بعد از غذا خوردن اینکارها را نکنید 👇🏻
▫️قدم نزنید
▫️حمام نکنید
▫️چای ننوشید
▫️سیگار نکشید
▫️بلافاصله نخوابید
▫️بلافاصله میوه نخورید
@ayeha313
⭕️ چرا مذهب شیعه را مذهب جعفری می گویند؟
برای بسیاری این سؤال وجود دارد که چرا امام جعفر صادق (علیه السلام) را به عنوان رئیس مذهب تشیع می شناسیم؟ چرا امامان قبل از ایشان بویژه اولین امام شیعیان حضرت علی (علیه السلام) به عنوان رئیس مذهب شناخته نمی شود.
⭕️ جواب👇
بر اساس بررسی های بعمل آمده در تاریخ اسلام به این نکته بر می خوریم که بحث شیعه و سنی از ابتدا به شکل امروزی مطرح نبود و به طرفداران و پیروان حضرت علی (علیه السلام)شیعیان و علویان می گفتند و اما کلمه سنی و اهل تسنن به شکل امروزی تا عصر امام صادق (علیه السلام) متداول نبود و در مقابل شیعیان همانگونه که در تاریخ می خوانیم عناوین امویان ، عباسیان . ... مطرح بوده است تا اهل تسنن .
اما همانگونه که تاریخ بیان می کند مذاهب چهارگانه ( حنفی ، مالکی ، شافعی و حنبلی ) در اهل تسنن در عصر امام صادق (علیه السلام) و بعد از آن شکل گرفته است .هر یک از مذاهب چهارگانه به نام رئیس و مؤسس آن نامگذاری شده است و در مقابل این چهار مذهب اهل تسنن نام مذهب جعفری با توجه به اینکه بزرگ و پیشوای این مذهب در این زمان حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) بودند برای مذهب شیعه متداول گشت.حال چرا نام گذاری این مذاهب در این زمان اتفاق افتاد.محققان به دو موضوع مهم در این باره اشاره می کنند که به اختصار به توضیح آن می پردازیم:
🔴 نقل حدیث در زمان خلیفه دوم ( عمر) ممنوع شد و هیچ کس حق نداشت از پیامبر (صلی الله علیه و آله) حدیث نقل کند و یا بنویسد و منتشر کند که در جای خود نیاز به بحث و تفسیر دارد.این ممنوعیت تا زمان عمر بن عبد العزیز که در سال 99 (ه.ق) به خلافت رسید ادامه داشت و به دستور وی ممنوعیت نقل حدیث لغو شد.در این زمان دستیابی شیعیان به احادیث پیامبر و امامان گذشته با وجود امام معصوم در بینشان که احادیث و سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) نسل به نسل منتقل شده بود بسیار آسان بود و بالعکس چون صحابه زمان پیامبر(صلی الله علیه و آله) از دنیا رفته بودند و با توجه به ممنوعیت نقل حدیث نسلهای بعدی هم به آن دسترسی نداشتند احادیث رسیده از زمان رسول خدا توسط غیر شیعیان بسیار اندک بود و بسیاری از احادیث هم جعلی بود که در زمان معاویه برای مبارزه با علویان جعل گردیده بود.از این رو تنها منبع موثق امامان شیعه بودند و چون لغو ممنوعیت نقل حدیث در زمان امام باقر و امام صادق علیهما السلام انجام شد در اغلب کتب حدیث ما بیشترین احادیث را به نقل از این دو بزرگوار می بینیم و بیشترین احادیثی که مبنای مسائل و احکام فقهی می باشند از این دو امام بویژه امام صادق (عليه السلام ) نقل شده است .
🔴 عامل دومی که به عامل اول برای به بار نشستن کامل کمک کرد ایجاد فضای سیاسی خاص در زمان امام صادق (علیه السلام) بود که به علت درگیریهای بنی امیه و بنی عباس بر سر تصرف خلافت بوجود آمد و این زمان دقیقا مصادف شده بود با زمان امامت امام ششم ( 114 تا 148 زمان امامت امام ششم و سال 132 سال انقراض سلسله اموی بوده است ) .
امام از این دو فرصت به دست آمده نهایت استفاده را برای تبلیغ مذهب تشیع و بیان احکام فقهی اسلام را با تشکیل کلاسهای درس که تعداد دانشجویان ایشان را در مدت امامتشان بالغ بر 4000 نفر می دانند اقدام نمودند و حتی دو نفر از رؤسای مذاهب اهل تسنن یعنی ابو حنیفه و مالک بن انس در نزد ایشان درس می خواندند .و شافعی و احمدبن حنبل هم از شاگردان شاگردان ایشان محسوب می شوند .
لذا با توجه به مطالب فوق و اوج گسترش معارف اسلامی و فقه و احکام اسلام بخصوص شیعه در زمان حضرت امام صادق (علیه السلام) ، مذهب شیعه از آن زمان به بعد به عنوان مذهب جعفری نامیده شد.
@ayeha313
❌اینم یاد بگیرید خیلی کاربردیه!
🔹اگه خواستید از سایتی خرید بکنید و مطمئن نبودید سایت معتبر هست یا نه برای اطمینان در صفحات پرداخت اینترنتی، یک بار رمز اینترنتی و CVV2 را به اشتباه وارد کنید،
اگر خطا داد، که صفحه پرداخت اصلی است،
وگرنه صفحه جعلی بوده و درصدد سرقت اطلاعات شماست!
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#بخش_اول ⁉️چگونه کتابخوان شویم و به مطالعه عادت کنیم؟ چگونه کتاب خواندن را شروع کنیم؟ و چگونه کتاب
#بخش_دوم
⁉️ چه کتابی بخوانیم ؟ کتابِ خوب بخرید. (اهمیت کتاب خوب خواندن کمتر از اهمیت کتابخوانی نیست)
⚠️همه کتابهای نوشته شده، پنانسیل بهبودِ کیفیت زندگی شما را ندارند. مهم است که بدانیم چه کتابی بخوانیم. میتوانید از آن دوستانتان که اهل کتاب هستند، سراغ کتابهای خوب را بگیرید.
اهمیت کتاب خوب خواندن کمتر از اهمیت کتابخوانی نیست. و البته پیشنهاد من این است که کتابِ خوبی را که پیدا کرده اید، حتما بخرید. اصولا ما آدمها برای چیزی که پولی بابتش بپردازیم، ارزش بیشتری قائل هستیم. پس لطفا بیخیال امانت گرفتن کتاب شوید و این توصیه را در مسیر شروع کتاب خواندن خود جدی بگیرید.
@ayeha313
خـدایـا🙏
🌸در هر چهارشنبه
🌸چهارحاجت مرا روا ساز.
🌸نیرویم را در طاعت خود
🌸و نشاطم را در بندگیت
🌸و رغبتم را در رضایتت
🌸و بی رغبتیم را در آنچه
🌸که موجب عذاب توست
🌸قرار ده🙏
آمیـــن یا حَیُّ یا قَیّوم 🙏
ای زنده، ای پاینده 🙏
@ayeha313
🌸 پیامبر رحمت (ﷺ) میفرمایند:
🍁 يقول الله عزوجل اذ كان الغالب على العبد الاشتغال بى ، جعلت بغيته ولذته فى ذكرى فاذا جعلت بغيته ولذته فى ذكرى عشقنى و عشقته فاذا عشقنى و عشقته رفعت الحجاب فيما بينى و بينه و صيرت ذلك تغالبا عليه لايسهو اذا سها الناس اولئك كلامهم كلام الانبيأ اولئك الابطال حقا؛
خداى عزوجل مى فرمايد: هر گاه ياد من بر بنده ام غالب شود، خواهش و خوشى او را در ياد خود قرار دهم و چون خواهش و خوشى او را در ياد خود قرار دهم عاشق من شود و من نيز عاشق او گردم و چون عاشق يكديگر شديم حجاب ميان خود و او را بر دارم و عشق خود را بر جان او چيره گردانم ، چندان كه مانند مردم دچار سهو و غفلت نمى شود، سخن اينان سخن پيامبران است ، اينان براستى قهرمانند.
📚 كنزالعمال ۱/۴۳۳/۱۸۷۲
@ayeha313
چه آدمی مناسب ازدواج نیست؟🤔
⛔️ اگه تو خانواده پدری و زندگی مجردی، مسئولیت کاری رو به عهده نمیگرفته یا تو مسئولیت محوله تعلل داشته. (تنبل و بیمسئولیت)
⛔️ اگه با پدر، مادر، برادر و خواهرش (که بنظر حتی غیرمنطقی بوده یا اخلاق دلخواه رو ندارن) ارتبــاط ســازنده و راضیکننده نداره (عدم تعامل و ارتباط اجتماعی صحیح با دیگران)
⛔️ اگه تو زندگی، مرتب شغلش رو عوض کرده، با دوستای زیادی به خاطر مشکلاتی قطع رابطه کرده، رشته تحصیلیش رو تغییر داده یا ترک تحصیــل کرده، علائقـش رو نیمهکاره ول کرده و ثبات فکری، احساسی و رفتاری نداره. (عدم ثبات فکری، احساسی و رفتاری)
⛔️ اگه بیشتر به جای گوش کردن، صحبت میکنه و بیشتر از اینکه سعی کنه دیگران رو بفهمه سعی داره که دیگران اونو درک کنن.(عدم مدیریت رابطه)
⛔️ اگه خیلی هیجانطلبه و صرفاً، هیجاناتش اونو جلو میبرن و نمیتونه خواستــههاشو عقب بندازه.(هوش هیجانی پائین)
⛔️ اگه از نگاه دیگران، اون فردی غرغرو، سرزنشگــر، وابستــه، احسـاسـاتی، بدبیــن، گوشهگیر، پرخاشگر، دمدمی مزاج، خودخواه، گوشتتلخ، غمگین یا تکانشی به نظر میاد.(اختلال شخصیت)
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬 در مورد وقف چه می دانید؟ چه جور میشه چیزی را وقف کرد؟
📚 #احکام_دین
#صدقه
💢مگر خداوند هر صدقه ای را #قبول ميكند؟
✅قرآن در مورد #صدقه_دادن منافقان ميفرمايد:
بگو هر چه ميخواهيد بدهيد، #نفقات و #صدقات و كمكهاي اينها مقبول نيست. چون اينها كمك را #غرامت ميدانند و با خلوص نميدهند.
#خدا چنين انفاقي را نميپذيرد.
✅ اگر باغباني درختي را #هرس ميكند و شاخههاي اضافه آن را ميبرد، آيا اين عمل غرامت و هزينه است؟ شاخه هاي زايد را ميزنند تا درخت شكوفا شود؛ آيا اين غرامت درخت است يا غنيمت؟
✅ چنانچه انسان چيزي را كه در راه #اسلام خرج ميكند آن را #غنيمت بداند نه #غرامت، خداي سبحان آن را ميپروراند و مانند كوه احد بزرگ ميكند. گرچه آن چيز نيمي از خرما باشد، اين به حكمت #صدقه باز ميگردد كه
📚امالي شيخ مفيد، ص 406، مجلس 42، ح 7؛
#آیت_الله_جوادی_آملی
@ayeha313