منبع درس زبان
سوال های زبان از دو بخش عمومی و تخصصی تشکیل شده که منابع زیر برای این دو بخش پیشنهاد میشود:
زبان عمومی:
کتاب تافل بارونز، چاپ قدیم بخش گرامر
کتاب گرامر آقای عباس فرزام
کتاب گرامر آقای مسعود آریانا
کتاب ۵۰۴ واژه ضروری
زبان تخصصی:
دایره المعارف اسلام بخش A
کتاب شیعه در اسلام علامه طباطبایی
زبان تخصصی رشته علوم قرآن و حدیث (الهیات)، انتشارات سمت
تاریخ ادبیات عرب نوشته نیکسون زینولد
ترجمه لاتین قرآن کریم
توضیحات: اگر وقت زیادی ندارید، سعی کنید کمی گرامر عمومیتان را تقویت کنید و با حفظ لغات ضروری زبان انگلیسی (مانند کتاب ۵۰۴) به بخشی از سوالات زبان پاسخ دهید. خیلی از شرکت کنندگان (حتی رتبه های برتر) اصلا زبان نمیزنند. هرقدر که بتوانید به سوالات زبان پاسخ درست دهید، به صورت تصاعدی از رقبای خود جلو خواهید افتاد! چه بسیارند کسانی که فقط به خاطر زبان، در دانشگاه های خوب روزانه تحصیل می کنند!
#منابع
#ارشد
#علوم_قرآن_و_حدیث
@azmoon_guran_hadith
سُلَّم|آزمون ارشد و دکتری علوم قرآن و حدیث
نکته: درصورتی سراغ زبان بروید که بدانید با صرف وقت معقول میتوانید نمره خوبی از زبان کسب کنید. چون دوستانی هستند که از سایر دروس میزنند و زبان میخوانند و در نهایت در روز آزمون درصد قابل قبولی از زبان کسب نمیکنند.
سوالات علوم قرآن این درس در کنکور کارشناسی ارشد معمولاً از منابع اصلی زیر است:
(مهم)الاتقان فی علوم القرآن سیوطی (ترجمه سید محمود دشتی)
کتاب «الاتقان فی علوم القران» اثر جلال الدین سیوطی، مهمترین منبع علوم قران در کارشناسی ارشد است و حدود دو سوم تستهای علوم قران از این کتاب میباشد. 18 فصلی که از این کتاب به عنوان منابع کنکور تعیین شدهاند عبارتند از:
معربات، ایجاز و اطناب، حقیقت و مجاز، تشبیه و استعاره، مقدم و موخر، عام و خاص، وجوه و نظائر، تناسب آیات و سور، مفهوم و منطوق، مجمل و مبین، کنایه و تعریض، حصر و اختصاص، ایجاز و اطناب، فواصل آیات، اسباب نزول، محکم و متشابه، مطلق و مقید، ادوات و حروف.
(مهم)علوم قرآنی معرفت
شامل سرفصل های زیر است: اسامی قرآن، وحی قرآن، اعجاز قرآن، تحریف، ...؛ اهمیت این کتاب از این روست که بر خلاف کتاب اتقان، به بیان نظرات شیعی در زمینه علوم قرآن میپردازد.
البیان(مبحث نسخ) آیه الله خویی. مبحث نسخ این کتاب جزو منابع ارشد قرآن و حدیث است.
تاریخ قرآن حجتی
کتاب تاریخ قرآن دکتر حجتی با اینکه حجمش زیاد است اما مطالعه آن خیلی وقت گیر نیست. در سالهای اخیر طراحان سوال تاکید زیادی روی این کتاب نداشتهاند اما شما محض احتیاط یکبار آن را سریع مطالعه کنید.
اسباب النزول حجتی
کتاب «اسباب النزول» دکتر حجتی نقد و بررسی فصل «اسباب النزول» کتاب الاتقان است. و به همین دلیل اکثر بخشهای این دو مطلب با یکدیگر همپوشانی دارند.
#منابع
#ارشد
#علوم_قرآن_و_حدیث
@azmoon_guran_hadith
سُلَّم|آزمون ارشد و دکتری علوم قرآن و حدیث
منابع #علوم_حدیث در آزمون ارشد علوم قران و حدیث:
تاریخ عمومی حدیث/دکتر معارف
در این کتاب هم مباحث تاریخ حدیث مطرح می شود و هم منابع حدیثی شیعه و اهل سنت که همه آنها مهم است.
بازپژوهی مصطلحات حدیثی در نگاه فریقین/دکتر شادی نفیسی
درایةالحدیث/شانه چی
روش فهم حدیث/ مسعودی
(برای مباحث فقه الحدیثی)
#منابع
#ارشد
#علوم_قرآن_و_حدیث
@azmoon_guran_hadith
سُلَّم|آزمون ارشد و دکتری علوم قرآن و حدیث
درمورد تفسیر در آزمون ارشد با نگاهی که به آزمون سالهای اخیر داشتم، باید بگویم از سال 1399 منابع ازمون ارشد تغییر نمود به تفسیر سوره ق_حدید.
در سال 99 علاوه بر تفسیر آیات از برخی مباحث اصول تفسیر و تفسیر موضوعی قرآن تعدا 5 سوال آمد اما در آزمون 1400 تمامی سوالات از تفسیر سورهای بین ق_تحریم بود و تنها 1 سوال از تفسیر سوره قلم آمد.
#منابع
#ارشد
#علوم_قرآن_و_حدیث
https://eitaa.com/azmoon_guran_hadith
منابع تفسیر آزمون ارشد:
تفسیر المیزان و مجمع البیان از سوره ق تا حدید
کتاب تحقیق موضوعی قرآن آقای لسانی فشارکی
#منابع
#ارشد
#علوم_قرآن_و_حدیث
@azmoon_guran_hadith
سُلَّم|آزمون ارشد و دکتری علوم قرآن و حدیث
منابع آزمون دکتری
عمومی
بخش عمومی آزمون دکتری؛ کمضریب اما سرنوشتساز است. از سال 1390 که آزمون دکتری قدم به عرصه وجود گذاشت دروس زبان و استعداد تحصیلی به عنوان بخش عمومی همراه همیشگی این آزمون بودهاند. متأسفانه عناوین این دروس و ضرایب به ظاهر پایین آنها باعث شده است تا بسیاری از داوطلبان خود را برای بخش عمومی آماده نکنند و نتوانند درصد مناسبی در این دروس کسب نمایند. غافل از این که در بسیاری مواقع بر اثر دشواری یا سهولت بالای سوالات تخصصی (و یکسان شدن درصد داوطلبان در این دروس) این بخش عمومی بوده که تکلیف سرنوشت داوطلبان را مشخص کرده است.
زبان انگلیسی
درس زبان شامل 30 سوال است که طیق آخرین تغییرات کنکور دکتری، فقط زبان عمومی است. بنابراین مثل درس استعداد، بین تمامی رشتههای علوم انسانی (غیر از ادبیات عرب) مشترک است. به نظر می رسد مثل سالهای گذشته آزمون عمومی زبان انگلیسی بشدت شبیه آزمون زبان ارشد باشد. یعنی تعدادی تست لغت از بانک سوالات سازمان سنجش و تعدادی هم تست گرامر و درک مطلب و…
اما برای پاسخگویی به سوالات زبان در جلسه مصاحبه، لازم است زبان تخصصیتان را تقویت کنید.
زبان عمومی:
کتاب تافل بارونز، چاپ قدیم بخش گرامرتست نامه گرامر زبان انگلیسی ارشد و دکتریدرسنامه درک مطلب زبان انگلیسی (ویژه کنکور دکتری)تست نامه لغات زبان انگلیسی ارشد و دکتریکتاب ۵۰۴ واژه ضروری
زبان تخصصی:
دایره المعارف اسلام بخش Aکتاب شیعه در اسلام علامه طباطباییزبان تخصصی رشته علوم قرآن و حدیث (الهیات)، انتشارات سمتبسته زبان ارشد الهیاتتاریخ ادبیات عرب نوشته نیکسون زینولد
استعداد تحصیلی
از سال 90، استعداد نیز پا به دفترچه سؤالات کنکور گذاشت. با کمی مطالعه و آشنا شدن با سبک تستهای کنکور و پیدا کردن لِم آنها، همه می توانند به یک نمره خوبی از استعداد دست یابند ام درس استعداد را نباید برای شب امتحان گذاشت.
تخصصی
زبان عربی
مبادی العربیه، قسمت صرف و نحو؛ نوشته رشید شرتونی
شرح مبادی العربیه؛ نوشته استاد علی حسینی یا دکتر خورسندی و دکتر مسجد سرایی
فن ترجمه یحیی معروف؛ انتشارات سمت
یا کتاب دکتر بابک فرزانه
یا کارگاه ترجمه عبدالهادی فقهی زاده
یا فن ترجمه رضا ناظمیان؛ انتشارات سمت
درس عربی دکتری برای رشته قرآن به نسبت سایر گرایشهای الهیات به مراتب دشوارتر است به دلیل اینکه تنها گرایشی است که تعداد سوالهای عربی آن 20 تست است. در حالکه در سایر گرایشها سوالات عربی مشترک و 30 تست میباشد. میتوان گفت سازمان سنجش دو نوع سوال عربی طرح میکند. یک دسته برای متقاضیان دکتری قرآن و حدیث و یک دسته برای تمامی گرایشها یعنی علوم قرآنیها یک کفهی ترازو و دیگران کفهی دیگرش.
وقتی تعداد تستها کاهش مییابد دشواری سوالات و تستهای ترکیبی بیشتر میشود. و دانشجویان باید خود را برای تستهایی که همزمان چندین نکتهی صرف و نحوی را از آنها بخواهد آماده کنند. برای سوالات ترجمه هم علاوه بر آشنایی با فنون ترجمه با خوانش متن و افزایش دایره لغت میتوان نتیجه لازم را کسب کرد.
#منابع
#دکتری
#علوم_قرآن_و_حدیث
@azmoon_guran_hadith
سُلَّم|آزمون ارشد و دکتری علوم قرآن و حدیث