#بسمه_تعالی
روزه عملی عبادی و هماهنگ با روح و روان انسان است که در صورت تحقق دقیق با توجه به شرایط و معیارهای یک روزه واقعی نتایج گرانی را در امور روحی، روانی، معنوی، بهداشتی، اقتصادی و … برای فرد و اجتماع به ارمغان میآورد.
روزه ظهور در پیروان ادیان الهی دارد، چون ناشی از مبدا ایمان و امر خدا میباشد و نیروی مقاومت را افزایش میدهد تا انسان را به مقام تقوا برساند.
روزه ضمن وجوب در ادیان الهی، انگیزه فطری نیز داشته زیرا بشر تعالی طلب که نمیخواست تا سطح حیوانات پایین بیاید و یکسره محکوم تمایلات و شهوات حیوانی گردد، روزه را وسیله و سپری برای مقاومت در برابر این گونه تمایلات قرار داده تا خود را به کمال برساند.
چنانکه پیامبر میفرماید: امت من وقتی روزه گرفتن نیروی شهوت و هوا و هوس در آنها ضعیف شده و دیگر گرد اعمال زشت نمیگردند.
روزه گرفتن در میان ادیان الهی، تاریخی بس طولانی دارد و از جمله عبادات دیرینی است که پیدایش آن را میتوان با رانده شدن حضرت آدم و حوا از بهشت مقارن دانست.
بعضی مفسران میگویند که خداوند روزه روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم هر ماه را بر آدم صفی واجب کرد، علت آن بود هنگامی که آدم به زمین آمد از گرمی و تابش آفتاب سوخت و سیاه شد ولی پس از روزه بدنش سفید شد و به این جهت آن سه روز را ایام البیض خواندند.
صوم در لغت به معنای خودداری از عمل است البته در معنای آن این قید را اضافه کردهاند که به معنای خودداری از کارهای مخصوصی است که دل آدمی مشتاق آن باشد و اشتهای آن را داشته باشد.
اما صوم در فرهنگ و شریعت دینی عبارت از خودداری و پرهیز از چیزهایی خاص در زمان معین است.
خداوند در قرآن میفرماید: ای کسانیکه ایمان آوردهاید بر شما روزه نوشته شد همانگونه که بر اممی که پیش از شما بودند، نوشته شد.
این آیه نشان میدهد که روزه بر مسلمانان و بر امتهای پیش از آنان نیز واجب بوده است. در روایات اسلامی آمده که کتابهای بزرگ آسمانی همچون تورات، انجیل، زبور، صحف و قرآن در رمضان نازل شده اند.
حضرت علی در این باره میفرماید: روزه عبادت قدیمی است که خدا هیچ امتی را از آن معاف نکرده است. اما لزومی ندارد که روزه وضع شده برای پیشینیان شبیه روزه مسلمانان باشد
🌱آیه های زندگی🌱
#بسمه_تعالی روزه عملی عبادی و هماهنگ با روح و روان انسان است که در صورت تحقق دقیق با توجه به شرایط
تفاوت روزه در ادیان از جهت تعداد روزها و چگونگی روزههاست، هرچند در ادیان مختلف جزئیات و کیفیت روزه تفاوت دارد اما اصل حکم روزه وجود دارد و هدف آن بطور کلی تهذیب نفس و ایجاد طهارت و پاکی معنوی و رفع رنج و بلاست .
غرض از ذکر مطالب یاد شده این است که باید بدانیم در بررسی پرهیز و روزه در ادیان دیگر، باید ذهن خود را از معنای مصطلح آن در اسلام و آنچه در شرع اسلام مبطل روزه محسوب میشود بخصوص خوردن و آشامیدن فراتر ببریم.
این فرانگری باید عوارض و لوازم آن را نیز دربگیرد، برای مثال روزه سکوت که به واسطه نذر، سوگند و … واجب میشده و در میان قوم یهود متداول بوده به روزه مسلمانان شباهتی ندارد.
با این اوصاف درمییابیم که اکثر ادیان بزرگ دنیا از جمله صائبین، مانویان، بودائیان و اهل کتاب روزههای واجب و مستحب دارند.
پس از این مقدمه توجه این مقاله بر مسئله روزه در دو دین یهود و مسیحیت بطور مفصل و بر دیگر مذاهب به صورت خلاصه اشاره خواهد کرد
🌱آیه های زندگی🌱
تفاوت روزه در ادیان از جهت تعداد روزها و چگونگی روزههاست، هرچند در ادیان مختلف جزئیات و کیفیت روزه
اما منطق اسلام در زمینه روزه چیز دیگری است. در اسلام روزه معامله و مبادله نیست؛ چرا که شأن پروردگار بالاتر از آن است که احتیاج و یا اثرپذیری برای او تصور شود. خداوند سبحان مبرا و به دور از هر نقصی است؛ بنابراين اثر نیک هر عبادت تنها عاید بنده میشود؛ همچنان که اثر سوء گناهان نیز به خود بندگان باز میگردد و این معنایی است که قرآن کریم به آن تصريح دارد
#ادامه_دارد
#روزه_در_ادیان_دیگر
@ayeha313
🌸خدایا
🍃بحق روزه داران عزیز
🌸در سیزدهمین وقت افطار
🍃دعاهايمان مستجاب گردان
🌸پناهمان باش
🍃آرامش،سلامتی،
🌸عاقبت بخیری و
🍃عمر باعزت را
🌸نصیبمان گردان🙏
🌸طاعات و عباداتتون قبول🌸
اللَّهُمَّ لَکَ صُمْنَا وَ عَلَی رِزْقِکَ أَفْطَرْنَا
فَتَقَبَّلْ [فَتَقَبَّلْهُ] مِنَّا إِنَّکَ أَنْتَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
خدایا برای تو روزه گرفتیم وبا روزی تو افطارکنیم پس از ما بپذیر که براستی توشنوا و دانایی.
#دعای_افطار
✅ #ازدواج کنید اما نه با تحمیل کردن آن بر خود:
گاهی انسان تحت تأثیر عوامل و شرایطی تصمیم می گیرد با کسی که
هم کفو او نیست ازدواج کند پس مراقب باشید.
💠 از جمله این عوامل و شرایط:
1- فشارهای خانواده مثل خشونت پدر، توقعات بیش از حد مادر،
فشارهای برادر و خواهر، مشکلات اقتصادی و عاطفی در خانواده و ...
2- ترس و نگرانی از اینکه فرصت ها را از دست بدهد چرا که سنش بالا رفته است.
3- ترس و نگرانی از اینکه مبادا از قافله ازدواج دوستانش عقب بماند
چون آنها ازدواج کرده اند ولی او نه.
4- بازکردن راه برای ازدواج خواهر کوچکتر.
5- ترس از نفرین طرف مقابل و دلسوزی نسبت به او یا ترس از تهدید او.
6- رسیدن به موقعیت اجتماعی و ثروت و دارایی طرف مقابل.
⚠️ قابل توجه دختر خانم ها: اگر با این مشکلات به ویژه کمبود عاطفه دست و پنجه نرم می کنید باید بدانید که با ازدواج نادرست نه تنها مشکلتان حل نخواهد شد بلکه بر عمق آن افزون و به مراتب سخت تر و بیشتر می شود.
@ayeha313
🌸در چهاردهمین روز
ماه مبارک رمضان 🌙
براتون دعا می کنم 🙏
🌷الهی همه آرزوهاتون
❣براورده بشه
🌷روی غم نبینید
❣همه غصه هاتون به شادی
🌷همه دردهاتون درمان
❣همه قهرها به آشتی
🌷تبدیل بشه و الهی که
❣در این روز زیبا
🌷همگی حاجت روا بشین
@ayeha313
🌸امام حسن علیه السلام:
✅انسان تا وعده نداده ، آزاد است.اما وقتی وعده میدهد زیر بار مسؤولیت میرود
و تا به وعده اش عمل نکند رها نخواهد شد.
📕بحار الانوار(ط-بیروت) ج۷۵، ص۱۱۳
@ayeha313
«دعاى روز چهاردهم مـ🌙ـاه مبارک رمضان»
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ لا تُؤَاخِذْنِي فِيهِ بِالْعَثَرَاتِ وَ أَقِلْنِي فِيهِ مِنَ الْخَطَايَا وَ الْهَفَوَاتِ وَ لا تَجْعَلْنِي فِيهِ غَرَضاً لِلْبَلايَا وَ الْآفَاتِ بِعِزَّتِكَ يَا عِزَّ الْمُسْلِمِينَ؛
خدايا مرا در اين ماه بر لغزش ها سرزنش مكن، و از خطاها و افتادن در گناهان دور بدار، و هدف بلاها و آفات قرار مده، به عزّتت اى عزّت مسلمانان.