ادعیه ماه رجب.mp3
26.9M
🔊بشنوید | ادعیه ماه رجب
#یا_من_یملک_حوائج_السائلین
#خاب_الوافدون_علی_غیرک
#یا_من_أرجوه_لکل_خیر
#اللهم_إنی_أسألک_صبر_الشاکرین_لک
@abolhasanmahdavi
#صبر
✅شکایت بیجا
🔻راوی میگوید:
🔹رسول گرامی اسلام«صلیاللهعلیهوآله» فرمودهاند:
«زمانی فرا میرسد که مردم از خدای خود شکایت میکنند.» پرسیدم: «یا رسولالله، مگر میشود از خدا شکایت کرد؟» آن حضرت در پاسخ فرمودند: «در آن زمان کسی میگوید: به خدا سوگند که از فلان زمان تا فلان زمان سودی نکردهام و فقط از سرمایهام استفاده کردهام. [در حالیکه سزاوار است به او گفته شود:] وای به حالت! آیا سرمایه و سود آن از آنِ خدا نیست؟»
🔸معنای این سخن رسول خدا«صلیاللهعلیهوآله» این است: چگونه انسان از خدا شکایت میکند و میگوید هیچ چیز به دست نیاوردهام، در حالیکه اصل مال و سودش نعمتی است که خداوند به انسان ارزانی کرده است؟
👈این مطلب ناگفته نماند که اگر کسی این جملات را بر زبان جاری کند، ولی منظورش گِلهکردن از خداوند نباشد و مقصودش این باشد که خودش اسباب ضرر را برای خودش ایجاد کرده است، چنین بیانی شکایت از خداوند متعال نیست.
▫️البته ممکن است کسی خدای عزوجل را قبول نداشته باشد؛ اما به زبان خویش بگوید: «از فلان روز تا به حال سودی نکرده و از سرمایهام استفاده کردهام.»
مقصود او از این کلام، خبر دادن از وضعیت زندگی خودش است که چگونه به سر میبرد و هیچگاه قصد ندارد از خدای سبحان شکایت کند؛ زیرا او به پروردگار عزوجل اعتقادی ندارد.
@abolhasanmahdavi
✅بهداشت جسم؛ جلسه۲۴
🔻ابزارها و وسایل تقویت حافظه
🔻رعایت حد وسط و زیادهروی نکردن برای تقویت حافظه
🔻نسیان و فراموشی
🔻ذکر؛ بهترین راه مراقبت از فکر
🔻عوامل زیادشدن فراموشی
📆۲۷ آذر ۱۳۹۸
🔹جهت مشاهده متن اینجا👇را کلیک کنید:
http://abolhasanmahdavi.ir/special/show/7406
@abolhasanmahdavi
#صبر
✅ثواب بیماریِ بیشکایت
🔻صبر جمیل و شکایتنکردن از بلا نکتهٔ مهمی است که بر اهمیت و ارزش آن در برخی روایات تأکید کردهاند؛ مثلاً پیامبر گرامی اسلام«صلیاللهعلیهوآله» دربارهٔ کسیکه بر بیماری خود صبور است و به کسی شکایت نمیکند، فرمودند:
👈خدای عزوجل میفرماید: کسیکه سه روز مریض شود، اما به هیچیک از عیادتکنندگان خود شکایت نکند، گوشتی بهتر از گوشتی که الان دارد، به او خواهم داد و خونی بهتر از خونی که دارد، نصیبش میکنم.
اگر به او عافیت دادم، در حالی به او عافیت میدهم که تمام گناهانش را بخشیدهام و اگر هم او را قبضِ روح کنم، بهگونهای قبضِ روح میکنم که رحمت مرا درک کند.
🔹البته مقصود از این تبدیلکردن گوشت و خون، گوشت و خون ظاهری نیست؛ بلکه این جمله کنایه از این است که وقتی کسی سه روز بیماری را تحمل کند و به عیادتکنندگان شکایتی نکند، خداوند روحیهٔ او را عوض میکند؛ بهگونهای که گویا وجود او را عوض کرده است.
▫️البته ممکن است این لطف الهی تأثیری هم بر گوشت و خون ظاهری بیمار بگذارد.
@abolhasanmahdavi
🔻در روایتی از وجود مبارک حضرت صادق«علیهالسلام» چنین نقل کردهاند:
🔹کسیکه یک شب فشار و سختی ببیند و آن را قبول کند و شکر آن را به جا آورد، به اندازهٔ شصت سال عبادت در نامهٔ عملش نوشته میشود.
🔸[در ادامه، راوی] گفت: پدرم از امام پرسید: «قبول بلا و مصیبت چگونه است؟»
🔹حضرت فرمودند: «قبول آن چنین است که در این مصیبت صبر کند و به کسی نگوید که در چه حالی قرار دارد و هنگامی که [شب تمام شد و] صبح فرا رسید، حمد خدا را بهجا بیاورد.»
@abolhasanmahdavi
🔻عصر امروز آیتالله مهدوی در ضمن عیادت از بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستان حضرت علی اصغر«علیهالسلام» اصفهان از خدمات پزشکان و پرستاران و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تقدیر و تشکر کردند.
📆۱٠ اسفند ۱۳۹۸
@abolhasanmahdavi
توصیه جهت دفع بلا و بیماری.mp3
2.91M
🔊 بشنوید | توصیههای آیتالله مهدوی در دفع بلا و بیماری
#کرونا
⏰مدت زمان: ۱۱دقیقه
@abolhasanmahdavi
📸 ببینید | توصیههای آیتالله مهدوی در دفع بلا و بیماری
#کرونا
@abolhasanmahdavi
#صبر
✅رضایت به قضای الهی و گریه در مصیبت
❓پرسش:
🔻اگر وجود نازنین پیامبر«صلیاللهعلیهوآله» در درجهٔ بالای صبر قرار دارند و ایشان به تمام مصیبتهایی که وارد میشود، رضایت کامل دارند، بلکه مشتاق و شاکر خداوند نیز هستند، پس چرا در مرگ فرزندشان اشک ریختند؟
✍پاسخ:
🔹در پاسخ باید گفت که اشکریختن برای مرگ نزدیکان، با رضایت انسان به خواستهٔ الهی منافاتی ندارد.
🔸اگر حضرت با جزعوفزع از مرگ فرزندشان به خدا شکایت میکردند، این شکایت با صبر و رضا منافات داشت؛ اما نفس گریهکردن در غم عزیزان و نزدیکان اشکالی ندارد و کاشف از رقّت و نرمی دل است.
به هر حال، انسان از فقدان عزیزان ناراحت شده و اشک جاری میشود.
👈اتفاقاً همانوقت کسی از پیامبر مکرم اسلام«صلیاللهعلیهوآله» همین مطلب را پرسید.
حضرت در پاسخ فرمودند: «تَدمَعُ الْعَینُ وَ یَحزَنُ الْقَلْبُ»؛[در فوت فرزند] دل میسوزد و اشک جاری میشود.
▫️از این رو، پیامبر خدا«صلیاللهعلیهوآله» اجازه میدادند اشخاص در مصیبتهای وارد شده گریه کنند.
@abolhasanmahdavi
🌸ولادت با سعادت حضرت امام جواد«علیهالسلام» را به محضر فرزندشان حضرت بقیةالله«ارواحنافداه» و همه محبین و ارادتمندان به آن حضرت تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
@abolhasanmahdavi
🔻امام هشتم خیلی فرزندشان حضرت جواد«علیهالسلام» را دوست میداشتند و در تاریخ ذکر شده که همیشه آقازادۀ خود را با کنیۀ ابوجعفر یاد میکردند و صدا میزدند.
🔹امام نهم«علیهالسلام» اولین امامی هستند که در سن کودکی به امامت رسیدند. از این جهت، اولین بار بود که شیعیان چنین رخدادی را مشاهده میکردند؛ لذا، درصدد بررسی و تحقیق بودند که چگونه یک آقازادۀ هشت، نُه ساله امام شود و واسطۀ غیب و شهود و عالِم به تمام علوم شرعی و عرفی باشند و اِشراف به همۀ علوم داشته باشند و از درون افراد و از آیندۀ آنها خبر دهند. قدرتشان، قدرت پروردگار شود و بتوانند در جهان تصرف کنند. از این جهت، برایشان خیلی ناباورکردنی بود.
@abolhasanmahdavi
بِسْمِ الله الرَّحْمَٰنِ الرَّحيمِ
سلام علیکم
نظر به پخش شایعه ابتلای آیتالله سیدابوالحسن مهدوی به بیماری و نگرانی دوستان، ضمن تکذیب این خبر اعلام میدارد؛ ایشان در سلامت کامل دعاگوی همه مردم عزیزمان میباشند.
ضمناً معظمله فردا حدود ساعت۱۷:۳٠ به صورت زنده در برنامه تلویزیونی از شبکه اصفهان سخنرانی خواهند داشت.
دفتر آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
خانه تکتک ما سادهترین هیئت شد
#توسل_خانگی
🔻با سخنرانی آیتالله مهدوی
🔹و مداحی آقای نریمانی
📆جمعه (۱۶ اسفند ۹۸)
⏰ساعت ۱۷:۳٠
📺📻پخش زنده از شبکه استانی و رادیو اصفهان
@abolhasanmahdavi
✅ #اقسام_صبر_در_اعمال_اختیاری_و_نیمه_اختیاری_و_غیر_اختیاری (۱)
🔻اگر از نظرِ سختیها، مشکلات و مصیبتهایی که نیازمند صبر است به موضوع بحث بنگریم، به سه حالت خواهیم رسید:
🔹۱. صبر در دشواریهای اختیاری
👈نخستین حالت این است که گاهی انسان به انتخاب خود، کارهایی را اراده میکند و انجام میدهد؛ اما برای انجامدادن این کارِ اختیاری، باید فشارها و سختیهایی را هم تحمل کند. انجام دادن تمام واجبات و ترک همهٔ گناهان از این قبیل است.
🔸برای مثال، کسیکه با اختیار خود به نماز میایستد یا روزه میگیرد یا حج به جا میآورد، سختیهای این اَعمال را بهجان میخرد یا کسیکه احساس میکند برادر دینیاش به کمک او نیازمند است و حتی قبل از اینکه او درخواست کند، برای رفع حاجاتش میشتابد، مشکلات این خدمترسانی را به راحتی قبول میکند.
🔺صبری که انسان برای انجامدادن اعمال اختیاری از خود نشان میدهد، ارزش بسیار دارد؛ زیرا انسان با ارادهٔ خویش مشکلاتی را برای خودش ایجاد میکند تا بتواند وظایف عقلی و شرعی خود را به انجام برساند.
ادامه دارد.....
@abolhasanmahdavi
46.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | پیام آیتالله مهدوی به مناسبت هفته منابع طبیعی
📆شنبه/۱۷ اسفند ۹۸
⏰مدت زمان: ۱۰دقیقه
@abolhasanmahdavi
🌸ولادت با سعادت حیدر کرار، آیةاللهالعظمی، نبأ عظیم، ابوالحسنین، مولای متقیان، سیدالوصیین، امیرالمومنین، اسدالله الغالب امام علیبنابیطالب«علیهالسلام» را به محضر فرزندشان حضرت ولیعصر«ارواحنافداه» و همهی شیعیان و ارادتمندان و محبین آن حضرت تبریک و تهنیت عرض مینماییم.
@abolhasanmahdavi
#معیار_صراط_مستقیم
🔻معیار صراط مستقیم امیرالمؤمنین«علیهالسلام» هستند.
👈به دلیل اینکه خدای متعال میدانست در آینده، بسیاری هستند خدا و پیامبر را قبول میکنند، اما در وصی آن حضرت اختلاف نظر شدید میشود و بسیاری زیر بار نمیروند.
🔹یک عدهای به طمع خلافت، خلافت را غصب میکنند و تعداد زیادی هم به ظاهر از آنها پیروی میکنند و معتقدند که حق آنها بوده است؛ بنابراین خدای متعال، از ابتدا، صراط مستقیم را صراط اهلبیت«علیهمالسلام» معرفی کرده است.
🔸ملاحظه کنید در سورۀ حمد میخوانیم: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيمَ صِراطَ الَّذينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ»؛
اول میگوییم: خدایا ما را به راه مستقیم هدایت کن، بعد میگوییم: راه مستقیم راه کسانی است که خدا به آنها نعمت داده است.
✅منظور نعمت ظاهری نیست که دنبال ثروتمندان باشیم و بگوییم آن کسانیکه خدا به آنها زمین، پول، طلا و نقره داده مورد نعمت الهی واقع شدند، بلکه منظور نعمت معنوی است.
🔹اگر بخواهیم بدانیم نعمت به چه کسانی عطا شده است، آیۀ ۶۹سورۀ نساء را باید ملاحظه کنیم.
👈بیان میکند: کسانیکه خدا به آنها نعمت داده انبیا، صدیقین، شهدا و صالحین هستند.
@abolhasanmahdavi
#راهکار_معیت_با_اهلبیت
🔻آیۀ شریفه ۶۹ نساء نکتۀ مهمی دارد و آن این است که راهکار عملی معیت و همراهی با انبیا و اهلبیت«علیهمالسلام»، یعنی ورود به صراط مستقیم را بیان کرده است و آن این است که اگر کسی مایل است در صراط مستقیم باشد و با اهلبیت«علیهمالسلام» باشد، راهش اطاعت از خدا و رسول است:
«وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً».
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب: برای زندگی امروز باید از امیرالمؤمنین(علیهالسلام) درس بگیریم
💻 @Khamenei_ir
✅ #اقسام_صبر_در_اعمال_اختیاری_و_نیمه_اختیاری_و_غیر_اختیاری (۲)
🔻اگر از نظرِ سختیها، مشکلات و مصیبتهایی که نیازمند صبر است به موضوع بحث بنگریم، به سه حالت خواهیم رسید:
🔹۲. صبر در بلاهای نیمهاختیاری
👈نوع دیگر صبر، تحمل سختیها و دشواریهایی است که خارج از ارادهٔ انسان بر انسان تحمیل میشود و انسان اختیاری در ایجاد آن ندارد، اما میتواند از ادامهٔ آن پیشگیری کند و آن را برطرف سازد.
🔸به دیگر سخن، در قسمِ دوم، انسان هم میتواند از ادامهٔ بلا پیشگیری کند و هم میتواند مشکل را به حال خود رها سازد؛ برای مثال، اگر حیوان درندهای به انسان حملهور شود، حملهکردن آن حیوان خارج از اختیار شخص است؛ اما او میتواند دفاع کند و خود را از چنگال حیوان نجات دهد. در این صورت، شخص نمیتواند به بهانهٔ صبوریکردن، دست روی دست بگذارد و شاهد هلاکت خود باشد؛ بلکه باید به وظیفهٔ خود عمل کند و خود را از این آسیب برهاند.
▫️انسان برای دفاع و نجات خود نیز باید صابر باشد؛ اما رتبهٔ صبر در اعمال اختیاریِ قِسم اول، از این قِسم برتر است. در حالت دوم، بخواهد یا نخواهد، دچار مشکل شده است و چارهای جز صبوریکردن ندارد؛ اما در حالت اول، با خواستهٔ خودش سختی را برای خود ایجاد کرده و به استقبال آنها رفته است.
🔸پس قِسم دوم مصائب، سختیها و مشکلاتی است که شروع آن به اختیار انسان نیست؛ یعنی پیدایش (حدوث) آن خارج از اختیار شخص است و بقای آن در اختیار او.
🔺در این حالت، میتواند بنشیند تا سختیها به او وارد شود یا آنکه با اقدامی عاقلانه، درصدد خروج از مشکلات برآید که در این صورت نیز باید خود را برای سختیهای دیگری مثل دفاعکردن آماده کند.
ادامه دارد.....
@abolhasanmahdavi
بیانات 13981218.mp3
2.34M
🔊 بشنوید | ❓با توجه به اینکه امسال مراسم اعتکاف در ماه رجب برگزار نمیگردد، چه توصیهای برای بهرهمندی از این لیالی و ایام میشود؟
👈 پاسخ این سؤال را از آیتالله مهدوی در صوت ارسالی بشنوید.
⏰مدت زمان: ۹دقیقه
@abolhasanmahdavi