21.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴احکام عزاداری
✅نکات بسیار مهم قابل توجه بانوان محترم ⬇️⬇️
⁉️شرکت بانوان در هيئت ها و دسته های عزاداری چه حکمی دارد؟🤔
🔻حکم شرعی سجده زیارت عاشورا برای بانوان در زمان عادت ماهيانه چیست؟🤨
🔻حضور بانوان در مسجد برای شرکت در عزاداری محرّم چه حکمی دارد؟🧐
✔️پیشنهاد دانلود👌👌
#ستاد_ترویج_احکام
💠 #استاد_وحیدپور
@ayeha313
💢آیا حضرت علی اکبر(ع) #ازدواج کرده بودند و فرزند داشتند؟
#پاسخ
✅در باره این که حضرت علی اکبر (ع) همسر و فرزندی داشته یا خیر، دو #نظر وجود دارد:
اول. برخی گفته اند که ایشان دارای فرزند نبود. اینان در باره همسر وی سخنی نگفته اند.
✅دوم. بر اساس دلایلی که وجود دارد، گروهی دیگر وجود زن و فرزند را برای آن جناب ثابت کرده اند. برخی از این دلایل عبارت اند از:
در زیارتی که ابوحمزه ثمالی از امام صادق (ع) درباره حضرت علی اکبر (ع) نقل کرده، عباراتی وجود دارد که نشان دهنده این است که علی اکبر (ع) دارای فرزند بوده است؛ مانند این فراز:«...صلّى الله علیک یا أبا الحسن ثلاثا...».
✅و یا: « صلى الله علیک و على عترتک و أهل بیتک و آبائک و أبنائک و أمهاتک الأخیار الأبرار الذین أذهب الله عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا»؛ که در این زمینه باید گفت: گرچه فراز اول را به تنهایی نمی توان دلیل قانع کننده ای برای اثبات وجود فرزندی برای ایشان دانست، اما فراز دوم قطعا نشانگر آن است که حضرت علی اکبر (ع) دارای خانواده و فرزندانی بوده است؛ زیرا کلمه «ابنائک» جمع است و نیز کلمه «عترتک» که عترت هرکسی ذرّیه و فرزندان او محسوب می شود.
✅از جهت سندی، شخصیت های موجود در سند این روایت ثقه هستند و از لحاظ محتوا این روایت نشانگر آن است که حضرت علی اکبر (ع) فرزندی از یک کنیز داشته است.
✅پس، طبق بیان فوق، حضرت علی اکبر (ع) دارای همسر و فرزند بوده، امّا با تحقیقی که انجام شد به نام و مشخصات دقیق همسر آن حضرت دست نیافتیم.
📚تاریخ الیعقوبی، ج 2، ص 246
📚 تاریخ الطبری، ج 11، ص 520
📚مقاتل الطالبیین، ص 86
📚کامل الزیارات، ص 240
@ayeha313
از ظروف پلاستیکی برای پخش غذای نذری استفاده نکنید !🍱
▫️نگهداری غذا به مدت زیاد در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی با خارج شدن مواد شیمیایی سمی همراست که بر روی باروری مردان و زنان تاثیر منفی داره، همچنین با تاثیر بر انسولین باعث دیابت میشه
+ از ظروف گیاهی برای توزیع نذورات استفاده کنید !👌🏻
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢در روضه ها میشنویم که #زنان اهل بیت در کاروان اسیران با دیدن سر امام حسین(ع) #گریبان چاک دادند و مو آشفته کردند، آیا این کار صحت دارد و شرعی است؟
#پاسخ
✅نکته اول:
در كتابها به اين صورت كه در سوال بالا آمده، روايتي نيامده و يا حداقل نيافتيم ؛ و در رواياتي هم كه در اين زمينه نقل شده ، اشاره اي به آشفته نمودن مو نشده است:
✅يزيد، سر مبارك امام عليه السّلام را در پيش رو گذاشت و زنان را در پشت سر خود جاي داد تا چشم ايشان به سر مطهرامام حسين عليه السّلام نيفتد اما سيدالساجدين عليه السّلام چشمش بر آن سر نازنين افتاد و بعد از آن صحنه دلخراش ، ديگر تا آخر عمرش گوشت سَرِ حلال گوشتي تناول نفرمود.
وقتي زينب عليها السّلام سر مبارك برادر خود را ديد از شدت ناراحتي دست در گريبان برد و آن را پاره سپس به آواز غمناك فرياد واحسيناه .... برآورد به قسمي كه ناله اش دلها راخراشيد
📚اللهوف ـ سيد بن طاووس ـ ص 178 و 179 و 180 .
✅نکته دوم
روايت دوم
خالد بن سديرمي گويد: از امام صادق عليه السلام (در مورد مردي كه در مرگ پدر ، مادر ، برادر ، و يا يكي از نزديكانش لباس خود را پاره كند (گريبان چاك بزند) پرسيدم ، حضرت فرمود:
كسي كه (در مصيبت نزديكان خود ) به صورت خود بزند كفاره بر عهده او نيست فقط بايد ( بخاطر اين كارش ) توبه كند، همانا بانوان حرم ( حسيني در كربلا ) در مصيبت حسين بن علي عليهما السلام گريبان چاك زدند و به صورت مي زدند.
✅دو نكته در دو حديثي كه گذشت شايسته دقت است:
✅نكته اول: در روايت دوم، امام عليه السلام، گريبان چاك زدن را بدون كوچكترين اشكالي به بانوان حرم نسبت داد و عمل بانوان حرم را نكوهش نكرد . پس معلوم مي شود اين عمل با شأن و منزلت حرم حسيني هيچ منافاتي ندارد.
✅نكته دوّم: در هيچ يك از اين دو روايت در مورد اينكه بانوان حرم درمصيبت حضرت سيدالشهداء عليه السلام موهاي خود را پريشان نمودند، چيزي نيامده بود .
📚تهذيب الأحكام ج8 ، ص 325 ، باب الكفارات .
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا 💢زنان بنى عقیل: دختران عقیل بن ابى طالب - که شهیدان گرانقدرى از بنى عق
💢زنان بنى هاشم:
زنان بنى هاشم سالها بر فاجعه کربلا گریستند و نقش مهمى در پاسداشت یاد و راه شهیدان و محکومیت جنایتکاران این حادثه داشتند. در کامل الزیارات آمده است که امام صادق علیه السلام فرمود: هیچیک از زنان ما خضاب نکرد و روغنى استفاده ننمود و سُرمه نکشید و شانه نزد، تا این که سرِ عبیداللَّه بن زیاد را برایمان آوردند. ما پس از آن نیز همواره گریان بودیم.
در المحاسن نیز به نقل از عمر بن على بن الحسین علیه السلام مىگوید: وقتى حسین بن على علیه السلام کشته شد، زنان بنى هاشم لباس سیاه و خشن بر تن کردند و از هیچ گرمى و سردىاى، شِکوه نمىکردند. در [موقع] سوگوارى آنان، على بن الحسین (زین العابدین علیه السلام) غذا تهیه مىکرد.
@ayeha313
💚خدایا
▪️در این روز معنوی
▪️تو را به آبروی زینب
▪️به بی قراری رقیه
▪️به غیرت اباالفضل
▪️به حرمت موی سپید ارباب
▪️هر دستی به سوی تو بلند شد،
▪️خالی برنگردان
💚آميـن...
@ayeha313
🌸 امام علی (ع) میفرمایند:
🍁 بِالرِّضَا عَنِ النَّفْسِ تَظْهَرُ السَّوْءَاتُ وَ الْعُيُوبُ.
از خود راضی بودن باعث ظهور زشتی ها و عیوب میگردد.
📚 تصنیف غررالحکم،ح 7070
@ayeha313
⁉️اگه موقع انتخاب همسر، از نظر احساسی تمایلی به طرف مقابل نداشتیم، چکار کنیم؟😐
✅ بعضی وقتا دو طرف یا یکی از دو طرف به این نتیجه رسیدن که از نظر منطقی با هم مشکلی ندارن ولی از نظر احساسی، تمایلی به همدیگه ندارن. برا حل این مسأله نکات زیر رو پیشنهاد میکنیم:
1⃣ فکر کردن دربارۀ ملاکای اصلی که در طرف مقابلتون وجود داره و توجه به جایگاهِ این ویژگیا توی زندگی، می تونه احساس تمایل شما رو زنده کنه.😇
2⃣ خوبه که به تعداد جلسات گفتگو اضافه کنید، البته نباید توی این جلسات، تبادل احساسات صورت بگیره.
3⃣ اگه درباره طرف مقابلتون تحقیق نکردید، حتماً تحقیق کنید. اگه هم تحقیق کردید، باز هم به تحقیق خودتون ادامه بدید. تلاش کنید توی تحقیقات به زوایای مختلف شخصیتیِ طرف مقابلتون پی ببرید.
⬅️ ادامه داره...
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⚫️ تحریفات و دروغ های واقعه عاشورا! (قسمت هفتم) ☘شهید مطهری: من در سابق خيال مى كردم كه اساساً
⚫️تحریفات و دروغ های واقعه عاشورا!!(قسمت هشتم و آخر)
◼️دو تحریف معنوی بسیار عجیب و ماهرانه کردیم (نمیدانم بگویم ماهرانه یا جاهلانه)!
🔻یک جا گفتیم حسین بن علی قیام کرد تا کشته شود ، برای اینکه کفاره گناهان امت باشد!!
حال اگر بپرسند این حرف در کجاست ؟ آیا خود امامحسین علیهالسلام چنین چیزی گفت ؟ پیغمبر گفت ؟ امام گفت ؟
📙 ما میگوئیم به این حرفها چکار دارید ؟ امامحسین کشته شد برای اینکه گناهان ما بخشیده شود !
🔮به خدا قسم تهمت به اباعبدالله است. والله اگر کسی در ماه رمضان روزه داشته باشد و این حرف را به حسینبنعلی ( علیه السلام) نسبت بدهد و بگوید حسین برای چنین کاری بود و [ این سخن را ] از او نقل بکند روزهاش باطل است ، دروغ بر حسین است....
🔆اباعبداللهی که برای مبارزه با گناه کردن قیام کرد را ما گفتیم قیام کرد تا سنگری برای گنهکاران باشد ! گفتیم حسین یک بیمه درست کرد ، یک شرکت بیمه تأسیس کرد . بیمه چه ؟ بیمه گناه !
❎ گفت شما را از نظر گناه بیمه کردم ، در عوض چه بگیرم ؟ اشک!
شما برای من اشک بریزید ، من در عوض ، گناهان شما را جبران میکنم. شما هر چه میخواهید باشید، ابنزیاد باشید ، عمر سعد باشید. یک ابنزیاد در دنیا کم بود ! یک عمرسعد در دنیا کم بود ! یک سنانبنانس در دنیا کم بود ! امامحسین خواست، عمرسعد در دنیا زیاد شود، گفت ایهاالناس هر چه میتوانید بد باشید که من بیمه شما هستم!!!
❌ تحریف معنوی دومی که از نظر تفسیر و توجیه حادثه کربلا رخ داده ، این است که میگویند : میدانید چرا امامحسین علیه السلام نهضت کرد و کشته شد؟ میگوئیم چرا؟
میگویند یک دستور خصوصی فقط برای او بود . به او گفتند برو و خودت را بکشتن بده. پس به ما و شما ارتباط پیدا نمی کند!
🔆امام حسین علیه السلام فریاد کشیده که علل و انگیزه قیام من مسائلی است که منطبق بر اصول کلی اسلام است احتیاجی به دستور خصوصی نیست.
✅چرا ائمه اطهار گفتند که این نهضت باید زنده بماند ، فراموش نشود مردم برای امامحسین بگریند ؟ هدف آنها از این دستور چه بوده است ؟
📛 گفتیم فقط بخاطر این است که تسلی خاطری برای حضرتزهرا سلاماللهعلیها باشد!
🚫چون داغدار فرزند بزرگوارشان هستند ، دائما بیتابی میکنند تا ما مردم بی سر و پا یک مقدار گریه کنیم تا تسلی خاطر پیدا کنند !
💢 آیا توهینی بالاتر از این ، برای حضرت زهرا پیدا میکنید؟
♻️عدهای دیگر گفتند امامحسین،در کربلا بدست یک عده مردم تجاوزکار، بی تقصیر کشته شد، پس این تأثرآور است !
من هم قبول دارم امام حسین بی تقصیر کشته شد. اما همین ؟! یک آدم بیتقصیر بدست یک عده متجاوز کشته شد ؟ !
روزی هزارنفر آدم بیتقصیر بدست آدمهای با تقصیر کشته میشوند. روزی هزارنفر آدم در دنیا نفله میشوند! اما آیا این نفلهشدنها ارزش دارد که سالهای زیادی ، قرنهایزیاد ، دهقرن ، بیستقرن عزاداری کنیم؟
حسینبنعلی بیتقصیر کشته شد ، بدست افرادی متجاوز کشته شد ! اما چه کسی گفته خون حسین بنعلی هدر رفت ؟ اگر در دنیا کسی را پیدا کنید که نگذاشت یک قطره از خونش هدر برود ، حسینبنعلی علیه السلام است. اگر در دنیا کسی را پیدا کنید که نگذاشت یک ذره از شخصیتش هدر برود ، حسینبنعلی است، او برای قطرهقطره خونش آنچنان ارزش قائل شد که نمیتوان آن را توصیف کرد. گر ثروتهای دنیا را که برای او مصرف میشود تا دامنه قیامت حساب کنیم، برای هر قطره خونش میلیاردها میلیارد تومان بشر پول خرج کرده است...
آدمی که کشته شدنش سبب شد که نام او پایه کاخ ستمکاران را برای همیشه بلرزاند، خونش هدر رفت؟؟
📔حماسه حسینی اثر شهید مرتضی مطهری
@ayeha313
🏴 احکام عزاداری
📚 صرف اموال زن🧕برای عزاداری
⁉️ اگر زنی بخواهد از درآمد یا مال خود ، برای انجام مراسم اهل بیت (علیهم السلام) استفاده کند، نیاز به اجازه شوهر دارد؟
✅ در موارد غیر نذر، اختیار با خود اوست اما در صورت حضور شوهر، نذر زن بنا بر احتياط واجب باید با اجازه او باشد.
📚منبع:پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#ستاد_ترویج_احکام
#احکام_محرّم
@ayeha313
⭕️ ۵ مرداد ۱۳۶۷؛سالروز عملیات مرصاد
🔸منافقان به قصدتهران حرکت کردند اما در ۳۴ کیلومتری کرمانشاه باشکستی مفتضحانه میدان راخالی کردند
🔺آن روز کسی ازجنگ خسته نبود
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⭕️ ۵ مرداد ۱۳۶۷؛سالروز عملیات مرصاد 🔸منافقان به قصدتهران حرکت کردند اما در ۳۴ کیلومتری کرمانشاه با
💢پنج مرداد و فروغ جاویدان
ما آن را به نام عملیات مرصاد می شناسیم اما #مسعود_رجوی این عملیات وطن فروشانه را #فروغ_جاویدان نام گذاری کرده بود.
سال ۱۳۶۴ مسعود رجوی به عراق رفت و در بدو ورود مورد استقبال معاون رئیس جمهور این کشور قرار گرفت، کشوری که با ایران در حال جنگ بود.
رجوی در خیانتی بزرگ که حتی #بنی_صدر هم به او معترض میشود (همین ایام دختر بنی صدر از رجوی طلاق گرفت) ارتش آزادی بخش ملی را تشکیل داد تا کنار بعثی ها با هموطنان خود بجنگد. جاسوسی، شنود بیسیم ها، درز اطلاعات و اخبار عملیات ها، بازجویی و جذب اسیران ایرانی، ترور هزاران بیگناه در داخل کشور از جمله اقدامات مسعود و سازمانی بود که شعارش آزادی خلق بود.
اوج این خیانت در پنجم مرداد ۱۳۶۷ رخ داد و آرزوی مسعود فتح تهران بود در حرفها و وعده هایش به #صدام_حسین مطرح میکرد که وارد هر شهری که بشویم مردم خود به استقبال آنها خواهند آمد.
درگیری جدی در منطقه اسلامآباد غرب و کرند غرب در استان کرمانشاه، آغاز شد. رمز عملیات "یاعلی" و فرمانده آن #صیاد_شیرازی بود.
او و رزمندگان رشادتهای زیادی بخرج دادند تا اهالی روستاها و شهرها را از شر وجود خونخواران رجوی نجات دهند.
#صیاد درسی به آنها داد که در تاریخ ماند. آنچنان بغضی از صیاد داشتند که در نهایت صیاد را #ترور کردند.
بعد از عملیات فروغ جاویدان، مسعود چندین سخنرانی ایدئولوژیک با نظریات جدید داشت که علت شکست در این عملیات را تعلقات جنسی و عاطفی دانست و مساله "ازدواج ایدئولوژک" را مطرح کرد.
هنگام و بعد از این عملیات، زندانهایی که اعضای مجاهدین(منافقین) در آن زندانی بودند شلوغ شد اخباری به آنها رسیده که رجوی در حال پیشروی است. و ماجرا جدیدی رخ داد..
منتها #سازمان_منافقین در فضای بی اطلاعی نسل امروز از تاریخ تطهیر شد از کشتار بیش از 19 هزار انسان بیگناه....
@ayeha313
.
✍عـلامه امـینى (ره) فـرمودند:
شــب و روز تاسوعا و عاشورا براى
سلامتى امام زمان صــدقه دهید
چون قلبِ حــضرت اندوهناڪ جَدِّ
غریب شان، حضـــرت سیدالشهداء
اســـت.
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢آیا هند همسر یزید، مدتی #خادم خانه امام علی(ع) بود؟ آیا حقیقت دارد که خود یزید و اعضای خانواده او از شهادت امام حسین(ع) و یارانش اندوهناک بودند؟
#بخوانید 👇👇
✅بنابر منابع تاریخی؛ «هند» دختر «عبد الله بن عامر بن کریز» همسر «یزید بن معاویه» بود، که به او «ام کلثوم» نیز میگفتند،اما در منابع معتبر و قابل استناد چنین چیزی نیافتیم که او خادم خانه امام علی(ع) بوده باشد.
✅درباره بخش دوم پرسش باید گفت:
گرچه برخی گزارشها حاکی از حُزن و ناراحتی یزید دارد، امّا هرگز این فرد خبیث در اعماق دلش ناراحت نبود و گرنه برخی رفتارها از او سر نمیزد، اما گاه مصلحت را در آن میدید که تظاهر به ناراحتی و بیتقصیر بودن کند.
گزارشهایی وجود دارد که برخی افراد موجود در کاخ یزید دلسوزیهایی داشتند؛ مانند هند همسر یزید که بنابر برخی از گزارشها، وی از کشته شدن امام حسین(ع) و یارانش و نیز اسارت اهل بیت آنحضرت ناراحت و محزون بود.
✅از ابو مخنف چنین نقل شده است:
ابن زیاد؛ زنان و بچههاى امام حسین(ع) را در حالی که بر گردن على بن الحسین(ع) غل و زنجیر بسته شده بود، با مخفر بن ثعلبه عائذى [قرشى] و شمر بن ذى الجوشن [به طرف شام] فرستاد. آن دو، اسراء را به شام بردند و وارد مجلس یزید شدند. وقتى سر حسین(ع) و اهل بیت و اصحابش، پیش روى یزید نهاده شد، یزید با زبان شعر این معانى را گفت:
این شمشیرها سران مردانى را شکافتند که برایمان عزیز بودهاند، اما در عین [عزّت] ستمگرى کرده و قطع رحم نمودهاند.
✅در این هنگام یحیى بن حکم برادر مروان بن حکم زبان به اعتراض گشود و با اشعارى به این مضمون گفت:
سرى که در کناره طفّ [کربلا] بریده شد، از ابن زیاد، آن برده کم شرافت به ما نزدیکتر بود. [با این کار] نسل سمیّه به اندازه ریگها افزایش یافت و حال آنکه دختر رسول خدا(ص) بی نسل گردید!
یزید بن معاویه [از این سخنان برآشفت و] به سینه یحیى بن حکم زد و گفت: ساکت شو! آنگاه به مردم اجازه ورود داده شد، در حالى که سر حسین(ع) پیش روى یزید بود و با چوبدستى خود بر لب [مبارک آنحضرت] میزد. أبو برزه أسلمى - از اصحاب رسول خدا(ص) - از این حرکت یزید ناراحت شد و خطاب به او گفت: آیا با چوبدستیات به لب حسین میزنى؟! مگر نمیدانى که چوبدستیات بر جایى میخورد که بارها دیدهام رسول الله(ص) آنجا را میمکیده است؟!...
📚انساب الاشراف، ج 9، ص 361،
📚بحار الأنوار، ج 45، ص 196
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
💢زنان بنى هاشم: زنان بنى هاشم سالها بر فاجعه کربلا گریستند و نقش مهمى در پاسداشت یاد و راه شهیدان
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا
💢زینب کبری علیهاالسلام:
حضرت زینب علیهاالسلام از آغاز قیام امام حسین علیه السلام، همراه برادر شد و در تمام دوران قیام، همدل و همراه و رازدار او بود. گفتگوهاى او با امام علیه السلام درشب عاشورا، حضورش در کنار بدن على اکبر علیه السلام و حضرت سیدالشهداء در روز عاشورا، رثاى جانسوز او در کنار قامت خونین برادر و خطاب او با پیامبر خدا صلى اللَّه علیه و آله در روز یازدهم محرم، از صفحات زرین و جاودانه زندگانى سرشار از جلالت، شکیبایى و والایىِ اوست.
او پس از حادثه عاشورا شکوهمند و استوار، سرپرستى قافله اسیران را به عهده گرفت و با شجاعت و صلابت و درایت، کار را به پایان برد.
@ayeha313
💢 سه پیام امامحسین(ع) در اوج جنگ
✅آخرین #نماز_جماعت امام حسین(ع)
آیت الله جوادی آملی:
در ظهر عاشورا که #تنور جنگ به شدت گرم و درگيري و نبرد به نهايت درجه حدّت خود رسيده بود، وقتي صحبت از نماز شد، به فکر اقامه نماز افتاد و فرمود: «ذکرت الصّلاة جعلک الله من المصلّين نعم هذا أوّل وقتها ثم قال: سلوهم أن يکفّوا عنّا حتي نصلّي»؛
نماز را به يادمان آوردي خدا تو را از نمازگزاراني قرار دهد که به ياد او هستند، بله اکنون اول وقت آن است، از دشمنان بخواهيد که دست از جنگ بشويند تا #نمازمان را بخوانيم و چون آنها حاضر به تعطيل کردن جنگ نشدند، سعيدبن عبدالله حنفي و زهيربن قين پاسداري از جان امام(ع) در حال نماز را به #عهده گرفتند و در نهايت، اين دو شهيد سعيد فداي نماز شدند.
اين #نماز سه خصوصيت برجسته داشت: جماعت، اول وقت بودن، علني بودن.
کتاب حماسه و عرفان،ص243
@ayeha313