خلاصه ای از زندگی فردی ایشان
در دوران کودکی خیلی اهل شیطنت نبودم و از همان دوران علاقه من به درس در خانواده معروف بود. البته آن زمان جو جامعه و خانواده ما هم به صورتی بود که دخترها خیلی اهل درس و مطالعه نبودند. شاید اگر با وضعیت امروز مقایسه کنیم من هم خیلی جزو بچه درسخوانها حساب نشوم.
دوران تحصیل من در یکی از مدارس دولتی یزد گذشت تا اینکه سال دوم دبیرستان ازدواج کردم و به خاطر تحصیل همسرم به تهران آمدیم و زندگی متأهلی دانشجویی را با هم شروع کردیم. در تهران در مدرسهای شبانه ثبتنام کردم و دیپلم گرفتم. زمانی که کنکور شرکت کردم با توجه به اینکه از نظر درسی در سطح خوبی قرار داشتم فکر میکردم رشته خیلی خوبی قبول میشوم اما با توجه به اینکه فرزند اولم به دنیا آمده و مشغولیت زندگیام بیشتر شده بود رتبه خیلی خوبی کسب نکردم و در رشته مامایی یکی از شهرستانها پذیرفته شدم. کارهای مربوط به ثبتنام را هم انجام دادم اما بعد احساس کردم با وجود فرزند کوچکی که دارم این مسأله امکانپذیر نیست. برای همین مدتی تحصیل را کنار گذاشتم و صبر کردم و دوباره در کنکور شرکت کردم. این بار برای اینکه بتوانم به فرزندانم که حالا دو تا شده بودند بهتر رسیدگی کنم با وجود اینکه رتبه نسبتا خوبی به دست آورده بودم، تصمیم گرفتم دانشگاه پیامنور را انتخاب کنم تا فرزندانم به خاطر عدم حضور من به مشکل برنخورند. خلاصه در رشته زیست عمومی مشغول تحصیل شدم. پس از کسب مدرک لیسانس در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کردم و همزمان تحصیل در دو رشته بیوشیمی و فیزیولوژی را آغاز کردم. سال 80 خداوند یک دوقلو هم به ما عطا کرد و مشغولیت من در خانه بسیار بیشتر شد اما با این وجود توانستم با معدل بالای 18 هر دو رشته را به پایان برسانم.
سال 88 ـ 89 بود که دانشگاه تهران اعلام کرد برای اولین بار میخواهد در رشته نانوبیوتکنولوژی برای مقطع دکترا دانشجو بپذیرد که من هم با توجه به معدل بالا و مقالههای خوبی که نوشته بودم در بین پذیرفته شدگان دور اول این رشته بودم. اساتید بسیار خوبی داشتیم و مطالب درسی به صورتی ارائه میشد که ما بتوانیم در نهایت به تولید محصول برسیم.
با توجه به مطالعاتی که در دوره کارشناسی ارشد در زمینه داروهای گیاهی مؤثر بر سرطان انجام داده بودم قرار بر این شد که تز دکترای من هم در همین زمینه باشد. آن زمان کشور هلند روی پروژهای در زمینه تولید دارو برای سرطان استخوان کار میکردند. ابتدا قرار بر آن شد من به عنوان فرصت مطالعاتی با آنها همکاری کرده و تز دکترایم را تکمیل کنم اما بعدا آنها پذیرفتند در کنار دفاع از پایان نامه رشته اولم، مدرک دکترای رشته نانوپزشکی را هم از دانشگاه آمستردام هلند دریافت کنم که این اتفاق جزو موارد نادر است.
با توجه به اینکه خیلی زود ازدواج کردید و مادر 4 فرزند بودیدچطور توانستید فعالیتهای بین از منزل را هم مدیریت کنید؟
کار سختی بود مخصوصا آن اوایل که بچهها کوچک بودند، هر چقدر سن آنها بالا رفت شرایط هم بهتر شد. مهمترین نکته این بود که برنامهریزی داشتم و سعی کردم تا جایی که امکانپذیر است هر دو بعد را در کنار هم مدیریت کنم. البته نمیگویم در همه نمره خوبی کسب کردهام اما تمام تلاشم این بود تمام نقشها و وظایفی که در زندگی و جامعه بر عهده دارم به خوبی به انجام برسانم. همسرم و خانواده هم در این زمینه خیلی همراهی و همکاری کردند و به لطف خدا توانستم مسیرم را ادامه دهم و به نتایج خوبی برسم.
رشته نانو چطور رشتهای است و چه ویژگیها و فابلیتهایی دارد؟
نانو رشته نسبتا جدیدی است و یک علم بین رشتهای است که همه رشتهها میتوانند از آن استفاده کنند. برخلاف دیگر رشتهها که بیشتر آموختههایشان نظری است، فارغ التحصیلان این رشته حتی با داشتن مدرک لیسانس به دلیل آموزش و مهارتیهایی که فرا میگیرند، میتوانند خیلی راحت و سریع وارد بازارکار شوند. آنها میتوانند با تأسیس شرکتهای دانش بنیان در این زمینه فعالیت کرده و درآمد کسب کنند.
این علم بسیار کاربردی است و در دنیا جایگاه بسیار خوبی دارد. رتبه ایران هم در زمینه رتبه بالایی است. حدود سال 93 رهبر انقلاب در فرمایشی که به این مضمون داشتند که علوم جدید را زود دریابید و نگذارید علوم جدید مانند علوم قدیمی با فاصله وارد کشور شود. علم نانو از آنهایی است که زود وارد کشور شد و خیلی زود توانست جایگاه خودش را پیدا کند. در حال حاضر ما در دنیا در رتبه چهارم در این رشته ایستادهایم البته در بخشهایی هم توانستیم به مقام دوم دست پیدا کنیم. اما در کل چشمانداز آینده این علم در حوزههای مختلف آینده بسیار روشنی است و در چند سال آینده به لطف خدا در همه زمینهها به رتبههای یک و دو جهان خواهیم رسید.
در کارنامه فعالیت شما افتخارات و فعالیتهای زیادی به ثبت رسیده است. دوست داریم کمی از آنها بشنویم و لذت ببریم.
همانطور که اشاره کردم من توانستم از دانشگاه آمستردام هلند مدرک دکترای تخصصی کسب کنم و پایاننامهام به عنوان یکی از پایاننامههای برتر اروپا شناخته شود. در اروپا رسم است که از هر پایاننامه سه، چهار مقاله ISI در میآید اما پایاننامه من به صورتی بود که 10 مقاله از آن استخراج شد. خروجی آن تولید یک دارو برای درمان سرطان بود که به امید خدا تا چند سال دیگر به مرحله تولید میرسد. ثبت چندین اختراع در داخل و خارج از کشور در زمینه محصولات دانشبنیان و تجاریسازی دو محصول دانشبنیان کسب عنوانی چون فناور برتر در سال 1396، دانشجوی نمونه دکترا در سال 91ـ 92، بانوی نمونه بسیجی کشور در همان سال، دستاورد برتر دانشگاه تهران در سال 96 از دیگر افتخاراتی است که توانستم به آن دست پیدا کنم.
در حال حاضر مشغول چه فعالیتهایی هستید؟
من سال 90 با همکاری استادم شرکت اولین شرکت دانشبنیان خودم را تأسیس کردم. سه سال بعد هم دومین شرکت را در یزد افتتاح کردم و حدود 5 سال است به تولید محصول مشغول هستیم. اغلب کارمندان این شرکت فارغالتحصیلان خودم هستم که در این زمینه فعالیت میکنند. براساس جایگاه کشور در زمینه گیاهان دارویی ما در حال حاضر در این زمینه کار اسانسگیری، عصارهگیری و میکروکپسول کردن را انجام میدهیم. دو محصول اول من اسپری و نگهدارنده و آنتیباکتریال گیاهان صادراتی و میوهجات بود. الان هم مجوز تولید انواع میکروکپسولهای مؤثره را گرفتیم و بچهها دارند در این زمینه کار میکنند. فارغ التحصیلان لیسانس، ارشد و دکترا که وارد محیطهای دانشگاهی نشدند در آن مرکز تحقیقات، مشغول فعالیت هستند و تولید محصول دارند.
در کنار فعالیت شرکت، در دانشگاه علومپزشکی یزد استادیار هستم و در سمت استاد راهنما یا استاد مشاور دانشجویان را در زمینه انجام پایاننامهها راهنمایی میکنم. از طرفی با یک پروژه بزرگ تحقیقاتی در زمینه سرطان استئوسارکوما (شایعترین نوع سرطان استخوان است که بیشتر بر کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال تأثیر میگذارد.) به عنوان محقق پسا دکترا همکاری دارم که امیدواریم تا سه چهار سال دیگر خروجی این تحقیقات در قالب یک دارو وارد بازار دنیا شود.
انجام تحقیقات نیازمند بودجه است که با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه ما در شرکت دانشبنیانمان سعی میکنیم با تولید محصولات مختلف بودجههای تحقیقاتی را فراهم و تأمین کنیم.
دوره کارآموزی افراد در شرکت ما به صورت رایگان انجام میشود تا افراد بتوانند بدون هزینه مهارتی را به دست آورند و مشغل به کار شوند.
به نظر شما یک خانم موفق کیست؟
یک بانوی موفق در نظر من کسی است که بتواند در همه ابعاد رشد پیدا کند. بتواند کنار هم خیلی چیزها داشته باشد. در کنار نقش اصلی خود که مادری و همسری است بتواند نقش خود را هم در جامعه ایفا کند. زن موفق به نظرم من همان زن ایرانی ـ اسلامی مدنظر رهبری است.
@ayeha313
الهی 🙏
درهای رحمت
بی پایانت را
بروی ما
بگشای
وروزی حلال
مهربانی درقلبها❤
گرمی عشق در دستها
و سلامتی
را به همه عطا فرما🙏
آمیـــن یا اَرْحَمَ الرّاحِمین 🙏
ای مهربان ترین مهربانان 🙏
@ayeha313
#پيامبر_اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم ؛
✅ از سخنانِ بیهوده چشم بپوش سخنی که رفعِ حاجت کند تو را کفایت کند.
نهج الفصاحه ج ۱ حدیث۳۱
@ayeha313