ارتباطي بين دولت و مردم از طريق بيش از 150 هزار مدرسه برقرار است و این میتواند مهمترین بستر برای تعمیق هویت در نسل جوان باشد؛ اما این سؤال ممکن است مطرح شود که آیا ما در این مسیر موفق بودهایم؟ برخی پژوهشهای مراکز علمی معتقدند که به علت تهاجم فرهنگی و اشتباهات ما در عرصه سیاستگذاری، فقط 33 درصد از نوجوانان و جوانان دانشآموز کشور به مرحله پيشرفت و دستيابي به هويت اجتماعي و مدني رسیدهاند و بقيه در تعليق، توقف و اغتشاش هويت گرفتارند.
نکته مهم اینکه، در این مسیر ساختار آموزشوپرورش موظف به طراحی الگوی توسعه هویت ایرانی اسلامی است که البته بخشی در سند تحول بنیادین آموزشوپرورش آورده شده و بخشی دیگر نیازمند تأمل و کارشناسی بیشتر است. این الگو باید نسلی را برای جامعه فراهم سازد که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، «در او مفاهیم جریانساز و عملساز را تولید کنیم و به راه بیندازیم و زنده کنیم؛ ایمان؛ اندیشهورزی، یاد بگیرد، فکر کند؛ مشارکت اجتماعی، دوری از انزواهای اجتماعی نامطلوب.»
✍️ #یعقوب_ربیعی
72.mp3
3.85M
🇮🇷
🔊 #صدای_ثامن(۷۲ )| چگونه به دولت کمک کنیم؟
🍃🌹🍃
🎙 دکتر یدالله جوانی
#روشنگری | #ثامن | #ارزترجیحی
🆔 eitaa.com/samenbr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥#استوری | سالروز لغو نهایی قانون ننگین #کاپیتولاسیون در ایران
🍃🌹🍃
🌺 مقام معظم رهبری: «آمریکاییها قانون کاپیتولاسیون را در ایران به کرسی نشاندند. معنای کاپیتولاسیون این است که آمریکاییها یا افراد وابسته به هر قدرت بیگانهی مسلّطی در هر کشور دیگر، اگر جنایتی کردند، دستگاه قضائی آن کشور حق ندارد جنایت آنها را رسیدگی کند.. این، یکی از قوانین ذلتبار برای همهی ملّتهایی بود که به آن تن دادند. امّا امام تسلیم نشدند و مقاومت کردند.» (۱۲ آبان ۱۳۷۸)
🗓 سرانجام در روز ۲۳ اردیبهشتماه سال ۱۳۵۸، به تصویب شورای انقلاب، این قانون ننگین لغو شد.
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/samenbr