مال و ثروت؛ جلسه13.mp3
2.76M
🔻 #مال_و_ثروت؛ جلسه۱۳
📆 شنبه، ۸ دی ۹۷
⏱مدت زمان: ۱۰دقیقه
🔸نمازخانه هلال احمر اصفهان
@abolhasanmahdavi
🔻امام صادق«علیهالسلام» میفرمایند:
🔹پیامبراکرم«صلیاللهعلیهوآله» با بعضی از اصحاب خود در شهر مدینه حرکت میکردند. در بین راه، به زن سیاهی برخورد کردند که مشغول جمعآوری فضولات بود. اصحاب به او گفتند: «راه پیامبر را باز کن!» آن زن جواب داد: «راه وسیع است. [از طرف دیگر آن بروید.]» برخی اصحاب میخواستند او را کنار بزنند تا راه باز شود. حضرت اجازه ندادند و فرمودند: «دَعُوهَا فَإِنَّها جَبّارةٌ» (رهایش کنید! این زن سرکش و متکبر است.)
🔻در پاسخ پیامبر دو احتمال وجود دارد:
۱. یا منظورشان این بود که این زن روحیهی تکبر دارد و برای همین، به راحتی نمیتواند دست از کار خود بردارد؛
۲. یا اینکه منظورشان این بود که این زن جبار است و اگر بخواهید او را کنار ببرید، ممکن است کار بدتری انجام دهد.
@abolhasanmahdavi
📆۹دی؛ روز بصیرت و تجدید میثاق با ولایت
🔻امیرالمؤمنین«علیهالسلام» راجع به تفکر میفرمایند: «أَفْكِرْ تَسْتَبْصِرْ»؛ اگر تفکر بکنی، بصیرت پیدا میکنی.
🔹قرآن هم راجع به تقوا در آیۀ ۲۰۱ اعراف میفرماید: «إِنَّ الَّذينَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّيْطانِ تَذَكَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُونَ»؛ یعنی آنهایی که تقوا دارند، وقتی شیاطین میآیند فتنهگری میکنند و میخواهند آنها را فریبشان بدهند، آنها متذکر میشوند و اینها مُبصِرند.
🔸«مُبصر» یعنی دارای بصیرت. اولِ آیه، تقوا را میگوید و آخرِ آیه، بصیرت را و این نشان میدهد که تقوا زیربنا است. آنکه تقوا دارد، تذکر و بصیرت دارد.
👈مفهوم آیه این میشود: آنکه تقوا ندارد، به جای تذکر، غفلت در هنگام فتنه دارد و به جای بصیرت هم، کوری دل دارد.
@abolhasanmahdavi
🔻سه توصیه برای محفوظماندن از دام فتنهگران:
🔹۱. باید مواظب باشیم به هر لباس حقی اطمینان نکنیم و فکر کنیم باطنش هم حق است. باید احتمال دهیم که شاید باطنش اشکال داشته باشد. #تفکر از بهترین ابزارهایی است که انسان میتواند از آن بهره ببرد تا #فریب_نخورد. در روایات متعدد آمده است که اگر #تفکر کنید، #بصیرت پیدا میکنید. امیرالمؤمنین«علیهالسلام» میفرمایند: «أَفْكِرْ تَسْتَبْصِرْ»؛ یعنی اگر تفکر کنی، بصیرت پیدا میکنی.
🔹۲. اگر انسان بخواهد فتنه عارضش نشود، باید نگاهش به رهبر انقلاب«حفظهالله» باشد و به صحبتهای ایشان توجه کند. در فتنۀ سال۸۸ کسانیکه به صحبتهای رهبر معظم انقلاب«حفظهالله» دقت میکردند و آنها را پیگیری میکردند، دچار فتنه نشدند و فریب نخوردند؛ اما کسانیکه نگاهشان به ماهوارهها و صحبتهای خارجیان بود یا حتی در داخل به کسانی نگاه میکردند که در رأس فتنه قرار داشتند و مرتب اعلامیه میدادند و مردم را تحریک میکردند، از #ولیفقیه دوران فاصله گرفتند و دچار فتنه شدند.
🔹۳. اگر کسی تقوای الهی را رعایت کند، پروردگار در وجودش نوری میگذارد که با آن نور حقیقت اشیا را میبیند. ظاهر اشیا را که نگاه میکند، نگاه او به باطن اشیا نفوذ میکند و باطن را هم میبیند. این وعدۀ الهی است. کسانیکه تقوا دارند، خداوند به آنها فرقان عطا میکند. این آیۀ ۲۹ سورۀ انفال است: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً»؛ یعنی اگر با اختیار خودتان تقوا را رعایت کردید، خداوند فرقان را خارج از اختیارتان برایتان قرار میدهد.
@abolhasanmahdavi
امام زمان؛ نور خدا.mp3
13.34M
🔻 امامزمان«علیهالسلام»؛ نور خدا
📆 ۳شنبه، ۱۱ دی ۱۳۹۷
⏱مدت زمان: ۵۵دقیقه
🔸حسینیه بنیفاطمه اصفهان
@abolhasanmahdavi
🔻انسان متکبر به دیگران دشنام میدهد. امیرالمومنین«علیهالسلام» میفرمایند: نتیجهی تکبر دشنام دادن است.
🔹زیرا میخواهد با این کار، طرف مقابل خود را تحقیر کند. متأسفانه گاهی در جایی که ترسِ از بینرفتن آبرو وجود ندارد، این کار رواج پیدا میکند، مثلاً بین زوجین؛ یعنی در مرحلهی اول، همدیگر را سبُک صدا میزنند؛ ولی در نهایت، به یکدیگر دشنام نیز میدهند.
@abolhasanmahdavi
🔻متکبر دیگران را مسخره میکند و با القاب سبُک و زشت صحبت میکند و دیگران را با نام کوچک صدا میزند. گاهی هم برای تمسخر دیگران، ادای آنها را درمیآورد، که بهفتوای رهبر معظم انقلاب(دامظلهالعالی)، حرام است.
🔹انسان متکبر برای تحقیرکردن دیگران، به هر عمل زشتی متوسل میشود: از طرفی، به اعمال پلیدی مثل غیبتکردن، تهمتزدن، عصبانیت و حسادتورزیدن روی میآورد.
🔸از طرف دیگر، خودش را از کمالاتی همچون نصیحتکردن، عفوکردن، اصلاحکردن، خدمتکردن به دیگران و دعاکردن برای دیگران محروم میکند تا مبادا آنها کمالاتی پیدا کرده و تفوّق و برتری بر او پیدا کنند. کظم غیظ(فرو بردن خشم) نیز ندارد و از دیگران کینه به دل میگیرد. اگر از او دربارهی کمال دیگران بپرسند، با اینکه از کمالات آنها با خبر است، به انکار روی میآورد.
@abolhasanmahdavi
بهداشت جسم؛ جلسه5.mp3
10.85M
🔻 #بهداشت_جسم؛ جلسه۵
📆۴شنبه، ۱۲ دی ۹۷
⏱مدت زمان: ۴۵دقیقه
🔸بیت آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
🔻چند نمونه از رفتارهای متکبرانه:
🔹۱. انسان متکبر برای تحقیر دیگران، با گوشهی چشم به آنها نگاه میکند.
🔹۲. طرز نشستنش بهگونهای است که تکیه میدهد و به راحتی مینشیند؛ مثلاً پاهایش را دراز میکند و کاری به حضور افراد دیگر ندارد؛
🔹۳. در هنگام راهرفتن دستهای خود را باز نگه میدارد تا خود را بزرگ نشان دهد؛ زیرا میخواهد دیگران از بزرگیِ ظاهر او به بزرگبودن روحش پی ببرند.
👈البته همیشه اینگونه اعمال نشانهی تکبر نیست؛ مثلاً در حالت سجدهی نماز، مستحب است که آقایان دستها را کاملاً باز بگذارند که این کار نشانهی تکبر نیست یا در حالت رکوع، برای مردها مستحب است دو دست را بر کُندهی زانو بگذارند و زیر بغلشان را باز کنند. این علامت تکبر نیست. به همین دلیل، نمیتوان با مشاهدهی اینگونه رفتارها از دیگران، دربارهی آنها قضاوت و آنها را محکوم به تکبر کنیم؛ بلکه باید دربارهی خود مواظبت کنیم که چنین حالتهایی در وجودمان نباشد.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🔻شرح نهجالبلاغه
📆 شبهای جمعه، (ساعت۱۹:۳۰)
🔸چهارراه شکرشکن، ابتدای خیابان حافظ، حسینیه جوادالائمه «علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
🔻حضرت موسی«علیهالسلام» را صفت تواضع برگزید.
✳️ حضرت باقرالعلوم«علیهالسلام» از این حقیقت پرده برداشتند:
🔹خداوند به حضرت موسی«علیهالسلام» خطاب کرد: «ای موسی میدانی چرا از میان همهی خلقم، تو را برای نزول وحی و سخنگفتن با خودم برگزیدم؟»
🔸عرض کرد: «پروردگارا، نمیدانم.»
🔹خداوند متعال فرمود: «ای موسی، من به همهی مخلوقاتم نظری انداختم و در بین تمام انسانها کسی را نیافتم که تواضع و خضوعش در برابر من، از تو بیشتر باشد؛ از اینرو تو را برگزیدم.»
👈شیوهی موسی«علیهالسلام» این بود که وقتی نماز میخواند، بر نمیخاست، مگر آنکه پیش از برخاستن گونهی راستش را بر زمین مینهاد و گونهی چپش را نیز.
@abolhasanmahdavi
شرح حکمت199نهجالبلاغه.mp3
7.13M
🔻 #شرح_حکمت ۱۹۹ نهجالبلاغه
🗓 ۵شنبه، ۱۳ دی ۱۳۹۷
⏱مدت زمان: ۲۹دقیقه
🔸حسینیه جوادالائمه«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🌐پایگاه اطلاعرسانی آیتالله سیدابوالحسن مهدوی:
www.abolhasanmahdavi.ir
🔹کانال رسمی در پیامرسان #ایتا:
eitaa.com/abolhasanmahdavi
🔹کانال رسمی در پیامرسان #سروش:
sapp.ir/abolhasanmahdavi
🔹صفحه رسمی در #اینستاگرام:
instagram.com/abolhasanmahdavi
🔹کانال دروس خارج در پیامرسان ایتا:
eitaa.com/doroos_mahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
💠 شرح صحیفه سجادیه
🔸با بیان آیت الله مهدوی حفظهالله
🔹امشب از نماز مغرب و عشاء
🔻خیابان کاوه، میدان ۲۵ آبان، مسجد و حسینیه امام سجاد علیهالسلام
@abolhasanmahdavi
شرح دعای21؛ جلسه1.mp3
12.45M
💠 #شرح_صحیفه_سجادیه
🔸شرح دعای۲۱؛ جلسه۱ همراه با قرائت مناجات مسجد کوفه
📆 ۱۴ دی ۱۳۹۷
⏱مدت زمان: ۵۱دقیقه
🔻مسجد امام سجاد«علیهالسلام»
@abolhasanmahdavi
🔻از آثار تواضع، خستهنشدن بدن در راه عبادت و اطاعت خداوند متعال است.
🔹این سرّ ارزشمند را حضرت امیرالمومنین«علیهالسلام» به ما آموختهاند: «مَن تَواضَعَ قَلبُهُ لَمْ یسْأَمْ بَدَنُهُ مِنْ طاعَةِ اللهِ»؛ هرکس قلبش را برای خداوند متواضع کرد، بدنش از طاعت خداوند خسته نمیشود.
🔸هنگامیکه انسان خود را بندهی کوچکی دید که محتاج و فقیر لطف خداوند متعال است، دیگر از شبزندهداری و رکوع و سجودهای طولانی، گرفتن روزههای گرم تابستان، خواندن صد رکعت نماز در شب قدر، گریه و گدایی زیاد درِ خانهی او و... خسته و دلزده نمیشود و با نشاط روحی و اشتیاق به عبادت، شب را به صبح میرساند و تازه، بعد هم تأسف میخورد که چه زود گذشت!
🔹علاوه بر این، تواضع سبب میشود که انسان از طرفی، عبادات خود را حقیر و کوچک و غیرلایق درگاه پروردگار ببیند و ازطرفی دیگر، بزرگی و عظمت پروردگار در نگاه او بیشتر جلوه کند.
🔸از اینروست که حضرت سجاد«علیهالسلام» اینگونه به خدای خود عرض میکنند:
خدایا! اگر در پیشگاه تو آنقدر بگریم تا پلکهای چشمانم بیفتد و با آواز بلند بنالم تا صدایم قطع شود و در برابر تو بایستم تا پاهایم ورم کند و برای تو رکوع کنم تا استخوان پشتم از جا کنده شود و تو را سجده نمایم تا اینکه سیاهی چشمانم پنهان شود [و به گودی رود] و همهی عمر، خاک زمین بخورم و تا پایان زندگی، آب خاکسترآلود بیاشامم و در بین اینها به ذکر تو مشغول باشم تا زبانم کُند شود، سپس بهسبب شرمندگی از تو، چشم به اطراف آسمان نیندازم، با این رفتارها در خود چیزی نمییابم که سزاوار پاکشدن گناهی از گناهانم باشم.
@abolhasanmahdavi
انقطاع؛ جلسه1.mp3
8.53M
🔻 #انقطاع؛ جلسه۱
📆شنبه، ۱۵ دی ۱۳۹۷
⏱مدت زمان: ۳۵دقیقه
🔸مسجد آقاعلیبابا
@abolhasanmahdavi
🔻فروتنی بهترین سنگر و اسلحه در برابر شیطان است.
🔹حضرت امیرالمؤمنین«علیهالسلام» فرمودند: تواضع را بین خودتان و بین دشمنتان ابلیس و لشگریانش [بهعنوان] سنگر بگیرید؛ پس همانا برای ابلیس، از هر امتی سپاه و لشکری است.
🔸تواضع بهترین سنگر در مقابلهی با شیطان است. در رویارویی با شیطان، همیشه فرد متکبر به راحتی تسلیم و سرباز شیطان میشود و در راه خواستههای او گام برمیدارد. او تا آنجا پیش میرود که حتی در مقابل خداوند سبحان نیز موضعگیری میکند.
🔹او [متکبر] دستورهای الهی را نمیپذیرد و عمل نمیکند و گاهی هم که بخواهد اوامر الهی را امتثال کند، از علت و مصلحت آن کار میپرسد و ضمن بهانهجویی، میگوید مصلحت و علتش را بگویید تا انجام دهم.
🔸بهعبارتی، میگوید که فقط خودم را قبول دارم و تا خودم علت آن را نفهمم، قبول نمیکنم؛ حتی اگر فرمان خداوند باشد.
@abolhasanmahdavi
مال و ثروت؛ جلسه14 97.10.15.mp3
7.47M
🔻 #مال_و_ثروت؛ جلسه۱۴
📆 شنبه، ۱۵ دی ۹۷
⏱مدت زمان: ۵دقیقه
🔸نمازخانه هلال احمر اصفهان
@abolhasanmahdavi
انقطاع؛ جلسه2.mp3
11.6M
🔻 #انقطاع؛ جلسه۲
📆۱شنبه، ۱۶ دی ۱۳۹۷
⏱مدت زمان: ۴۷دقیقه
🔸مسجد آقاعلیبابا
@abolhasanmahdavi
انقطاع؛ جلسه3.mp3
10.37M
🔻 #انقطاع؛ جلسه۳
📆۲شنبه، ۱۷ دی ۱۳۹۷
⏱مدت زمان: ۴۲دقیقه
🔸مسجد آقاعلیبابا
@abolhasanmahdavi
🔻گاهی فشارها و سختیهای بزرگ زندگی باعث مضطرشدن انسان میشود و به تعبیر رایج، کارد به استخوانش میرسد.
🔹در چنین حالتی، امیدش از همهجا قطع میشود و به یک مبدأ غیبی متصل میشود.
🔸در آن لحظه که از همه گسسته و فقط به او پیوسته است، مشمول لطف و محبت میشود و مشکلش را برطرف میکنند.
🔹تحمل آن لحظههای سخت و فشارهای روحی استخوان خردکُن، بسیار تلخ و ناخوشایند است؛ ولی شیرینی عنایت پس از آن، همهی تلخیها و سختیها را از یاد میبرد یا حتی تبدیل به شیرینی و سرخوشی میکند.
@abolhasanmahdavi