✅ چرا شاه دیر متوجه ظهور انقلاب شد؟
🔻گزارش احسان نراقی از دیدار خود با شاه در بحبوحه انقلاب اسلامی
💠 شاه گفت: من میخواستم از تحلیل شما در باره موقعیت فعلی ایران اطلاع حاصل کنم. این اغتشاش و تحریکی که دارد عمومیت مییابد، از کجاست؟ بانی آن چه کسی است؟ چه کسی پشت این مخالفتها قرار گرفته است؟
پاسخ دادم: خود شما اعلیحضرت!
با نگاهی متعجب به من نگریست و گفت: چرا من؟
در این مرحله از صحبت، او انتظار داشت تا من هرکس دیگری را به عنوان مسوول معرفی نمایم: فلسطینیها، کمونیستها، قذافی، خمینی، آمریکاییها، چه میدانم، هرکسی؟
💠 شاه: اغتشاشگران خارجی چطور؟ شما فکر نمیکنید که آنها هم در این میان نقشی ایفا کردهاند؟ گزارشاتی [هایی] به ما رسیده است که بر اساس آنها مخالفان از خارج کمکهای مالی دریافت میکنند.
پاسخ دادم: متاسفانه این از آن نوع استدلالهایی است که اطرافیان شما از آن استفاده میکنند؛ کسانی که هنوز هم نمیخواهند واقعیت را از نزدیک ببینند.
💠 شاه: چگونه این سیلاب از چشمان مسوولان پنهان ماند؟ مطمئنا این بحران بهتازگی شروع نشده است.
پاسخ دادم: طبقه سیاسی، بالا آمدن این سیلاب را ندید و قدرت تکنوکراتی که خود ایجاد نمودهاید، قادر به دیدن واقعیت نبود.
💠 شاه گفت: اما ما افراد خود را از میان فارغالتحصیلان بهترین دانشگاههای اروپایی و آمریکایی انتخاب کردیم. چگونه این مهندسها و دکترهایی که از معتبرترین دانشگاههای غربی آمده بودند، قادر نبودند مرا از قبل مطلع نمایند؟
پاسخ دادم: این امر به سیستم برمیگردد. زمانی که سیستم هرمیشکل است و در آن حتی نخستوزیر صرفا به بالادست خود چشم دارد، هیچکس خود را از نظر سیاسی مسوول احساس نمیکند؛ زیرا تنها آنچه مورد قبول است که از طرف شما صادر گردیده باشد. تصمیمهای نهایی انحصارا توسط شما گرفته میشود. نخبگان هم صرفا میخواستند تا با ارائه عناصری در جهت سیاست شما، خدمتی کرده باشند!
◀️ شاه وقتی که دستم را فشرد، کاملا احساس نمودم بیش از حد معمول، آن را در دستهای خود نگهداشت. سپس بهگونهای بیسابقه به چشمهایم نگریست. در چشمهایش، برقی حاکی از احساس دیدم. نگاهی آشکارا آکنده از حس قدرشناسی، تاسف و پشیمانی، گویی که میخواست بگوید: چرا زودتر به نزدم نیامدید، زمانی که بیش از هر موقع دیگر، نیاز داشتم تا کسی مرا نسبت به واقعیات آگاه سازد؟
آن وقت پاسخ من به این سوال نکرده، همانند بسیاری از سوالات دیگر، این میبود که: زیرا شما اعلیحضرت، همیشه ترجیح میدادید به کسانی گوش دهید که دقیقا همین واقعیات را از شما کتمان میکردند!
📚 احسان نراقی، از کاخ شاه تا زندان اوین
🌱@aznokhane
خانه کتاب و اندیشه ازنو
حلقه جامعهشناسی انقلاب جلسه اول از کتاب دوم با محوریت کتاب «از کاخ شاه تا زندان اوین» اثر احسان ن
.
💢توضیحی درباره حلقه مطالعه کتاب از کاخ شاه تا زندان اوین:
جلسه اول تا ملاقات چهارم(ص۱۸۰)
و جلسه دوم تا ملاقات هشتم(ص۲۴۳)
مطالعه و بررسی میشود
ازنو🌱
آنچه با پول نمیتوان خرید
مایکل سندل
حسن افشار
نشر مرکز
۲۰۸ صفحه
۱۲۹۵۰۰ تومان
قیمت ازنو ۱۱۶۵۰۰ تومان
ثبت سفارش در دایرکت
🌱خانه کتاب و اندیشه ازنو
@aznokhane
خانه کتاب و اندیشه ازنو
حلقه جامعهشناسی انقلاب جلسه اول از کتاب دوم با محوریت کتاب «از کاخ شاه تا زندان اوین» اثر احسان ن
💢 یاداوری
حلقه جامعهشناسی انقلاب
با محوریت کتاب
«از کاخ شاه تا زندان اوین»
پنجشنبه ۸ آذر ساعت ۱۸
قم دور شهر ک ۲۰ پ۱ طبقه پایین
سرمایه داری رفاقتی در خاورمیانه
کسب و کار و سیاست، از آزادسازی تا بهار عربی
اسحاق دیوان، عادل مالک، ایزاک آتیاس
محمدرضا فرهادیپور
نشر شیرازه کتاب ما
۶۸۵ صفحه
۵۵۰هزارتومان
قیمت ازنو ۴۶۷هزارتومان
کتاب «سرمایهداری رفاقتی در خاورمیانه» مجموعهای از مقالههای چند پژوهشگر و تحلیلگر معاصر است که بهخوبی نشان دادهاند چهگونه ارتباطات ساختار قدرت با صاحبان سرمایه منجر به شکلگیری فرمی از سرمایهداری شده که بر پایهی منافع صددرصدی سرمایهدار و حکمرانان، همهی نابسامانیها و فشارها را بر سر اقشار مختلف مردم و بهخاصه فرودستان آوار کرده است.
نوشتههای تجمیعشده در این کتاب با زیر نظر گرفتن اتفاقات منجر به انقلابهای بهار عربی، توضیح میدهد که این سرمایهداری رفاقتی با حجم عظیم رانتخواران حاضر در میدان، هیچ نشانی از توسعه و منفعت عمومی را در خود نداشته و درنهایت به فروپاشی منجر میشود.