🔻کسانی که مشتاقانه خدای متعال را اطاعت می کنند، همان انسانهای آزادی هستند که به هیچ چیزی جز او دلبستگی ندارند و حتی به ثواب و عِقاب اعمال هم دل نبستهاند و میگویند اگر به غُلوزنجیر هم کشیده شویم و به آتش دوزخ بیفتیم، هرگز محبت او از دل ما خارج نخواهد شد؛ بلکه در همان آتش، به اهل آتش اعلام میکنیم که ما خداوند تبارک و تعالی را دوست داریم:
"اِلهی لَو قَرَنتَنی بِالاَصفادِ وَمَنَعتَنی سَیبَکَ مِن بَینِ الاَشهادِ وَ دَلَلتَ عَلی فَضائِحی عُیُوَن العِبادِ وَ اَمرتَ بِی اِلی النّارِ وَ حُلتَ بَینی وَ بَین الاَبرار، مَا قَطَعتُ رَجائی مِنکَ وَ ما صَرفتُ تامیلی لِلعَفوِ عَنکَ وَ لا خَرَجَ حُبُّکَ مِن قَبلی".
🔹نیز در بخشی از مناجات شعبانیه میخوانیم: "وَ اِن اَدخَلتَنِی النَّارَ اَعلَمتُ اَهلَها اَنّی اُحِبُّکَ".
🔸امام صادق"علیهالسلام" فرمودند: عبادتکنندگان سه دستهاند:
✅گروهی که خدای عزّوجل را از ترس عبادت کنند که این عبادت بردگان است؛
✅مردمی که خدای تبارکوتعالی را به طمع ثواب عبادت کنند و این عبادت کاسبان است؛
✅دستهای که خدای عزّوجل را از روی محبت عبادت کنند و این عبادت آزادگان و بهترین عبادت است.
@abolhasanmahdavi
🔻ممکن است بسیاری بهدنبال راه محبت باشند تا خدا را عاشقانه بندگی کنند؛ اما ایجاد محبت امری غیراختیاری است و کسی نمیتواند با اختیار خودش آن را بهدست آورد یا آن را کم و زیاد کند.
❓پرسش:
حال این پرسش مطرح است که راه به دست آوردن یا تقویت آن چیست؟
✅پاسخ:
🔻در جواب باید بگوییم هر محبتی که انسان به موجودی دارد، بر اثر دو عامل است که اگر یکی از آنها نباشد، محبت بهوجود نمیآید:
🔹وجود کمال یا کمالاتی در محبوب؛
🔹علم به آن کمالات.
👈چون این علتها امری شدنی و در اختیار انسان است، میگوییم ایجاد محبت و تقویت آن نیز در اختیار انسان است.
🔸اگر موجودی کمالی نداشته باشد، هرگز محبوب واقع نمیشود و اگر هم واقع شود، باز بر اثر توهمِ وجودِ کمالی در اوست. اگر چنین توهمی نباشد، هیچ علاقهای به او بهوجود نمیآید.
🔸چنانکه اگر در کسی کمالی باشد، اما دیگران از آن آگاه نباشند، محبوب دیگران نمیشود؛ مثل دانشآموز درسخوان که با امتحان و گرفتن نمرهی عالی، کمالش برای دیگران معلوم شده و محبوب آنان میشود. اگر او زرنگ نباشد یا دیگران از کوشا بودنش آگاه نشوند، دل دیگران را به دست نمیآورد.
@abolhasanmahdavi
باسمه تعالی
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات و عرض تسلیت به استحضار کاربران میرسانیم، سخنرانی آیتالله مهدوی امروز ۳شنبه(۱۴خرداد۹۸) در مسجد ملاعبدالله برگزار نمیگردد.
@abolhasanmahdavi
May 11
31.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻از رحلت تا تدفین امام خمینی"رحمهالله"
@abolhasanmahdavi
توصیههای شب و روز عید فطر.MP3
6.04M
🔊 بشنوید | توصیههای آیتالله مهدوی در شب و روز عید فطر
⏰مدت زمان: ۶دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻اعمال شب عید فطر:
۱. احیا؛ روایت دارد که شب عید فطر کمتر از شب قدر نیست از نظر جایگاه این اندازه ارزش دارد.
۲. غسل؛
۳. ذکر استغفار وارد شده است، برای همۀ مومنین و مومنات دعا بکنید.
۴. زیارت سیدالشهدا(علیهالسلام)؛
۵. ده مرتبه دعای «یَا دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِیَّةِ»؛
۶. دو رکعت نماز وارد شده به نیت شب عید فطر قربة الی الله، رکعت اول بعد از حمد هزار مرتبه سورۀ توحید وارد شده اما رکعت دوم بعد از حمد یک مرتبه.
۷. پس از اتمام نماز مغرب و نوافل آن این دعا خوانده شود: «یَا ذَا الْمَنِّ وَ الطَّوْلِ یَا ذَا الْجُودِ یَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ وَ نَاصِرَهُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْ لِی کُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَیْتَهُ وَ هُوَ عِنْدَکَ فِی کِتَابٍ مُبِینٍ» بعد سر به سجده میگذارد و صد مرتبه میگوید: «أَتُوبُ إِلَى اللَّهِ» بعد که صد مرتبه تمام شد، حاجاتش را از خدای متعال تقاضا میکند.
@abolhasanmahdavi
🔻اعمال روز عید فطر:
۱. زکات فطره؛ از اعمالی که واجب است زکات است.
۲. نماز عیدفطر؛ اگر کسانی نماز عید فطر میخواهند بخوانند زکات را باید قبل از نماز عید پرداخت کنند؛ اما میدانید نماز عید واجب نیست مستحب است معمولاً هم مومنین و مومنات مقیدند این نماز را بخوانند.
۳. غسل؛
۴. لباس نو پوشیدن؛
۵. افطار کردن؛ قبل از نماز عید با تربت سیدالشهدا(علیهالسلام) افطار کنید. یعنی بعد از سی روز که روزه گرفتید حالا اولین روزی که میخواهید افطار بکنید سعی کنید با تربت امام حسین(علیهالسلام) اولین چیزی باشد که یک کمی میل میکنید بعد نماز عید را میخوانید.
۶. زیارت سیدالشهدا(علیهالسلام)؛
۷. دعای ندبه هم باز در چهار عید وارد شده است. روز عید فطر هم میتوانید از دعای ندبه و ارتباط با امام زمان(علیهالسلام) بهره ببرید.
@abolhasanmahdavi
غیرت؛ جلسه21.mp3
14.96M
🔻اخلاق عملی، کاوشی نو در مفاهیم و آثار
🔹 #غیرت؛ جلسه۲۱
📆۱شنبه، ۱۲خرداد ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۶۱دقیقه
🔸مسجد ملاعبدالله
@abolhasanmahdavi
غیرت؛ جلسه22.mp3
14.05M
🔻اخلاق عملی، کاوشی نو در مفاهیم و آثار
🔹 #غیرت؛ جلسه۲۲
📆۲شنبه، ۱۳خرداد ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۵۸دقیقه
🔸مسجد ملاعبدالله
@abolhasanmahdavi
تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه15.mp3
1.74M
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
🔻تبیین بیانیه گام دوم انقلاب؛ جلسه۱۵
📆۲شنبه، ۲۶ فروردین ۱۳۹۸
⏰مدت زمان: ۱۰دقیقه
🔸حوزه علمیه صدر بازار-درس خارج فقه
@abolhasanmahdavi
🔻اگر بخواهیم شدیدترین علاقه را به خداوند متعال پیدا کنیم، باید بدانیم که او دارای همهی کمالات، آن هم به شکل کمالات مطلق است و همهی این کمالات نیز بالذّات است؛ یعنی از خود اوست و دیگری به او نداده است.
🔸اما این که خداوند سبحان همهی کمالات را دارد، برای دوستدارِ او شدن کافی نیست. اگر عامل دوم، یعنی آگاهی از این حقیقت در ما به وجود بیاید، آنگاه شدیدترین محبت را به او پیدا میکنیم: "وَ الَّذِینَ آمَنُوا اَشَدُّ حُبَّاً لِله"؛ آنها که ایمان آوردهاند، خدا را بیش از هر چیزی دوست دارند.
🔹در حالیکه محبت امری غیر اختیاری است. از همین جا میفهمیم چرا خداوند ما را به دوستی "ذَوِیالقربی"(اهلبیت"علیهمالسلام") دستور داده و حتی آن را به عنوان اجر رسالت و پاداش پیغمبر اسلام"صلیاللهعلیهوآله" قرار داده است: "قُل لا اَساَلُکُم عَلَیهِ اَجراً اِلّا المَوَدَّهَ فِیالقُربی"؛ بگو: من بر این [رسالت] مزدی از شما نمیخواهم، مگر محبت و دوستی خویشان [و اهلبیتم را].
👈زیرا تحصیل آن در اختیار انسانهاست و راهش شناخت کمالات آنهاست و کسب این علم کاملاً اختیاری است. کسانی هم که در اوج محبت به آنها قرار دارند، از همین راه به این نتیجه رسیدهاند.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از درس خارج آیتالله سیدابوالحسن مهدوی
اطلاعیه
باسمهتعالی
سلام و عرض تبریک بمناسبت فرارسیدن عید سعید فطر و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات
به استحضار فضلای ارجمند میرسانیم، دروس خارج آیتالله مهدوی از روز شنبه ۱۸خرداد۱۳۹۸(مطابق با ۴شوال۱۴۴۰) راس ساعت ۷صبح در حوزه علمیه صدر بازار اصفهان برگزار میگردد.
@doroos_mahdavi
اقسام شهوت.mp3
3.17M
🔊 بشنوید | شهوت یک صفت نفسانی است.
فرودگاه شهوت و اقسام شهوت
⏰مدت زمان: ۱۲دقیقه
@abolhasanmahdavi
#رابطه_عبودیت_و_ربوبیت
🔻خداوند جلّوعلا به عبادات بندگان خود هیچگونه نیازی ندارد و حتی منظور اصلی او دادن پاداش زیاد به بندگانش نیست.
🔹خداوند میتواند از روی تفضل و لطف خویش، در برابر عملی اندک، پاداشی فراوان دهد؛ چنانکه پاداشهایی که الان هم برای اعمال انسانها میدهد، بسیار زیادتر از خود اعمال است.
🔸پس منظور از مکلفکردن مردم و بهزحمتانداختن آنها بر اثر عبودیت، رساندن آنها به کمال است.
✅انسانها با انجام عبادات موانع رسیدن به کمال را در وجود خود برطرف کرده و مقتضیِ(توان) حرکت به سمت موجودِ کامل را تقویت می کنند. لازمهی این حرکت، پذیرش زحمت ظاهری آن است تا بتواند بر قلهی کمال انسانیت صعود کند.
👈بنابراین اگر اظهار دوستی به ذویالقربی را مزد رسالت پیامبر"صلیاللهعلیهوآله" قرار داده است، این دوستی هم بهنوعی نیاز انسانها را برطرف میکند و خود آنها را به کمال میرساند؛ نه اینکه ذویالقربی محتاج چنین محبتی باشند.
🔹از اینرو خداوند متعال میفرماید: "آن مزدی که از شما خواسته بودم، در واقع، به سود خود شماست"؛ "مَا سَاَلتُکُم مِن اَجرِِ فَهُوَ لَکُم"؛ زیرا از یک طرف، یکی از صفات انسانهای کامل، محبتورزی شدید به دیگر انسانهای به کمال رسیده است و از طرف دیگر، اینگونه محبتها به خاندان عصمت و طهارت"علیهمالسلام" سبب میشود انسان برای نزدیکشدن به مقصد خلقت خود و سرعت گرفتن در سیر الیالله تلاش کند؛ زیرا افراد فرمانهای خداوند متعال را از معصومین"علیهمالسلام" میگیرند و به آنها عمل میکنند.
🔸از این رو در جای دیگر میفرماید: "بگو من بر این [رسالت] هیچگونه پاداشی از شما نمیطلبم؛ مگر کسیکه بخواهد به سوی پروردگارش راهی در پیش گیرد [که همین مزد من است]"؛ "قُل مَا اَساَلُکُم عَلَیهِ مِن اَجرِِ اِلّا مَن شَاءَ اَن یتَّخِذَ اِلی رَبِّهِ سَبِیلاً" آری، بهسوی پروردگار راهی جز راه اهل بیت"علیهمالسلام" وجود ندارد: "فَکانُوا هُمُ السَّبیلَ اِلَیکَ وَ المَسلَکَ اِلی رِضوانِکَ" زیرا آنان صراط مستقیم الهی هستند.
👈در نتیجه اعتقاد به اینکه مزد رسالت اظهار محبت به ذویالقربی است، هیچ تناقضی ندارد با آیات فراوانی که میفرماید مزد رسالت را خداوند میدهد و از مردم چیزی خواسته نشده است؛ زیرا این دوستی را برای به کمال رساندن خود مسلمانان از آنان خواسته است.
✅این مسئله به کار پدری میماند که همهگونه امکانات تحصیلی را برای فرزندش فراهم میکند؛ آنگاه به فرزندش میگوید: "مزد رنجهای من این است که بیشتر درس بخوانی."
@abolhasanmahdavi
🔻مقصد اصلی عبودیت، تقرب به خداوند و رنگ خدایی پیداکردن است که از آن به ربوبیت تعبیر میشود.
🔹انسان هیچگاه بر اثر عبودیت کامل نمیتواند مِثل خدا شود؛ اما میتواند مَثَل و نظیر او شود و به جَنب او رسیده و خداگونه شود. از این رو گفتهاند عبدالله عندالله است.
🔸عبودیت، در واقع، هدف نهایی آفرینش انسان نیست؛ بلکه یگانه راهی است که انتهای آن به ربوبیت، یعنی عندالله، میرسد.
✅امام صادق"علیهالسلام" در روایت زیبا و مهمی میفرمایند:
عبودیت گوهری است که آخر آن ربوبیت است. پس آنچه در عبودیت نایاب شود، در ربوبیت یافت شود و آنچه از (درجات) ربوبیت مخفی باشد، در عبودیت دیده میشود.
@abolhasanmahdavi
حفظ دستآوردها.mp3
1.2M
🔻حفظ دستآوردها
📆شنبه، ۱۸خرداد ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۴دقیقه
🔸نمازخانه هلالاحمر اصفهان
@abolhasanmahdavi
🔻عبودیت یگانه نردبان ترقی است. در واقع، عبودیت به انسان رنگ الهی میدهد و دست و زبان و چشم و گوش او خدایی می شود و وقتی خدا گونه شد، به اذن او تصرفاتی در جهان هستی انجام میدهد.
🔹خدای متعال در بعضی از کتابها میفرماید:
ای پسر آدم، من زندهای هستم که نمیمیرم. تو هم در آنچه فرمان میدهم، مرا اطاعت کن تا اینکه تو را زندهای قرار دهم که نمیری. ای پسر آدم، من هرگاه به چیزی میگویم "شو" میشود. تو هم مرا در آنچه به تو امر میکنم، اطاعت کن تا کاری کنم که هرگاه به چیزی بگویی "بشو"، بشود.
@abolhasanmahdavi
🔻بسیاری از مردم در مقام عبودیت، به کمیّت آن توجه میکنند و چهبسا تا آخر عمر، عملی را انجام میدهند؛ ولی آنگونه که باید، در خود احساس ترقی و سیر روحی نمییابند: سالها نماز میخوانند، ولی نماز از فحشا و منکرات باز نمیداردشان؛ حال آن که فرمود: "اِنَّ الصَّلاهَ تَنهی عَنِ الفَحشَاءِ وَ المُنکَر"؛ نماز [آدمی را] از گناه و کار ناشایست باز می دارد.
🔹این ناکامی بهسبب آن است که به آداب عبادت، روح عمل، ضرورت حضور قلب، لزوم نشاطداشتن و تفرغ برای عبادت توجه ندارند.
🔸یکی از اولیای الهی که از دنیا رفته است، گفته بود: "اگر کسی چهل شب، آنگونه که من میگویم، نماز شب بخواند، میتواند جهان را تسخیر کند." ایشان توضیح نداده بود که منظورشان از جملهی "آنگونه که من میگویم" چیست؛ ولی معلوم است که سخنانی از این دست به کیفیت عمل نظر دارد، نه کمیت و تعداد آن.
✅در هر صورت، بندگی، آن هم با پایبندی به شرایط ویژهاش، تنها راه رسیدن به رحمت و کمال است. هر انسانی در هر زمان و مکانی، به هر اندازه از کمالات دسترسی پیدا کرده باشد، از همین راه به دست آورده است.
@abolhasanmahdavi
▪️۸شوال؛ سالروز تخریب حرم ائمه بقیع"علیهمالسلام" بر عموم شیعیان تسلیت باد.
🔻دعا کنیم خداوند متعال توفیق زیارت خانۀ خودش و زیارت حضرت رسول"صلیاللهعلیهوآله)" و دختر گرامیشان و ائمه بقیع"علیهمالسلام" را روزیِ همۀ آرزومندان بگرداند.
🔹به خصوص #جوانان باید برای کسب این #توفیق، سعی و جدیت بیشتری داشته باشند؛ زیرا انسان در ایام جوانی، میتواند هم بهتر #مناسک_حج را انجام دهد و هم از #معنویت موجود در آن مکانهای شریف بهرۀ بیشتری ببرد.
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
🔻سلسله مباحث "بهداشت جسم" 🔹با بیان: آیتالله سیدابوالحسن مهدوی 📆۴شنبهها، یک ساعت پس از نماز مغرب و
باسمهتعالی
سلسله جلسات بهداشت جسم از این هفته برقرار است.
هشتگ #بهداشت_جسم را دنبال کنید.
بهداشت جسم؛ جلسه16.mp3
5.78M
🔻 #بهداشت_جسم؛ جلسه۱۶
📆۴شنبه، ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
⏱مدت زمان: ۲۳دقیقه
🔸بیت آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
🔻زیربنای خلوص و نیت پاک، یقین به خداوند متعال است؛ به گونهای که حتی گاهی عبادت بدون یقین را عبادت نشمردهاند: "عَن رَسُولِ اللهِ (صلیاللهعلیهوآله): لَا عِبَادَةَ اِلّا بِیَقینِِ" همچون انسان مردهای که او را انسان نمیدانند.
🔹همچنین خواب انسانِ یقینمند را بهتر از نمازِ توأم با شک ذکر کردهاند: "نَومٌ عَلی یَقینِِ خَیرٌ مِن صَلاةِ فِی شَکّ".
👈بر همین اساس، در بعضی احادیث، دستور دادهاند که خداوند را به گونهای عبادت کن که گویا تو او را میبینی. اگر تو او را نمیبینی، او را میبیند: "عَن رَسُولِاللهِ(صلیاللهعلیهوآله): اُعبُدِاللهَ کَاَنَّکَ تَراهُ فَاِن کُنتَ لاتَراهُ فَاِنَّهُ یَراکَ".
@abolhasanmahdavi