آیه گرافـی 🇵🇸
﷽ آیه گرافی ﷽: 🆔 @ayegeraphy🌸 🌺هم نشینی آیات و تصاویر🌺 💠ذکر و یاد خــــــدا #کلیپ 🆔 @ayegeraphy🌸
💠 انسانی که توجه و ذکر را از دست داده و دنیا را محل آرامش می خواهد، فشار او را در بین در و دیوار له می کند! اما انسانی که دنیا را گذرگاه دیده، از فشار استفاده می کند، تا وارد مرحله بعد شود
💠 جنین اگر در مقابل فشار مقاومت کند، خود را از دنیای عظیم بیرون محروم کرده و اگر از فشار استفاده کند، به دنیایی عظیم پا می گذارد
💠 سختی های دنیا، موهبت الهی است که زیر پای او را داغ کند و به او بفهماند که نباید بایستد. آنکه فهمید از سختی اش نیز راحتی می یابد. و آنکه خود را به غفلت فرو برد، در دنیا و آخرت زیان کار خواهد شد
🆔 @ayegeraphy🌸
﷽ آیه گرافی ﷽:
💠چهار ناظر حاضر بر زندگی انسان :
🌳هر لحظه و هر زمان چهار دوربین زنده در حال فیلمبرداری از زندگی ما هستند که قرار است روزی در قیامت تمام زندگی ما را به نمایش بگذارند😳
🌸 ناظر دوم〖ملائک مقرب خدا〗 هستند؛
الله تعالی میفرماید :
ما یَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاَّ لَدَیْهِ رَقیبٌ عَتید؛
+از شما حرکتی سر نمیزند مگر اینکه دو مأمور در حال نوشتن آن هستند
سوره مبارکه قاف آیه ۱۸
🆔 @ayegeraphy
آیه گرافـی 🇵🇸
﷽ آیه گرافی ﷽: 🆔 @ayegeraphy🌸 🌺هم نشینی آیات و تصاویر🌺 💠✨اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْ
✳️تفسیر نور
«2» اللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ
خدا كه معبودى جز او نيست، زنده وپاينده است.
✳️نکته ها
💠«قَيّوم» به كسى گفته مىشود كه خود به ديگرى تكيه نداشته باشد، ولى ديگران به او تكيه دارند و يا قوامبخش همه چيز است.
💠خداوند در آفريدن، تدبير و تسلّط كامل دارد. عوامل و اسباب مادّى وسيلهى پيدايش مىشوند، ولى مستقل نيستند و سبب بودنشان از خودشان نيست.
💠موجودات ديگر، علم، حيات و قدرت مستقلّى ندارند. تنها او زندهاى است كه زندگى هر موجود زنده وابسته به اوست.
💠در دعاى جوشنكبير مىخوانيم: او قبل از هر زندهاى زنده وبعد از هر زندهاى زنده است.
💠هيچ زندهاى شريك او نيست و به كسى نياز ندارد. جان همهى زندهها و رزق آنها به دست اوست. او زندهاى است كه زنده بودن خود را از كسى به ارث نبرده است.
«1». تفسير نورالثقلين، ج 1، ص 309.
جلد 1 - صفحه 464
✳️پیام ها
💠1- توحيد، سرلوحهى كتب آسمانى است. «لا إِلهَ إِلَّا هُوَ»
💠2- شرط معبود شدن، داشتن كمالات ذاتى است و تنها خداوند است كه قائم به ذات خويش و بىنياز مطلق است. «الْحَيُّ الْقَيُّومُ»
🆔 @ayegeraphy🌸
آیه گرافـی 🇵🇸
﷽ آیه گرافی ﷽: 🆔 @ayegeraphy🌸 🌺هم نشینی آیات و تصاویر🌺 💠«لا یسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ…» (حجرات،11)
✳️پیام ها
💠1- ايمان، با مسخرهكردن بندگان خدا سازگار نيست. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا يَسْخَرْ»
💠2- كسى كه مردم را از توهين به ديگران باز مىدارد نبايد در شيوهى سخنش توهين باشد. «لا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ» (نفرمود: «لا تسخروا» يعنى شما كه مسخرهكننده هستيد.)
💠3- مسخره، كليد فتنه، كينه و دشمنى است. لا يَسْخَرْ قَوْمٌ ... (بعد از بيان برادرى و صلح و آشتى در آيات قبل، از مسخره كردن نهى شده است)
💠4- در شيوهى تبليغ، آنجا كه مسئلهاى مهم است يا مخاطبان متنوّع هستند، بايد مطالب تكرار شود. قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ ... وَ لا نِساءٌ مِنْ نِساءٍ
💠5- ريشهى مسخره كردن، احساس خودبرتربينى است كه قرآن اين ريشه را مىخشكاند و مىفرمايد: نبايد خود را بهتر از ديگران بدانيد، شايد او بهتر از شما باشد. «عَسى أَنْ يَكُونُوا خَيْراً»
💠6- ما از باطن و سرانجام مردم آگاه نيستيم، پس نبايد ظاهربين، سطحىنگر وامروزبين باشيم. عَسى أَنْ يَكُونُوا خَيْراً ...
💠7- عيبجويى از مردم، در حقيقت عيبجويى از خود است. «وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ»
💠8- نقل عيب ديگران، عامل كشف عيوب خود است. «وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ»
💠9- بد صدا زدن، يك طرفه باقى نمىماند، دير يا زود مسئله به دو طرف كشيده مىشود. «لا تَنابَزُوا بِالْأَلْقابِ» ( «تَنابَزُوا» براى كار طرفينى است)
💠10- مسخره كردن و بدنام بردن، گناه است و توبه لازم دارد. «وَ مَنْ لَمْ يَتُبْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ» (البتّه توبه تنها به زبان نيست، بلكه توبهى تحقير كردن، تكريم نمودن است.)
💠11- مسخره، تجاوز به حريم افراد است و اگر مسخره كننده توبه نكند، ظالم
جلد 9 - صفحه 188
است. «فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ»
🆔 @ayegeraphy🌸
آیه گرافـی 🇵🇸
﷽ آیه گرافی ﷽: 🆔 @ayegeraphy🌸 🌺هم نشینی آیات و تصاویر🌺 💠 يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِم 💠دست خدا با
⬅️یَدُ اللهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ»: این تعبیر کنایه از آن است که بیعت با پیغمبر یک بیعت الهی است. انگار دست خدا بالای دست آنان قرار گرفته است و در دست ایشان گذارده شده است. یعنی نه تنها با پیغمبرش که با خدا بیعت میکنند. «نَکَثَ»: پیمانشکنی کرد.
✅نکته ها
💌«بيعت» به معناى پيمان و تعهّد است. كسى كه با ديگرى بيعت مىكند، گويا مال و جان خود را براى اهداف او در معرضِ بيع و فروش قرار مىدهد. «1» چنانكه جابربن عبداللّه انصارى مىگويد: ما در آن روز بيعت رضوان زير درخت با پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله تا مرز جانبازى و عدم فرار، بيعت بستيم.
💌براى بيان لطف به وفاداران، در اين آيه دو تعبير آمده است: يكى «يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ» و ديگرى «أَجْراً عَظِيماً» ولى براى بيان قهر نسبت به پيمان شكنان، يك تعبير آمده است.
«يَنْكُثُ عَلى نَفْسِهِ»
✳️پیام ها
💠- حمايت رهبرى الهى، حمايت خداوند را در پى دارد. يُبايِعُونَكَ ... يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ
💠- به بيعت و حمايت مردم مغرور نشويد كه قدرت خدا، بالاتر از هر قدرتى است. «يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ»
💠- خداوند به حمايت كسى نيازى ندارد، پس، از پيمان شكنى بپرهيزيد كه با خدايى طرف هستيد كه فوق قدرتهاست. يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ فَمَنْ نَكَثَ ...
🆔 @ayegeraphy🌸
آیه گرافـی 🇵🇸
﷽ آیه گرافی ﷽: 🆔 @ayegeraphy🌸 🌺هم نشینی آیات و تصاویر🌺 💠 فَاقْرَءُوا مَا تَيسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ پس
💠1. خداوند در ابتدای این سوره به پیامبر دستور می دهدکه نزدیک دو سوم از شب یا نصف یا ثلث آن شب زنده داری کند . گروهی از مومنان نیز در این عبادت شبانه پیامبر را یاری می کردند. ولی چون جمعی از مسلمانان در محاسبه ثلث و نصف دچار مشکل می شدند به همین جهت گاه تمام شب را بیدار می ماندند و مشغول عبادت می شدند تا آنجا که پاهای آنها به خاطر قیام شب ورم می کرد. لذا خداوند این حکم را بر آنها تخفیف داد و فرمود اکنون آن مقداری که از قرآن برای شما میسر است تلاوت کنید.
💠2. بعضی مقدار تلاوت را به پنجاه آیه یا صد آیه و دویست آیه تفسیر کرده اند.ولی هیچ یک از این اعداد دلیل خاصی ندارد. بلکه مفهوم آیه این است که هر مقداری که به زحمت نمی افتد و در توان او است از قرآن بخواند.
💠3. از روایات اسلامی به خوبی استفاده می شود، فضیلت تلاوت قرآن در زیاد خواندن آن نیست بلکه در خوب خواندن و تدبر و اندیشه در آن است. جالب اینکه در ذیل این آیه روایتی از امام رضا (ع) است که مقداری قرآن بخوانید که در آن خشوع قلب و صفای باطن و نشاط روحی باشد.
پیامبر(ص) فرمودند: بر تو باد خواند قرآن، زیرا آن کفاره ی گناهان است و پرده ای در برابر آتش و موجب ایمن از عذاب.( میزان الکحمه،ح 16501)
🆔 @ayegeraphy🌸
آیه گرافـی 🇵🇸
﷽ آیه گرافی ﷽: 🆔 @ayegeraphy🌸 🌺هم نشینی ادعیه و تصاویر🌺 💠 فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة کلامی است از ام
💠فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة💠
🌹 کلامی است از امام علی(ع) به معنای «قسم به خداى کعبه، رستگار شدم» که پس از ضربت خوردن بر زبان آورده است. عالمان مختلفی از شیعه مانند سید رضی،
ابن شهر آشوب و از اهل سنت مانند ابن اثیر و بلاذری این کلام را نقل کردهاند. تعداد اندکی از منابع متأخر تعبیر «فزت برب الکعبة» را نقل کردهاند.
⬅️ابن قتیبه دینوری مورخ قرن سوم، این واقعه را چنین نقل میکند:
💠ابن ملجم به طرف على(ع) رفت و گفت: حُکم از آن خداست نه از آن تو، و با شمشیر ضربهاى بر پیشانى على(ع) زد. على(ع) گفت: «فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة؛ به خداى هکعبه رستگار شدم». سپس فرمود: این مرد (ابن ملجم) از میان شما فرار نکند. مردم نیز ابن ملجم را دستگیر کردند.
💠البته پیش از امام علی(ع) و در سال چهارم هجری، در واقعه بئر معونه فردی به نام حرام بن مِلحان در زمان شهادت چنین جملهای را گفته است؛ ابن عبدالبر مورخ قرن پنجم، چنین نقل میکند:
💠در واقعه بئر معونه ضربهای به سر حرام بن مِلحان برخورد کرد. او با دستش خون را گرفته، بر سر و صورتش مالید و گفت: فزت و ربّ الکعبة؛ قسم به خداى کعبه، رستگار شدم.
🆔 @ayegeraphy🌸