🌀 مبارزه با کرونا به کمک علم پلاسما
◽️داستان یک محصول فناورانه برای مبارزه با کرونا در گفتوگو با خانم دکتر زینب رحمانی؛ موسس شرکت پلاسما فن آوران کویر:
🔹مزیت دستگاه ما که عملکرد آن تصفیه هواست در روش تولید اوزون است. روشی که ما به کار بردیم، تولید اوزون با استفاده از پلاسمای سرد است. در این روش، هم نرخ تولید اوزون افزایش مییابد و هم نیازی به کپسول اکسیژن و یا دستگاه اکسیژنساز بهعنوان منبع گاز ورودی نیست. در بسیاری از دستگاههای وارداتی، بایستی مرتبا با تزریق آب خنک، راندمان دستگاه را ثابت نگه داشت. ولی دستگاه ما میتواند با تنظیم اولیه، بیش از چهار روز بدون نیاز به دخالت کاربر، تمام وقت کار کند.
متن کامل گفتوگو:
🔗 https://ayyam.ir/6322
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 از یک «لقمه کتاب» تا «چتر آرامش»/ توجه جهادیها به «فرهنگ» و «خانواده» در اوج کرونا
◽️گفتوگو با سجاد خازنی؛ طلبه حوزه علمیه قم و دانشجوی دانشکده معارف دربارۀ یک کار متفاوت برای کنترل تبعات قرنطینه کرونایی:
🔹یک ماهی میشد که مدارس تعطیل بودند. به خاطر وضع قرنطینه، اوقات فراغت خانوادهها زیاد شده بود و امکان تفریحشان کم. دیدم همانقدر که به فکر سلامت تن مردم هستیم، باید سلامت روح آنها را هم تامین کنیم. این شد که طرح مشاوره رایگان تلفنی به خانوادهها برای تامین بهداشت روانی مردم شکل گرفت.
متن کامل گفتوگو:
🔗 https://ayyam.ir/6208
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 پژواک همدلی؛
پویشی خاص برای تشکر از مدافعان سلامت
◽️گفتوگو با نفیسهسادات امامی؛ مسئول پویش مجازی پژواک همدلی که در ایام کرونا اقدام به تولید محتوای سرگرم کننده و آموزنده میکردند:
🔹 بعضی از کتابهای صوتی در بازار بود. اما تصمیم گرفتیم با صدای خودمان به دوستانمان یک حس خوب را منتقل کنیم. کتاب یا شعری را میخواندیم و صوتش را میفرستادیم. هر چه بود، در گروههای مجازی به خصوص دانشجویی منتشر کردیم. وقتی برای بچهها میفرستادیم، خیلی استقبال میکردند. چند نفر دیگر هم به ما پیوستند و کار را گسترده کردیم.
🔹اوایل شیوع کرونا، یک سری موضوعات خاص کل جامعه را درگیر کرده بود. ما هم دست گذاشتیم روی شبهات کرونایی! مثلاً مباحث توسل و توکل خیلی بحثبرانگیز شده بود. پادکستهای سه دقیقهای بستیم. چند فایل طنز هم تهیه کردیم. چند تا کلیپ تصویری هم داشتیم.
متن کامل گفتوگو:
https://ayyam.ir/6261
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 قیام برای خدا صرفا به بُعد فردی محدود نمیشود/ اولین آسیب «قیام برای نفس» در جامعه اسلامی، تسلط قدرتهای جهانی است
◽️گفتاری از دکتر جمال یزدانی در هشتمین برنامه از سلسله جلسات«الهیات عدالتخواهی»:
🔹امام خمینی(ره) وقتی میخواهد از مصائب جایگزینی قیام برای نفس به جای قیام برای خدا در جامعه اسلامی سخن بگوید، اولین مصداقش تسلط و زیر نفوذ رفتن جامعه اسلامی توسط مستکبرین و قدرتهای بزرگ جهانی است.
🔹امام خمینی(ره) با اشاره به قیام حضرت موسی در برابر فرعون که مظهر فرهنگ استبدادی در جامعه زمان خودش محسوب میشده است، این نکته را که از نظر ایشان قیام برای خدا صرفا به بُعد فردی محدود نمیشود، مورد تاکید قرار میدهد.
متن کامل:
https://ayyam.ir/6389
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 بومیسازی، مردمیسازی و مدلسازی؛ ضرورت پیشرفت فرهنگی کشور
◽️گفتاری از محمدجواد میری با موضوع «واکاوای ضرورتهای پیشرفت فرهنگی در دهه پنجم انقلاب اسلامی»:
🔹یکی از این واقعیتها، بلوغ انقلاب اسلامی و تثبیت آن به مثابهی یک نظام حاکمیتی است؛ امری روشن که متاسفانه در عمل توسط خیلی از بچههای انقلابی به رسمیت شناخته نشده. باید بفهمیم کشور با همه امکاناتش در دست انقلاب است و نمیتوانیم توان و هدفگذاریمان را در حد یک اقلیت منتقد تعریف کنیم.
🔹مردمیسازی همان گونه که در اقتصاد اولویت دارد، باید در عرصه فرهنگ هم در اولویت قرار بگیرد و این مستلزم سلب دخالت بسیاری از نهادهای فرهنگی در فعالیتهایی است که مخصوص مردم است. ما نیاز به ساختارسازی حاکمیتی با چهارچوب دهی، اولویت دهی، الگودهی، حمایت، جلب و ایجاد عرصههای متنوع مردمی داریم.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/6363
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 در روزهای بزرگداشت رحلت امام خمینی(ره) و قیام 15 خرداد، با خانواده فیلم ببینید.
🔹دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار، به مناسبت فرارسیدن سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، بسته ویژهای شامل 16 اثر را برای تماشای خانوادگی معرفی کرد. شامل مستندهای: «ولایت فقیه در دو روایت»، «عبد صالح خدا؛ امام خمینی»، «اسلام در برابر اسلام»، «خاطرات پرواز»، «خامنئی»، «شاگرد امام» و «عیسی خمینی»
📥 علاقهمندان برای دریافت، تماشا و اکران این فیلمها میتوانند به سامانه اکران مردمی جشنواره عمار مراجعه کنند.
Ekran.AmmarFilm.ir
🔰 جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس زیر مراجعه فرمایید.
https://b2n.ir/878810
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 جهاد خانوادگی علیه کرونا
گفتوگو با معصومه جوانمردی بانوی جهادگری که با شیوع ویروس کرونا، به همراه خانواده در زمینه تولید ماسک شروع به فعالیت کرده است:
🔹میخواستم برای کمک به مسجد امام حسن(ع) بروم. خودم چون آسم خفیف دارم، خانواده اجازه ندادند. شوهرم گفت کار را در خانه انجام میدهیم، مگر حتماً باید در خیاطخانه باشد؟ خودش رفت با سپاه هماهنگ کرد. آنها هم قبول کردند اگر ما در خانه ماسک تولید کنیم و به دست آنها برسانیم، خودشان آن را با دستگاه استریل کنند و بفرستند توزیع...این شد که خانه ما تبدیل به کارگاه دوخت ماسک شد.
متن کامل گفتوگو:
🔗 https://ayyam.ir/6511
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 مومنین، برای در صحنه بودن بهانه نمیآورند
◽️ گفتاری از محمد صادق شهبازی در سومین برنامه از سلسله جلسات «الهیات عدالتخواهی»:
🔹وقتی که میخواهی آرمانی مانند عدالت را محقق کنی، کسانی که دست و نفسشان در بیعدالتی است علیه شما میایستند… بنابراین وقتی میخواهی مستقل شوی، کندن وابستگیها هزینه دارد و طبق گفتۀ قرآن مومنین کسانی هستند که منتظر نمیمانند تا به آنها اجازه مبارزه داده شود و برای در صحنه بودن بهانه نمیآورند.
🔹در جامعه کسانی هستند که حاضر نیستند هزینههای مبارزه، انقلابیگری و رویارویی با دشمنان را بدهند و دنبال راحتطلبیاند و مدام بهانه میآورند؛ چنانکه که قرآن میفرماید: «لَوْ كَانَ عَرَضًا قَرِيبًا وَسَفَرًا قَاصِدًا لَاتَّبَعُوكَ» اگر چنانچه یک مسیر نزدیک و یک مقصد دم دستی وجود داشت و حرکت و مبارزه هزینه زیادی نداشت، در اینصورت آنها حاضر بودند با شما همراه باشند.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/6265
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 وقتی یک دهه هشتادی در جهاد سلامت شرکت میکند/ از بخش کروناییها تا تغسیل اموات کرونایی
◽️گفتوگو با محسن سعادت؛ جوان دهه هشتادی درباره فعالیتش در یکی از ستادهای مردمی مقابله با کرونا:
🔹یک روز با چند نفر داوطلب دیگر به بیمارستان فرقانی قم رفتیم...با اصرار توانستم بهعنوان دستیار پرستار وارد بخش شوم. در آن مدت تبسنجی و با بیماران صحبت میکردم. رابطه بین پرستاران و بیماران خیلی خوب بود. پرستارها من را که میدیدند، از حضورم با این سن در داخل بخش کروناییها تعجب میکردند و توصیه میکردند از چنین محیطی دور باشم تا مبتلا نشوم.
🔹قبل از شیوع کرونا، احادیثی درباره پاداش شستن اموات شنیده بودم. در خانه طلاب، اطلاعیه جذب نیروی مردمی برای غسل اموات کرونایی را هم دیدم...تماس گرفتم اعلام آمادگی کنم. آن بنده خدا وقتی فهمید سنم پایین است و طلبه هم نیستم، مخالفت کرد. گفت چند نفر حالشان بد شد و برایمان دردسر شد. حق داشت. خیلی چانه زدم تا بالاخره راضی شد...بسمالله گفتیم، چند دست لباس پوشیدیم و با تجهیزات کامل، وارد غسالخانه شدیم.
متن کامل گفتوگو:
🔗 https://ayyam.ir/6553
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 تقدیر رهبر انقلاب از جهاد بانوان نهاوندی/ فرماندهی زنان در پشتیبانی مبارزه با کرونا
◽️روایتی از خدمات بانوان نهاوندی که فعالیتشان در مقابله با کرونا مورد تقدیر رهبری قرار گرفت:
رهبر انقلاب:
🔹 «مشارکتهای مردمی بسیار زیباست و صحنههای جالب و شگفتانگیزی را به وجود آورده که در همه جای کشور هست. در نهاوند، گروهی از بانوان که در زمان دفاع مقدّس نان میپختند و برای جبهه میفرستادند، فعّال شدهاند و برای مهار بیماری کمک میکنند. هزارها مورد شبیه این، در سرتاسر کشور به شکلهای گوناگون وجود دارد. توجّه کنیم که اینها نشانه عمق و رسوخ فرهنگ اسلامی در دل مردم ماست.».
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/6361
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 افسانۀ رویای آمریکایی
◽️مقالهای از کیمبرلی آمادئو، نویسنده و پژوهشگر با نگاهی به نابرابریهای ساختاری در ایالاتمتحده:
🔹در بحران اقصادی سال ۲۰۰۸ پولدارها پولدارتر شدند. در سال ۲۰۱۲ میلادی، ۱۰ درصد بالای جامعه ۵۰ درصد از درآمد کشور را از آنِ خود ساختند. بر اساس یک مطالعه انجام گرفته توسط دو اقتصاددان، «امانوئل سائز» و «توماس پیکتی» این بالاترین میزان ظرف ۱۰۰ سال گذشته محسوب میشود.
🔹بر اساس قانونی جدید، اداره مسکن فدرال یک برنامه واگذاری وام را معرفی کرد تا بر اساس آن آمریکاییهای بیشتری قادر به خرید خانه شوند. اما دولت، مناطق زندگی اقلیتها را تحت پوشش این قانون قرار نداد. این موضوع به بانکها اجازه میداد تا وام یادشده را به تمامی مناطق اختصاص ندهند. از سال ۱۹۳۴ میلادی تا ۱۹۶۲، ۹۸ درصد از وامهای خرید خانه به خانوادههای سفیدپوست اختصاص داده شد!
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/6590
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 از تأسیس تجربی تا استخراج مبانی
◽️ گفتاری از آیتالله جوادی آملی، دکتر گلشنی و دکتر باقری در باب مفهوم و ماهیت علم دینی:
دکتر گلشنی:
🔹 غرض از علم اسلامی این نیست که کاوشهای علمی به صورت نوین انجام شود یا برای انجام پژوهشهای فیزیکی، شیمیایی، زیستی به قرآن و حدیث رجوع شود. بلکه حتی «ما معتقدیم هم با بینش سکولار میتوان در کار علمی موفق شد و هم با بینش الهی...».
آیتالله جوادی آملی:
🔹 در علوم موجود، بیشتر به تبیین نظام داخلی پرداخته شده و از نظام فاعلی و غایی غفلت شده است و به آغاز و انجام پدیدهها و موجودات پرداخته نمیشود. لذا علوم موجود -به فرض صحت- گرچه به لحاظ مرتبه اول دینی هستند، امَا به لحاظ این مرتبه غیردینی، «ناقص» و «عیبناک» و «مردار» میباشند.
متن کامل:
🔗https://ayyam.ir/6715
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 شرکتهای مردمخوار!
◽️یادداشت «ادوارد هلمور» دربارۀ اختلاف فاحش بین حقوق کارگران و مدیران شرکتهای دولتی در آمریکا:
🔹تحقیقات جدید نشان میدهد برخی از بیشترین اختلافها بین حقوق مدیران و متوسط پرداختی به کارگران، که گاهی از مرز صد برابر نیز عبور میکند، در شرکتهایی است که با بودجه دولتی مدیریت میشوند.
🔹«دیوید لارکر» یکی از نویسندگان پژوهشی با عنوان «آمریکاییها و حقوق مدیران: بررسی احساس جمعی درباره حقوق مدیران» که نشان داد مردم معمولاً اطلاع کمی از پرداختی مدیران دارند و عموماً تصورشان از حقوق مدیران یکدهم واقعیت است، میگوید: «احساس واضحی بین آمریکاییها وجود دارد که حقوق مدیران بسیار بیشتر از استحقاق آنها است».
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/6615
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 ارتباط تنگاتنگ اقتصاد و فرهنگ
◽️یادداشت سید نظامالدین موسوی، کارشناس رسانه و نمایندهٔ دورهٔ یازدهم مجلس شورای اسلامی پیرامون ظرفیتهای فرهنگی مجلس:
🔷متاسفانه بسیاری از مشکلاتی که از آن با نام آسیبهای اجتماعی یاد میشود و بسیاری از اقشار جامعه، بهخصوص قشر جوان را درگیر میکند، ریشه در مسائل اقتصادی و معیشتی دارد. دشمن بخش عمدهای از پروژه تهاجم و شبیخون فرهنگی را با تکیه و تاکید بر ناکارآمدی اقتصادی نظام جلو میبرد. در چنین وضعیتی، نمایندگان مجلس یازدهم، باید اولویت کاری خود را، رفع چالشهای اقتصادی قرار دهند.
🔷 ممکن است اینگونه تلقی شود که مسائل اقتصادی، به خودی خود تاثیر چندانی بر مسائل فرهنگی ندارد. اما به دلیل اینکه دو حوزه اقتصاد و فرهنگ ارتباط تنگاتنگی دارند، رفع مشکلات اقتصادی میتواند بخش مهمی از آسیبپذیری فرهنگی ما را رفع کند.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/5381
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 نظریه موسیقی انقلاب اسلامی از دیدگاه امام و رهبری
◽️یادداشت محدثه یوسفی؛ کارشناسی ارشد تبلیغ و ارتباطات فرهنگی با محوریت تبیین نظریه موسیقی انقلاب اسلامی:
🔹 موسیقی و ابزار آن، تیغ دودمی است که هم میتواند در جهت مثبت، برش داشته باشد و هم در جهت منفی. اگر موسیقی، به فکر و اندیشه وادارد و انسان را در عالمی برتر از روزمرگی سیر دهد و… نهتنها حرام نیست بلکه موجب تعالی روح و روان آدمی میشود.
🔹 امروزه مهمترین واجب فراموششده بعد فرهنگی و هنری مساجد کشور است. ورود موسیقی انقلابی با جاذبه و فراگیری گسترده خود به این عرصه موجب احیای این امر خواهد شد. از طرفی قداست مسجد و نظارت عمومی مردم سبب رشد و اعتلای موسیقی انقلابی و شکلدهی درست به فرم و محتوای آن خواهد بود. بنابراین جریان هنر انقلابی و موسیقی انقلابی باید در مسجد شکل بگیرد.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/6647
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 «نظام اسلامی» بالاترین «ظرفیتِ عدالتخواهی» است
◽️گفتوگو پایگاه اطلاعرسانی رهبر معظم انقلاب با وحید جلیلی؛ مدیر دفتر مطالعات جبههی فرهنگی انقلاب اسلامی پیرامون بایدها و نبایدها تحولخواهی و عدالتطلبی در جامعهی امروز ایران:
🔹در خطبۀ منا که توسط حضرت سیدالشهدا(ع) بیان شده، آمده است جامعهی دینی اینگونه به انحطاط کشیده میشود که عالمان، روشنفکران و نخبگانش در برابر فقر و فساد و تبعیض سکوت کنند. به نظر من این خطبه «مانیفست عدالتخواهی در شیعه» هست.
🔹اگر به این خطبه توجه بشود، آن موقع ما در مسیر عدالتخواهی میتوانیم مرحله به مرحله پیش برویم و خلأها را برطرف کنیم و از آسیبها عبور کنیم. وگرنه ممکن است که تفریطیون تحت عنوان مبارزه با افراط، با خودِ عدالت مبارزه کنند. کما اینکه این کار را دارند میکنند.
متن کامل گفتوگو:
🔗 https://ayyam.ir/6893
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 ایدهای خلاقانه «خنکای مهربانی»/خلاقیت جهادگران اهوازی در رزمایش همدلی
◽️ گفتوگو با مسیح اسکندری؛ طلبه درس خارج فقه و خبرنگار اهوازی:
🔹 خیلیها هستند که در گرمای تابستان خوزستان، پول تعمیر و سرویس کولر ندارند. با کمک خیّرین هزینهاش را تامین میکنیم و برای کولرهای خراب خانههای محرومان خرجش میکنیم.
🔹قرار شد ابتدا تعمیرکاری ببریم تا کولرها را ببیند و برآورد هزینه کند. بعد از آن همه کولر ها را برای تعمیر، در محل خاصی جمع کنیم. برای جمع آوری کمک در فضای رسانه فراخوان دادیم، ولی قرار گذاشتیم حتی اگر به اندازه کافی کمک جمع نشد، قرض کنیم و از جیب خودمان پول تعمیر را بدهیم. هیچ کولری، نباید خراب برمیگشت روی دست صاحبش. نمیخواستیم مردمی که به ما اعتماد کردند، ناامید کنیم.
متن کامل گفتو گو:
🔗 https://ayyam.ir/6776
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 دو اولویت فرهنگی مغفولمانده برای رسیدگی در مجلس یازدهم
◽️ یادداشت «سینا کلهر»؛ دکترای سیاستگذاری فرهنگی و مدیرکل سابق مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
🔹 ورای آنچه عموما اصحاب رسانه یا نخبگان فرهنگی میگویند، به نتیجه نرسیدن مسائل فرهنگی کشور، لزوما به علت کمبود بودجه نیست. بیش و پیش از اینکه مساله کمبود بودجه باشد، عدم تحقق اهداف سیاستگذاریها، به علت اتلاف بودجه است که نتیجهاش، منحرف شدن آن فرهنگ از مسیر اصلی خودش است.
🔹 از قانون برنامه اول توسعه مصوب سال ۱۳۶۸، اولویت فرهنگ در قانونگذاری و برنامهریزیها لحاظ شده است. اما الان که به قانون ششم برنامه توسعه رسیدهایم، چیزی عملیاتی نشده، چون از دریچه قانونگذاری که وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین را دارد، پیگیری نشده است.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/6994
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 بلندگوی محرومان و مستضعفان باشیم/ بدون تکثیر عدالتخواهی، فساد همگانی میشود
◽️گفتاری از حجتالاسلام «محمد جواد نظافت» در اولین همایش مطالبهگران مردمی و افشاگران فساد که به همت مجموعه «کندو تی وی» و با موضوع اخلاق رسانه عدالتخواه برگزار گردید:
🔹ما بایستی بلندگوی محرومان و مستضعفان باشیم و عدالتخواهیمان نباید از سر ظلمی که به شخص ما روا شده، باشد. عدالتخواه واقعی کسی است که از ظلم متنفر است چه این ظلم به خودش بشود چه به جامعه. یعنی عدالت را نه برای استیفای حق خود، بلکه برای تمام جامعه میخواهد.
🔹برترین امر به معروف این است که «کَلِمَهُ عَدلٍ عِندَ إمامٍ جائرٍ»، وقتی در برابر مسئولی که انحراف پیدا کرده قرار میگیری ، حرفت را رک و صریح بگویی. بنابراین امر به معروف بزرگترین فریضه است و مسئولان بیشتر از همه به آن نیاز دارند.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/7079
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 الگویی برای سازمان و حرکت جهادی/ «رسم جهاد» کتابی برای جوانان و مدیران داخل و خارج از کشور است
◽️یادداشت «محمدصادق شهبازی» فعال فرهنگی و رسانهای همزمان با روز تشکیل جهاد سازندگی درباره کتاب «رسم جهاد» و تجربه کارهای جمعی و مدیریتی شهید «حسینعلی عظیمی»:
🔹«رسم جهاد»، تجربههای کار جمعی در جهاد سازندگی بهروایت مهندس شهید «حسینعلی عظیمی» از بنیانگذاران جهاد است. کتاب نه خاطرات فردی نگارنده (که عامدانه از گفتن آنها و ریاشدن ابا داشت) که گامی در جهت تبیین مدل عملی جهاد سازندگی است.
🔹در کتاب، هم شیوه تربیتی را میبینیم، هم با شیوه مدیریتی آشنا میشویم و امکانپذیری ساختار دینی را حتی با موجود نبودن نظریه و مشابه قبلی درک کرده، از تجربیات دهه ۶۰ و حماسههای گذشته باخبر میشویم و تکرارپذیری آن را جستوجو میکنیم. کتاب نهتنها الگوی داخلی برای جوانان و مدیران دارد که برای خارج از کشور نیز الگو دارد.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/7092
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 تولید و تعمیق الگوهای بومی
◽️برنامههای فرهنگستان علوم اسلامی قم در گفتگو با آیت الله میرباقری:
🔹 با تحلیلی که از حرکت تکاملی شیعه و به عبارت دیگر حرکت تکامل دینداری اجتماعی تا رسیدن به مرحله ظهور اسلام داریم، میشود انقلاب اسلامی را تحلیل کرد و گفت انقلاب اسلامی انباشت عدالتخواهی دینی و معنویتخواهی است که در طول تاریخ متراکم شده است.
🔹نباید انتظار داشته باشید که یک تفکر تا مراحل خود را طی نکرده، به محصول اجتماعی تبدیل شود. اول باید یک عقلانیت بنیادی پایهای جدید تولید شود. این عقلانیت به پذیرش نخبگان برسد بعد بر پایه این عقلانیت تحقیق در حوزههای تخصصی اتفاق بیفتد. تحقیقات جدیدی هم که در حوزه مفاهیم تخصصی انجام ميشود حتی در نمونههای کوچک به آزمون و خطا گذاشته شود و بعد بستر فراگیرشدن این تفکر فراهم شود.
متن کامل گفتوگو:
🔗 https://ayyam.ir/1898
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 دوگانه شیخ و دکتر / مروری بر هفت شباهت “کافی” و “شریعتی”
◽️یادداشت امیر سعادتی؛ نویسنده و روزنامهنگار دربارۀ شباهتهای دکتر «علی شریعتی» و حجت الاسلام «احمد کافی»:
🔹از جمله شباهتهای شیخ احمدکافی و دکتر علی شریعتی خطیب بودن و قدرت نفوذ کلام آنها در میان مخاطبانشان است. هر دوی آنها با تکنیکهای ادبی و گفتاری مختص به خود، بر فرهنگ شفاهی ایران تسلط مسحورکنندهای داشتهاند.
🔹شاید به حقیقت نزدیکتر این باشد گه از تعبیر “خبره” به جای “نخبه” درباره آن دو استفاده کنیم. خبره، نخبهای است که با واقعیت زندگی و مردم در ارتباط است. به تعبیری خبره همان نخبۀ عملگراست. کافی نوعی خبرگی و عملگرایی را نشان میدهد و شریعتی نیز گر چه پا در قلمرو روشنفکران گذاشت، اما هیچگاه در برج عاج روشنفکران ساکن نشد.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/7162
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 پایبندیهای هویتی و دینی ضد منافع سلطه است/ نظام سلطه به دنبال تحمیل یک هویت خاص بر ملتها است
◽️ گفتاری از دکتر «رقیه فاضل»؛ پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت با محوریت نقد نگاه غرب به زن و حجاب همراه با طرح مولفههای مورد نظر برای پرداختن به این موضوع از منظر انقلاب اسلامی:
🔹از آنجا که حجاب یک امر هویتی است، پذیرش بیحجابی، یعنی اثرپذیری و خضوع در برابر جبهه باطل. با این وصف حجاب نه تنها یک مسألۀ فرهنگی تربیتی است، بلکه به شدت مسألهای سیاسی هم هست. در این نگاه، حجاب یک نماد هویتی است و جامعه اسلامی وقتی حجاب دارد، یعنی در حال مقاومت در برابر جبهه باطل است و هویت خویش را محفوظ میخواهد.
🔹برای مقابله با بیحجابی، هم باید ساختارهای فسادزای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی را اصلاح کنیم و هم نفوس را تربیت کنیم. ما در جامعه اسلامی به دنبال ساختار اتوماتیکی نیستیم که انسانها بدون فکر به رفتار عفیفانه روی بیاورند. در جامعه اسلامی، هم ساختارها باید اسلامی باشند و هم انسانها با تفکر و آگاهی و هویت مستقل، رفتار عفیفانه دارند.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/3181
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 عرفان سیاسی در سلوک آیت الله العظمی بهجت (ره)
◽️نوشتاری از «سلمان مرادی»؛ فعال فرهنگی با محوریت بیان مولفههای عرفان حقیقی منطبق بر سلوک فردی و اجتماعی آیت الله بهجت(ره):
🔹بهجای حقیقت عرفان، چه به خورد ما دادهاند؟ خلوت را به گوشهگیری و انزواطلبی معنا کردند…گویا عارف یک انسان خمود است که اگر دنیا را آب ببرد، حاضر نیست خلوت ذکر و کشف و شهود خود را با زحمت دفاع از دین و عدالت عوض کند.
🔹خاطراتی که از شاگردان و نزدیکان آیت الله بهجت بیان شده است، مملو است از نقل همراهیها، هدایتها و کمکهای ظاهری و باطنی...دستور به شاگردان برای دخالت در سیاست و دعوت مردم به حضور در صحنههای انقلاب چون انتخابات و… نمونههایی از همراهیهای آشکار شده این عارف کتوم و پردهپوش است.
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/1585
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir
🌀 اشعریگری و اخباریگری ما را از عدالتخواهی بازداشته است/ آیا عدالت در تعارض با یک ارزش والاتر قرار میگیرد؟
◽️گفتاری از حجتالاسلام «مجتبی نامخواه»، در میزگردی با موضوع: «نسبت عدالت، آزادی، امنیت» :
🔹به نظر میرسد ما امروز همزمان با عدالتخواهی در میدان عمل، به یک عدالتاندیشی و اندیشهورزی درباب عدالت احتیاج داریم. البته اندیشه ورزی درباب عدالت به این معنا نیست که چشم از میدان عینیت و واقعیت ببریم و برویم سراغ بحثهای انتزاعی درباره عدالت.
🔹وقتی از اخباریگری و اشعریگری حرف میزنیم از یک مسئلهی روی داده در دور دستها حرف نمیزنیم، امروز پشت دربهای اندیشههای ما یک عده ایستادهاند و هر روز یک چیز خوب را در برابر عدالت علم میکنند و بر عدالت مقدم میدانند. ولایت، حکومت، مصلحت و امنیت و…
متن کامل:
🔗 https://ayyam.ir/5962
⚜️ ایام | اندیشه، هنر، رسانه
⚜️ @ayyam_ir