امام_حسين (عليه السّلام ) فرمودند: از پدرم، دربارة سيره پيامبر_اکرم (صلَي الله عليه و آله) پرسيدم، پاسخ دادند:
رسول الله، زبان خود را هميشه از گفتار بي معني حفظ میكرد و خود را از سه چيز دور میداشت:
۱- مراء (جدل)
۲- پرحرفی
۳- سخن پوچ و بی معنی
و نيز سه مسئله را ترك میكرد:
۱- هيچكس را مذمت نمی كرد،
۲- از كسي عيب جويی نمی نمود
۳- در پی جمع آوری لغزشهای اين و آن نبود
سَئَلْتُ أَبِي عَنْ مَخْرَج رَسُولِ اللهِ - صلَي الله عليه و آله - فَقالَ: كانَ رَسُولَ اللهِ - صلَي الله عليه و آله - يَحْزَنُ لِسانَهُ إلاّ عَمّا يَعْنِيهِ قَدْ تَرَك نَفْسَهُ مِنْ ثَلاثٍ، الْمِراءِ وَ الْإكثارِ....
📚 «مسند الامام الرضا، ج ۲، ص ۸۵»
@ayeha313
✅ #افراد_مناسب_برای_تحقیق
🔸 1- همکاران و همکاران والدین او (درصورت شاغل بودن)
🔸 2- سرپرستان محل کار (رئیس، معاون و درصورت لزوم حراست)
🔸3- همکلاسی ها
🔸4- سرپرستان و مسؤلان مجتمع آموزشی
🔸 5- دوستان خود فرد و دوستان خانوادگی
🔸 6-فامیل و خویشان
🔸 7- همسایگان (درصورت تغییر منزل، از همسایگان قبلی هم تحقیق کنید)
🔸 8- افراد وابسته به خانواده از جمله عروسها و دامادها (با دیدار این وابستگان میتوانید از لحن سخن و نوع نگاهشان مطالبی را متوجه شوید حتی اگر به هر دلیلی نخواهند اطلاعاتی به شما بدهند.)
🔸 9- در صورت تجربه ازدواج قبلی، با همسر قبلی او (سعی کنید با همسر پیشین شخص مورد نظر به صورت حضوری گفتگو کنید و به تماسهای تلفنی بسنده نکنید دیدن چهره او وقتی درباره شخص مورد نظر حرف میزنید، لازم است)
⚠️ نکته: اولویت را در تحقیقات به 6 گروه اول بدهید و بعد به ترتیب، سراغ دیگر گزینه ها بروید تا درحد امکان، اصل مخفیانه بودن خواستگاری رعایت شود.
@ayeha313
💠احـکام خوانندگی
💬پرسش
با توجه به اینکه صدای خواننده زن اگر غنایی باشد برای مرد حرام است، آیا گوش دادن به آهنگ هایی که توسط هوش مصنوعی ساخته می شوند و از صدای خوانندگان زن تقلید می کنند، نیز حرام است یا خیر؟
#احکام
📚 #احکام_دین
@ayeha313
#سوال_کاربر :
طول کشیدن زمان پاسخ ایران باعث آماده شدن انها نمیشود ؟
#جواب : بحث امادگی اونا خیلی موضوعیت نداره
چون کلا پدافند اسراییل همیشه در حال اماده باشه
موشک هایی که این بار استفاده میشه هم قابل رهگیری نیست
لو نرفتن قضیه در عملیات هایی مثل 7 اکتبر مهم بود که بهترین نحو انجام شد
@ayeha313
بچههایی هستند که بعد از انجام یک کار اشتباه بلافاصله عذرخواهی🙏🏻 میکنند، اما هم شما و هم خودش میداند که این صرفا راهی برای فرار از تنبیه است.
برای اینکه عذرخواهی شکل واقعی و حقیقی پیدا کند، مهمترین شرط، پشیمانی است. اگر کودک از کار بدی که انجام داده است، پشیمان نیست به او توضیح بدهید و برایش زمانی تعیین کنید تا به اشتباهش فکر کند. همیشه روی این نکته تایید کنید که تا زمانی که از کارش پشیمان🤦🏻 نیست، لازم نیست عذرخواهی کند. برای کمک به درک بهتر کودک نسبت به رفتارش میتوانید تاثیر آن رفتار را روی دیگران با هم بررسی کنید. حتی میتوان از کودک خواست که خودش را به جای طرف مقابل بگذارد و احساساتش را بیان کند. این تمرین کمک میکند ارزش اخلاقی عذرخواهی به درستی برایش درونی شود.
#کودک
@ayeha313
🟡 شبهه
تقلید یک بدعت است مردم خودتان حدیث و قرآن بخوانید چون ائمه طبق فهم مردم صحبت کردهاند مگر عالم هرقدر هم علم داشته باشد معصوم است؟
🟢 پاسخ
🔹 اینکه قرآن و احادیث مطابق با فهم مردم بوده سخن صحیحی است، اما کدام مردم؟ قرآن و احادیث به زبان عربی آن هم عربیِ ۱۴۰۰ پیش صادر شده است. لذا فهم معنای الفاظ در بیش از هزار سال پیش نیاز به تبحر خاصی دارد ( همانگونه که مثلاً فهم بسیاری از ابیات شاهنامه امروزه مشکل شده با اینکه به زبان مردم بوده است). علاوه بر آن، تشخیص معنای حقیقی از مجازی، شناخت احادیث صحیح از جعلی، شناخت معنایِ احادیث ظاهراً متعارض، تعیین راه حل احادیث واقعاً متعارض، تطبیق مسائل با قواعد و ادله قرآنی و روایی و عقلی، انطباق احکام با تغییرات بشری، شناخت عام و خاص، مطلق و مقید، ناسخ و منسوخ و.... مباحث زیادی دارد که برای کسب تخصص و مهارت لازم،نیاز به مطالعات گسترده دارد و طبیعتاً همهی مردم نمیتوانند کار و زندگی خود را تعطیل کنند و به تعلیم و تعلم در این مباحث بپردازند همانطور که سایر رشتههای علمی نیز چنین است.
به همین دلیل عقل حکم میکند که در هر رشتهای عدهای به مطالعهی تخصصی بپردازند و دیگران در صورت نیاز به آن متخصص مراجعه کنند. علوم دینی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
🔹خود قرآن نیز همین روش عقلانی را تایید کرده و میفرماید:
۞ وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَآفَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوٓا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ
و مؤمنان را نسزد كه همگی [برای کسب علم] کوچ کنند؛ اما چرا از هر جمیعتی گروهی كوچ نمیكنند تا در دین آگاهی یابند و قوم خود را هنگامی كه به سوی آنان بازگشتند، آگاه سازند؟ (توبه/ ۱۲۲)
🔹بنابراین هم عقل و هم قرآن کریم و هم برخی روایات (مانند حدیث فاما الحوادث الواقعة ...) منشأ پیدایش مرکزی علمی است که در آن به این نیاز دینداران پرداخته شود که امروزه به آن حوزه علمیه گفته میشود.
لازم به ذکر است که تقلید مخصوص احکام عملی است. اما در اصول اعتقادی هرکس وظیفه دارد تا حد ممکن، با تحقیق و استدلال، اعتقادات خود را بنا کند.
همچنین این که گفته میشود همهی ما میدانیم دروغ حرام است یا نماز واجب است پس نیاز به تقلید نداریم، یک مغالطه است، چون کسی این مسائل را تقلیدی نمیداند، بلکه تقلید درباره مسائلی است که از بدیهیات محسوب نشوند.
@ayeha313
🔴 اگر به «نماز» اهمیت ندهیم، عُمر ما بیبرکت میشود...
✅نماز اول وقت، برکتِ عُمر میآورد.
🔺 در روایات هست که یکی از آفات عدمِ اهتمام به نماز، رفتن برکت از عمر است و عمر، بیبرکت میشود؛
[یعنی] انسان زحمت میکشد ولی این زحمت، خاصیت ندارد! بعضیها هستند که زیاد زحمت میکشند، صبح تا شب هم کار میکنند، ولی پولی که دارن برکت ندارد، خاصیت ندارد!
بعضیها هم هستند که خداوند به زندگیشان برکت میدهد؛ اهل نماز اول وقت هستن..
«بَارِكْ لَنَا فِيمَا كَتَبْتَهُ لَنَا مِنْ أَعْمَارِنَا» (به عمرهایمان به اندازهاى که مقدّر فرمودهاى برکت ده!)...".
📕 گوشه ای از سخنان استاد میرباقری
@ayeha313
#معرفی_کتاب
نام کتاب: #موکب_آمستردام
نویسنده: #بهزاد_دانشگر
رده سنی مخاطب : عمومی
موضوع کتاب : خاطرات وسفرنامه
ناشر : عهد مانا