فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مرحوم علامه مصباح یزدی: من ندیدم کسی مانند حاجقاسم سلیمانی مقام حضرت زهراسلاماللهعلیها را شناخته باشد و در هیچ حالی از توسل به آن بزرگوار غافل نشود
🔹بنده مقابل این فرمانده نظامی خجالت می کشم...
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
10.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️ #ببینید: امشب یادم آمد از خاک کف پای حضرت زهرا (س) درخواست کنیم که ...
۸۹/۰۲/۰۷
✔ @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
7.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #ببینید | وقتی دلسوختن و گریستن ما ارزش داره که بفهمیم به کی سیلی زدند
☑حضرت زهرا کسی است که یک تار مویش به کل این عالم می ارزد
💻 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
12.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | «گر نگاهی به ما کند زهرا(س)»
🏴 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
5.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | جریان ارادت یکی از بزرگان اهل سنت به اولاد حضرت زهرا (سلام الله علیها)
🔺مطرح شده در دیدار خانواده شهید وحدت، سردار سرتیپ نورعلی شوشتری
۱۳۹۸/۱۱/۲۸
📱 @mesbahyazdi_ir
الگوگیریِ احساسی و فاقد تحقیق از شخصیتهای دینی
(ازدواج در ۹ سالگی؟)
امیر ترکاشوند ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
افراد مذهبی همین که بشنوند که پیشوای مذهبیشان در فلان سنّ ازدواج کرده، ازدواج در آن سن برایشان مبنای شرعی پیدا میکند حتی بی آنکه در بارۀ صحت آن روایت تاریخی به بررسی دقیق بپردازند. این ادعا که سنّ ازدواج پیشوایان آیا حجیّتآور است قابل مناقشه است به ویژه که خود آن پیشوایان نیز در سنینی متفاوت از یکدیگر ازدواج کردهاند.
از میان ازدواجهای تأثیرگذار بر تعیین سن ازدواج در احکام فقهی و در میان متشرعین، دو ازدواج زیر اثر بیشتری بر فرهنگسازیِ "کودک همسری" داشته است:
-ازدواج فاطمه و علی در نه سالگیِ فاطمه
-ازدواج پیامبر با عایشه در نه سالگی او
ناگفته پیداست که با وجود حضور پیامبر ، امام علی و حضرت فاطمه در دو ازدواج بالا، سن نه سالگی از چه اعتباری برخوردار خواهد شد. در اینجا با بررسی موضوع به ردّ یا تضعیف سنِ نه سال در آن دو ازدواج میپردازیم:
الف- سنّ فاطمه (س) هنگام ازدواج:
برخلاف شهرت عجیب و بسیار تأثیرگذاری که سنّ فاطمه در هنگام ازدواج با علی (ع) را نه سال میداند اما کتب تاریخ و سایر منابع، محدود به این رأی نبوده و در این باره سه دسته روایت وجود دارد: نوزده سال ، سیزده سال ، نه سال.
-ازدواج در نوزده (یا ۱۸ یا ۲۰) سالگی: جالب است بدانیم که اکثر مورخین و کتب مرجع تاریخی، ولادت فاطمه را پنج سال پیش از بعثت پیامبر دانسته و در نتیجه سن وی هنگام ازدواج و وفات به ترتیب نوزده سال و بیست و نه سال (یا ۲۸) بوده است. تاریخنویسان برای ولادت فاطمه در پنج سال پیش از بعثت، به یک نشانی مهم اشاره میکنند و میگویند پنج سال پیش از بعثت یعنی همان سالی که قریش خانۀ کعبه را بازسازی میکردند. این روایت را میتوان در تأیید همین سنّ مورد استفاده قرار داد: «روزی عباس عموی علی و فاطمه، نزد علی رفت؛ دید آن دو بر سرِ اینکه کدامیک بزرگترند گفتگو میکنند؛ عباس به علی گفت تو بزرگتری زیرا چند سال پیش از ساختن و بازسازی کعبه متولد شدی اما دخترم (فاطمه) سالی به دنیا آمد که قریش خانۀ کعبه را میساختند».
اگر این سنّ درست باشد و یعنی ازدواج علی (ع) و فاطمه (س) در نوزده سالگیِ فاطمه روی داده باشد این پیوند نه تنها در کودکی و حتی نوجوانیِ فاطمه رخ نداده بلکه در آغاز جوانی وی اتفاق افتاده است.
-ازدواج در سیزده سالگی: از میان مورخین اما یعقوبی ولادت فاطمه را در سال اول بعثت و سنّ او هنگام وفات را بیست و سه سال دانسته و در نتیجه سنّ حضرت در هنگام ازدواج سیزده سال خواهد بود. شیخ طوسی در مصباحالمتهجد نیز سن فاطمه را هنگام ازدواج با علی (ع) سیزده سال نوشته است. مؤید این سنّ، نزول سورۀ کوثر در سال نخست بعثت است که مطابق برخی روایات گویند در بارۀ فاطمه و ولادت وی نازل شده است.
اگر این سنّ درست باشد، ازدواج آن دو در آغاز نوجوانیِ فاطمه روی داده است.
-ازدواج در نه سالگی: راویان شیعه اکثراً آن ازدواج را در نه سالگی دانسته زیرا ولادت وی را پنج سال پس از بعثت گفتهاند و در نتیجه وفات وی را در هجده سالگی دانستهاند. به نظر میرسد این روایت دقیق نبوده و حاصل یک مغالطه است زیرا این راویان در روایتشان به یک نشانی مربوط به زمان ولادت اشاره میکنند که دقیقاً همانند همان نشانی است که از قول دستۀ اول (ازدواج در نوزده سالگی) آمد، به این صورت که میگویند: فاطمه پنج سال پس از بعثت، در سالی که قریش خانۀ کعبه را بازسازی میکردند متولد شد. با توجه به اینکه میدانیم این بازسازیِ بخصوص کعبه با توجه قرائن دیگر، در سال پنجم پیش از بعثت روی داده و نه در سال پنجم پس از بعثت، بنابراین احتمال میرود که یکی از راویان در ضبط کلمۀ "پیش از بعثت" دچار اشتباه شده و آن را "پس از بعثت" نوشته باشد. در ضعفِ این رأی همین بس که اگر ولادت فاطمه در پنج سال پس از بعثت (و در نتیجه ازدواجش در نه سالگی) باشد با مشکل سنِ خدیجه مادر فاطمه چه کنیم که با این فرض، در شصت سالگی فاطمه را به دنیا آورده که بسیار فراتر از سنّ باروری بوده و بسیار بعید مینماید.
بر این اساس، به نظر میرسد این سنّ درست نباشد و ازدواج آن دو در نه سالگیِ فاطمه نبوده باشد.
اگر سال بازسازی کعبه (که در روایات دستۀ اول و دستۀ سوم آمده) را شاخص بگیریم در این صورت میتوان سنّ نوزده سالگی وی در هنگام ازدواج را بر دیگر اقوال ترجیح داد (و در هر حال به دلیل عدم قطعیت مسئله، نمیتوان از آن هیچ حکمی برای تأسی و الگوبرداری استخراج کرد چرا که قطعیتی در بارۀ سن ازدواج وی به دست نیامد).
https://t.me/baznegari/1016
ادامه در پست بعدی
1.22M
سلام حاج حسین
شما مطالعه به خصوص درباره زندگی حضرت زهرا س داشتی بی زحمت نظرتو در رابطت با متن بالا بهم میگی؟
قسمت دوم
1.33M
سلام حاج حسین
شما مطالعه به خصوص درباره زندگی حضرت زهرا س داشتی بی زحمت نظرتو در رابطت با متن بالا بهم میگی؟
قسمت اول
هدایت شده از حداث الحسین علیه السلام
نعمت فاطمه.mp3
11.22M
🔻#قطعه_صوتی #جلسه_هفتگی
🔹نعمت فاطمه
🎤 حجت الاسلام میرزا محمدی
🔹موسسه علمی فرهنگی حداث
الحسین علیهالسلام_قم
{ @huddath_al_hussain_ir}
23.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 🌷 معروف به شهید زهرایی ...
🍃 وقتی نام مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها را بر زبان می آورند، قدرت تکلم را از دست می دهند ...
❤️امام خامنه ای حفظه الله تعالی:
بگو که با او در ارتباط بودی..
چرا حرف نمیزنی...؟ 😭
🌷شهید #محمد_اسلامی_نسب