امیرالمؤمنین عليه السلام:
طَلَبُ المَراتِبِ وَالدَّرَجاتِ بِغَيرِ عَمَلٍ جَهلٌ
جايگاه بلند و درجات بالا خواستن، بدون كار و تلاش، نادانى است
غررالحكم حدیث5997
📚کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
حلول ماه پربرکت "رمضان" مبارک باد.
مولوی:
صفرای صیام ار چه سودای سر افزاید
لیکن ز چنین سودا، یابند ید بیضا
📚کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
وظیفه سالک در ماه مبارک رمضان
تلمیذ: مقربترین عمل از اعمال ماه صیام که سالک را به مقصد نایل میسازد و انقطاع از عالم طبع برای او حاصل میشود ، چیست؟
استاد: [پس از قدری تأمّل فرمودند:]
ماه مبارک رمضان، ماشاءالله پر از اعمال است؛
اما آنچه لازم است، آن است که سالک مراقبه را در هیچ یک از اعمال به اقتضای آن عمل فراموش ننماید؛
با روزه ، جوع و عطش روز قیامت را به یاد آورد و توجه داشته باشد که تمام اعضا و جوارحش روزهدار باشند؛ چنانکه روایات بر آن دلالت دارد.
با قرآن خواندن [نیز] کلام الهی را در نظر داشته باشد و توجه کند به اینکه حضرت حق -سبحانه- است که با وی سخن میگوید و در واقع ، سخن را از وی -تبارک و تعالی- شنوا باشد.
دعاهای توحیدی را برای خواندن انتخاب کند. همچون دعای سحر ؛
و نیز در امور دیگر مراقبه را به اقتضای خودش داشته باشد.
📖 ثمرات حیات ج۱ ص۲۰۷
🖋مرحوم آیتالله سعادتپرور
📚کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
📚کانال مفاتیح خزائن الهی
@mafatih_e_khazaen
💠بالاترین ذکر ...
🔸هیچ ذکری، بالاتر از «ذکر عملی» نیست؛
هیچ ذکرِ عملی، بالاتر از «ترک معصیت در اعتقادیات و عملیات» نیست.
و ظاهر این است که ترک معصیت به قول مطلق، بدون «مراقبه دائمیه»، صورت نمیگیرد.
📖 بهسوی محبوب، ص۴۰
📚کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
یکی دیگر از حجابهایی که مانع از استفاده از این صحیفه نورانیه است، اعتقاد به آن است که جز آن که مفسرین نوشته یا فهمیدهاند، کسی را حق استفاده از قرآن شریف نیست.
و تفکر و تدبر را به تفسیر به رای که ممنوع است، اشتباه نمودند و به واسطه این رای فاسد و عقیده باطله، قرآن شریف را از جمیع فنون استفاده عاری و قرآن را به کلی مهجور نمودهاند
در صورتی که استفادات اخلاقی و ایمانی و عرفانی به هیچ وجه مربوط به تفسیر نیست تا تفسیر به رای باشد.
🖋 حضرت امام خمینی رحمه الله تعالی
📖 آداب الصلاة / ۱۹۹
📚کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
ما به فطرتِ خویش باز گشتهایم
و در آن حسین بن علی علیه السلام را یافتهایم
و این چنین است اگر حسین ندیده،
«حسین حسین» میكنیم.
📖گنجینهی آسمانی ۱۲۶
🖋سیدمرتضی آوینی
📚کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
امام حسین علیه السلام تنها کسانی را به همراهی خود و سهیم شدن در قیام خونین خویش دعوت کرد که موطن خویش را لقای الهی می دانستند و حاضر بودند با بذل جان در این سرزمین ملکوتی متوطن شوند:
من کان باذلاً فینا مُهجتَه و موطّنا علی لقاءِ اللهِ نفسَه فلیرحَل معنا
زیرا قیام آن حضرت برای شناخت بیشتر مردم از آغاز و انجام خود و آگاهی آنان از وطن لقای الهی بود نه برای گرفتن سرزمین عراق و شام.
متأسفانه بسیاری از مردم اصل ونسب و وطن خود را گم و آن را فراموش کرده و غافلند که از کجا آمده اند و به کجا خواهند رفت؛
آنان می پندارند که با مرگ می میرند و پس از آن می پوسند ٬ در حالی که انسان با مرگ از پوست در می آید و زندگی اصلی را شروع می کند : (و ان الدار الاخرة لهی الحیوان لو کانوا یعلمون)؛ الناس نیام فاذا ماتوا انتبهوا.
این سخن نغز و دلپذیر شیخ بهایی در معنای حب الوطن من الایمان :
این وطن مصر و عراق و شام نیست
این وطن شهریست کان را نام نیست
پس از کلام بزرگ حکیم الهی شیخ اشراق است که با صراحت گفت:معنای حب الوطن من الایمان این است که انسان بداند از کجا آمده و به کجا میرود و اکنون در کجاست و هرگز مسیر و بین راه یعنی دنیا را وطن نداند زیرا انسان از خداست و به او باز می گردد: ( انا لله و انا الیه راجعون)...
🖋آیت الله جوادی آملی
📖کوثر کربلا/ صفحه۱۴۹
📚 کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
نپندارید که گریه مستحب است و مستحبات را نباید متوجه شد ، چرا که عزاداری از شعائر امامت است و ملحق به اصول دین ، مانند اذان که همه طوایف اسلام گفتند .
اگر از مردم شهر اسلامی بانگ اذان شنیده نشود امام به آن مردم قتال کند تا صدا به اذان بلند کنند ، با آن که اذان مستحب است ، اما از شعائر نبوت است .
پس دوستان فریب دشمنان نخورده و دست از ولای این خاندان برندارند و مؤمن را خردمند باید بود.
ملاحده و زنادقه و پیروان آنان در این باب وسوسه می کنند و شبهه می افکنند و میان مردم منتشر می سازند و بدین وسیله می خواهند رسم عزاداری را از میان شیعیان براندازند و کسی یاد خاندان رسول نکند و احکام دین نسخ گردد ... هیهات
🖋علامه شعرانی رحمه الله
📖دمع السجوم (ترجمه نفس المهوم) صفحه27
📚 کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
خدا میداند قرآن برای اهل ایمان مخصوصاً اگر اهل علم باشند چه معجزهها و کراماتی دارد و چه چیزهایی از آن خواهند دید! برنامهی قرآن آخرین برنامهی انسانسازی است که در اختیار ما گذاشته شده است، ولی ما از آن قدردانی نمیکنیم.
📖 در محضر بهجت، ج١، ص۵۵
🖋محمد حسین رخشاد
📚کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
😡 امروزه برخی از گرانی قیمت کتاب شکوه دارند.
😳 در حالی که در قدیم گاهی قیمت یک کتاب با فیمت یک منزل برابر بوده است .
📎 استاد بزرگوارم حضرت آیتاللّه شیخ حسن تهرانی دام ظله فرمود: وقتی متوجه شدم که حضرت امام کتاب سرائر را ندارد یک جلد کتاب سرائر برای ایشان به قیمت ۱۵ تومان خریده و به ایشان تقدیم کردم و در همان زمان منزل خود را در باغ پنبه به ۱۶ تومان خریدم.
📖دفتر عقل و قلب ص278
🖋استاد احمد عابدی
📚کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha
🔔 چند حکایت شیرین از علاقه و اهتمام استاد حسنزادهٔ آملی به کتاب
🎙 استاد حسن رمضانی
🔹 «یادم هست كه در محضر ایشان [: آیةالله حسنزاده]، یك بندهخدایی روی عدم التفات، استکان چای را گذاشت بر روی کتابی. آقا نبودید که برخورد ایشان را ببینید! با تعجّب و عصبانیّت فرمود: روی كتاب؟ خب بگذار آنطرف! چرا روی کتاب؟ آن بندهخدا گفت: مواظبم آقا. فرمود: كاری به مواظبت ندارم، اصلاً چرا گذاشتید؟ كتاب مگر چیز معمولی است؟!
🔸 یك وقتی با ایشان رفتیم صحّافی برای تجلید دو جلد كتاب که از آثار محییالدّین عربی را فهرست کرده بودند. ایشان به آن بندهخدای صحّاف فرمود: آقا مواظب باش که فقط و فقط جلد كنید، نمیخواهم که بُرِش بزنید. آن آقا گفت: نمیشود، ما كه اهل فن هستیم معتقدیم که كتاب باید دست بیاید تا بتوانیم شیرازه كنیم و این امر بدون برش ممکن نیست. ایشان فرمود: نه نمیخواهد برش بزنید، فقط جلد بسازید. او هم میگفت: نمیشود.
▫️ من فضولی كردم و گفتم: آقا ما این را از شما یاد گرفتیم كه سخن اهل فن را باید شنید. تا این را گفتم، ایشان فرمود: شما جوان، آن آقا هم جوان، منِ پیرمرد را گیر آورده و اینجا دوره كردید، هر كاری میخواهید بكنید، ولی جلوی چشم من نكنید. آقای صحّاف گفت: باشد. كتاب را گرفت و برد که برش بزند، ایشان صدا زد و فرمود: كم برش بزن، خیلی كم، به اندازهٔ حداقلّ ممكن، حاشیهٔ كتاب را از بین نبرید، من میخواهم جایی باشد برای نوشتن. گفت: چشم. رفت به طرف آخر مغازه، یك برش از این طرف و یك برش از آن طرف و یك برش از قسمت ثالث زد و كلّ حاصل آن برش را در دستش مچاله کرد و رو کرد به ایشان و گفت: آقا اینقدر من برش زدم. فرمود: من نمیتوانم نگاه كنم، به من نشان نده. ایشان حتی تحمّل برش کتاب را نداشت. اینها برای ما افسانه است!
🔹 گاهی میدیدیم افراد، كتابها را مُثله میکردند و چهار پنچ ورق از کتاب را میگذاشتند و میآوردند سرِ درس. ایشان به شدّت ناراحت میشد و میفرمود: چرا كتاب را مُثله كردید؟ شما نمیدانید كتاب بغل كردن چقدر لذّت دارد؟ چرا از این لذّتها محرومید؟!
📖خبرنامهٔ مجمع عالی حکمت، ش۵، ص۲۶
📚کانال از لابلای کتابها
@az_ketabha