هیجان خواهی در نوجوانان
و اما وظیفه شما پدر و مادر عزیز در برابر هیجان در نوجوان چیست؟
۱- با نوجوان خود، دوست باشید.
رفتار هیجانی مختص دوره نوجوانی است. نوجوان نیازمند محبت و حمایت عاطفی است. اگر چه این نیاز را به صورت مستقیم مطرح نکند. بنابراین به فرزند خود محبت کنید تا او احساس کند فردی دوست داشتنی است.
۲- از زورگویی و تحکم بپرهیزید.
نوجوان باید برای آنچه به او امر و نهی می شود متقاعد شود و علت خواسته های والدین را بداند. حتی اگر آن را دقیقا درک نکند. حتی اگر فرزندتان حرف و تحکم شما را ظاهراً بپذیرد در جایی دیگر فتارهای هیجانی و تهاجمی از خود بروز خواهد داد.
۳- شرایط و ویژگی های دوره نوجوانی را درک کنید.
هیجان طلبی و نمایش شجاعت عموما با ورود به دوره نوجوانی افزایش می یابد. نوجوان دوست دارد موقعیت هایی پیچیده ایجاد کند که در آن هیجان حرف اول را بزند و این به خاطر ویژگی هیجان خواهی در نوجوانان است. نمی توان رفتارهای بزرگسالان را از نوجوان انتظار داشت. مهم این است که به او یاد دهید او به تدریج و طی مراحل رشد بداند در بزرگسالی باید چه رفتاری داشته باشد.
@ayeha313
💗دوستی های قبل ازدواج
🚫پیشنهاد دوستی نشانه ی عقیده ای نادرست است.
❣همسر آینده ی شما،هرچه از عقیده ای صحیح تر وسالم تر برخوردار باشد،شما زندگی آرام تر ،هدمندتر وگواراتری خواهید داشت.
💖خیلی ها شاید در حرف مدعی باورهای درست و تشنگی حق باشند، اما از کجا بفهمیم راست میگویند ؟پاسخ اینجاست که میوه ی عقیده ی صحیح و سالم ، رفتارهای ماست. یعنی عملکرد و رفتار های روزمره هرکس، برخورداری او را از عقیده ی درست یا نادرست روشن میکند.
💚دوستی دختر و پسر ، حتی به قصد ازدواج ، ضعف و نا درستی عقیده را روشن میسازه.
وقتی پسری حتی به قصد ازدواج پیشنهاد دوستی به دختری بده این ضعف عقیده است. یعنی این که پسر باور نداره این رابطه مورد تایید و پسند خدا نیست. یعنی اینکه باور نداره این رابطه مورد طمع شیطان است.یعنی باور نداره که ابلیس قسم خورده که در خلوت با نامحرم او نفر سومه.یعنی باور نداره این رابطه با اون جاذبه ها و تمایلات دو جنس مخالف ، آن هم در اوج جوانی چه لغزشگاه بزرگی برای به دام گناه افتادنه ، یعنی ...
💔از آنجا که پیشنهاد دوستی را معمولا پسران میدن و پسرها از دختر ها چنین تقاضای دارن، به تمام دخترا هشدار میدیم : با توجه به چیزهای که گفتیم ، پسری که پیشنهاد دوستی و ارتباط قبل از ازدواج به شما می ده غالبا فرد مناسبی برای ارتباط و ازدواج نیست و از کسی که باورهای نادرست داره میتوان هر رفتار نادرستی را انتظار داشت.(چرا که او وقتی نسبت به خداوند تعهدی نداشته باشد نسبت به زندگی مشترک هم تعهدی نخواهد داشت.)
@ayeha313
💠 حکم بیان عیب های آشکار
💬 ســــوال:
بیان عیبهای آشکار و ویژگیهای ظاهری، مثل كوتاهی یا بلندی، چاقی و لاغری، كچلی و امثال اینها، غیبت حساب میشود؟
✅ پاســــخ:
بیان صفات ظاهرى و عیوب آشكار، غیبت نیست ولی اینکار اگر به قصد تحقیر و تمسخر باشد یا باعث اذیّت و آزار شود، حرام است.
تبصره:
اگر اصل موضوع را گوینده و شنونده میدانند و گفتن توضیحات بیشتر موجب میشود عیب یا عیبهای پنهان دیگری مشخّص شود، این کار غیبت و حرام است.
🔺 توضیح المسائل آیت الله سیستانی / مسئله ۲۲۶۵
📚 #احکام_دین
@ayeha313
❌ پاسخ به شبهات
ایمان آوردن راحت تر از فکر کردن است .
از این رو تعداد مومنان بسیار بیشتر از متفکران است! برتراند راسل
✅ پاسخ
🔹 قطعا ایمان سختتر از فکر کردن است، چون اساساً ایمان متوقف بر فکر است، یعنی ایمان بدون فکر ایمان نیست. به همین دلیل است که در جای جای قرآن و در موضوعات مختلف مانند خلقت آسمان و زمین، گذشتگان و سرنوشت جوامع، درون انسان و.... دستور به تفکر داده است.
بله در ادیان تحریف شده مانند مسیحیت ایمان با علم و تفکر میانهی چندانی ندارد و افرادی که کورکورانه از اندیشمندان غربی تقلید میکنند، نظرات آنها را چشم بسته، نسبت به دین اسلام نیز ابراز میکنند.
لازم به ذکر است که اگر افرادی بدون تفکر، پایبند به اعتقاداتی هستند، نه ملاک قضاوت درباره سایر مومنان است، و نه قضاوت درباره اصل ایمان
@ayeha313
🔴چرا اسلام دستور به قطع دست سارقان داده است؟!
✳️قطع دست شايد حکمي سخت به نظر برسد اما وقتي مطلب را تا آخر بخوانید و به شرايط اجراي اين حکم نگاهي بیندازید
متوجه ميشويد که انساني که تمامي شرايط براي اجراي قطع دست را داشته باشد انصافا خيلي بايد پلید و لایق این حکم باشد!!
💥شرایط قطع دست:
🔹1) فردي که در سن قبل از بلوغ جرمي مرتکب شود، این حدّ درباره او اجرا نمی شود.
🔹2)آنكه از حِرز باشد. یعنی جای سربسته و قفل زده شده ای را سرقت کند. بنابراین اگر كسی مالی را از صحرا، جاده، مسجد و نظیر این اماكن كه محل رفت و آمد است بدزدد، دست او را نمی برند.
🔹3)آنكه خودش قفل را بشكند؛ و یا دیوار خانه را سوراخ كند. در این صورت اگر شخص دیگری قفل را بشكند، و این سارق، مال را برباید، حكم قطع برای او نیست.
🔹4)آنكه باید دزدی مخفیانه باشد. یعنی اگر دزد در حضور مالک چیزی بدزد؛ حدّ قطع دست بر او جاری نیست.
🔹5)آنكه دزدی در عامِ مَجاعة نباشد؛ یعنی در سال خشكی و تنگی كه قحطی پیش آمده است؛ نبوده باشد.
و چنانچه دزدی در این سال ها چیزی را بدزدد؛ حكم قطع ید دربار او نیست.
✅برخی از محققین و علما از مورد فوق چنین استنباط مینمایند که در کشور فقیر و یا کشوری که درگیر مشکلات اقتصادی بسیار است، این حکم نباید اجرا شود.
🔹6)تحویل دزد به حاکم شرع یعنی اگر دزد را تحویل حاکم بدهند و از خطای اون نگذرند شامل قطع دست میشود .
🔴و ضمنا بریدن دست اینطور نیست که تمام دست دزد قطع شود.
بلکه بریدن چهار انگشت دست راست و تمام كف دست نیز باید باقی بماند.
🔥اسلام ستیزانی که حکم قطع دست را وحشیانه میشمرند،هرگز فکر کرده اند که اگر دزدی خسارت قابل توجهی به صاحب مال نزده باشد دزد را میبخشد و عموما از اینکه انگشتان وی را قطع نمایند، صرف نظر میکند.
🔅 اگر هم گران تمام شده باشد و ضربه سنگینی به زندگی وی وارد آورده باشد ، انصافا حقش است که مجازات شود
⛔️ زیراکه فردی که دارنده تمام این شرایط باشد،محتاج نبوده و صرفا جهت ثروت اندوزی و هوای نفسش ، دست رنج افراد دیگر را دزدیده و به این فکر نکرده که با دزدی چه مشکلات لاینحلی برایشان ایجاد کرده است...
🔱در آخر اینکه همیشه به حکمت دستورات خالق انسان ایمان داشته باشیم که او از همه به درونیات و اسرار انسانها آگاه و از همه نسبت به آنها مهربانتر است...
منابع
📕.ك:تفسير طبرسى،ج 10،ص 372
📒وسايل الشيعه،ج 18،ابواب حد السرقة،باب 4.
@ayeha313
#نام_آوران_ایران
#آمنه_بیگم_مجلسی
زاده: سده ۱۱ قمری
والدین:محمدتقی مجلسی
سمت: درجه اجتهاد وقضاوت
آمنه بیگم مجلسی (سده ۱۱ قمری) از زنانی است که در ایران به درجه اجتهاد و قضاوت رسیدند.
آمنه دختر محمدتقی مجلسی (پدر محمدباقر مجلسی)، عالمشیعه در عصر صفویان بود. او فقه شیعه را نزد پدر و سپس همسرش ملا محمدصالح مازندرانی کامل کرد، طوری که به شوهرش در حل مسایل دشوار دینی نیز کمک میکرد و موجب تحسین او (که خودش از استادان برجسته بود) شده بود. آمنه ۶ فرزند داشت (از جمله محمدسعید اشرف مازندرانی) با این همه در اوقات فراغتش به دعاوی مردم میرسید و پرسشها و مشکلات دینی و اجتماعی آنان را پاسخ میگفت و از محبوبترین زنان دوره خود بود.