💠امیرالمؤمنین (ع) : وَجهٌ مُستَبشِرٌ خَيرٌ مِن قَطوبٍ مُؤثِرٍ.
💎امام علی (ع) : روى خوش داشتن ، بهتر است از اين كه با روى ترش ، ايثار كنى.
📖منبع : غرر الحكم ج ۶ ص ۲۲۶ ➖ پُست شماره ۱۸۲
@ayeha313
🌀 آیا در قدیم که خانوادهها سنتی بودند، وضع خانواده خوب بود؟
🌀 در خانوادههای سنتیِ قدیم، خیلی از اوقات به زن ظلم میشد
🔻 #آخرین_آمادگی_برای_ظهور (ج۳)- ۲
🔹 یک ذهنیتی دربارۀ خانواده وجود دارد، آن هم اینکه: «اخیراً با فسادی که پیش آمده، خانواده تضعیف شده است، اما قدیم، خانواده وضعش خوب بوده است!»
🔹 ما قبول نداریم که قدیم وضع خانواده خوب بوده است! البته یک محسناتی در خانوادههای قدیم بود؛ یکی از محسناتش-که الان خیلی کمرنگ شده- این بود که «مرد مقتدر بود» و این محسناتی برای نظام خانواده داشت، اما یک عیب بزرگ هم وجود داشت و آن اینکه خیلی از اوقات، به زن ظلم میشد.
🔹 قدیمها اگر آمار طلاق بالا نبود دلیل بر این بود که مرد، صاحباختیار بود. اینکه مرد صاحباختیار باشد، تا یک حدی خوب و معقول است ولی قدیمها مشکل ظلم مرد به زن هم کم نبود!
🔹 ما نمیخواهیم به عصر حجر برگردیم و سنت قدیم را احیا کنیم؛ بلکه میخواهیم به یک خانوادۀ علوی، خانوادۀ مهدوی و خانوادۀ ولایی برسیم. در خانوادۀ ولایی، هم مادر سر جای خودش عزیز است، هم پدر. هرکدام موقعیت و جایگاه خود را دارند.
🔹 آن چیزی که دین دربارۀ خانواده گفته است، ما هنوز به آن نرسیدهایم. آنچه دین گفته است فقط در خانوادۀ اهلبیت(ع) و خانوادههای آدمهای بسیار خوب محقق شده است و ما دنبال چنین الگویی هستیم.
👤علیرضا پناهیان
@ayeha313
#روزشمار_غدیر
🗓19 روز تا روز"گواهی وگواهان"باقیست
📩 #پیشنهادتبلیغی⬅هرفرد میتواند چند روز مانده
به غدير با نصب تعدادی پرچم و روشن كردن ريسه در محله اين ایام
را به اطرافيان يادآوری كند
@ayeha313
بدترین اشتباهات در کاهش وزن
▫️ورزش با شکم خالی
▫️حذف وعدهها به ویژه صبحانه
▫️امتناع از خوردن گوشت قرمز
▫️عدم مصرف پروتئین
▫️حذف کربوهیدرات
▫️مصرف نکردن چربیهای مفید
@ayeha313
❌ پاسخ به شبهات
چرا در طول ۷۰۰۰ سال زندگی اقوام سرخپوست آمریکا و تمدنهای آنها، خداوند جهان، دینی را برای هدایت آنها نفرستاد؟
اگر کریستوف کلمب، آمریکا را کشف نمی کرد آیا خدای ابراهیم و موسی به این قاره راه می یافت؟
براستی این چه خدایی است که ۷۰۰۰ سال سرخپوستان را رها کرد؟
درشرق دور تا کره و ژاپن هم خبری از خدای ادیان ابراهیمی نیست.....
چه لزومی داشت که خدای خاورمیانه با کشتی کریستف کلمب به امریکا برسد؟
مردم دنیای غرب با “قانون” و “دانش” بسوی سعادت در حرکتند ، اما آن دینی که قرار بود از قتل و تجاوز و جنگ جلوگیری کند چنین نکرد.
جهانی که ادیان ترسیم می کنند، جهانی است که سقفش، آسمان است و بهشت آن بالاترهاست! فرشته ها انسان را هدایت و شیاطین منحرف می_کنند! خشم خدا زلزله و سیل می_آفریند و رضایتش نعمت می_آورد! امروز مشخص شده است که پدیده ای چون زمین_لرزه و سیل و باد و باران، همگی دلایل علمی دارند.
اگر در ژاپن و فیلیپین همیشه زمین_لرزه می شود، این دلیل بر خشم خدا نیست و بالعکس اگر جایی مردمش از ویرانگری طبیعت در امانند، آن هم بخاطر رضایت خداوند از مردم آنجا نیست!
این که در قرآن و دیگر کتب ابراهیمی، خشم خدا بلا می آفریند و رضایتش نعمت می دهد، دلیل علمی ندارد و افسانه ای کودکانه بیش نیست.... [شبهه خلاصه شده
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 اولاً طبق متن صریح قرآن کریم، هرجا ملتی بنده است، از سوی خدای سبحان پیامبری به سوی آنها مبعوث شده است
(إِنّا أَرْسَلْناکَ بِالْحَقِّ بَشِیراً وَ نَذِیراً وَ إِنْ مِنْ أُمَّة إِلاّ خَلا فِیها نَذِیرٌ / فاطر ۲۴)
حال اگر اسمی از پیامبران مناطقی مانند آمریکا یا ژاپن در قرآن نیامده است علت آن است که از میان ده ها هزار پیامبر، تنها نام ۲۶ نفر در قرآن کریم آمده است و طبیعی است که مهمترین آنها یاد شوند. اما این به این معنا نیست که فقط همین ها پیامبر بوده اند.
خود قرآن کریم نیز به عدم ذکر نام تمام پیامبران تصریح میکند:
وَ رُسُلاً قَدْ قَصَصْناهُمْ عَلَیْکَ مِنْ قَبْلُ وَ رُسُلاً لَمْ نَقْصُصْهُمْ عَلَیْکَ ؛ داستان برخی پیامبران را گفتیم و برخی را نگفتیم (نساء، ۱۶۴)
طبق روایتی که از امیرالمومنین نقل شده است یکی از این پیامبرانی که داستان آن در قرآن نقل نشده را پیامبری سیاه پوست میدانند. (مجمع البیان ج۸ ص ۸۳۰)
همچنین در قلب اروپا یعنی ایتالیا و در وسط کلیسای سنت پیترو در واتیکان مقبرهای وجود دارد مه بسیار با شکوه مزیّن شده است که منسوب به یکی از انبیای الهی به نام «پطرس» یا «پیتر مقدس» است، که اخبار و روایات ما نیز حاکی از آن است که حضرت نرجس خاتون از سلالهی آن نبی مکرم است.
بنابراین گویا قرآن کریم این بهانه جویی عدهای را پیشبینی کرده و پیشاپیش جواب میدهد که نام تمام پیامبران را ذکر نکردهایم.
رابرت هیوم نیز در کتاب ادیان زنده جهان میگوید: در تاریخ بشر هرگز قبیله ای وجود نداشته که به گونه ای دین نداشته باشد.
در کتاب تولد در لس آنجلس، نویسنده مصاحبهای با سرخپوستان آمریکا داشته که در ضمن آن به اعتقادی در مورد #موعود اشاره میشود و این نشان میدهد که در میان آنها اعتقادات دینی وجود داشته است. (ص ۲۲۱)
🔹 اما این ادعا نویسنده که دنیای غرب به سمت سعادت حرکت میکند، ادعایی است که حتی اندیشمندان غربی هم قبول ندارند. بله دنیای غرب از نظر تکنولوژی به درجات بالایی رسیده است، اما آیا این سعادت است؟ آیا انسان آفریده شده که مثلاً رایانهی آنچنانی داشته باشد یا اینکه مثلاً بتواند کره ماه و مریخ را تسخیر کند؟ این سعادت است؟
تظاهراتی که چندین ماه است که هر شنبه در پاریس پایتخت فرانسه برگزار میشود، یا جنبش ضد چهار درصدی ها در آمریکا نشان می دهد که تمدن غربی حتی نتوانسته دنیای شهروندان خود را تامین کند، چه برسد به سعادت.
🔹 اما اینکه شبهه افکن مینویسد، بهشتی که دین ترسیم میکند بالای ابرهاست، نمیدانم در مورد کدام دین صحبت میکند، وگرنه از نظر آموزههای دین اسلام که چنین نگرشی مطلقا صحیح نیست.
یا اینکه میگوید امروز دلایل علمی زلزله و سیل کشف شده پس اینها بلا نیست، هم سخنی گزاف است، چون اولاً معنای بلا را نفهمیده است، و ثانیاً فکر کرده هر بلایی به خاطر عقوبت است. درحالیکه اولاً بلا به معنای آزمایش است نه عقوبت، و ثانیاً بلا اقسامی دارد که یکی از پنج قسم آن به دلیل عقوبت است.
🔹نکته
کشف دلایل علمی یک پدیده با هدفمند بودن آن نه تنها منافاتی ندارد، بلکه نشانگر آن است که خالق عالم و باشعوری دقیقترین قوانین برای آن پدیده درنظر گرفته است و البته از خلق آن پدیده اهدافی داشته است
@ayeha313
🖤مظلوم تراز جواد
🕯بغداد نداشت
🖤آن مظهر داد
🕯تاب بیداد نداشت
🖤میخواست که فریاد
🕯کند تشنه لبم
🖤ازسوز عطش، طاقت
🕯فریاد نداشت
▪️پیشاپیش شهادت مظلومانه
امام جواد(ع) تسلیت باد 🏴
@ayeha313
💢شهادت امام جواد علیه السلام تسلیت
✅امام جواد عليه السلام:
نيكوكاران ، به نيكى كردن ، نيازمندترند تا كسانى كه به آنها نیکی میشود؛
زيرا پاداش و نيكنامي ، نصیب نیکوکار میشود.
بنابراين، آدمى هر کار خوبى كه كند، نخست به خود كرده است.
پس، نبايد به خاطر خوبی هایی كه به خود كرده، از ديگران انتظار سپاسگزارى داشته باشد.
📚كشف الغمّة ، جلد ۳ ، صفحه ۱۳۷
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🌹🌹🌹 🌹🌹 🌹 9⃣ قسمت نهم: ✨ تضييع نيروی قضاوت: موسيقی در اثر تسلط يافتن بر اعصاب و روان، حالتی در شخ
🌹🌹🌹
🌹🌹
🌹
0⃣1⃣ قسمت دهم:
✨ افسردگی و خمودی:
يكی از اثرات موسيقی ايجاد حالت افسردگی و خمودی است، كسی كه به موسيقی دل باخت و علاقه مفرط (از نظر نوازندگی يا شنوندگی) به اين عمل پيدا كرد، به تدريج يک نوع حالت سستی و رخوت در وی پديد می آيد كه علاقه او نسبت به انجام كارهای خود و ديگران كم میشود، چنين فردی در دنيا زندگی ميكند، اما مثل اينكه از راه و رسم زندگی به دور است، با مردم روبرو میشود، نسبت به كارها وعده میدهد، برای انجام امور آمادگی خود را اعلام میدارد. اما هنگام عمل مردِ كار نيست و گويا همه را به دست فراموشی سپرده است، رغبت او نسبت به ضروريات زندگی كم و گاهی اتفاق میافتد به همه چيز پشت پا زده و به هر اندازه موسيقی بر اعصاب او مسلطّ شده باشد، به همان اندازه روح كاهلی و افسردگی و خمودی بر او مستولی خواهد شد، مخصوصاً برای دانش آموزان آموختن موسيقی و يا اوقات خود را در برابر راديو، تلويزيون و رايانه صرف كردن فوق العاده از نظر روانی زيانبخش است، رغبت آنها را به مطالعه كم میكند، استعداد آنها را ضعيف كرده در رياضيات و دروس علمی و عملی نيروی فكری آنها را ناتوان ساخته و با توجه به تأثيرات عميق و زيانبخشی كه موسيقی بر روی مغز و اعصاب دارد، نبوغ فكری و استعداد فطری آنها را برای پيشرفت در تحصيل به كلی از بين می برد.
يكی از دانش آموزان برای نگارنده حكايت میكرد:
«دوست دانش آموزی دارم كه در تعطيلات سه ماهه تابستان اوقات بيكاری خود را صرف شنيدن آهنگهای موسيقی در منزل كرده است، در اواخر ماه دوم حالتی برای او پديد آمده كه حتی ديگر هيچ به فكر امور عادی زندگی از قبيل نظافت بدن و لباس و اصلاح سر و صورت هم نيست به طوری كه بستگانش در منزل او اظهار می داشتند چنان به زندگی بی رغبت شده كه حتی از رفتن به حمام خودداری میكند، با كسی حرف نمی زند و زود عصبانی میشود، من پيش بينی كردم كه اگر اين فرد برنامه خود را نسبت به استماع موسيقی و راديو ادامه دهد به زودی كار او به تيمارستان خواهد كشيد، اتفاقاً برای اولين ماه تحصيلی كه اين دانش آموز عزيز بايد بر سر كلاس درس حاضر شود، به جای دبيرستان به تيمارستان راه يافت، تا به كمک پزشكان دانشمند روان و اعصاب، اگر ميّسر بود جان او را از خطر نجات بخشند. دانش آموزان عزيز بايد دقت داشته باشند كه چون در مواقع تحصيل، مغزشان بيشتر با فرمولهای رياضی و دروس مختلف سر و كار دارد، بايد در مواقع راحتی از هر نوع اعمالی كه باعث تحريک اعصاب و هيجانات روحی آنها شود خودداری كنند.
بهترين تفريحات سالم برای دانش آموزان گردش در باغها و صحراها و مشاهده مناظر فرح بخش طبيعت و مسافرتها، آن هم به اتفاق نزديكترين اهل خانواده مانند پدر و برادر و اقوام خواهد بود و خلاصه بايد بدانند موسيقی علاوه بر آنكه تفريح سالم برای آنها نيست بلكه موجب ناراحتی اعصاب و عامل موثری در كاهلی و جلوگيری از پيشرفت تحصيلی آنها است».
روانشناس معروف دكتر «الكسيس كارل» در كتاب «راه و رسم زندگی» می نويسد:
«برخی دانش آموزان می خواهند با توجه به راديو درس خود را ياد بگيرند و در راه تحصيل پيشرفت كنند، بايد گفت راديو نيز مانند سينما و موسيقی كاهلی كاملی میبخشد به كسانی كه به آن سرگرمند».
(#تاثیر_موسیقی_بر_اعصاب_و_روان،حسین عبداللهی خوروش)
#ادامه_دارد
🌹
🌹🌹
🌹🌹🌹
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🌹🌹🌹 🌹🌹 🌹 0⃣1⃣ قسمت دهم: ✨ افسردگی و خمودی: يكی از اثرات موسيقی ايجاد حالت افسردگی و خمودی است، كسی
🌹🌹🌹
🌹🌹
🌹
1⃣1⃣ قسمت یازدهم:
✨ ضعف اعصاب(نوراستینی):
[شرحی بر اين بيماری]
اين بيماری نوعی واكنش نوروتيک میباشد كه سرچشمه آن از اختلالات عصبی است و به علت تحريک بيش از حد اعصاب باعث خستگی مزمن، درد و ناراحتیهای مبهمی میگردد كه شامل سستی، بی حالی، گاهی بی ميلی به كار و زندگی و عدم توجه به اطرافيان خود میباشد، بعضی اوقات ممكن است به حدی شدت گيرد كه بيمار را از كار و فعاليت بازداشته و حتی او را نيازمند به استراحت در بيمارستانهای روانی و اعصاب نمايد.
نوراستينی يا ضعف اعصاب علايم زيادی دارد كه اهم آنها عبارتست از: تحريک پذيری، حساسيت، ناتوانی قوای فكری، حالات دائمی يا موقت اضطراب، گيجی، بی خوابی، گاهی احساس فشار مخصوص در سر، ضعف عضلانی، اختلالات مختلف گوارشی، ناراحتیهای قلبی و عروقی، مبتلايان در اثر كوچكترين فعاليت بدنی يا فكری احساس خستگی و كوفتگی نموده گاهی خواب برايشان مفيد است و زمانی حتی در خواب هم ناراحت هستند. از ديدن مناظر و شنيدن حوادث غم انگيز سخت ناراحت میشوند، در برابر نواهای نشاط انگيز از حال معمولی خود كمی خارج و در برابر نواهای غم انگيز پريشان و گريان میشوند، نشاطی اگر پيدا كنند موقتی است و بهر حال خيلی زود رنج و ناشكيبا هستند.
موسيقی يكی از عوامل بسيار حساس و مؤثر در ايجاد نوراستینی و ضعف اعصاب و اختلالات عصبی است، چنانچه گفته شد سابق گفتيم، به علل تحريكات خارجي كه ارتعاشات موسيقي روی سلسله اعصاب دارد: تعادل بين دو سيستم اعصاب سمپاتيک و پاراسمپاتيک را بر هم زده و چون اين دو دسته اعصاب در تمام اعضاء بدن: چشم - گوش - قلب - اعصاب محركه عروق معده - كبد روده - كليه و مثانه و غيره به موازات يكديگر هر يک مشغول انجام وظيفه ای هستند و چون اعمال آنها مخالف و متضاد يكديگر است، همواره تعادل بين آنها برقرار است، موسيقی با تحريكات خارجی خود تعادل آنها را بر هم میزند و اين در حقيقت عدم تعادل بين اين دو سيستم اعصاب است كه بيماری ضعف اعصاب را به ارمغان میآورد.
طبق تحقيقات پزشكی و آزمايشهایی كه محققين علم اعصاب و روانشناسان روی اعصاب انجام داده اند به خوبی ثابت شده كه كوچكترين صدا (حتی صدای زنگ ساعت و سرفه افراد)، روی اعصاب مؤثر بوده تحريكاتی ايجاد می نمايد، از آن مهمتر، اعصاب آدمی به اندازه ای ظريف و زود رنج و حساس بوده و به سرعت تحت تأثيرات كوچكترين عوامل خارجی قرار میگيرند، كه حتی مشاهده رنگهای مختلف كه صدايی هم به همراه ندارد، تأثير شگفتی روی سلسله اعصاب میگذارند.
(#تاثیر_موسیقی_بر_اعصاب_و_روان؛حسین عبداللهی خوروش)
#ادامه_دارد
🌹
🌹🌹
🌹🌹🌹
@ayeha313