سلمان همدوره شاعرانی مانند عبید زاکانی، ناصر بخاری، خواجوی و میر کرمانی و مظفر هرویاست
او در غزل از سعدی و مولوی پیروی کرده؛ ولی سبک غزلسراییاش بیش از همه به حافظ نزدیک است. سلمان ساوجی، رباعیاتی نیز دارد
قصاید سلمان، بیشتر در مدح خاندان جلایری ساخته شده است. او قصیدهای چند در مدحپیامبر اسلام(ص) دارد.
قصاید او عموما از چهل بیت تجاوز میکند و در قصیده بدایع الابحار به ۱۵۷ بیت میرسد. سلمان، بطور کلی در قصاید به صنایع لفظی توجه دارد و گاهی لطف معنی را فدای زیبایی لفظ میکند.
سلمان، دو مثنوی دارد؛ «جمشید و خورشید» و «فراقنامه».
جمشید و خورشید از خسرو و شیرین نظامی تقلید شده و فراقنامه، برای خاطر سلطان اویس ساخته شده است.
قطعات سلمان حدود پانصد بیت است که بیشتر در طلب وظیفه یا شکایت از وزیران است که مقرری او را نپرداختهاند و از حیث لفظ و معنی چندان پسندیده نیست.
@ayeha313
خدایا🙏
در این يکشنبه زیبا🌷🍃
کمکمان کن
تا دستی را
به گرمی بگیریم
تابتوانیم قلبی را💕
غرق در شادی کنیم
خدایا🙏
به قلب کوچکمان
وسعت بده تا بتوانیم
بزرگیت را درک کنیم🙏
آمیـــن یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام 🙏
ای صاحب جلال و بزرگواری 🙏
@ayeha313
🌸 امام صادق عليه السلام فرمودند:
🍁 خُذْ مِن حُسنِ الظَّنِّ بِطَرَفٍ تُرَوِّحُ بهِ قَلبَكَ و يَرُوحُ بهِ أمرُكَ .
از خوش بين بودن بهره اى برگير ، تا با آن دلت را آرام كنى و كارَت پيش رود .
📚 بحار الأنوار،ج 78،ص 209،ح 84
@ayeha313
#انچه_مجردان_باید_بدانند
✅ در انتخاب شریک زندگی، هماهنگی خصوصیات فیزیکی، کشش و #تمایل_فیزیکی را جدی بگیرید
#زیبایی، یک امر #نسبی است و بجز درصد کمی از افراد که تقریبا تمامی مشخصه های زیبایی را دارند و در نظر همگان زیبا به نظر می رسند، اکثر افراد جامعه از نظر زیبایی در یک حد متوسط هستند و احساس افراد در هر مورد متفاوت خواهد بود.
از #علایم_هشدار_دهنده و زنگ خطرها غافل نشوید، وجود هر یک از موارد زیر زنگ خطری، برای انتخاب درست همسر است :
بعد از جلسه دوم، سوم آشنایی و دیدار، هنوز نمی دانید کشش و تمایل فیزیکی به طرف مقابل دارید یا نه
تفاوت ظاهری بسیار شدید و چشمگیر بین شما و طرف مقابل وجود دارد ( مثلا بلند قد با کوتاه قد )
برایتان ظاهر شخص اهمیتی ندارد ( در اکثر موارد بعدا مهم و اثرگذار خواهد بود )
تصور اینکه بعد از ازدواج با درمان و جراحی زیبایی معایب را برطرف کرده و خود یا طرف مقابل را زیبا خواهید کرد ( در مواردی که با جراحی تغییرات بسیار واضح و چشمگیر ایجاد خواهد شد بهتر است قبل از ازدواج انجام شود نه بعد از آن، زیرا چنین تغییرات شدید و واضح تعادل و تناسب دوطرف را برهم خواهد زد
@ayeha313
💠 آداب_حمام_رفتن
💬 مساله :
حمام رفتن در حال گرسنگی ، ناشتا و پر بودن #شکم مکروه است.
✍ به شستن پاها با #آب سرد بعد از حمام کردن سفارش شده است.
💎 امام صادق علیه السلام فرمود: اِغْسِلُوا اَرْجُلَکُمْ بَعْدَ خُرُوجِکُمْ مِنَ الْحَمَّامِ.
بعد از خروج از حمام پاهایتان را بشویید.
🔹 از نوشیدن #آب_سرد در حمام نهی شده است.
💎 امام صادق علیه السلام فرمود:
اِیَّاکَ وَ شُرْبَ الْمَاءِ الْبَارِدِ فِي الْحَمَّامِ فَإنَّهُ یُفْسِدُ الْمَعِدَة.
از نوشیدن آب سرد در #حمام بپرهیز که معده را خراب میکند.
📚 کتاب : احکام سنت های حسنه صفحه ۷۳
📚 #احکام_دین
@ayeha313
⚠️ آلزایمر:
دردناکترین بیماری قرن😖
🌿 آلزایمر که باحواس پرتیهای کوچک شروع میشود بامصرف شکر بوجود میآید😱
💠 جایگزین شکر👇
🌾 توت
🌿 خرما
🌾 عسل
🌿 انجیر
🌾 کشمش،مویز
@ayeha313
کارهایی که کبدتان را نابود میکند!
▫️اعتیاد به مصرف الکل
▫️چاقی و اضافه وزن
▫️مصرف بیش از حد نوشابه
▫️مصرف بیش از حد نمک
▫️سیگار و قلیان
▫️مصرف بیش از حد قند
▫️مصرف بیش از حد دارو
▫️حذف صبحانه از وعدههای غذایی
▫️کمخوابی یا شببیداری
▫️مصرف غذاهای خام و بیش از حد پختهشده
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢در اذان #زمان پيامبر (ص) اشهد ان علي ولي الله وجود نداشته آيا ما که داعيه #شيعه بودن داريم در دين بدعت ايجاد کرديم؟
#پاسخ:
✅براي همين فقهاي شيعه هيچ کدام نگفته اند که اين جمله جزء اذان است. از ديدگاه شيعه ، اذان مانند احکام شرعي ديگر، به رسول خدا(ص) وحي شده است نه اينکه پيامبر خدا با مسلمانان مشورت کند و قرار بگذارند که به فلان شکل انجام شود و به خاطر اينکه وحي است ، نمي توان آن راکم و زياد کرد. از حضرت امام صادق روايت شده است که فرمود: وحي بر پيامبرتان نازل مي شود و شما گمان مي کنيد که آن حضرت اذان را از ديگران گرفته است.
صاحب جواهر مي گويد: ذکر جمله اشهد ان عليا امير المؤمنين در اذان ، اگر به قصد جزئيت نباشد، اشکالي ندارد و به موالات اذان ضرر نمي زند همان طوري که ذکر جمله صلي الله عليه و آله بعد از اشهد ان محمد رسول الله به موالات اذان آسيب نمي رساند.
آيت الله حکيم در مستمسک العروه مي گويد: درباره شهادت به ولايت حضرت علي (ع )، شيخ طوسي در نهايه و مبسوط گفته است : روايات غيرقابل اعتمادي شهادت به ولايت را جزو اذان به حساب آورده است ولي نمي توان به آنها عمل کرد و اگر کسي اين جمله را بگويد، گناه نکرده است. ولي بايد دانست که اين جمله نه فضيلت اذان و اقامه است و نه از کمال اذان و اقامه است و علامه در منتهي مي گويد:
اخبار شاذي که جمله «اشهد ان عليا اميرالمؤمنين» را جزء اذان و اقامه به حساب آورده ، قابل اعتماد نيستند. پس از اين آيه الله حکيم مي گويد: اگر کسي اين جمله را به قصد استحباب مطلق بگويد اشکالي ندارد چون در حديثي آمده است :
هر وقت کسي لا اله الا الله و محمد رسول الله گفت ، بايد علي اميرالمؤمنين هم بگويد. بعد مي گويد: در عصر حاضر، جمله اشهد ان عليا ولي الله از شعارهاي تشيع گرديده است و اگر کسي به اين خاطر آن را بگويد اشکالي ندارد و حتي ممکن است گاهي ذکر اين جمله واجب باشد.
در مستند العروه آمده است : ما براي گفتن جمله اشهد ان عليا ولي الله نيازي به ورود نص نداريم. چون ولايت ، از متممات رسالت ، از مقومات ايمان و کمال دين است و بخصوص در اين عصر هيچ گونه نيازي به امر ديگري نيست چون اين جمله روشن ترين شعار شيعه و آشکارترين رمز تشيع است . بر اين اساس ذکر اين جمله ، چه در اذان و چه در غير اذان هيچ گونه اشکالي ندارد. البته اين جمله جزو اذان نيست و اگر کسي به قصد اين که جزء اذان است ، آن را بگويد، کار حرامي کرده است
ما چند روايت داريم که نشان مي دهد برخي از صحابه بعد از واقعه غدير در اذان خود جمله «اشهد ان عليا ولي الله» را مي گفته اند
سلمان فارسي در عصر پيامبر در اذان و اقامه بعد از گواهي به يکتايي خدا و رسالت پيامبر(ص) به ولايت اميرمؤمنان علي (ع) نيز شهادت مي داد. يکي از اصحاب به محضر رسول خدا(ص ) رسيد و عرض کرد: اي رسول خدا، امروز موضوعي را شنيدم که قبلا نشنيده بودم .
پيامبر فرمود: آن موضوع چيست ؟ او عرض کرد: سلمان اذان مي گفت . شنيدم او بعد از گواهي به يکتايي خدا و رسالت پيامبر به ولايت علي گواهي داد (اين ماجرا بعد از حجه الوداع پس از ماجراي غدير رخ داد). پيامبر فرمود: سمعتم خيرا؛ چيز خوبي شنيده ايد.
نيز در مورد ابوذر غفاري روايت شده ، يکي از اصحاب نزد پيامبر(ص) آمد و عرض کرد: اي رسول خدا ابوذر در اذان بعد از شهادت به رسالت پيامبر(ص) به ولايت علي شهادت مي دهد و مي گويد:
اشهد ان عليا" ولي الله پيامبر فرمود: کذلک اونسيتم قولي في غدير خم من کنت مولاه فعلي مولاه فمن ينکث فانما ينکث علي نفسه ؛ همين گونه است . مگر سخن مرا در غدير خم فراموش کرده ايد که گفتم هر کس من رهبر او هستم پس علي (ع) رهبر او است . هر کس پيمان را بشکند، قطعا به خودش آسيب رسانده است . در هر حال علي (ع) به حکم آيه انما وليکم الله والرسول، از اولياء الهي بر مسلمين است ، شهادت دادن بر ولاء علي به حکم آيه ، بدون آن که آن را جزء اذان بدانيم کاري پسنديده است.
بنا بر اين ما اين جمله را جزء اذان نمي دانيم که مرتکب بدعت شده باشيم بدعت ورود و ادخال ما ليس بدين في الدين است . ما آن را جزء اذان نمي دانيم بلکه جمله مستحبي مي دانيم که بعد از نام پيامبر مي آوريم و از آن گذشته برخي از روايات هم مويد اين معناست.
و از اين هم گذشته قرآن ولي هاي مومنين را اين گونه معرفي مي کند "انما وليکم الله و روسوله و الذين آمنوا الذين يقيمون الصلاه و هم راکعون" يعني ولي ها سه نفر اند: خدا ، رسول ، مومناني که در رکوع صدقه مي دهند. که مصداق تام و تمام آن امير المومنين است پس اگر شهادت به ولايت امام علي بعد از رسالت رسول مکرم داده شد کار اشتباهي نيست گر چه ما معتقديم جزء اذان هم نيست.
@ayeha313