💢عملی بهتر از عبادت چهل ساله
✅امام رضا(ع):
یک نفر از قوم بنی اسرائیل، چهل سال، عبادت کرد و سپس در راه خدا، قربانی نمود ولی قربانی او پذیرفته نشد.
آن مرد با خود گفت:
ای نفس! آنچه که به من رسیده، از جانب تو و #گناهان توست.
آنگاه خداوند عزوجل به او وحی نمود:
این #نکوهشی که از نفس خود نمودی، از عبادت چهل ساله ات برتر است
📚وسائل الشیعه، باب جهادالنفس، روایت ۱۴۹
@ayeha313
💢آیا حجاب در زمان پیامبر هم اجباری بوده؟ کجای قرآن به حجاب زن امر کرده است؟
حکم پوشش اسلامی با نزول این آیه از قرآن اعلام گردید:
وبه زنان با ایمان بگو چشمهای خود را (از نگاه هوسآلود) فروگیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را – جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند و (اطراف) روسریهای خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدر شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران همسرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان همکیششان، یا بردگانشان [=کنیزانشان]، یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند، یا کودکانی که از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند؛ و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانی شان دانسته شود (و صدای خلخال که برپا دارند به گوش رسد). و همگی به سوی خدا بازگردید ای مؤمنان، تا رستگار شوید!»
📚سوره مبارکه نور آیه31
✅شان نزول این آیه چه بود؟
✅ در روایت حضرت امام باقر(ع) آمده است:
یکی از جوانان مدینه با یکی از زنان مدینه روبرو شد. در آن زمان زنان روسری خود را به پشت گردن می انداختند. وقتی که آن زن از کنار این جوان گذشت، به آن زن خیره شد و از پشت سر به او نگاه می کرد. این جوان در پی او راه افتاد و داخل کوچه ای شد و در حال راه رفتن، استخوان یا شی ای که از دیوار بیرون زده بود، به او اصابت کرد و زخمی شد. او پیش خود گفت: باید خدمت پیامبر اسلام(ص) برسم و داستان را برای او بگویم. آن جوان نزد پیامبر آمد و پیامبر فرمود: چه شده است؟! در این حال جبرئیل نازل شد و این آیه را برای پیامبر آورد.
✅از این آیه و حدیث، وضع پوشش زنان عرب جاهلی به دست می آید. زنان جاهلی، پیراهنی می پوشیدند که سینه اش باز می ماند، روسری آنها تنها سر را می پوشانید و ادامه روسری از پشت گوش ها به پشت گردن انداخته می شد و در نتیجه گاهی برخی زینت های آنها دیده می شد. آیه شریفه نازل شد و دستور داد که روسری خود را طوری بپوشند که گوش، گردن، سینه و زینت های آنها دیده نشود و مسلمانان پس از نزول آیه، به آن عمل کردند.
📚وسائل الشیعه۷ ج ۱۴، ص 138
@ayeha313
#سیاست_رفتاری
وقتی به عشقتان میگویید:
جانم، عزیزم
سعی کنید در مورد دیگران استفاده نکنید
گاهی لازمه بعضی واژه ها را اختصاصی کنید
@ayeha313
💎 #بانوی_باکلاس
📌هر چند همسر شما راستگو باشد اما نیاز نیست رازهای دوران مجردی یا خصوصی و خانواده خودتون رو که به زندگی آیندتون مربوط نیست باز گو نکنین
📌هنگامی که شوهرتون پیش شما نیست با خانواده اون تماس بگیرین و جویای حال اون ها بشین اینکار باعث جذابیت شما پیش اونها میشه.
📌هرگز همسرتون رو در شرایطی قرار ندین که مجبور بشه بین شما و مادرش یک نفر رو انتخاب کنه چون اصولا مردانی که سیاست ندارند یکی را انتخاب و دیگری رو ناراحت میکنند.
📌سعی کنید شبها در خانه مادر شوهرتون برای خواب نمانید، البته برای کسانی که خانواده همسرشان در شهرستان است این قضیه استثناء است ،
📌وقتی در شهرستان به منزل خانواده همسرتان میروید بیش از چند روز موندنتون جالب نیست ،سعی کنید براشون تازگی داشته باشین .
📌در خونه مادر شوهرتون برای انجام بعضی کار ها از او اجازه_بگیرین از این کار شما او احترام دریافت میکند و سیاست مهمان بودن شما حفظ میشود،
📌به هیچ عنوان در بحثهای خانوادگی آنها دخالت نکنین و از همسرتون طرفداری نکنین بگذارین خودشون حل کنند اونها از خون هم هستند و
بعد از دعوا صمیمیتشون پا برجاست اما شما عروس اون خانواده هستین !!!
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا گاهی نتیجه دعا غیر از آن چیزی است که از خداوند حاجت خواسته ایم؟
✍️پاسخ:
✅ خداوند کریم امر به دعا و ضمانت به استجاب نمود، پس دعا را مستجاب مینماید، ولی استجابت دعا این نیست که فرمانبردار دستورات دعا کننده باشد و یا حتماً همان چیزی که او خواست را در همان زمانی که او خواست بدهد.
🔹 بدیهی است که اگر دعای بندگانش را مستجاب نمینمود، یا همه هلاک شده بودند و یا حتی مؤمنین و دعا کنندگان نیز در شرایط خیلی خیلی ناخوشایندی به سر میبردند، چرا که از نظر لطف الهی محروم شده بودند. لذا به پیامبرش (ص) به بندگانم بگو اگر دعا شما نبود که به شما نظر نمی کردم، و بدیهی است هر کس تکذیب کند، خودش لوازم عذاب خود را فراهم کرده است:
🍀 « قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزَامًا» (الفرقان، ۷۷)
ترجمه: بگو اگر دعاى شما نباشد پروردگارم هيچ اعتنايى به شما نمىكند در حقيقتشما به تكذيب پرداختهايد و به زودى [عذاب بر شما] لازم خواهد شد.
🔸 خداوند کریم دعا را مستجاب مینماید، اما دنیا را دار جبر نیافریده که اگر هیچ شرطی نیز برای تحقق امری فراهم نبود و یا به قولی مصلحت نبود نیز به زور و یا به صورت معجزهای آن را به مصلحت نماید. قضا و قدر، علت و معلول، تأثیر و تأثر، حرکت و محرک و ...، همه لوازم وقوع یک اتفاق است و چنین نیست که اگر خواست یک نفر مغایر با تمامی شرایط بود، خدا [با توجه به ارتباط همه اجزای مادی و غیر مادی عالم هستی با یک دیگر]، تمام نظم عالم را بر هم زند تا غیر مصلحتی را مصلحت نماید. انتظار چنین درخواست غیر حکیمانه و عادلانهای از خداوند حکیم و عادل، همان دعای غیر قابل استجابت است.
💠 در عین حال دقت فرمایید که دعا و استجابت دعا تعاریف، شرایط و چارچوبهایی دارد و استجابت یا عدم استجابت دعا، علل و حکمتهای متعددی دارد که به اختصار میگویند لابد مصحلت نیست.
👈 *** و کلام آخر:
🔶 گاهی به وسیله لازم متوسل نمی شود. استجابت هر دعایی وسیلههایی می خواهد که باید دعا کننده به آن متوسل گردد و از جمله وسیلهها بعد از توسل به اهل بیت (ع)، توسل به نماز، به دعا، به نیکی به پدر و مادر، صله ارحام، صدقه و ... می باشد. که خود خداوند متعال فرمود: برای تقرب وسیله بجویید و تلاش کنید.
🍁 و البته که باید وسیله متناسب با هدف باشد:
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ و َابْتَغُواْ إِلَيهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُواْ فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ« (المائده، ۳۱)
ترجمه: اى كسانى كه ايمان آوردهايد از خدا پروا كنيد و به او [توسل و] تقرب جوييد و در راهش جهاد كنيد باشد كه رستگار شويد.
🍃 ... و خلاصه هزاران هزار حالت و شرایط دیگر.
🌺 اما در عین حال فرمود: از رحمت من ناامید نشوید، مشرک نگردید، از من بخواهید، به فضل و رحمت من امیدوار باشید، به من توکل کنید، اعتماد کنید و دعا کنید. نه این که انسان فقط یک لفظی بر زبان براند، سپس مانند اربابان یا فرماندهان معترض گردد که چرا به اجرا در نیامد و نامش را هم عدم استجابت دعا بگذارد.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰تحمل افسردگی ثواب دارد؟
✍️پاسخ:
✅افسردگی یکی از بیماری های روحی و روانی است که با رجوع نزد متخصص می توان این بیماری را درمان کرد.
🍃اما درباره ثواب بیماری:
خداوند براي برخي از کارها پاداشي بس بزرگ در نظر گرفته است و در عوض آن هديه اي بس گران عرضه مي کند. تحمل بيماري براي مومنان از جمله همان کارهايي است که خداوند ارزش بسياري براي آن قايل است.
☘️ امام باقر(عليه السلام) مي فرمايد: سَهَرُ لَيلَةٍ مِن مَرَضٍ أو وَجَعٍ أفضَلُ و أعظَمُ أجرا مِن عِبادَةِ سَنَةٍ(الكافي، ج 3، ص 114)؛ پاداش شبى از بيمارى يا درد نخفتن، برتر و بزرگتر از يک سال عبادت است.
🔹اين پاداش به قدري بزرگ و با ارزش است که پيامبر خدا در مورد آن مي فرمايد: از مؤمن و بيتابىِ او از بيمارى تعجّب مى كنم. اگر مى دانست كه چه ثوابى در بيمارى هست، بى گمان دوست مى داشت پيوسته بيمار باشد تا آنگاه كه پروردگار خود را ديدار كند. (التوحيد، ص114)
🖊البته اين سخن پيامبر به اين معنا نيست که از خدا درخواست بيماري طولاني کنيم و دوست داشته باشيم تا آخر عمر در بستر به سر بريم بلکه سخن ايشان ترغيبي است بر شکيبايي در برابر بيماري و اشاره اي است به پاداش بزرگي که در پي آن خواهد آمد.
@ayeha313