موفقالدين ابومنصور على هروى، ملقب به موفقالدین، شیمیدان، دارو ساز، از پزشکان قرن چهارم و پنجم هجرى است. نویسنده قدیمیترین کتاب به زبان فارسی در رشته داروسازی و پزشکی به نام الأبنية عن حقائق الأدوية
ولادت
از وى اطلاع چندانى نداريم، تنها همينقدر مىدانيم كه وى دانشمندى بوده كه به نقل برخی در روزگار سامانيان مىزيسته و معاصر با شاهزاده منصور بن نوح سامانی (۳۵۰-۳۶۶ق) بوده است.
از اساتيد، محل تحصيل و نگاشتههاى احتمالى ديگر و نيز تاريخ درگذشت وى، هيچ نمىدانيم. تنها ذكر يك نكته خالى از فائده نيست و آن اين كه وى در شيوه معالجه و مداواى بيمارىها، پيرو سبک پزشکان هند بوده است و خود به اين مطلب تصريح مىكند.
مورخان تاریخ وفات ایشان را ذکر نکردهاند، اما به یقین در قرن چهارم هجری میزیسته است
تنها کتابی که از ایشان به یادگار مانده كتاب «الابنية عن حقائق الادوية» است که در آن اثر 585 دارو را بر حسب تأثیرشان گرد آورده است
ابومنصور موفّق هروی احتمالاً اولین کسی است که در عهدمنصور یکم سامانی در هرات در صدد تألیف کتابی به فارسی در داروشناسی برمی آید. او برای کسب اطلاعات مسافرتهای زیادی در ایران و هند کرد. اثر مهم او کتاب الابنیه عن حقایق الادویه تنها کتابی است که از او برجا ماندهاست در این اثر ۵۸۵ دارو برحسب تأثیرشان طبقهبندی شدهاند
او در پیشگفتار کتابش میگوید «کتابهای حکیمان پیشین و عالمان و طبیبان محدث» را جستجو کرده و «ادویه و اغذیة مفرد و غیرش نیز و کردار هر دارویی و منفعتها و مضرتهاشان» را بررسی کردهاست. چنانکه از بقراط، جالینوس،دیسکوریدس، ماسرجویه، ابن ربن طبری، حنین بن اسحاق،ثابت بن قره، محمد بن زکریای رازی، سنان بن ثابت و موسی بن سنان یاد کردهاست
با این حال اینگونه برمیآید که او به پزشکان هندی علاقهمندتر بودهاست. چنانکه دربارهٔ یونانیان ورومیان مینویسد: «به غلط افتادهاند،
کهنترین نسخهای که از الابنیه در دست است، در سال ۴۴۷ قمری و به دست علی بن احمد اسدی طوسی، شاعر و واژهشناس نامدار کتابت شدهاست و امروزه در کتابخانهٔ وین
نگهداری میشود
@ayeha313
🌷خـدایا
☘در این صبح زیبای بهاری
☘و فرارسیـدن میـلاد
☘امام رضـا علیه السلام
☘حاجت همه دوستانم
☘را برآورده کن و
☘سـلامتی,
☘مـوفقیت و
☘خوشبختی را
☘درتقدیرشان قرار ده
🌷آمیـن
@ayeha313
🌹امام رضا علیه السلام:
✨مابین طلوع سپیده صبح تا طلوع خورشید
ملائكه الهى ارزاق انسان ها را سهمیه بندى مى نمایند.
🚫هركس دراین زمان بخوابد غافل ومحروم خواهد شد.
📙تهذیب الأحكام,ج 2،ص 242
@ayeha313
#مجردانه
💗دوران نامزدی ببین با بقیه چه رفتاری داره
💗در#دوران_نامزدی، بهترین راه برای شناخت طرف مقابلمان،نحوه ارتباط او با دیگران است، نه با ما.
💗اینکه طرف مقابل ما با خانواده، دوستان و اطرافیانش چگونه برخورد می کند، این که در رستوران با کسی که سفارش غذا می گیرد چگونه برخورد می کند، این که در ترافیک وقتی تلفن همراهش زنگ می زند چگونه جواب میدهد و مواردی از این قبیل به ما کمک می کند تا بتوانیم الگوهای ارتباطی او را بشناسیم.
💗اشتباه ترین فکری که در این دوران ممکن است از ذهنمان بگذرد این است که «با من که خوب رفتار می کند.»
#ازدواج
#نامزدی
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
همه چیز درباره #استخاره_با_قرآن
بیشتر مردم با مقولهای تحت عنوان «استخاره» آشنایی دارند و بارها یا خودشان برای امری استخاره کردهاند و یا از کسی خواستهاند که برایشان استخاره کند.
«استخاره»؛ دو معنای عام و خاص دارد؛ معنای عام آن، «طلب خیر از خداوند متعال» میباشد که شخص مؤمن و متوکل، در هر آنی، هر امری و هر کاری، از خداوند متعال طلب خیر میکند، چرا که میداند او خالق، مالک و ربّ است و هر چه خیر است، از اوست؛ چنان که فرمود:
«قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ» (آل عمران، 26)
- بگو: بار خدايا تويى كه فرمانفرمايى هر آن كس را كه خواهى فرمانروايى بخشى و از هر كه خواهى فرمانروايى را باز ستانى و هر كه را خواهى عزت بخشى و هر كه را خواهى خوار گردانى همه خیرها (خوبیها) به دست توست و تو بر هر چيز توانايى.
معنای خاص «استخاره»، همین تفألی است که به قرآن مجید میزنند و بر اساس آیه، میگویند: «خوب است انجام بده، یا بد است و انجام نده».
اما، این «استخاره» نیز تعریف و شرایط دارد و چنین نیست که هر کسی برای هر کاری، قرآن کریم را باز کند و بگوید: «خوب است - بد است»!
●- اولاً قرآن مجید، برای استخاره یا سرکتاب باز کردن و ... نیامده است، بلکه کلام الله است و برای هدایت انسان، از سوی خداوند متعال نازل شده و توسط اشرف مخلوقات و خاتم الانبیاء، حضرت محمد صلوات الله علیه و آله، به مردم ابلاغ شده است؛ اما برخی به رغم ادعای مسلمانی، جز به هنگام تبرک در سفرۀ عقد یا سر قبر و نیز هنگام استخاره، با قرآن کریم کاری ندارند!
●- ثانیاً خداوند متعال آدمی را از موهبت عقل، فکر، علم و فهم برخوردار نموده است و نه تنها هرگز نفرموده که تفکر و تعقل را تعطیل کن و برای هر کاری استخاره کن، بلکه فرموده در هر امری تفکر و تعقل کنید.
🌱آیه های زندگی🌱
همه چیز درباره #استخاره_با_قرآن بیشتر مردم با مقولهای تحت عنوان «استخاره» آشنایی دارند و بارها یا
ادامه پست #استخاره_با_قرآن 👇
نکات:
1- استخاره در مورد یک امر خوب یا بین دو امر خوب جایز میباشد، نه بین خیر و شرّ و یا حلال و حرام. در مواردی که حکم عقل و حکم شرع قطعی است که استخاره موضوعیتی ندارد و پاسخش (آیهای که میآید) نیز حجّیتی ندارد.
مثل این است که کسی استخاره کند آیا این تجارت ربوی که حرام است را انجام دهم یا خیر؟ یا سارقی استخاره کند که آیا به قصد سرقت، از این دیوار بالا بروم یا خیر؟ یا بیماری استخاره کند که آیا برای بهبود اقدام کنم یا خیر؟ یا کسی استخاره کند که آیا نمازهای واجب خود را اقامه نمایم یا خیر؟!
2- استخاره، پس از مطالعه، تفکر، تحقیق، تعقل و اگر نتیجه نداد، مشورت با اهل فنّ جایز میشود، نه این که تا یک ذهنیتی برای کسی پیش آمد، زود برایش استخاره کند!
3- استخارهای که درست و به جا باشد، فقط انجام یا پرهیز از انجام کاری را بیان میدارد، اما تضمین ندارد که پس از انجام، هر کاری کنید یا هر گونه مدیریت کنید و ...، باز هم نتیجهاش خوب باشد.
4- استخاره باید توسط اهلش، یعنی کسی که دعای استخاره میکند و از آیات فهم و استنباط درستی دارد انجام پذیرد، نه این که هر کسی قرآن را باز کند بگوید: «خوب آمد - بد آمد».
حکایت - 3
دوستی میگفت: شغل من و تمام اوقات من، صرف مطالعه، تدریس و نوشتن مباحث دینی بود. به خودم گفتم: «اینطوری که نمیشود، خب برو رسماً طلبگی کن». گفت: نزد مرحوم آیت الله راستی بودم و در پایان جلسه از ایشان خواستم تا برای من استخارهای بنماید. او نیز استخاره کرد و گفت: «بد است آقا»!
گفت: خیلی تعجب کردم و گفتم: «ممکن است آیه را بفرمایید»، گفت: «انداختن حضرت ابراهیم علیه السلام در آتش»؛ جسارت کردم و گفتم: «ببخشید آقا، این که بد نیست، آتش به فرمان خدا برای او سرد و گلستان شد و ...»، فرمود: «بله، ولی شما حضرت ابراهیم نیستید». گفت: مطلبم را گرفتم و چه درس بزرگی برایم بود. طلبگی کار من نبود و اساساً با روحیات من سازگاری ندارد و سبب رشد من نمیشود. ممکن است خیلی زود خسته شوم، زده شوم و ... .
● - بله، در روایات نیز تصریح شده که اگر کسی متحیر ماند و نتوانست نتیجۀ قعطی بگیرد، نماز بخواند، از خدا طلب خیر نماید، «اَستُخیرُ اللّه بِرَحمتِهِ» بگوید، سپس همان موقع به دلش توجه کند که چه به قلبش میآید و با توکل به خدا به همان عمل کند و یا قرآن کریم را باز کند و به اولین آیه توجه نماید.
● - بنابراین، نباید در هر امری استخاره کنیم؛ نباید با عادت به استخاره، تعقل و تفکر را تعطیل کنیم؛ نباید با عادت به استخاره برای هر کاری، اراده در تصمیمگیری و انتخاب برای عمل را سست نماییم؛ و نباید به جای تلاوت آیات قرآن مجید و تفکر و تدبر در آنها، و ارجاع حالات، امیال و امور به قرآن کریم، با آیات قرآن حکیم، بازی ذهنی نماییم.
@ayeha313