🌱آیه های زندگی🌱
...در مساله مهدویت نیز امر همینگونه است یعنی آنقدر «اصل ظهور منجی» در جوامع اسلامی مسلم بوده و آنقدر
در قسمت قبل گفته شد 👇
عوامل متعددی در پیدایش مدعیان موثرند که آنها را به سه دسته تقسیم شد که از عوامل زمینه ساز یک مورد را به صورت خلاصه بیان می شود
1. نجات باوری مهدوی
آنچه به ماهیت شور انگیز و انقلابی امامت در تشیع میافزاید، اصل مهدویت است. انتظار فرج و امید به ظهور امام غایب، امیدواری شیعه را برای پیروزی نهایی بر ظلم و ستم و سامان یافتن جهان میفهماند. همین پیوند معنادار بین ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و تشکیل حکومت حق، بهانة برخی «فعالیتهای تندروانه» میشود.
شیعیان در هر دورهای انتظار داشتند منجی رهاییبخش به نام «قائم» قیام کند و آنان را از آزارها و فشارهای سیاسی روزگار برهاند. درست است که در پس پرده برخی از ادعاها، اغراض شخصی و مادی و بهره برداریهای سیاسی وجود داشت؛ اما بیش از همه، این موج شدید مهدی خواهی و نجات طلبی بود که موجب تطبیق ناآگاهانه و عموماً غیر مغرضانه مهدی موعود بر امامان شیعه یا افراد دیگری از خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم میشد.
با عنایت به چنین انتظاری، پس از درگذشتن هر امام، رحلت او در باور دستهای از افراد نمیگنجید؛ چرا که قائم، باید پیش از مرگ خود، بساط ستم را بر میچید و با پر کردن زمین از عدل و داد، رسالتش را به اتمام میرساند؛ از این روی، این دسته یا به انکار درگذشت امام معتقد میشدند یا حداقل انتظار آنها این بود که امام، بعد از رحلتش دوباره به زمین برگردد و وظیفه خود را تمام کند.مرحوم آیت الله حاج شیخ حسین لنکرانی رحمت الله علیه دربارة گرایش مردم به علی محمد باب میگوید:
این باور تحرک بخش اسلامی و شیعی مهدویت بود که (البته با خطای تشخیص مصداق)، و صحنه گردانی بازیگران سیاسی، غوغای بابیت را در ایران اسلام و شیعه برانگیخت و جمعی از شیعیان (ساده لوح) را حول پرچم کسی گرد آورد که مدعی باب امام عصر بود و با ندای «یا صاحبالزمان» به تهورهای بعضاً کم نظیر و شگفت انگیز در برابر قوای حکومت وا داشت (کوچکزاده، 1378: ص85).
ادامه دارد...
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
در قسمت قبل گفته شد 👇 عوامل متعددی در پیدایش مدعیان موثرند که آنها را به سه دسته تقسیم شد که از
✡آشنایی با مدعیان دروغین
👈قسمت سوم-
( انگیزه مدعیان دروغین مهدویت )
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
✡آشنایی با مدعیان دروغین 👈قسمت سوم- ( انگیزه مدعیان دروغین مهدویت ) @ayeha313
قبل از پرداختن به گزارش مختصری در خصوص هر یک از مدعیان دروغین مهدویت شایسته است درباره انگیزهای این جماعت – که کمکی شایسته به شناخت ایشان می نماید – نیز سخنی کوتاه مطرح نماییم. در مجموع، انگیزه های ایشان – چه کسانی که ادعای مهدویت برای خود داشته اند یا ادعای مهدویت شخص دیگری را داشته اند – را می توان در چهار عنوان بیان کرد:
الف) کسب منافع دنیوی
برخی به هوای ریاست، از طریق سوء استفاده از احادیث مربوط به مهدی موعود (عج) و تحریف آنها و فریب دادن افراد ساده لوح، مدعی مهدویت و مقام امامت برای خود یا دیگری شده و از جهل عوام و نادانی مردم ظاهربین و بی بصیرت، برای جاه طلبی و دنیاپرستی خود و رسیدن به هدف دنیوی خود، از عقاید پاک و بی آلایش مردم بهره برداری نموده اند و باعث تفرقه، جدایی و انحراف مردم از اسلام شده اند.
ب) کسب پیروزی بر دشمنان
گروهی هم با سعی و تلاش و ایجاد امید به پیروزی در پیروان خود و تقویت روحیه آنان و تکیه بر روایاتی که می گوید: «مهدی جهان را از عدل و داد پر می کند»، مدعی این مقام مهم برای خود یا دیگران شده اند.
ج) سوء استفاده از شرایط به وجود آمده در عصر ظلم و خفقان
مردمی که تحت فشار حکومتی ظالم بوده اند، به مجرّد نغمه ای با عنوان مهدویت، با آن هم ساز شده و بدون تحقیق، شتابان می پذیرفتند.
د) پشتیبانی برخی قدرتها
جماعت مدعیان گاهی آلت دست استعمارگران خارجی و عامل اجرای اهداف شوم آنها می شوند و ضمن خوش خدمتی به آنها، خودشان هم با جمع کردن مریدانی، با اعتقادات خاص، مدعی مهدویت و الوهیت می شوند.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
قبل از پرداختن به گزارش مختصری در خصوص هر یک از مدعیان دروغین مهدویت شایسته است درباره انگیزهای این
روش های اعمال نفوذ مدعیان دروغین چگونه است❓
این روش ها معمولاً بر اساس نوع مخاطب تعیین می شود. یعنی هر فردی را بر اساس ادبیاتی خاصی جذب می كنند. مثلاً روش جذب یك روحانی با روش جذب یك دانشجوی معمولی و یك خانم احساساتی فرق دارد. معمولاً افراد مدعی افراد ساده دل و زود باور را برای جذب كردن نشون می كنند. البته ساده دل و زود باور فقط افراد بی سواد و كم سواد نیستند در بیشتر مواقع این افراد باسواد و پولدار بودن كه گول این گونه مدعیان را خورده اند! برای همین آمده است كه انسان مؤمن باید زرنگ باشد. و همیشه افرادی كه عطش دارند و نمی توانند آب را از سراب تشخیص بدهند مرید این مدعیان شیاد می شوند. و شما این را بدانید كه: نقطه ی قطع ارتباط با علما و اهل بیت و اهل علم همان نقطه ی آغاز انحراف است.
ادامه دارد
@ayeha313
💞ملاک های ازدواج های موفق :
❣1 - برخورداری از علاقه های مشترک
❣2 - داشتن فعاليت های مشترک يا سرگرمی های مشترک
❣3 - اظهار محبت نسبت به همديگر
❣4 - اعتماد داشتن به يکديگر
❣5 - رد نکردن يا کمتر رد کردن انتخاب همديگر
❣6 - داشتن زمينه های خانوادگی یکسان
❣7 - احترام به عقايد و دوستان و آشنايان یکديگر.
@ayeha313
#تربیت
🔰در بازی کردن با فرزندتان اینگونه رفتار کنید:
🏷باید همبازی خوبی باشید.
(بازی کردن با كودكان واقعاً هنر است.)
▪️نشان ندهید از او بیشتر می دانید.
▪️در سطح فکری کودک با او همبازی شوید.
▪️مدام او را راهنمایی نکنید.
▪️گاهی گیج بازی در بیاورید و اعتراف کنید که اشتباه کرده اید.
▪️تا وقتی پیش بینی می کنید که اوضاع خطرناک نشده برای کنترل کودک اقدامی نکنید. بسیاری از والدین آن قدر وقت صرف کنترل کردن کودکشان می گذارند که از وقت گذاشتن با کودک آن گونه که هر دو از کیفیتش راضی باشند غافل می مانند.
@ayeha313
افرادی که آلرژی پاییزی دارند از مصرف این میوههای حساسیتزا پرهیز کنند !❌
▫️از اواسط شهريور تا اواخر آذر، فصل حساسيت پاييزه براي كسانيست كه آلرژی دارند. در اين بازه باید از مصرف میوههای حساسیتزا مانند خربزه، انگور، کیوی و غذاهای سرخ كردنی پرهیز کرد
▫️میوههای انرژیزا مثل موز و میوههای گرمتر نظیر انبه و میوههای حاوی ویتامین C مانند مرکبات، سیب و خشكبار مانند خرما و نيز عسل برای پیشگیری از سرماخوردگی توصیه میشود
+ استفاده از قرصهای ضدحساسيت مانند آپوسيتريزين و اسپری بينی نازوفلو با مشورت پزشک نيز بسيار مناسب میباشد
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
روش های اعمال نفوذ مدعیان دروغین چگونه است❓ این روش ها معمولاً بر اساس نوع مخاطب تعیین می شود. یعنی
💠درقسمت قبل از عوامل پیدایش مدعیان که به 3قسمت تقسیم شد و یک عامل زمینه ساز که نجات باوری مهدوی بود گفته شد حال دو مورد از این عوامل را بیان می کنیم»»»«
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
💠درقسمت قبل از عوامل پیدایش مدعیان که به 3قسمت تقسیم شد و یک عامل زمینه ساز که نجات باوری مهدوی بود
2. جهل و نادانی مردم
دین، بسیاری اوقات، آماج بهرهبرداریهای نادرست قرار میگیرد. مردم، با عشق و احساس، بر گرد دین حلقه میزنند و اگر از آموزههای آن به درستی آگاهی نداشته باشند، در دام شیادان گرفتار خواهند شد.ناآگاهیهای مردم ایران در زمان قاجاریه، یکی از مهمترین علل گرایش عدهای به سید علی محمدباب بود. مرحوم آیت الله حاج شیخ حسین لنکرانی رحمت الله علیه بر این باور است:
بابیان فداکار و جان فشان اولیه که در قیامهای خونی زمان باب شرکت داشتند و خود را به آب و آتش میزدند، بابی و بهایی (به معنایی که امروزه از این کلمات مراد میکنیم) نبودند؛ بلکه شیعیانی ساده لوح و ره گم کرده بودند که در تشخیص «مصداق» به خطا رفته، به عشق هواداری از صاحب الزمان و قائم موعود، اسیر مشتی بازیگران سیاسی شده بودند (عبداللهی، 1371: ص72).
علت اصلی تأثیرگذاری و رشد مدعیان دروغین مهدویت، جهل مردم است. بدون تردید، میتوان نادانی را عامل اصلی همه انحرافات در تاریخ اسلام دانست. بسیاری از افرادی که در دام چنین مدعیانی گرفتار میشوند، در حقیقت جویندگان آب هستند؛ اما چون آب واقعی را ندیده و نشناختهاند، به دنبال سراب راه افتادهاند.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
2. جهل و نادانی مردم دین، بسیاری اوقات، آماج بهرهبرداریهای نادرست قرار میگیرد. مردم، با عشق و احس
3. نابسامانیهای اجتماعی و اقتصادی
امیرالمؤمنین علیه السلام دربارة فقر در کارایی ذهن میفرماید: الفقر یُخرِسُ الفطن عَن حجتِهِ (سید رضی، بیتا: ح3)؛ تهیدستی، مرد زیرک را در برهان کند میسازد.آیا با چنین دل مشغولیای میتوان از چنین شخصی انتظار داشت در زندگی روزمره خود، سهم لازم دینداری را بپردازد و خود را برابر اندیشه و نظرهای التقاطی حفظ کند. شاید راز آن که گفته شد فقر زمینه ساز کفر است (کلینی، 1405: ج2، ص307)، همین نکته باشد.
تأملی در قیام فاطمیان که با ادعاهای مهدویت «عبیدالله المهدی» همراه بود و همچنین قیام و ادعای مهدویت «مهدی سودانی» در شمال آفریقا ما را به این نکته رهنمون میسازد که نابسامانیهای اجتماعی و اقتصادی و فقر شدید مردم، بستر مناسبی برای طرح این گونه ادعاها و گرایش شدید مردم فراهم میساخت. در اواخر قرن سوم و هم زمان با قیام فاطمیان، مغرب و افریقیه از نظر اقتصادی از وضعیت مطلوبی برخوردار نبودند. و این بحرانهای اقتصادی، جامعه افریقیه و مغرب را دستخوش تغییر کرد (چلونگر، 1381: 221).
اوضاع نابسامان نظام سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران در دوران قاجار نیز بستر اجتماعی مناسبی برای ظهور بابیه را فراهم ساخت. این اوضاع، در یک نگرش کلی عبارت بود از:
الف. انحطاط نظام سیاسی ایران؛
ب. فساد زاید الوصف حکومت و نخبگان سیاسی؛
ج. رقابت استعمار برای کسب منافع ملی مردم ایران؛
ه. اعطای امتیازات گوناگون به بیگانگان و غارت ذخایر ملی؛
و. فقر عمومی و بیسوادی گسترده (کاتوزیان، 1373: ص76).
ادامه دارد...
@ayeha313