👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا ام البنین (س) در حادثه عاشورا حضور نداشت؟ اما حضرت زینب (س) و رباب (س)با فرزند شش ماهه اش بودند ؟در حالیکه ام البنین (س) هم مانند آنها در مدینه حضور داشت چرا امام حسین (ع)را همراهی نکرد؟
✍️پاسخ:
✅همراه امام حسین (ع)بودن بستگی به چند امر دارد:
۱ - توان جسمی و روحی:
بدیهی است که طی سفرهای طولانی به خصوص در آن عصر نیاز به توانایی دارد. نمی دانیم که ام البنین در آن عصر از نظر توانایی در چه وضعی بوده است.
۲ - رضایت و تمایل خود طرف روشن است که اگر امام حسین (ع) مصلحت می دانست، قطعا وی همراه امام به کربلا می آمد.
۳ - موافقت و مصلحت دانستن امام حسین (ع) :
چون حضور زنان و مردان همراه حضرت نیاز به رضایت و صلاحدید امام داشت، ممکن است حضرت صلاح ندانسته که در این سفر همراهش باشد یا از نظر جسمی توانی نداشته است.
اما حضور زینب (س) که قطعا با صلاحدید امام بوده، برای پیام رسانی خون شهیدان و آگاهی بخشی به مردم کوفه و شام بود. اگر حضرت نبود،قیام امام حسین (ع) کامل نمی شد. رباب چون همسر امام بود و حضرت مصلحت می دانست او را همراه خود ببرد، فرزند شش ماهه به این جهت برده شد که رباب مادرش همراه امام حسین (ع)بود .البته شاید حکمت های دیگری نیز باشد.
روشن است که همراهی زنان با امام واجب نبود. کسانی که رفته اند،جزء همسران شهدا کربلا بوده یا مانند حضرت زینب با دلایل خاصی رفته اند.
@ayeha313
شبهه
❌ آیا واقعه عاشورا یک دوئل عشقی بین یزید و امام حسین(ع) بود؟
✅ پاسخ
📚 آنچه که در کتاب مجهول المولف «الامامة و السیاسة» درباره ارینب همسر عبدالله بن سلام، عشق یزید به او، نقشه معاویه برای تصاحب ارینب به نفع یزید و ممانعت امام حسین(ع) و ازدواج آن حضرت با ارینب آمده، به دلیل:
▫️بی اعتباری کتاب
▫️نامشخص بودن راویان
▫️ناهماهنگی زمانی و مکانی
▫️وجود شخصیتهای خیالی و ساختگی
▫️و...
به کلی بی اساس و از درجه اعتبار ساقط بوده و پذیرش آن دور از عقل و روش های علمی است.
@ayeha313
▪️بعدِ تو ضرب المثل شد:
"دختران بابایی اند..."
🌹جان عالم به فدای دلِ باباییِ تو...
🌷▪️صلی الله علیک یا بنت الحسین الشهید..▪️🌷
🖤ایام شهادت دختر سه سالهی حصرت اباعبدالله الحسین علیه السلام بر آقا امام زمان و همه مسلمانان تسلیت...
@ayeha313
🌸پــــــروردگــــــارا...
🌾در آخــریــن روز مــرداد مــاه
🌸دوسـتـان و هـمـه عـزیـزانـمـان را
🌾از هــرگــونــه آسـیـب و گــزنـد
🌸مــحــفــوظ بـــــدار
🌾و از هـمـه نـوع خـیـر و بـرکـت
🌸بــــهـــرهمـــنـــد گــــردان
🌸زنـدگـیـمـان را بــا ســلــامــتــی و
🌾امــنــیــت بــگــذرانــیــم
🌸و بـه مـحـبـت و بــزرگــواری خـود
🌾دلــــمــــان را شـــاد گـــــردان
🌸آمـــــیــــن...🙏
🌸31 مـــرداد مــاهــتــون مــبـــارکــــــ
@ayeha313
✨وابستگی و دلبستگی در ازدواج
🔺تفاوت بین وابستگی و دلبستگی در ازدواج چیست؟ میگویند دو نفر باید دلبسته هم باشند، نه وابسته به هم!
✍ #وابستگی یعنی اینكه اگر كسی در یك رابطه احساس ترس و عدم امنیت كند و دائماً فكر از دست دادن یار خود باشد، ناخودآگاه وابسته میشود. در حقیقت وابستگی به احساسی گویند كه كسی با اسارت و بستن دست و پای خود، نفر مقابل را نیز اسیر خود می كند و به اعماق چاه میكشاند. در مقابل آدم دلبسته احساس ترس و عدم امنیت نمیکند و نیازی به اسیر کردن طرف مقابل ندارد. وابستگی به حالاتی چون، كنترل طرف مقابل و محدود كردن آزادی منجر می شود، در این وضعیت تمام ابعاد زندگی او را همچون زنجیری احاطه میكند.
🔅 همچنین باید متذکر شویم که در امر ازدواج نباید قبل از انتخاب، عاشق و دلباختهى كسى شد، اگر این علاقه تبدیل به وابستگی شد مشكلات زیادى را دارد از جمله اینكه عشقهاى اینچنین جنبهى احساسى دارد علیرغم اینكه پایدار نیست اما موجب مىشود كه شخص نتواند فرد مورد نظر را بخوبى ارزیابی کند و جنبههاى مثبت و منفى او را شناسایى نماید، چنین عشقهایى مىتواند بطور كلى قدرت انتخاب را از انسان سلب كند بنابراین علاقههاى اولیه را باید مهار كرد و اگر بعد از تحقیقات لازم انسان به این نتیجه رسید كه مورد مناسبی است آنگاه علاقهها را تقویت كند. #دلبستگی و علاقه و محبت باید بعد از ازدواج در بین زوجین صورت گیرد.
✅ خداوند خود را قرار دهنده مودت و محبت بین زن و شوهر می داند و میفرمایند: «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَیْهَا [روم/ 21] از نشانه او این است همسرانی از جنس خودتان آفریدیم تا با آنها آرام شوید.» هر چقدر فضای خانه از محبت آکنده باشد، پیوندها و دلبستگی عاطفی بین همسران بیشتر میشود.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#زنانمطرحدرحادثهعاشورا 💢همسر و مادر شهید: این زن فداکار، پس از آن که شوهرش عمرو بن جُناده در ر
💢هند، همسر یزید:
وى از جمله افرادى بود که یزید را به خاطر کشتن امام حسین علیه السلام، توبیخ نمود.
قسمت آخر
@ayeha313
#احکام_شرعی
#سوال
آیا جایز است کسی که نماز قضا دارد،نماز مستحبی بخواند؟
#پاسخ
اشکالی ندارد
✅تذکر
البته خواندن نمازهای قضا مهم تر از نمازهای مستحبی است؛ به خصوص اگر احتمال دهد که در آینده به راحتی موفق به قضای نمازهایش نمی شود.
#شبهات_ماه_محرم
💢آیا امام حسین(ع) #خواهری به نام #رقیه داشت؟ آیا او مانند دیگر خواهران حضرت، در کربلا حضور داشتند??
بر اساس نقل برخی منابع حدیثی و تاریخی؛ امام علی(ع) دختری به نام رقیه داشت که با پسر عمویش مسلم بن عقیل ازدواج کرد و از وى این فرزندان متولد شدند: عبد الله، علی و محمّد که عبدالله در کربلا شهید شد.
برخی نیز گفتهاند: رقیه دختر علی(ع) در کودکی از دنیا رفت.
به هر حال؛ امام حسین(ع) خواهری به نام رقیه داشت.
درباره اینکه خواهرش رقیه، همراه امام حسین(ع) در کربلا بوده یا نه، در منابع روایی به نام ایشان تصریح نشده و تنها به طور عام اشاره شده است که خواهران امام(ع) نیز همراه آنحضرت در سفر به مکّه بودند و از آنجا به سوی کربلا رهسپار شدند:
امام زین العابدین(ع) فرمود: «حسین(ع)؛ #خواهرانش و دخترش و برادرزادهاش قاسم بن حسن بن على را بر مَحمل، #سوار کرد. سپس با 21 مرد از یاران و خانوادهاش از جمله: ابو بکر بن على، محمّد بن على، عثمان بن على، عبّاس بن على، عبد الله بن مسلم بن عقیل، على اکبر و على اصغر، رهسپار شد».
ابن اعثم کوفی(م 314ق) در الفتوح میگوید: «حسین(ع) یارانش را -که به همراه او، قصد رفتن به عراق داشتند- گرد آورد و به هر یک، ده دینار و یک شتر براى حمل توشه و اثاثشان داد. آنگاه خانه خدا و صفا و مروه را طواف نمود و آماده رفتن شد و دختران و #خواهرانش را بر کجاوهها سوار کرد».
اما ام کلثوم همراه امام(ع) در کربلا بودهاند؛ چنانکه در الأخبار الطوال چنین آمده است: «حسین(ع) نیز به سمت مکّه #رهسپار شد و دو خواهرش: زینب و امّ کلثوم، و برادرزادههایش و برادرانش: ابو بکر، جعفر و عبّاس، و تمام #بستگانش که در مدینه بودند، جز برادرش محمّد بن حنفیّه، همراه ایشان بودند».
📚خصائص الأئمة، ص 289،
📚الامالی، ص 152،
📚الاخبار الطوال، ص288
@ayeha313
#معرفی_کتاب
نام کتاب: #گلستان_یازدهم
نویسنده: #بهناز #ضرابی زاده
ناشر چاپی: انتشارات سوره مهر
سال انتشار ۱۳۹۵
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام کتاب: #گلستان_یازدهم نویسنده: #بهناز #ضرابی زاده ناشر چاپی: انتشارات سوره مهر
گلستان یازدهم" یک عاشقانه آرام در دل جنگ است. خاطرات زهرا پناهی روا، همسر علی چیتسازیان از سرداران شهید استان همدان است.
این کتاب در 17 فصل تدوین شده و از زمان تولد فرزند شهید آغاز میشود تا این روزهای راوی ادامه مییابد.
"گلستان یازدهم" در مقایسه با "دختر شینا" جذابیت بیشتری برای خواندن دارد. اگر در کتاب قبلی ضرابیزاده این روایت ساده و شیرینی خاطرات بود که مخاطب را به سمت خود جلب میکرد، در این کتاب نثر نویسنده به پختگی بیشتری رسیده؛ به طوری که ضرابیزاده تلاش دارد تا با استفاده از تکنیکهای جدید، فضای متفاوتی را ایجاد کند. ایجاد جریان سیال ذهن در روایت خاطرات، فضاسازی، حفظ لهجه شخصیتها در کتاب و شخصیتپردازی با استفاده از گفتوگو از جمله تکنیکهایی است که در این کتاب بیشتر از "دختر شینا" قابل درک است
@ayeha313
🔴ذکر مجرب برای پیدا شدن چیز گمشده یا دزدیده شده!
🌼از آیت الله بهجت ره سوال شد:
🍃اگر چیزی یا کسی را گم کردیم یا از ما ربودند برای پیدا کردنش چه ذکری راهگشای ما خواهد بود؟
🌸فرمودند:
برای یافتن و پیدا کردنش(هرچند انسان باشد) صدقه زیاد بدهند به افراد متعدد،و این ذکر را بسیار بخوانید تا زمانی که پیدا شود:
✨أَصبَحتُ في أَمانِ الله، أَمسَيتُ في جِوارِ الله:✨
(در پناه خدا صبح كردم؛ در پناه خدا وارد شب شدم)
🌺سپس فرمود:
شخصی با دیگری کار داشت،اما نه دقیقا و به درستی او را میشناخت و نه میدانست او کجاست!
🍀در خانه ی خود نشست و انقدر این ذکر را گفت تا آن فرد مورد نظر،با پای خودش نزد او آمد!
📘کتاب سوالات شما،پاسخ های آیت الله بهجت ره،حامد اسلام جو
@ayeha313
🌸بارخدایا
🍃در اولین روز شهریور
🌸عطا فرما
🍃خوشرویی ، بخشش
🌸 سلامتی
🍃 صداقت
🌸 متانت
🍃 مهربانی
🌸 صبوری
🍃 امید
🌸 بصیرت
🍃 و شادی را
🌸به همه دوستانم
آمیـــن یا حَیُّ یا قَیّوم 🙏
ای زنده، ای پاینده 🙏
@ayeha313
●آقا امیرالمؤمنین(علیهالسلام):
پروردگار من؛
جز تو چه کسی را دارم
که برطرف شدن #ناراحتیام را از او بخواهم...؟!
دعایکُمیل
@ayeha313
#حقوق_زن
#خواستگاری
#شبهه:
چرا مرد باید به خواستگاری زن برود؟ چرا همیشه حق انتخاب با مرد است.چرا مرد می تواند زنی را خواستگاری کند ولی زن نمی تواند؟!! این اهانت به زن نیست؟!
#شهید_مطهری می گوید:
اینکه از قدیم الایام مردان به عنوان خواستگاری نزد زن می رفته اند و از آنها تقاضای همسری می کرده اند،از بزرگترین عوامل حفظ حیثیت و احترام زن بوده است.
طبیعت،مرد را مظهر طلب و عشق و تقاضا آفریده است و زن را مظهر مطلوب بودن و معشوق بودن.طبیعت،زن را گل و مرد را بلبل،زن را شمع و مرد را پروانه قرار داده است.این یکی از تدابیر حکیمانه و شاهکارهای خلقت است که در غریزه مرد نیاز و طلب و در غریزه زن ناز و جلوه قرار داده است.ضعف جسمانی زن را در مقابل نیرومندی جسمانی مرد،با این وسیله جبران کرده است.
خلاف حیثیت و احترام زن است که به دنبال مرد بدود.برای مرد قابل تحمل است که از زنی خواستگاری کند و جواب رد بشنود و آنگاه از زن دیگری خواستگاری کند و جواب رد بشنود تا بالاخره زنی رضایت خود را به همسری با او اعلام کند،اما برای زن که می خواهد محبوب و معشوق و مورد پرستش باشد و از قلب مرد سر درآورد تا بر سراسر وجود او حکومت کند،قابل تحمل و موافق غریزه نیست که مردی را به همسری خود دعوت کند و احیانا جواب رد بشنود و سراغ مرد دیگری برود.
منبع برای مطالعه تفصیلی: کتاب حقوق زن و مرد از نگاه اسلام صفحه 16/مجموعه آثار شهید مطهری ره جلد 19
@ayeha313
⁉️شایعه: 👇
فرزاد بادپا سرگرد وزارت اطلاعات یکی از عوامل سرکوب رژیم ایران در ماجرای کوی دانشگاه در سال ۷۸بوده است
📛 ضد انقلاب ابتدا ایشان را از دستگیر شدگان در اغتشاشات سال گذشته معرفی کردند ، بعد از مشخص شدن واقعیت حالا ادعا میکنند ایشان از نیروهای اطلاعانی هستند
✅پاسخ: 👇👇
🔹اولا کارمندان وزارت اطلاعات اصلا درجه ندارند.
🔸ثانیا فرزاد بادپا در سال ۱۳۷۸ فقط ۹سال سن داشته است😐
@ayeha313
🌸یکم شهریور ماه
💗سالروز ولادت بزرگ دانشمند
🌸و طبیب برجسته
💗نامدار ایرانی جهان اسلام
🌸شیخ الرئیس ابوعلی سینا
💗و روز پزشک برتمامی
🌸طبیبان فرزانه و جامعه پزشکی
💗تلاشگر ایران خجسته
🌸و یاد شهدای سلامت گرامی باد
@ayeha313
#احکام
سوال: #اقتدا_در_حال_رکوع
✅آیا میتوان هنگامی که امامجماعت برای رکوع خم شده ولی هنوز به رکوع نرسیده است، اقتدا کرد؟
🔰پاسخ
❗️در رکعت اول ودوم اشکال ندارد ولی در رکعت سوم وچهارم اگر بداند باخواندن حمد به رکوع امام نمی رسد، برای اقتدا وجماعت احتیاط این است صبرنماید تا امام جماعت به طور کامل در حالت رکوع قرار گیرد انگاه اقتدا کند.
🔰منبع: استفتائات دفتر مقام معظم رهبری
@ayeha313
❌شبهه
چرا روسیه بله اما امریکا نه؟!!
✅پاسخ
هر فرد و کشوری بر اساس منافع خودش با دیگران رفتار میکند و روسیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. وقتی سخن از اتحاد و ارتباط راهبردی میشود، گمان نشود روسیه را انقلابی و حزب اللهی میدانیم، هرگز. روسیه مثل چین، ژاپن، بلژیک، اتریش، فنلاند و.... دهها کشور دیگری است که میتوان بر اساس منافع مشترک ارتباطاتی ایجاد نمود.
اما تفاوت آن با آمریکا در چیست؟
پاسخ در این آیه قرآن است:
سوره الممتحنة/ ۸
لَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَلَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِين * إِنَّمَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَى إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ ؛ خدا شما را از نيكىكردن و عدالتورزيدن با آنان كه با شما در دين نجنگيدهاند و از سرزمينتان بيرون نراندهاند، باز نمىدارد. خدا كسانى را كه به عدالت رفتار مىكنند دوست دارد. خدا تنها از دوستىورزيدن با كسانى كه با شما در دين جنگيدهاند و از سرزمين خود بيرونتان راندهاند يا در بيرونراندنتان همدستى كردهاند نهی میکند. و هر كه با آنها دوستى ورزد از ستمكاران خواهد بود.
به بیان ساده اختلاف ما و آمریکا بنیادین و بر سر اساسی ترین مسائل یعنی دین، ایدئولوژی و طرز تفکر ماست اما اختلاف ما با سایر کشورها از جمله روسیه در اختلاف منافع جزیی است.
بنابراین با چنین کشورهایی میتوان بر اساس منافع جبهه تشکیل داد (که طبیعتاً دائمی و همه جانبه نیست) اما با کشوری استکبار منش مانند آمریکا، به دلیل تقابل بنیادین هیچ گونه ارتباط و اتحادی معنا ندارد
@ayeha313