ضرورت تصویب و اعمال سختگیرانهترین قوانین برای "سگگردانی" در کشورهای مختلف و آزادباش سگها در ایران!
در کشورهای توسعهیافته، قوانین سختی درباره سگگردانی وجود دارد؛ در این کشورها معمولاً هیچ سگ بدون صاحب واکسینه نشدهای وجود ندارد و در صورت مشاهده سگ بدون صاحب در شهر، سگها بلافاصله زندهگیری, واکسینه, عقیم و واگذاری میشوند؛ اگر سگ زندهگیری شده از نظر سلامتی، شرایط نگهداری را نداشته باشد, با نظر پزشک با استفاده از روش یوتانایز(مرگ بدون درد)، به عمرش پایان داده میشود.
متاسفانه برخلاف این کشورها, در کشورمان قانون جامعی درباره سگهای ولگرد یا سگهای خانگی وجود ندارد و ازدیاد سگها به ویژه سگهای ولگرد در کشور در حال تبدیل به یک فاجعه ملی است؛ متاسفانه در کشورمان هر روز شاهد اخبار حمله سگهای ولگرد به کودکان و حتی بزرگسالان هستیم و روزی نیست که خبری مبنی بر حمله سگهای ولگرد به شهروندان شنیده نشود!
نمونه اخیر این حوادث تلخ، مرگ دو کودک در قم, مرگ یاسین 4.5 ساله در بیرجند, مرگ استاد دانشگاه آزاد واحد اهواز به واسطه حمله سگهای ولگرد و صدها مورد دیگر از این دست بوده است.
جدای از سگهای ولگرد, حضور سگهای خانگی نیز در پارکها و محل بازی کودکان معضل بزرگ دیگری برای شهروندان است؛ بارها شاهد حمله این سگها به کودکان یا شهروندانی هستیم که قصد دویدن یا حضور در پارک را دارند که این امر تا به امروز لطمات شدید جسمی و روحی را برای شهروندان به همراه داشته است.
همچنین مدفوع و ادرار کردن سگها در معابر عمومی و پارکها نیز میتواند منجر به انتقال و بروز انواع بیماریهای خطرناک به ویژه در کودکان شود؛ جالب اینجاست که این تعرض به حریم پارکها در صورتی است که هیچ فضای سبزی در کشور نیست که تابلو "ورود سگ ممنوع" در آن نصب نشده باشد!
با توجه به موارد مذکور و همچنین این موضوع که بخشی از ازدیاد سگهای ولگرد به واسطه رها کردن همین سگهای خانگی در معابر و مناطق مختلف توسط صاحباناشان انجام میشود, حکایت از آن دارد که ما در کشورمان به شدت نیاز به وضع قوانین سختگیرانه چه در بحث سگهای ولگرد و چه در بحث نگهداری از سگ و سگگردانی داریم.
در ادامه این گزارش، به بررسی قوانین سختگیرانه در کشورهای مختلف جهان درباره نگهداری از سگها و سگگردانی میپردازیم.
۱. هلند
کشور هلند الگوی مقابله با سگهای ولگرد محسوب میشود و در حال حاضر هیچ سگ بدون صاحبی در خیابانهای شهرهای مختلف این کشور یافت نمیشود؛ دولت هلند در یک بازه زمانی، غذا دادن به سگهای ولگرد را ممنوع کرد و هزینه عقیمسازی سگها را بر عهده گرفت؛ در این کشور به سرپرستی گرفتن سگها نیز قوانین سفت و سختی دارد به عنوان مثال، صاحبانی که به هر دلیل سگهای خود را در خیابان رها میکنند با جریمه زندان مواجه میشوند و به نگهداری از سگ نیز مالیات تعلق میگیرد!
همچنین در این کشور برای صاحبانی که از عقیم کردن یا واکسیناسیون حیوان خانگی خود سر باز میزنند, جریمهای معادل ۳ سال زندان و ۱۶۰۰۰ دلار جریمه مالی در نظر گرفته شده است!
۱. انگلستان
در این کشور، فروش توله سگ و گربه از سوی فروشگاههای حیوانات و سایر دلالان که فاقد مجوزهای لازم باشند، ممنوع است و کسانی که قصد خرید یا بر عهده گرفتن سرپرستی حیوانات خانگیای را دارند که کمتر از ۶ ماه از عمرشان گذشته باشد، باید حیوان مورد علاقه خود را مستقیماً از پرورشدهنده آن حیوان یا مراکز رسمی نجات حیوانات خانگی خریداری کنند.
بر اساس قوانین انگلیس، مدفوع کردن سگ در معابر عمومی و عدم پاکسازی آن توسط صاحب سگ, شخص را با جریمه مالی ۸۰ پوندی روبهرو میکند!
در انگلستان سگگردانی در پارکهای عمومی بدون استفاده از قلاده ممنوع است؛ بر اساس قوانین این کشور، سگهایی که رفتار خطرناکی دارند، توقیف میشوند و صاحبان آنها تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند.
در انگلیس در مواردی که قاضی احساس کند که یک سگ برای عموم خطرناک است، حتی میتواند حکم به نابودی آن دهد و سالانه ۳۰۰۰ سگ در این کشور "یوتانایز" میشوند.
علاوه بر این، مجازاتهایی نیز برای مواردی که سگ به فردی حمله کند وجود دارد؛ منظور از حمله، شرایطی است که سگ موجب وحشت یک شهروند شود لذا در صورتی که رفتار یک سگ پرخاشگرانه باشد حتی در صورتی که کسی را گاز نگیرد، صاحب آن مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
بر این اساس، مجازات آن حداکثر تا ۶ ماه حبس و جریمه نقدی ۵۰۰۰ پوندی است؛ اگر سگ به یک شخص حمله و به او آسیب برساند، صاحب آن با مجازاتی تا دو سال حبس و جریمهای ۵۰۰۰ پوندی مواجه خواهد شد؛ اگر سگ به حیوان خانگی شخص دیگری حمله کند و صدمهای به آن وارد کند، صاحب سگ تا سقف ۱۰۰۰ پوند جریمه خواهد شد و در صورتی که این امر عمدی تلقی شود جریمه آن می تواند تا ۲۵۰۰ پوند افزایش یابد
۳. نروژ
این کشور یک قانون ۴۰ بندی برای نگهداریها سگها دارد؛ در بند سوم از قوانین نگهداری سگ در کشور نروژ آمده است؛ "نگهدارنده سگ باید نشان دهد که از صدمهزدن سگ به انسانها، حیوانات، اموال و اشیا جلوگیری میکند و شخص باید مطمئن شود که سگ یا سگهایش هیچ ضرر غیرقابل توجیه به مردم، طبیعت و سایر منافع نخواهد داشت. او باید به ویژه از ایجاد ناامنی توسط سگ برای دیگران پیشگیری کند."
در بند چهار از این قانون آمده است؛ "سگها تنها زمانی میتوانند بدون قلاده رها شوند که صاحب سگ در کنار آن مراقبت کامل را انجام دهد یا سگ در حصاری که آن را از محل رفت و آمد عمومی جدا میکند، قرار داشته باشد. هر کس که سگ را میگرداند باید قادر به کنترل آن باشد و مطمئن شود که سگ به حمله، پریدن و دنبالکردن افرادی که این کارها آزارشان میدهد، اقدام نمیکند. اگر سگی چنین عادتهایی دارد، باید همواره در محل رفت و آمد عمومی دارای قلاده باشد."
بنابر این در قوانین نروژ، مورد اول در مورد سگهایی که حتی با حرکات خود مردم را آزار میدهند، صدق نمیکند، چه برسد به گازگرفتن! یعنی آنها همه جا باید با مهار و قلاده گردانده شوند. در همین بند باز هم در مورد برخورد سگها با کودکان سختگیری بیشتری شده است و آمده که نه تنها باید قلاده داشته باشند، بلکه تأکید شده که "با مهار به سمت صاحب آن کشیده شده و نگه داشته شوند تا کودک دور شوند زیرا ممکن است کودکان یا والدینشان به اشتباه برای بازی به سگ نزدیک شوند."
در بند 5، 6 و 7 علاوه بر آنچه گفته شد، سختگیریهای بیشتری برای نگهداری از سگ و مراقبت شدید از آن برای پیشگیری از آزار رساندن به دیگران، اشیا و حیوانات اعمال شده است بهویژه در ورودی ساختمانها، اماکن مسکونی، مراکز خرید، پارکها، آرامستانها، نزدیک مدارس و مهدکودکها و ورزشگاهها، مسیرهای پیادهروی و اسکی، محل عبور یا نگهداری از حیوانات اهلی و محل چرای گوزن شمالی.
در قوانین کشور نروژ، صاحب سگی که از بندهای مذکور تخطی کند، تا ۶ ماه زندان در نظر گرفته میشود، علاوه بر همه جریمههایی که برای حبس و انتقال سگ به پلیس پرداخت کرده یا هزینهای که بابت صدمه سگ به افراد، حیوانات، اموال و اشیا میپردازد؛ تأکید شده که مهم نیست اتفاقی که افتاده "عمداً یا بر اثر بیتوجهی" بوده باشد! همچنین برای کسی که به نحوی اجازه اجرای مفاد این قانون و جلوگیری از ضررهای سگش به انسانها و حیوانات را نمیدهد، قاضی میتواند تا ۶ ماه حبس در نظر گیرد.
۴. آمریکا
در ایالات متحده, سگ در معابر عمومی یا پارکهایی که استفاده آن برای عموم آزاد است، حق تردد بدون قلاده را ندارد. این قانون عاملی است تا از گاز گرفتن سگ جلوگیری شود و از بروز خطر برخورد سگها با اتومبیل جلوگیری کند.
قانون جمعآوری مدفوع سگ در برخی از ایالتهای آمریکا وضع شده است و بر اساس آن صاحب حیوان باید مدفوع سگ خود را از کوچهها یا پارکها جمع کند؛در آمریکا کسانی که این کار را انجام ندهند بین ۲۵ تا ۱۰۰۰ دلار جریمه میشوند.
در این کشور ورود سگها در برخی از مکانها مانند هتلها و رستورانها ممنوع است و در صورت ورود سگ توسط صاحبان آنها و ورود خسارت باید علاوه بر جبران خسارت، جریمه آن را نیز پرداخت کنند.
در این کشور قانونی به نام "قانون صدا" وجود دارد؛ این قانون برای سگهایی است که صاحبان آنها ساعتها در خارج از خانه مشغول کار کردن هستند و سگ آنها شروع به پارس کردن میکند، در این قانون بعد از شکایت همسایهها در مرحله اول از صاحب سگ تعهد کتبی جهت کنترل "پارس سگ" میگیرند! و اگر سگ همچنان به پارس کردن ادامه دهد، سگ را به بازداشتگاه حیوانات پرسرو صدا منتقل و بعد از آموزش، سگ را به فرد دیگری میدهند.
۵. قطر
بر اساس قوانین کشور قطر به طور کلی سگگردانی در مکانهای عمومی از جمله پارکها و سواحل ممنوع است و در این قانون برای همراهی و پرسه زدن و راه رفتن با هرگونه حیوانات و موجودات خطرناک در مکانهای عمومی تا ۳ سال حبس یا ۱۰۰ هزار ریال قطر جریمه تعیین شده است!
همچنین در قطر برای نگهداری از سگ نیز مجوزهای سختگیرانه وجود دارد و برای نگهداری سگ باید از اداره دام، شهرداری و وزارت محیط زیست مجوز دریافت کرد و مراحل واکسیناسیون، چکاپ، قرنطینه و گرفتن برچسب و چیپست شناسایی برای نصب را دریافت کند.
۶. ترکیه
کشور ترکیه که به بهشت سگها معروف است نیز قوانین سختگیرانهای برای سگگردانی دارد که تعدادی از این قوانین پس از حمله ۲ سگ نژاد پیتبول به یک دختر بچه ۴ ساله تصویب شدند؛ در این کشور، سگگردانی بدون استفاده از پوزهبند و قلاده ممنوع است و از ورود سگها به اماکن عمومی, پارکها و محل بازی کودکان به هر دلیلی جلوگیری میشود.
صاحبان سگهای خطرناک و پرخاشگر مانند پیتبول موظفند که سگهای خود را تحت نظر مراکز دامپزشکی معتبر, عقیم کنند و در صورتی نسبت
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تمدن غرب، رسیده به آزادی روابط جنسی با محارم
👑 در فرانسه که دومین دینش اسلام است دختران تا ۱۸ سالگی حق حجاب ندارند و مادر با حجاب حق رفتن جلوی مدارس را نیز ندارد.
👑 ولی برقراری رابطه جنسی دختر ۱۲ ساله با پسر ۱۷ ساله از نظر قانونی مجاز اعلام شده است.
👑 زنای با محارم به شرط اختیاری بودن برای افراد بالای ۱۸ سال قانونی شده است.
👑 مکرون رئیس جمهور فرانسه: حجاب با رفتار متمدنانه سازگاز نیست.
👑 او راست میگوید. زنای با محارم و ممنوعیت حجاب نتیجه "تمدن غربی" است.
👑 اما عاقبت حذف دین از حکومت به اینجا هم ختم نخواهد شد.
👑 منتظر مراحل بعدی باشید.
👑 در آینده منتظر لغو تعهدات اعضای خانواده نسبت به یکدیگر و آزادی روابط جنسی در ملأ عام در جوامع "متمدن" غربی باشید.
🍎آنتی بیوتروریسم
@antibioterorism
به انجام این کار اقدام نکنند,۱۱ هزار لیر جریمه خواهند شد.
خرید و فروش سگهای نژاد خطرناک نیز در ترکیه ممنوع است و در صورت مشاهده, افراد خاطی تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
🍎آنتی بیوتروریسم
@antibioterorism
11.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 برای اینکه بچههامون دیندارشوند چیکارکنیم
👤 کارشناس: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر ابراهیم اخوی، مدیر مرکز مشاوره مأوا، روانشناس و استاد مرکز مشاوره حوزه علمیه
🔶 موضوع: سبک زندگی اسلامی
1️⃣ دو پایه محکم شکل گیری رفتار دینی: رشد شناختی و رشد احساسی
2️⃣ رشد شناختی مذهبی
3️⃣ رشد احساسات مذهبی چیست؟
4️⃣ احساس خوب نسبت به رفتار دینی=افزایش احتمال تکرار رفتار
5️⃣ آسیب در احساسات مذهبی باعث تضعیف دینداری است
شأن حضرت مسلم.mp3
9.99M
👤 استاد #رائفی_پور
🔸 وظیفه ما شناخت حضرت مسلم است چون نائبِ امام زمانه...
🚩 شیعیان #امام_حسین را در مقتل دیدن چون #مسلم را در مقتل دیدن...🏴
6.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حنجره خود عمار پندار های مدعی ولایتمداری در اختیار صهیونیست های مخالف دکتر احمدی نژاد رهبر انقلاب در سال 1400 مجددا" با صراحت تمام ، تفسیر کاملی از توصیه انتخاباتی سال 96 خود به دکتر احمدی نژاد ارائه دادند
اکنون بهتر میتوان به نیت پلید اونایی که از سال 96 تا کنون دکتر احمدی نژاد را به نافرمانی از رهبری متهم کردند و دروغ گفتند و تهمت زدند و در زمین دشمن بازی کردند پی برد
و امیر عبدالله ولی وقت عهد سعودی، عبدالله، از مراسم برائت از مشرکان و آقای ریشهری انتقاد میکند و اشاره میکند که: «[آقای هاشمی] فردی را [در سمت رئیس مجموعه حجاج] بگذارید که تحت امر شما باشد».
آقای هاشمی بارها به عبدالله میگوید نگران نباشید و نهایتاً اظهار میکند که: «ما قبول میکنیم. شما با من قرار بگذارید. در همان بعثه که بلندگو نداشته باشد، بدون اعلام. ما میگوییم همانهایی که در بعثه هستند، مثلاً میگوییم یک ساعت یا نیم ساعت، فقط دعایی بخوانند و بیایند بیرون. خبرش هم به هیچ روزنامهای در عربستان ندهند. در ایران پخش میشود که در بعثه تعدادی جمع شدند و مراسم ...» و عبدالله نیز در جواب میگوید: «... نیازی به بلندگو ندارد. خدا صدای مورچه را هم میشنود» (خاطرهها، ج 5، صص.411-412).
3. برخی میخواهند شما نباشید
در 18 مرداد 1373 با مقام معظم رهبری دیدار کردم که طی آن دیدار مسائل مختلفی مطرح شد. ایشان در مورد حج فرمودند: «برخی میخواهند شما نباشید، اما من نپذیرفتم.»
البته ایشان به نام کسانی که چنین درخواستی را مطرح کرده بودند، تصریح نکردند، اما برداشت خود من این بود که هماهنگ نبودن اینجانب با سیاستهای دولت در مورد مراسم برائت، موجب طرح چنین درخواستی شده است (خاطرهها، ج 5، ص.364).
4. مخالفت موسوی خوئینیها با مراسم برائت از مشرکان و تأکید رهبری بر انجام عزتمندانه آن
مرحوم ریشهری در بخشی از خاطرات خود پس از تصدی پست سرپرستی حج، در خصوص جلسه خود با رهبر معظم انقلاب درباره برائت از مشرکین اشاره میکند و عنوان میکند: نظر ایشان (رهبر معظم انقلاب) را درباره مراسم برائت جویا شدم و ضمناً نظر آقای موسوی خوئینیها را مبنی بر عدم امکان برگزاریِ حج مطابق نظر حضرت امام و اینکه چه بسا مقام معظم رهبری اصراری بر برگزاری مراسم برائت با آن قوت نداشته باشند، به عرض رساندم. ایشان در پاسخ بر برگزاری عزتمندانه مراسم برائت مطابق با دیدگاه حضرت امام و ضرورت تلاش حداکثری مسئولان بعثه برای عملی شدن این مسئله تأکید کردند (خاطرهها، ج 5، ص.84).
5. مخالفت روحانی و هاشمی رفسنجانی با مراسم برائت از مشرکین
پس از تنشهایی که طرف عربستانی برای زائرین ایرانی ایجاد شده بود، مقرر شد جلسه شورای عالی امنیت ملی در خصوص کیفیت برگزاری مراسم برائت از مشرکین تصمیمگیری نماید. مرحوم ریشهری در خاطرات خود از مخالفتهایی که با برگزاری مراسم برائت از مشرکین وجود داشت، یاد کرده است. در بخشی از این خاطرات آمده است:
آقای حسن روحانی هم با اشاره به فشارهای داخلی و خارجی بر دولت عربستان، اجازه ندادن به زائران ایرانی برای برگزاری مراسم برائت بهصورت دلخواه را مرتبط با این موضوع دانست و تأکید کرد که تظاهرات ما در آنجا تأثیر منفی دارد و نتیجه مورد انتظار را در پی نخواهد داشت. این صحبتها نشان میداد که ایشان هم مثل آقای هاشمی رفسنجانی با اصل مسئله برائت موافقت ندارد (خاطرهها، ج 5، ص.307).
ادامه برائت از مشرکین بعد از جمعه خونین
مراسم برائت از مشرکین پس از توقف در سالهای 1367 تا 1369 و علیرغم تضییقات و تحریمها، از 1370 هجری شمسی مجدداً، در مکه انجام شد؛ در 1370 در روز ششم ذیحجه 1411، در مقابل بعثه مقام معظم رهبری؛ در سال 1371 برابر با ششم ذیحجه 1412 در اطراف بعثه رهبر معظم انقلاب و از سال 1372 به بعد، بهرغم توافق سال 1370 با دولت سعودی برای برگزاری مراسم برائت، به علت تضییقات و اجتناب از خونریزی، در منی و عرفات همه ساله در زیر چادرها برگزار شده است[12].
انتهای پیام/
[1]. دانشنامه امام علی، ۱۳۸۰ ش، ج ۸، ص ۲۰۹؛ نگاه کنید به: ابنکثیر، البدایه و النهایه، ۱۳۹۸، ج ۵، ص ۳۶ ـ ۳۷.
[2]. ابن حنبل، مسند، ۱۴۲۱ ق، ج ۲، ص ۴۲۷؛ ابن حنبل، فضائل الصحابه، ۱۴۰۳ ق، ج ۲، ص ۷۰۳، ح ۱۲۰۳؛ ابنعساکر، تاریخ مدینه دمشق، ۱۴۱۵ ق، ج ۴۲، ص ۳۴۸، ح ۸۹۲۹؛ ابنسعد، الطبقات الکبری، بیروت، ج ۱، ص ۱۶۸؛ مفید، الامالی، قم، ص ۵۶.
[3]. http://ensani.ir/fa/article/86089/
[4]. https://iqna.ir/00G3H7
[5]. منبع: صحیفه امام؛ ج 20، ص: 311 - 347
[6]. https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=42974
[7]. https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=40145
[8]. https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=23963
[9]. https://www.leader.ir/fa/content/856
[10]. https://www.yjc.news/00JFpm
[11]. https://www.yjc.news/fa/news/4589102
[12]. https://noo.rs/6M6VP
https://eitaa.com/joinchat/2061434900Cc21bea41cb
ر پاکستان برگزار شده بود، اشاره کرد مگر ایرانیان قبل از انقلاب و دوران شاه مسلمان نبودند؟ آنها این مراسم برائت از مشرکین را اجرا نمیکردند.
واضح است که سعودیها و هم پیمانان اسرائیلی – آمریکاییشان نمیتوانستند شاهد برگزاری مراسم برائت از مشرکین باشند چراکه مخاطب همه شعارها خودشان بودند. در همین خصوص شواهدی وجود دارد که همکاری سعودی و همپیمانانش در به خاک و خون کشیدن مراسم حج به وضوح نشان میدهد که عبارتاند از:
1. فرمانده آلمانی، عملیات حمله به حجاج ایرانی در سال 1366
ژنرال اولریخ وِگِنِر (ulrich wegener) در سال 1929 میلادی در شهر برادن بورگ به دنیا آمد. او بیشتر فعالیتش در ارتش آلمان را تحت نظر مستقیم وزیر کشور وقت آن کشور، یعنی هانس دیترش گنشر سپری کرده است. از جمله دیگر فعالیتهای او باید به این نکته اشاره کرد که او ارتباط تنگاتنگی با ارتش رژیم غاصب صهیونیستی در اکثر عملیاتها داشته است.
هدایت و فرماندهی عملیات کشتار حجاج مکه در جمعه گذشته توسط ژنرال «اولریخ وگنر» فرمانده کل سابق گروه کماندویی «گ. اس. گ.9» صورت گرفت. «اولریخ وگنر» قبلاً از مسئولان سعودی خواسته بود که نهایت خشونت ممکن به کار گرفته شود. وگنر که از شش ماه پیش در عربستان به نیروهای آن کشور آموزشهای ویژه داده است، در هنگام کشتار مستقیماً اجرای عملیات را هدایت میکرد. توجیه حضوری وی، دارا بودن عنوان رسمی مشاور امنیتی شهر مکه بوده است[10].
2. طراحی قبلی رژیم سعودی برای جمعه خونین
به نظر میرسد ماجرای جمعه خونین موضوعی تصادفی نبوده است و از مدتها پیش مسئولان سعودی برای اجرای آن تصمیم گرفته بودند. برای اثبات این ادعا تنها به برخی شواهد اشاره میشود. البته موارد بسیار دیگری نیز از این قبیل میتوان به عنوان شاهد مثال ذکر کرد.
یک. در روز پنجم ذیحجه (1 روز پیش از واقعه)، بیمارستانها و سازمانهای بهداری اعلام کردند که هیچ مراجعه کننده ایرانی را برای درمان در روز ششم ماه نخواهند پذیرفت.
دو. یک ساعت قبل از شروع راهپیمایی، درهای ورودی به بنای بزرگ مخصوص حجاج اردنی و فلسطینی بسته شد و به هیچ کس اجازه داخل یا خارج شدن از آن داده نمیشد.
سه. سطح بام بناهای واقع در جانب چپ راهپیمایی از کپسولهای خالی و سنگها و آجرها و ابزار آلات از کار افتاده که در طول برخورد به سوی حجاج پرتاب شد، انباشته شده بود. برخی از صاحبان این خانهها ابراز داشته بودند که این وسایل چند روز قبل از جانب حکومت سعودی به بام آنها منتقل شده بود.
چهار. تغییر آرایش پلیس که برخلاف سالهای قبل در دو سوی مسیر نایستاده و صف آرایی آنها در انتهای مسیر حرکت حجاج و یا قرار گرفتن فرماندهان پلیس در پشت سر نیروها برخلاف گذشته که فرماندهان 100 متر در جلوی گردان خود میایستادهاند.
پنج. در سالهای گذشته با توقف اتومبیلهای سواری در مسیر راهپیمایی سعی در ایجاد موانع فیزیکی برای گسستن صفوف راهپیمایان داشتند اما در آن سال از توقف خودروها در طول خیابان محل برخورد نهایی منع کردند و اتومبیلها را از نزدیک شدن به مسیر مسجد ملک تا تقاطع خیابان عبدالله بن زبیر باز داشتند.
شش. در سالهای گذشته مأموران پلیس در میان راهپیماییان حاضر میشدند تا از انتشار جزوهها پیشگیری کنند اما در آن سال هیچیک از آنان داخل راهپیمایی نشدند و باتوم به دست صف آرایی کرده بودند[11].
مخالفین داخلی و خارجی برائت از مشرکین از زبان مرحوم آیت الله ریشهری
خاطرات مکتوب مرحوم آیتالله ریشهری در پنج جلد به همت انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است. جلد پنجم این کتاب تحت عنوان «خاطرات دو دهه سرپرستی حج» به مرور خاطرات ایشان در سالهای تصدی پست سرپرستی حج پرداخته است و ایشان مسائل متعددی را بیان کردند که در ادامه به برخی از این خاطرات می پردازیم:
1. ما را از شرّ ریشهری نجات دهید!
مرحوم آیتالله ریشهری، اشاره فرمودند: نکته دیگری که جا دارد به آن اشاره کنم، مطلبی بود که از آقای شیخالاسلام معاون وزارت امور خارجه شنیدم. ایشان برایم نقل کرد:
در جریان ملاقات آقای هاشمی رفسنجانی با امیر عبدالله [ولیعهد عربستان در آن دوران] در پاکستان، در حین صحبتهایی که بین طرفین جریان داشت، عبدالله تلویحاً به آقای هاشمی گفته بود کاری کنید که ما را از شرّ ریشهری نجات دهید!
این نکته حاکی از حساسیت بالای سعودیها نسبت به حضور بنده در حج بود، زیرا میدیدند تقریباً تمامی برنامههای بعثه را که مبتنی بر نظرات مقام معظم رهبری بود، با تدابیر لازم انجام میدهیم. حتی دربارهٔ مراسم برائت نیز آنها با تمام تلاشها و تدابیر خود، نتوانسته بودند مانع از برگزاری آن شوند و انجام این مراسم به شکل خاص خود در حال تبدیل شدن به یک روال بود (خاطرهها، ج 5، ص.411).
2. تلاش رفسنجانی برای برگزاری صوری مراسم برائت از مشرکان
در دیدار رفسنجانی
چرا هاشمی و روحانی مخالف اجرای مراسم برائت از مشرکین بودند؟
سالهاست مقامات سعودی که خود را بهعنوان خادم حرمین شریفین جا میزنند، در پی آناند تا از فریضه حج، چهرهای منفعل و غیرسیاسی و حداکثر در حد و اندازه یک عبادت دستهجمعی ارائه کنند. این خلاف آن چیزی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند که «حج یک کار سیاسی و عیناً تکلیف دینی است».
در این گزارش، ضمن تبیین وجوب برائت از مشرکین به اجمال به برخی از نظرات سیاسی داخلی و خارجی مخالف با این فریضه مهم اشاره شده است:
مأموریت ویژه امیرالمؤمنین برای ابلاغ آیات سوره برائت به مشرکین
آیات سوره برائت در پایان سال نهم، نازل و پیامبر (ص) از سوی خداوند مأمور شد در ذیالحجه همان سال هنگام اجتماع مشرکان در مکه، آیات را به آنان ابلاغ کند[1]. پیامبر به همین مناسبت ابتدا ابوبکر را به سوی مردم مکه فرستاد، اما پس از آن، ایشان امام علی (ع) را فراخواندند و از ایشان خواستند به سوی ابوبکر رفته و نوشته را از او بگیرد و خود به سوی مردم مکه بروند. امام علی (ع) نیز در جُحفه به ابوبکر رسیدند و نوشته را از او گرفتند. وقتی ابوبکر نزد رسول (ص) بازگشت، حضرت به او گفتند، علت این کار پیام جبرئیل بود که از من خواست: [پیام] از جانب تو را جز خودت یا مردی از [خاندان] تو نمیرساند[2].
امیرالمؤمنین (ع)، در روز حج اکبر (قربان یا عرفه)، با صدای بلند آیات سوره برائت را خواندند و اینگونه از مشرکین و منافقین برائت جستند. به گونهای که این واقعه به گوش قبایل مختلف مشرکین برسد. این واقعه در تاریخ اسلام نقش تعیین کننده داشت و زمینه گسترش اسلام و عقب نشینی سرکشان را فراهم ساخت. به دنبال این هشدار هیئتهای نمایندگی عرب (وفود) یکی پس از دیگری رهسپار مدینه شدند و با پیامبر به مذاکره پرداختند و موجودیت اسلام را باور کردند[3].
اعلان برائت از مشرکان از ارکان توحیدی و واجبات سیاسی
مرحوم علامه طباطبایی و آیتالله مکارم شیرازی، در ذیل تفسیر آیات 3 و 4 سوره برائت معتقدند که برائت آمده در این آیات، برائت از مشرکین است. این برائت قرار است به منزله اتمام حجتی با مشرکین و منافقین باشد تا آسودگی و امنیت خود را از دست دهند. البته به تعبیر دیگر این اعلان برائت، پیامی برای توبه مشرکین و منافقین است و انذار از شکست حتمی آنان است[4].
امام خمینی (ره) نیز میفرمایند: «اعلان برائت از مشرکان از ارکان توحیدی و واجبات سیاسی حج است». ایشان معتقدند که اعلان برائت مسئله کهنه شدنی نیست، چراکه در طول تاریخ همیشه مشرکین بودهاند و خط آنها تا پیکار پیروزی بخش ظهور ادامه خواهد یافت، ما در شرایطی قرار داریم که مشرکین از هر جهت به ما فشار میآورند و وضعیت مشابهی با جامعه مدنی رسولالله (ص) پیدا کردهایم و این که اعلان برائت تنها یک امر سیاسی نیست، کما اینکه سیاست از دین جدا نیست، بلکه یک امر توحیدی است و تجدید میثاقی با خدا در مقابل دشمنان اوست[5] (صحیفه امام، ج 20، صص. 311 - 347).
نگاه رهبر معظم انقلاب درباره حج بیبرائت
رهبر معظم انقلاب معتقدند که حج یک کار سیاسی است که عیناً یک عمل دینی به حساب میآید[6]. از منظر ایشان، «حجّ همراه با برائت، حجّ همراه با تفاهم با مسلمین، حجّی که مظهر «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّار» و «رُحَماءُ بَینَهُم» است[7]» در واقع از دید ایشان «جدالی که در برائت هست، جدال با شرک است، جدال با کفر است؛ این جزو اساسیترین خطوط حیات اسلامی است[8]». امام خمینی (ره) نیز معتقدند که ما در اسلام حج بدون برائت نداریم و در این خصوص میفرمایند: «مسلّم حجِ بی روح و بی تحرک و قیام، حج بی برائت، حج بی وحدت و حجی که از آن هدم کفر و شرک بر نیاید، حج نیست. خلاصه، همهٔ مسلمانان باید در تجدید حیات حج و قرآن کریم و بازگرداندن این دو به صحنههای زندگیشان کوشش کنند؛ و محققان متعهد اسلام با ارائهٔ تفسیرهای صحیح و واقعی از فلسفهٔ حج همهٔ بافتهها و تافتههای خرافاتی علمای درباری را به دریا بریزند (صحیفه امام، ج 21، ص.78)».
نامه رهبر انقلاب به مرحوم ریشهری
رهبر معظم انقلاب در نامه به آقای محمد محمدی ریشهری، سرپرست سابق حجاج ایرانی، خاطرنشان کردند که: «حرکت تلخ و غیرمسئولانه و غیرمنطقی دولت سعودی در جلوگیری از آئین برائت حجاج محترم در مکه مکرمه (زادها الله شرفا) مایه تعجب و تأسف شد ... [و] اینجانب ضمن استنکار شدید این حرکت غیر اسلامی، اعلام میدارم که حق ملت ایران در اقامهٔ مراسم برائت در حج محفوظ است و کسی حق جلوگیری از آن را ندارد» (بیانات رهبری: 7/3/1372)[9].
چرا سعودیها از برائت مشرکین ناراحت میشوند؟
سعودیها بارها در اجرای مراسم برائت از مشرکین اختلال ایجاد کرده بودند و حتی در سال 1366، این مراسم را به خاک و خون کشیدند و تلاش کردند تا نظرات همپیمانان و حامیان خود را اجرا کنند. حتی امیر عبدالله در مذاکره خود با هاشمی رفسنجانی که د
9.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بازنشر | دختران امروز، مادران فردا‼️
🛑 نوش دارویی که باید قبل از مرگ سهراب تهیه کرد...
📝 ثبتنام در مسابقهی عظیم "نوشدارو"، با محوریت روابط دختر و پسر، همراه با 30 میلیون تومان جایزه نقدی از طریق:
🌐 zil.ink/noosh_daroo
#جبهه_مقاومت_فرهنگی_رویین_دژ
#کلیپ
🔺 @RooyinDezh